testing

Friday, December 31, 2010

dua.kosong.satu.satu


entry terakhir 2010...


esok datang nya 2011......

terima kasih 2010 yang banyak menyinarkan hidup saya..... (^_~)

2011.......come to me bebeh!ekekeke....

dayung sampan pakai buluh,
itik berenang mati lemas,
selamat tinggal 2010,
selamat datang 2011......

# mana-mana azam yang tak berjaya tahun ni, carry forward je la ;p

Thursday, December 30, 2010

Say No to NASI........


aku dah naik pening kalo nak makan...

kalo breakfast, x nasi lemak n behun goreng aku makan tosey...tp kalo pekena tosey mengadap la ko kuar masuk jamban...perut menggelabah kot makan masam2 pepagi...

roti canai aku baru beli sekali je wat sarapan....mee goreng aku banned...dah tu pe la aku nak makan pepagi....roti n cicah nescafe pilihan aku yang terakhir....



lunch lak tengok mood nak makan...kalo nak layan fastfood, merasa la ke pizzahut, kenny rodgers mahupon subway :)


kadang2 beli kunyah2 sudah...tapi kalo mood nak makan nasi datang, ari2 leh layan nasi..........

ni kunyah2 aku...
kos kunyah2 je dah rm4.50 hehehe

tapi semalam entah hantu sape masuk dalam badan, aku makan nasi gile mual!balik rumah semalam pon mual x ilang lg....sampai x lalu nak makan...

semalam aku makan nasi + ayam goreng + tempoyak + timun + kuah lemak...pas makan perut senak...rasa mcm nak muntah kan jeee...tp x leh plak :(

malam aku minum air limau....pon tak lega gak...arghhhh....

selamat tinggal nasi....aku nak coba hidup tanpa mu selama 3 bulan....huhuhu

tapi aku teringin la nak makan burger-air-tangan-sendiri :)

naik 2kg kot pas makan burger ni :p

aritu balik kampung, aku beli burger mentah...pastu layan anak2 acik ada yg nk special la...double la...enjoy je diorang tgk aku masak kat dapur...

"kak emy nak meniaga burger ke?" jidi

"ye la..leh tak kak emy meniaga depan sekolah jidi.." aku

"boleh..nanti jidi tolong" jidi

"tak malu ke kak emy jual burger?" aku

"tak la...mesti orang ramai beli nanti" jidi

sedapnyerrrrrrrrrrr....

hehehe...aku kalo balik kg, budak2 ni mmg aku suka layan...tu pasal nama aku sering disebut2 bila nak balik, bila nak balik...muahaha.....kesian sepupu aku ila tu...selalu belnja diorang macam2 tapi diorang xde pon seru2 nama kak ila...yg selalu kene seru..."kak emy..kak emy..kak emy" hahhhaahaa

so segala jenis NASI, selamat tinggal la yer...i nak hidup tanpa u selama 3 bulan....tapi kalo sape2 nak bagi NASIhat, aku terima (^_~)

Sunday, December 26, 2010

tak salah kalau berangan tapi salah kalau biarkan sampai bila2 jadi angan2 jeee...

2010....aku wat wishlist....klik sini -->Wishlist 2010

5 hari je lagi nak sampai 2011....tapi yang aku dapat....

1) Handphone - I phone mahupon Samsung Corby

lupakan je la...tak dapat pon...muhahaha...setia je la dengan HP Blackcurrent aku tu hohoho

2) Netbook

yang ni aku tak dapat lagi...tapi aku dah ada laptop 1...dan dalam masa terdekat / buln 1 2011 aku dapat lagi satu netbook PERCUMA....yang tu mungkin aku nk jual...sebab aku dah ada laptop...b4 ni wat wishlist dua2 tak de...bila dah ada, dua2 plak aku ada....ermmm

3) Camera dabak...

tak kan beli kot...buang duit jer kuikuikui.....

4) Jam ada jenama...

haram aku nak beli...tak beli2 lagi....dari beli jam baik beli handbag ye dok??ekekke

aku tekad 2011....tahun aku nak buat hutang...aku nak beli ni....


ATAUPUN.......

kalau aku panjang umur tengok la hujung tahun 2011 berjaya ke tak ahahhahaha

# dulu selalu berangan nak beli rumah b4 30....nak g wat haji b4 35..arap2 Allah murahkan rezeki aku...amin :)

Thursday, December 23, 2010

Kalau cinta...

