Posts

Showing posts from 2010

dua.kosong.satu.satu

Image
entry terakhir 2010...

esok datang nya 2011......

terima kasih 2010 yang banyak menyinarkan hidup saya..... (^_~)

2011.......come to me bebeh!ekekeke....

dayung sampan pakai buluh, itik berenang mati lemas, selamat tinggal 2010, selamat datang 2011......
# mana-mana azam yang tak berjaya tahun ni, carry forward je la ;p

Say No to NASI........

Image
aku dah naik pening kalo nak makan...

kalo breakfast, x nasi lemak n behun goreng aku makan tosey...tp kalo pekena tosey mengadap la ko kuar masuk jamban...perut menggelabah kot makan masam2 pepagi...

roti canai aku baru beli sekali je wat sarapan....mee goreng aku banned...dah tu pe la aku nak makan pepagi....roti n cicah nescafe pilihan aku yang terakhir....



lunch lak tengok mood nak makan...kalo nak layan fastfood, merasa la ke pizzahut, kenny rodgers mahupon subway :)


kadang2 beli kunyah2 sudah...tapi kalo mood nak makan nasi datang, ari2 leh layan nasi..........

ni kunyah2 aku...
kos kunyah2 je dah rm4.50 hehehe

tapi semalam entah hantu sape masuk dalam badan, aku makan nasi gile mual!balik rumah semalam pon mual x ilang lg....sampai x lalu nak makan...

semalam aku makan nasi + ayam goreng + tempoyak + timun + kuah lemak...pas makan perut senak...rasa mcm nak muntah kan jeee...tp x leh plak :(

malam aku minum air limau....pon tak lega gak...arghhhh....

selamat tinggal nasi....aku nak coba …

tak salah kalau berangan tapi salah kalau biarkan sampai bila2 jadi angan2 jeee...

Image
2010....aku wat wishlist....klik sini -->Wishlist 2010

5 hari je lagi nak sampai 2011....tapi yang aku dapat....

1) Handphone - I phone mahupon Samsung Corby

lupakan je la...tak dapat pon...muhahaha...setia je la dengan HP Blackcurrent aku tu hohoho

2) Netbook

yang ni aku tak dapat lagi...tapi aku dah ada laptop 1...dan dalam masa terdekat / buln 1 2011 aku dapat lagi satu netbook PERCUMA....yang tu mungkin aku nk jual...sebab aku dah ada laptop...b4 ni wat wishlist dua2 tak de...bila dah ada, dua2 plak aku ada....ermmm

3) Camera dabak...

tak kan beli kot...buang duit jer kuikuikui.....

4) Jam ada jenama...

haram aku nak beli...tak beli2 lagi....dari beli jam baik beli handbag ye dok??ekekke

aku tekad 2011....tahun aku nak buat hutang...aku nak beli ni....


ATAUPUN.......

kalau aku panjang umur tengok la hujung tahun 2011 berjaya ke tak ahahhahaha

# dulu selalu berangan nak beli rumah b4 30....nak g wat haji b4 35..arap2 Allah murahkan rezeki aku...amin :)

Kalau cinta...

Kalau Cinta - Aliff Aziz ft Joanna

Aliff Aziz
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Sebagai ratu

Joanna
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

Duet
T’lah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta

Joanna
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Aliff Aziz
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

# lagu ni 1st time dgr tak sedap....lama2 macam eh ok plak hehe...tp rangkap pertama Alif Aziz tu memang best! :D
Image
lama aku tak berblog!

arini je dah hampir ke penghujung 2010...OMG!

hujung2 tahun biasa la...ada rezeki sikit, dpt la aku wat part time...tp rasa mcm nak mati...weekdays keje dah letih giler + weekend pon aku keje gak..rasa badan dah lunyai dah ni!

target 2010 habis....part time job pon settle n duit pon dapat :p

makin aku dapat duit lebih, makin banyyaakkk plak komitmen...poning kepala den!ni pon dok dlm bilik pegang mesin kira...wakakaka....harap2 semua hutang piutang settle...kalau boleh 2011 aku nak bersih dari segala hutang.amin.

ermm kat tempt keje aku ada 3 org budak praktikal...sorang dah challo...tinggal lg 2 org..sempat la wat makan2...celebrate sikit...kadang2 aku rasa aku ni muda jeeeee....lagi2 join bebudak muda belia ni ahhaha...giler perasan kan????muahahha


bebudak kat tempt keje baru ni leh tahan sengal....aku suka membahan org...hahha..tp aritu entah macam mana aku pakai baju sama plak dgn aqmal....arini sama2 biru, esoknye sama2 plak oren...masuk ari ke 3 aku pakai hijau..…