Kalau Cinta - Aliff Aziz ft Joanna

Aliff Aziz
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Sebagai ratu

Joanna
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

Duet
T’lah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta

Joanna
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Aliff Aziz
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

# lagu ni 1st time dgr tak sedap....lama2 macam eh ok plak hehe...tp rangkap pertama Alif Aziz tu memang best! :D

Wednesday, December 22, 2010

lama aku tak berblog!

arini je dah hampir ke penghujung 2010...OMG!

hujung2 tahun biasa la...ada rezeki sikit, dpt la aku wat part time...tp rasa mcm nak mati...weekdays keje dah letih giler + weekend pon aku keje gak..rasa badan dah lunyai dah ni!

target 2010 habis....part time job pon settle n duit pon dapat :p

makin aku dapat duit lebih, makin banyyaakkk plak komitmen...poning kepala den!ni pon dok dlm bilik pegang mesin kira...wakakaka....harap2 semua hutang piutang settle...kalau boleh 2011 aku nak bersih dari segala hutang.amin.

ermm kat tempt keje aku ada 3 org budak praktikal...sorang dah challo...tinggal lg 2 org..sempat la wat makan2...celebrate sikit...kadang2 aku rasa aku ni muda jeeeee....lagi2 join bebudak muda belia ni ahhaha...giler perasan kan????muahahha


bebudak kat tempt keje baru ni leh tahan sengal....aku suka membahan org...hahha..tp aritu entah macam mana aku pakai baju sama plak dgn aqmal....arini sama2 biru, esoknye sama2 plak oren...masuk ari ke 3 aku pakai hijau...awal2 nas sampai dia tegur

"ingat pagi td nak pakai baju hijau...tp malas nk ion...pakai baju hitam"

aku pndang ila....ila pndang aku pastu ktrang gelak....aku sambung wat keje...elok aqmal plak sampai....

"amboii hijau nye dia....pagi tadi dah pegang baju hijau...tp x jadi letak balik"

time ni aku gelak besar...mmg gelak x hengat....sampai aqmal pon pelik....

"kot ye pon nak sama baju dgn aku, leh tak wat dialog lain2...style lama la korng....ekekeke"

masing2 leh tahan sengal gak...ceria la sikit..xde la semua mcm singa laporr...aku jgn ckp la...dtg mood garang aku, mmg kene la bebudak yg dtg kaunter...ekeke

letih oii keje kat kaunter...nak layan kerenah manusia wawawawa....

TAPI.......

kalau time sengal aku dah datang, ni la jadi nyer :p


daaaaaaaaaaaa.......

Sunday, December 12, 2010

Wajib Tonton : Ngangkung


sempat gak aku layan ceta ni :)

ceta ni dah lama kat wayang.cuma baru last weekend aku dapat menerjah panggung yang berhampiran :)

ceta ni OK!!!best...lagi2 ada Sam...gelak tak hengat je...ada gak pengajaran dari ceta ni dan sedih sikit pon ada gak...overall memang best!

tapii.......Adnan Sempit tetap terbaeekk la....lagi suka tgk Sam dalam AS :)

Papadom pon bg aku terbaekk gak.... ekekeke

yg best lagi tu, byk scene dalam movie Ngangkung ni kat lubuk aku...nun kuala selangor...pekan BB [kedai apek pon masuk], pantai remis, jeram, kuala sel. :)

pasni kalo ada masa, nak layan hantu kak limah balik rumah plak!seram-komedi aku layan....kalo cerita berat mmg susah sikit nak masuk wayang :p

owh yer...aku tak suka dengan tajuk movie skang-->Aku masih dara???aku tak bodoh??pehal eh...movie aku masih dara lagi x boleh blah!kaitkn pompuan bertudung dgn love bite...elloooo...excuse me!!!!!!!!!!

huh!ceta2 macam tu aku tak layan ler...... :p

so kalo nak layan Ngangkung, sempat lagi ke cinema berhampiran :)

Friday, December 10, 2010

D' Belai Spa...


aku rasa sesuai sangat la spa ni kasi nama d' belai...terasa2 diriku di belai walaupn kat muka je muahaha

aritu pas keje, miza ajak aku memanjakan diri...aku dah lama nak pergi, tapi kekangan masa menyebabkan tertunda2...so ktrng redah gak la...itu pon lepas keje.kalo nak tunggu weekend, minta maaf la,weekend aku dah full sampai buln 3 2011 muahahahhaha

so pas keje terus shoot g tmn sri gombak....

aku nk wat facial treatment...dan miza plak ambik pakej slimming...ermm mmg slim la aku tengok dia ekekeke



sessi aku memula dia bersihkan muka dulu...pastu letak toner...pastu pakai mesin wap..kasi liang roma terbuka...pastu muka aku di lap dan dia pakai mesin pe ntah buang daki2 n jerawat2 nasi....pastu letak masker...dan akhir sekali dia letak pe eh kat muka...ntah x perasan hehe...dan dah siap....nampk senang tapi ambik masa 1jam 30minit gak la :)


extra belaian, dia massage tangan aku dengan lulur pe ntah...best2 kene urut :)

time aku datang tu, ada orang lain datang sama....tapi dia buat bekam lintah...letak 3 ekor lintah kat muka, then lintah tu akan isap darah kotor.geeeellliiii......x berani aku nak tengok...treatment ni untuk orang yg ada masalh resdung dan jerawat.nanti aku nak try la...kot2 la pas kene isap dengan lintah tu jerawat aku pon ilang :p

harga dia, agak berbaloi....sesuai la dengan treatment dia buat...kalo nak mahal nye pakej pon ada...tapi aku ambik pakej mampu bayar je ekekeke



kalau nak usha2 website dia, leh la klik sini --> D'Belai Spa....

p/s:teringat time g spa kat Bandung...fish spa untk kaki + massage satu badan + lumur minyak + sauna + jakuzi =rm35...murahhh sangat...kalo kat KL ada, tiap2 bulan kot kene terjah :p

Tuesday, December 7, 2010

1 Muharram.......

salam.... :)

hari ini dah 1432Hijrah ...dah masuk tahun baru :)

azam????aku nak up sikit wat amal ibadat ni.kalau boleh nak lebihkan yang sunat dan mantapkan lagi yang wajib...biar ada azam sikit, baru ada hati nak improve diri :)

aku berharap kehadiran tahun baru ni akan mengubah hidup aku menjadi lebiiiiihhhh baik....aku ni banyak sangat buat dosa kering [ye ke kering?] ekekeke

untuk semua salam maal hijrah :)

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman





p/s:semua orang cuti, aku tetap keje...:(

Thursday, December 2, 2010

I to the Z to the U to the R to the A!!!


aku tengok nama Izura tu pon aku geli gak muahahaha

nape ntah FB x leh accept nama Emy Takeshi tu..sayang oii...sejak aku kenal dunia cyber, nama tu la aku guna ....YM n FB....dan aldyst untuk blog n forum...dua nama ni jela aku guna di mana sahaja...chewaahhh

dan aku x leh nak in la dengan nama Izura tu...loyaa tekak...loyaa.....ekekke

skang ni aku rasa nama aku dah macam2...KKS keji panggil aku 'akak petai' sebabnye aku x makan petai aku dapat nama tu...kejam!

pastu musim chinta, terus la aku poyo nak guna nama Chinta gak hehehe

dan skang aku pakai chinta pun2....kelasssss.....korang tgk tak pun pun kat tv2....fahrin ahmad, remy ishak n marsha...best la...erti persahabatn...sedih aku tengok remy belakon...dari tak suka terus jatuh cintasss aouwww.....

KKS pon ada gelaran gak....siken - mak yam, as - nandoi, dee - ustazah sally (dah berhijrah haruslah tukar gelaran) - mak - mak pui2 n sue - pui sbm....kadang2 gelakar gak...entah hape2 nama gelaran...tp tu la yg wat comel je :p

setiap hari ktrng akan beremail2 sampai lebam....ikut kebzyan masing2...sape bzy mmg susah la nak reply...sape boring/ngantuk email dia la paling banyakkkk ekekeke

bila tak beremail rasa lain macamm...seyes...rasa mcm missing sesuatu je...

untuk KKS....sila tinggalkan komen!!!!!!!!!!!!

tata....

Tuesday, November 30, 2010

Teater Natrah Musim Kedua

Natrah pertama pon aku tengok, yang musim ke dua pon dapat tengok :)


Bagi aku pengisian ke dua ni lagi best.cuma banyak sangat dialog diri sendiri Natrah.mungkin itu yang dia nak penonton faham pergolakan diri Natrah sendiri :)

so bila banyak dialog diri sendiri mesti la boring kan :p

aku dapat tiket free dari mar - kawan kat adni...so malam tu geng gorgeous Adni turun - kak nina, kak aishah, syaq n kawan, aneey...aku asalnya bawa miza...bila pjan cancel n nak kasi tiket dia, terus aku rodger ayu n jun...

b4 tu ayu lak tahu je aku ada tiket free kat FB, terus call sampai hati tak ajak dia...bukn tiket tu dari aku kan.dari orang lain.tp dah nama rezeki merasa gak dia tengok Natrah malam tu :)

show mula lambat, so lambat habis..part paling meletop sekali bila Remy Ishak berduet dengan Maya Karin nyanyi lagu hindustan!lagu yang di ubah dari ceta Kuch-Kuch Hota Hai...memang best tengok diorng menari dan menyanyi...yeaahhh!!!!....