Wajib Tonton : Ngangkung

Image
sempat gak aku layan ceta ni :)

ceta ni dah lama kat wayang.cuma baru last weekend aku dapat menerjah panggung yang berhampiran :)

ceta ni OK!!!best...lagi2 ada Sam...gelak tak hengat je...ada gak pengajaran dari ceta ni dan sedih sikit pon ada gak...overall memang best!

tapii.......Adnan Sempit tetap terbaeekk la....lagi suka tgk Sam dalam AS :)

Papadom pon bg aku terbaekk gak.... ekekeke

yg best lagi tu, byk scene dalam movie Ngangkung ni kat lubuk aku...nun kuala selangor...pekan BB [kedai apek pon masuk], pantai remis, jeram, kuala sel. :)

pasni kalo ada masa, nak layan hantu kak limah balik rumah plak!seram-komedi aku layan....kalo cerita berat mmg susah sikit nak masuk wayang :p

owh yer...aku tak suka dengan tajuk movie skang-->Aku masih dara???aku tak bodoh??pehal eh...movie aku masih dara lagi x boleh blah!kaitkn pompuan bertudung dgn love bite...elloooo...excuse me!!!!!!!!!!

huh!ceta2 macam tu aku tak layan ler...... :p

so kalo nak layan Ngangkung, sempat lagi ke cinema berhampira…

D' Belai Spa...

Image
aku rasa sesuai sangat la spa ni kasi nama d' belai...terasa2 diriku di belai walaupn kat muka je muahaha

aritu pas keje, miza ajak aku memanjakan diri...aku dah lama nak pergi, tapi kekangan masa menyebabkan tertunda2...so ktrng redah gak la...itu pon lepas keje.kalo nak tunggu weekend, minta maaf la,weekend aku dah full sampai buln 3 2011 muahahahhaha

so pas keje terus shoot g tmn sri gombak....

aku nk wat facial treatment...dan miza plak ambik pakej slimming...ermm mmg slim la aku tengok dia ekekeke



sessi aku memula dia bersihkan muka dulu...pastu letak toner...pastu pakai mesin wap..kasi liang roma terbuka...pastu muka aku di lap dan dia pakai mesin pe ntah buang daki2 n jerawat2 nasi....pastu letak masker...dan akhir sekali dia letak pe eh kat muka...ntah x perasan hehe...dan dah siap....nampk senang tapi ambik masa 1jam 30minit gak la :)


extra belaian, dia massage tangan aku dengan lulur pe ntah...best2 kene urut :)

time aku datang tu, ada orang lain datang sama....tapi dia buat b…

1 Muharram.......

salam.... :)

hari ini dah 1432Hijrah ...dah masuk tahun baru :)

azam????aku nak up sikit wat amal ibadat ni.kalau boleh nak lebihkan yang sunat dan mantapkan lagi yang wajib...biar ada azam sikit, baru ada hati nak improve diri :)

aku berharap kehadiran tahun baru ni akan mengubah hidup aku menjadi lebiiiiihhhh baik....aku ni banyak sangat buat dosa kering [ye ke kering?] ekekeke

untuk semua salam maal hijrah :)

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman





p/s:semua orang cuti, aku tetap keje...:(

I to the Z to the U to the R to the A!!!

Image
aku tengok nama Izura tu pon aku geli gak muahahaha

nape ntah FB x leh accept nama Emy Takeshi tu..sayang oii...sejak aku kenal dunia cyber, nama tu la aku guna ....YM n FB....dan aldyst untuk blog n forum...dua nama ni jela aku guna di mana sahaja...chewaahhh

dan aku x leh nak in la dengan nama Izura tu...loyaa tekak...loyaa.....ekekke

skang ni aku rasa nama aku dah macam2...KKS keji panggil aku 'akak petai' sebabnye aku x makan petai aku dapat nama tu...kejam!

pastu musim chinta, terus la aku poyo nak guna nama Chinta gak hehehe

dan skang aku pakai chinta pun2....kelasssss.....korang tgk tak pun pun kat tv2....fahrin ahmad, remy ishak n marsha...best la...erti persahabatn...sedih aku tengok remy belakon...dari tak suka terus jatuh cintasss aouwww.....