overall ceta tu aku rasa OK...aku minat kisah Natrah ni..so aku suka..tapi yg pertama lagi OK sebab dia tak meleret2...yang kali ke 2 ni mungkin dia nak tambah lagi pengisian...sebab tu rasa macam laaaaaaammmmmmmaaaaaaaaaaa giler :p

thanks mar kasi tiket tu...kalo tak de tiket free, tak dapat la nak tengok Natrah :)

ni aku kasi lagu nyer...tp versi original la yer...nak versi remy n maya, sila tengok Natrah sekarang :p

Monday, November 29, 2010

MPH Midvalley

aritu aku dapat memboloskan diri join diorang g buat book selection...lokasi MPH Midvalley...

pertama kali wat selection best gak.pasal ko ambik buku yang ko berkenan letak atas troli...muahaha...tak la..kene tengok tajuk gak...sesuai ke tak.ke dah ada dalam library...kalo tak da n latest edition leh la buku tu di beli :)

memula semangat gak memilih...pastu aku macam penat + malas...hahha...


aku biarkan 2 org lagi yang pilih...aku lepak baca buku lagi bagus :)

dan juga memposingkan diri :p

tengok...banyakkan buku masakan :)

hampir 2 jam lebih melepak kat situ, perut lapar then org MPH yang handle ktrang tu belanja makan :)

spray 'api' dulu b4 hidang :)

@ manhattan fish...

owh ye org MPH ni sangaatttt baik...dah la muka cantik.peramah lak tu.pastu dah la anak org ehem ehem....tapi tak de la nak belagak ke hapa...suka laaa....siap aku snap curi2 pic dia...suka nyer pasal wakakaka

nak bertambah best lagi, nama dia sipi2 sama dengan nama aku.....wow!!!

p/s:sesekali cuti mata time keje memang best!

Thursday, November 25, 2010

Badi Bear Kuning


salam 1 malaysia muahahahaha


ahad yang kebape entah KKS datang lunch kat rumah aku...yang ada mak n su jer...aku ajak miza join makan2...menu simple --> nasi kerabu...aku up sikit wat ayam bakar...tu je pon yang aku reti buat ekeke...diorang masih lagi ragu2 kata ibu yg sediakan..tapi percayalah memang air tangan aku....huhuhu...dah la aku sorang2 masak...ibu keluar lak tu...letih nyer x yah cakap lerrrrrrrrr......

tapi bila tengok su n mak pui2 makan dengan berselera dan bertambah2, aku rasa x penat pon memasak untuk diorang muahahha

perut kenyang, hati senang ktorang pun keluar...aku kuar dgn miza.mak n su balik ke pangkal jalan... macam2 benda ktrang buat...memula g showroom perodua...semua kete aku try naik...myvi,viva,n alza...tp kan naik alza best la...ehhehe..pastu g spa...ingat nk wat facial tp full house plak..pastu singgah jap showroom toyota...beli avanza senang kan..leh wat sewa van sekolah b4 g keje muahahhahaha...

aku dah jatuh cinta dengan ini swift...
kalau lah aku dapat kuar kete ni, mmg lunch makan ulam je la ekekke

pastu ktrng gerak ke carefour wangsa maju...miza nak switch line hp dia...disni la semuanya bermula bila aku tukar merah kepada kuning wawawawa



hampir 10 tahun aku setia dengan maxis..
no yg sama tapi akhirnya aku berpaling tadah huhuhu


entah macam mana aku pon terjebak...sblm ni ramai dah kata digi lebih menjimatkan...tapi aku mmg x nak tukar..pasal aku x suka bear gemuk tu ekeke...tp akhirnya aku terjebak gak dengan miza...

aku ambik pakej ni...

call 30 sen seminit & sms 8 sen ke semua nombor :)

berbanding maxis, agak mahal la...tapi kesetiaan aku tu buat aku x kisah pon mahal ke x...

pakej ni buat ko rasa best sebab dia menawarkan macam2...antaranya 3 org dalam list Buddyz ko, adalah percuma CALL & SMS...di ulangi PERCUMA!!!...



asikah pon nak tukar plan ni...entah mcm mana org Digi switch dia plan lain.pakej rm1...tu pon dah murah tp as xnak...siap dia sound lg org Digi tu....dia kata

"saya x nak plan tu...saya nak yang buddyz free tu..."

sbb Digi dah salah buat, dia topupkan as rm10....hahahaha...tu as kata "sibuk sangat nak ambik buddyz, aku dah macam kene badi pun ye gak!"hhahahahhaa

yg miza plak, dok call aku pakai Digi....kat rumah aku line ok..tp masuk bilik biasalah...terus jadi mengong sikit...aku pon ktuuk2 la Digi..sbb maxis x pernh line x clear eh...g la mana2 pon line tetap superb ehehehe...sekali tu msg2 miza ckp...

"biasalah bear tu besar...tu pasal lambat bergerak...hhee"
aku balas balik "apa ko cakap?besar?lambat bergerak?tu bukan ciri2 aku ke?ko memang hantu!"
gelak besar miza kene dgn aku ekekekekeke

skang ni pon kalo miza contact aku x dapat, ktrng mesti salahkan si gemuk kuning tu...
miza : "pesal putus?"
aku : "ko mcm tak tahu si gemuk tu.lembap nak mampus.tak pon tersepit kat mana2."

lagi....
aku : "oi...line ko tak clear la.."
miza : "ye la...aku dah naik kete...gemuk tu aku tinggalkan tadi"

muahahhah....skang ni memang kutuk mengutuk si gemuk kuning tu je ekekeke....

so skang ni nak suruh jun terjebak n join Digi...lagi ramai lagi bagus..senang sikit nak bergosip ngeh3....as, su, mak pui, aku, dee, miza dah kawan dengan si gemuk kuning tu....

ko jun bila lagi??? :p

p/s:maxis gak terbaaeekkk....huhuhuhu

Thursday, November 18, 2010

Seharian di hari raya Aidiladha 2010

raya puasa 2010
mood swing semua tak nak bergmbar raya...so tiada gmbar diambil huhu
ibu jubah hitam, adik jubah biru, na dress labuh coklat :)

buat julung kalinya, raya haji tahun ni kami sekeluarga memilih untuk berhari raya di KL saja...giler bowringggg ngeh3...

pas solat subuh aku pengsan balik...malam tu dok tunggu ibu siap masak kul 3pagi...kul 7 lebih ibu ajak g solat raya kat surau...sungguh mata dah x leh nak buka..kalo boleh, aku ONce dealova je...

kul 8 lebih aku bangun....basuh pinggan2 dan siapkan pe yang patut...letak siap2 atas meja...

gosok baju kebarung color hitam+gold - mandi sunat raya - solat raya sendiri - siap2 :)

diorang balik dari surau siapkan hidangan then makan sama2....

menu : nasi serai + ayam masak merah + dalca daging + arca timun....air teh O...desert bubur jagung....ibu kukus pulut kuning...konon nak buat kari telur tp hanya tinggal mimpi sebab mood nak masuk dapur telah ke laut hehhehe

pastu....layan tv...masuk bilik tido.....

bangun...sumbat makanan dalam mulut...solat zuhur...sambung tido lagi....

ada kenalan ibu 1 family datang beraya....layan diorang jap...diorang balik, aku makan lagi

pastu family ucu datang beraya....pas pak usu balik, aku makan 1 round lg....

lepas maghrib, tetibe kawan aku call ckp nak beraya....cik ros n cik mena...tp time ni aku layan minum teh o je...diorang makan lak...termasuk rumah aku dah 6 rumah diorang beraya..sakan betol berjalan budak2 ni hehehe...tp kesian diorang...dua2 org kelantan tp x balik beraya...sebab nya jalan jem giler...diorang x sanggup nak tempuh huhuhuhu

diorang balik je aku terus kemas meja n basuh pinggan2 kotor...pastu mandi...pastu ion baju...pastu tgk tv...pastu on laptop....update blog....pastu zzzz.....

tu la seharian di hari raya....aku ingat kan dapat la siapkan keje2 yang tak sempat buat kat opis...tapi misi siapkan keje adalah gagal ekeke


tiada foto aku berbaju hitam....upkan pic raya puasa aritu :p

salam aidiladha :)

Wednesday, November 17, 2010

Adni-Perpisahan

aku tengok2 kat draft, byk gak entry2 yg x publish...sebab nya sempat masuk gambar je...nak bercerita x sempat....


skang ni dah hampir 2 bulan aku tinggalkan Adni....last day aku datang untuk jamuan raya merangkap jamuan perpisahan...time tu Dr. Fauzi, chairman Adni nampak aku...dia tegur...
"emy...u nak tinggalkan kami...why u not come and see me say goodbye?"

aku gelak je...tak sampai hati sebenarnya nak tinggalkan Adni huhuhuhu

time aku kene bagi ucapan, aku tak leh nak cakap...menangis je yang aku mampu.sedih nye tuhan je la yg tahu betapa aku sebak, terharu...sampai x mampu nak bercakap, aku stop je la speech aku yg entah hapa2 tu hahahha

beberapa pic last day aku kat Adni....

air mata yang x mampu nk sorok...maluuuuu

antara geng gorgeous Adni - kak nina, aneey, kak aishah, qira

kenangan dengan bos...bos aku yg bertudung biru :)

bos tak de, kite bebas muahaha

dan....diorang tinggalkan aku dengan kenangan frame gambar + 2 pasang kain baju...satu dr geng gorgeous adni, satu lagi dari umi @ puan su :)

masa memula berhenti keje, asyik la baca ucapan2 kat frame tu...sedih.sayu.pernah sekali meleleh air mata aku hahaha....skang ni kalau baca, aku senyum2 je...aku dah gantungkan frame tu kat dinding bilik...memang senang la nak baca :p

message jannah ni sentiasa aku simpan n aku baca kalau aku rasa kosong...