KKS pon ada gelaran gak....siken - mak yam, as - nandoi, dee - ustazah sally (dah berhijrah haruslah tukar gelaran) - mak - mak pui2 n sue - pui sbm....kadang2 gelakar gak...entah hape2 nama gelaran...tp tu la yg wat comel je :p

setia…

Teater Natrah Musim Kedua

Image
Natrah pertama pon aku tengok, yang musim ke dua pon dapat tengok :)


Bagi aku pengisian ke dua ni lagi best.cuma banyak sangat dialog diri sendiri Natrah.mungkin itu yang dia nak penonton faham pergolakan diri Natrah sendiri :)

so bila banyak dialog diri sendiri mesti la boring kan :p

aku dapat tiket free dari mar - kawan kat adni...so malam tu geng gorgeous Adni turun - kak nina, kak aishah, syaq n kawan, aneey...aku asalnya bawa miza...bila pjan cancel n nak kasi tiket dia, terus aku rodger ayu n jun...

b4 tu ayu lak tahu je aku ada tiket free kat FB, terus call sampai hati tak ajak dia...bukn tiket tu dari aku kan.dari orang lain.tp dah nama rezeki merasa gak dia tengok Natrah malam tu :)

show mula lambat, so lambat habis..part paling meletop sekali bila Remy Ishak berduet dengan Maya Karin nyanyi lagu hindustan!lagu yang di ubah dari ceta Kuch-Kuch Hota Hai...memang best tengok diorng menari dan menyanyi...yeaahhh!!!!....

overall ceta tu aku rasa OK...aku minat kisah Natrah ni..so aku …

MPH Midvalley

Image
aritu aku dapat memboloskan diri join diorang g buat book selection...lokasi MPH Midvalley...

pertama kali wat selection best gak.pasal ko ambik buku yang ko berkenan letak atas troli...muahaha...tak la..kene tengok tajuk gak...sesuai ke tak.ke dah ada dalam library...kalo tak da n latest edition leh la buku tu di beli :)

memula semangat gak memilih...pastu aku macam penat + malas...hahha...


aku biarkan 2 org lagi yang pilih...aku lepak baca buku lagi bagus :)

dan juga memposingkan diri :p

tengok...banyakkan buku masakan :)

hampir 2 jam lebih melepak kat situ, perut lapar then org MPH yang handle ktrang tu belanja makan :)

spray 'api' dulu b4 hidang :)

@ manhattan fish...

owh ye org MPH ni sangaatttt baik...dah la muka cantik.peramah lak tu.pastu dah la anak org ehem ehem....tapi tak de la nak belagak ke hapa...suka laaa....siap aku snap curi2 pic dia...suka nyer pasal wakakaka

nak bertambah best lagi, nama dia sipi2 sama dengan nama aku.....wow!!!

p/s:sesekali cuti mata time keje memang…

Badi Bear Kuning

Image
salam 1 malaysia muahahahaha


ahad yang kebape entah KKS datang lunch kat rumah aku...yang ada mak n su jer...aku ajak miza join makan2...menu simple --> nasi kerabu...aku up sikit wat ayam bakar...tu je pon yang aku reti buat ekeke...diorang masih lagi ragu2 kata ibu yg sediakan..tapi percayalah memang air tangan aku....huhuhu...dah la aku sorang2 masak...ibu keluar lak tu...letih nyer x yah cakap lerrrrrrrrr......

tapi bila tengok su n mak pui2 makan dengan berselera dan bertambah2, aku rasa x penat pon memasak untuk diorang muahahha

perut kenyang, hati senang ktorang pun keluar...aku kuar dgn miza.mak n su balik ke pangkal jalan... macam2 benda ktrang buat...memula g showroom perodua...semua kete aku try naik...myvi,viva,n alza...tp kan naik alza best la...ehhehe..pastu g spa...ingat nk wat facial tp full house plak..pastu singgah jap showroom toyota...beli avanza senang kan..leh wat sewa van sekolah b4 g keje muahahhahaha...

aku dah jatuh cinta dengan ini swift...
kalau lah aku dapat…

Seharian di hari raya Aidiladha 2010

Image
raya puasa 2010
mood swing semua tak nak bergmbar raya...so tiada gmbar diambil huhu
ibu jubah hitam, adik jubah biru, na dress labuh coklat :)

buat julung kalinya, raya haji tahun ni kami sekeluarga memilih untuk berhari raya di KL saja...giler bowringggg ngeh3...

pas solat subuh aku pengsan balik...malam tu dok tunggu ibu siap masak kul 3pagi...kul 7 lebih ibu ajak g solat raya kat surau...sungguh mata dah x leh nak buka..kalo boleh, aku ONce dealova je...