"Be faithful now where u are, God has wonderful plans in ur life, far beyond u can ever dream of, be patient while u wait, His timing is never late"

bila aku baca message ni rasa macam menyelinap dalam jiwa hahahaa...poyo x?poyo x?ekeke...tak de la...banyak benda aku dah lalui dan aku percaya semua ada hikmah....Allah je yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita :)

semua yang aku lalui, memang menyakitkan, pernah mcm frust sangat...macam dah tak de pelangi dah dalam hidup...tapi bila Allah bagi sikit je kemanisan, buat aku bersyukur sampai aku rasa malu dengan Allah...selalu meminta2...akhirnya Allah makbulkan...tapi aku sebagai hambanya, masih banyak benda aku lalai dengan perintah Allah...adooiiii tu yang buat aku rasa malu...malu...dan malu.... :(

Insyaallah.....aku akan cuba untuk berubah ke arah lebih baik...jalan dah ada, tinggal nak melangkah je......... (^_^)

itu saje pasal Adni....Adni best...tak de yang x best kat sana...kawan ngam, makan free ahhaha....keje x banyak, susah nak stress, makanan rohani pon mudah je dapat....bos ok...time x ok, biasa la kan...mesti kene gak tp jarang laaaaaaaaaaaaaaa.....

anyway, Adni tetap di hati saya :)

Friday, November 12, 2010

Chinta..Chinta...Chinta Emy :p


muntah berdarah la KKS baca tajuk entry aku muahahha

melayan ceta Chinta buat aku jadi x tentu arah...5.30 sharp nk cabut...bas dtg lmbat pon aku hangin...lif lambat turun pon rasa nk menyumpah hahaha...penangan ceta bersiri kan..sampaikn org ajak minum pon terpaksa tolak demi Chinta!mabuk3....

dan sekarang aku nak kawan2 ONce dealova panggil aku Chinta...muahaha....ari2 dok beremail berantai dgn geng KKS, semua ada watak masing2...as=rashid...mak pui2=saada...aku tetap CHINTA ekekeke....tp last episode smlm bisa wat aku sedih owh..sedih tgk rasul iman mengalirkan airmata bila chinta mati....terasa2 kat hati aku hahahaha....gedik la ko!

erm arini jumaat...mcm biasa aku update....user x ramai...staff lelaki solat jumaat...tinggal aku berdua dgn cik ila :p

cik ila nk tahu blog aku ni?sila cari sendri...nak suruh dia tgk malu arhh....mcm pijan...kan aku terkantoi sendiri :p

sekarang ni aku asyik memikirkan keje yang makin lama makin banyak.susah rupanya keje envi baru.tak berapa nak in lagi dgn jiwa aku yg keje kat Adni hampir 5 thun tu.kadang2 sikit la tension.tp aku diam je.cepat2 habis keje cepat2 chow balik.kalo tahap tension sgt g melepak dengan jun, mak pui2 n pui....memang legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hehehe

KKS bergabung lepas keje...meletoppppppsss ngeh3

keje aku skang kene jaga kaunter pemulangan n peminjaman ni...dalam masa yg sama kene wat statistik utk daily returned...pastu kene proses buku2 yg diorang returned semalam...tu tugas daily la...dan kene key in kalo user nk pakai PC...perghhh... pepagi memang x menang tangan...tu tak termasuk keje2 wajib aku utk wat proposal....

aku kene wat proposal utk library comel aku kat setapak tu...utk program next year + utk statistic daily user + newspaper cutting yg berkaitan dan segala jenis mak nenek keje...mmg kene wat keje kat rumah!sbb sampai sekarang satu proposal pon x siap arghh

dah la aku ni jenis, lupakan kerja bila anda di rumah...akhirnya terpaksa mengalah untuk wat keje kat rumah gak wawawawa....

dan............aku kene ada Laptop...pejam mata je la beli...aku dh ON nk beli laptop..so tgh tungguu laptop sampai rumah je ni ekekeke

owh kene stop la...makin ramai plak user datang ni....so akhir kalam, nak bgtau bestfren Chinta dah tukar status...single kepada tunangan orang..tahniah cik jun!

cik ana - chinta - mak pui2 - im (suka tgk im ni..sweet :p)

pui su pon dah bertunang...tp xde pic sbb kami x turun perak...turun melaka je g rumah jun...terngiang2 kata sue...
"aye x rasa pape pon bertunang ni...sebab patutnye aye dah dpt lama dah..tp baru sekarang rasa "

sue kalo ckp mmg nampak mcm muslimah....wakakakaka

aku yang nak jadi Chinta versi Muslimah Sejati ekeke

ok jumpa lagi...tata...

**KKS = Kawan Karib Selamanya....Insyallah :)

Friday, October 29, 2010

Hampir Sebulan.....

ini bukan nama aku...cmne la dia leh pisahkan nama aku yang sedap tu ekeke

diam tak diam hampir sebulan aku dah keje kat tempat baru... :)

envi ok...klik pon leh ngam....cuma keje je...sangat banyyaaakkkk...nama pon keje kan...tp aku tak biasa keje banyak ekekeke

dari masuk keje sampai lunch memang non stop...kang kalo stop kejap mmg x siap la keje ;p

ni lelaki g solat jumaat, aku ambik kesempatan layan FB n blog.... :p

keje branch xleh nak access internet lagi...dok HQ senang sangat...tapi masa plak xde ekeke...masuk keje kul 9 pg, aku betol2 stop kul 3.30...itupon sbb nak solat...tp takat cari matahari tu ada la ...5-10 minit aku kuar...

cari matahari????kat sini aircond giler sejukkkkkkkkkk...silap aribulan memang aku leh demam...pakai sweater n kasut sarung pon x leh lawan dia nyer sejuk...susah gak aircond kalo sentral ni....huhuhu....aku dah la x tahan sejuk....macam dh nk krem kaki pon ye gak... ;p

sejak keje berat aku naik 3kg!!!gile kan???ari2 aku tibai teh ais...nasi lemak pon sama....pastu skip lunch...balik rumah makan malam...adoii mana la berat x naik kan huhuhu...so start Nov ni aku start DIET...bawa bekal balik...dan 3kg tu kene buang kuikuikui.....

tu je ceta terkini....tinggal 2 buln lagi nk entitled staff sini...susah la...cuti n MC xde...nak cuti boleh tp unpaid leave...xmo la sayang duit ekeke...sekarang tgh memujuk mak sedara n pak sedara supaya datang beraya haji di rumah aku...kalo semua ONce dealova, happyy la aku...tak payah balik kampung ;p

ok...aku nak cari matahari ni...nk g berjemur kejap...tataa.....

Wednesday, October 6, 2010

Singapore is a DREAM city!

Lokasi : Singapura
Ahli : emy-mak-su-as-ana & epul
Trip:Sehari - 9am - 9pm
Budget : Budget selagi boleh...aku bawa $100...(currency $100=rm234) balik KL aku bawa balik $50..tukar RM balik :)

Transport : Bas (JB-Singapore-JB) - MRT & LRT (Singapore) - Jalan kaki hehe
*naik Bas ke Stesyen MRT --> Kranji...tambang rm1 ke singapore n $0.80 Kranji ke JB


@ Stesyen Kranji :)

Tempat2 Menarik yang sempat dilawati


a) Espalanade & The Merlion Park





kami naik MRT dari stesyen Kranji ke Stesyen City Hall...sampai sana ikut arah ke Esplanade dan kene melalui esplanade yang besar tu....keluar dari situ akan nampak merlion park...tp aku panggil singa keluar air liur hehehe

b) Pasar Geylang Serai



dari stesyen City Hall transit ke stesyen tak ingat pastu naik train ke stesyen Payar Lebar...berjalan kaki 10minit akan jumpa bumbung Minangkabau....situ la kawasan nya...berjaya gak aku rembat 6 blouse, 2 jubah, 3 tudung...kalau dh byk cmtu sah2 la kat sana murah....blouse aku rembat tu sehelai rm10....murah x??? :)

c) kampung Melayu singapura






sebelah je dengan pasar geylang serai ni...dah lalu singgah la kejap untuk bergambar :)

d) Bugis Street




kat sini pusat segala souvenier...bangunan ala2 sg wang je....penuh umat manusia...naik train n stop kat stesyen Bugis...aku beli 3 helai t shirt je kat sini

e) Orchard road







kalau ada duit syiok gak kot shopping barang branded kat sini..tengokla ada rezeki kami ke sana lagi aku nak beli handbag kuikuikui....ktrang berjalan kaki je...lotih jangan cakap...dan stop kat stesyen Orchard

# Corat Coret Singapura #

- plan asal nak ke Singapura datang nya dari mulut aku…sedar tak de duit tapi tetap nak berjalan.so aku tetapkan perbelanjaan ke sana seorang hanya RM250….

- Turun JB aku naik train senandung sutera…ambik 2nd class katil..coach ktrang tu penuh la india2…bangle…seriau nyer nak tido nyenyak ngeh

- Sampai stesyen JB kul 5.45am…konon2 kesian kat ana nak bangun subuh2 ambik ktrang, call lewat 6 lebih….tunggu2 x muncul2…sudahnya kul 8am baru dia sampai!tak tahu nak cakap cmne…nak marah ke nak gelak errrrr........

- Bekpes nasi lemak tersedap kata epul…kat Bandar uda…ermm memang la sedap..seharian aku lalok…letih..ngantuk…pening kepala…ntah2 pelaris dia x masuk dengan saka aku kot hahaha….tapi sedap la gak nasi tu :p

- Sempat beraya kat rumah kak salehah…thanks kak masak kan lunch untuk ktrang…su bertmbah sampai 3 kali…sedap nyer pasal muahaha

- Ktrang tukar duit kat JB…ingat lagi murah…rupanya lagi mahal…SD 100 = rm234.50….aku usha kat KL aritu baru rm232…padan muka aku kan…ingat JB lagi murah sbb dekat dengan Singapore…tak nak tukar kat KL.rupanya sangkaan meleset…bila dah puas jalan kat sana n balik JB tukar balik, epul dpt $100 = rm225 je…aku balik KL dapat tukar SD 100 = rm233…so tak de la rugi sangat :p

- System MRT n LRT diorang sangat la maju…I likeeeeee….ke mana2 ada je train yang menghubungkan diorang…eeii aku rasa kalo aku dok Singapore, aku x kan beli kete kot…naik MRT lg best ! eh eh..skang pon aku tak de kete gak walaupn duduk Malaysia hahaha

- Dalam train kiri kanan orang melayan iphone4…so mak rasa nak nangis tak??sila la ke singapura utk dapatkn iphone4 tu…I phone skang meh kasi hakak utk hadiah besday ekekekke

- Trip kali ni aku namakan trip nak berjalan tapi xde duit…mana x nye, dah mcm kene sponsored je...penginapan free…1st bekpes epul blnje…lunch umah kak selahah n dinner nuril tunang su belnje….2nd day pagi org KL bayar, lunch skip sbb turun singapore…dinner pon kul 11 malam kat rumah nuril…mak dia wat open house…last day b4 balik KL pagi beli n lunch g makan kat rumah mak ana…so percutian ktrang dah macam fully sponsored lak hahaa…tu pon x dapat nak singgah umah julet n kak erin…kalo lama lagi leh je terjah rumah diorang plak :p

- Nak balik KL jalan kat JB jem…adoii tension2…bas kul 3.30…ktrang sampai 3.40…elok sampai platform A9, ramai umat manusia tunggu bas…so ktrang lepak la…gelak mengilai2 kat situ…kul 4 bas sampai…ktrang tunggu bas Mara Liner…yang datang bas Maju….semua orang naik bas tu….ktrang ber 3 je x naik bas…time tu baru la tahu yang ktrang dah ketinggalan bas…huhuhuhu

- Tiket bas balik KL plak, kawan as kasi diskaun..happy la kan semua benda leh budget…rege seorang rm31.20…tp kitorang bayar rm25.70…rezeki2…TAPI…ktrang tertinggal bas…so nak naik bas petang kene top up rm10…total seorang rm35.70…. wawawa

- Time management ana memang hancur!!..dari aku sampai JB sampai aku nak balik KL...sebab ana aku ketinggalan bas wawawawawa

- Su plak time nak g umah nuril leh lagi cakap kat phone yang dia tak nak basuh pinggan..sudahnya sampai sana memang kene basuh pinggan pun ekekeke

- Kat Singapore asyik la teguk air…air mineral, 100 plus n double choc ice blended coffee bean….ha satu aku nk ckp…kat KL berkira2 nk lepak minum coffee bean…kat sana macam x bersalah je lepak coffee bean…padahal sama je harganya muahahhaa

- Sepanjang hari kat Singapore x makan….breakfast kul 9am…lunch skip…dinner 11 malam…itupon makan kat rumah nuril….time tu semua makan bertambah kecuali mak pui2…hehehe

- next time kalo nak g singapore aku nak pakai sport shoes...pakai kasut sarung biasa kaki dah mcm x rupa kaki...hodoh dengan kesan melecet je...mencikkkk.... :(

- kalau pergi singapore lagi aku nk terjah sentosa island atau pon universal studio + shopping musatapha center....adalah rezeki tergolek ujung tahun ni kuikuikui

- kalau dapat pergi singapura lagi...................hahahaaha...aku x nak g singapore dah...nak masuk hatyai plak...budget harus sama rm250.... :)

itu je percutian sehari aku ke bumi singapura :)