kul 8 lebih aku bangun....basuh pinggan2 dan siapkan pe yang patut...letak siap2 atas meja...

gosok baju kebarung color hitam+gold - mandi sunat raya - solat raya sendiri - siap2 :)

diorang balik dari surau siapkan hidangan then makan sama2....

menu : nasi serai + ayam masak merah + dalca daging + arca timun....air teh O...desert bubur jagung....ibu kukus pulut kuning...konon nak buat kari telur tp hanya tinggal mimpi sebab mood nak masuk dapur telah ke laut hehhehe

pastu....layan tv...masuk bilik tido.....

bangun...sumbat makanan dalam mu…

Adni-Perpisahan

Image
aku tengok2 kat draft, byk gak entry2 yg x publish...sebab nya sempat masuk gambar je...nak bercerita x sempat....


skang ni dah hampir 2 bulan aku tinggalkan Adni....last day aku datang untuk jamuan raya merangkap jamuan perpisahan...time tu Dr. Fauzi, chairman Adni nampak aku...dia tegur...
"emy...u nak tinggalkan kami...why u not come and see me say goodbye?"

aku gelak je...tak sampai hati sebenarnya nak tinggalkan Adni huhuhuhu

time aku kene bagi ucapan, aku tak leh nak cakap...menangis je yang aku mampu.sedih nye tuhan je la yg tahu betapa aku sebak, terharu...sampai x mampu nak bercakap, aku stop je la speech aku yg entah hapa2 tu hahahha

beberapa pic last day aku kat Adni....

air mata yang x mampu nk sorok...maluuuuu

antara geng gorgeous Adni - kak nina, aneey, kak aishah, qira

kenangan dengan bos...bos aku yg bertudung biru :)

bos tak de, kite bebas muahaha

dan....diorang tinggalkan aku dengan kenangan frame gambar + 2 pasang kain baju...satu dr geng gorgeous adni, satu lagi d…

Chinta..Chinta...Chinta Emy :p

Image
muntah berdarah la KKS baca tajuk entry aku muahahha

melayan ceta Chinta buat aku jadi x tentu arah...5.30 sharp nk cabut...bas dtg lmbat pon aku hangin...lif lambat turun pon rasa nk menyumpah hahaha...penangan ceta bersiri kan..sampaikn org ajak minum pon terpaksa tolak demi Chinta!mabuk3....

dan sekarang aku nak kawan2 ONce dealova panggil aku Chinta...muahaha....ari2 dok beremail berantai dgn geng KKS, semua ada watak masing2...as=rashid...mak pui2=saada...aku tetap CHINTA ekekeke....tp last episode smlm bisa wat aku sedih owh..sedih tgk rasul iman mengalirkan airmata bila chinta mati....terasa2 kat hati aku hahahaha....gedik la ko!

erm arini jumaat...mcm biasa aku update....user x ramai...staff lelaki solat jumaat...tinggal aku berdua dgn cik ila :p

cik ila nk tahu blog aku ni?sila cari sendri...nak suruh dia tgk malu arhh....mcm pijan...kan aku terkantoi sendiri :p

sekarang ni aku asyik memikirkan keje yang makin lama makin banyak.susah rupanya keje envi baru.tak berapa nak in lagi …

Hampir Sebulan.....

Image
ini bukan nama aku...cmne la dia leh pisahkan nama aku yang sedap tu ekeke

diam tak diam hampir sebulan aku dah keje kat tempat baru... :)

envi ok...klik pon leh ngam....cuma keje je...sangat banyyaaakkkk...nama pon keje kan...tp aku tak biasa keje banyak ekekeke

dari masuk keje sampai lunch memang non stop...kang kalo stop kejap mmg x siap la keje ;p

ni lelaki g solat jumaat, aku ambik kesempatan layan FB n blog.... :p

keje branch xleh nak access internet lagi...dok HQ senang sangat...tapi masa plak xde ekeke...masuk keje kul 9 pg, aku betol2 stop kul 3.30...itupon sbb nak solat...tp takat cari matahari tu ada la ...5-10 minit aku kuar...

cari matahari????kat sini aircond giler sejukkkkkkkkkk...silap aribulan memang aku leh demam...pakai sweater n kasut sarung pon x leh lawan dia nyer sejuk...susah gak aircond kalo sentral ni....huhuhu....aku dah la x tahan sejuk....macam dh nk krem kaki pon ye gak... ;p

sejak keje berat aku naik 3kg!!!gile kan???ari2 aku tibai teh ais...nasi lemak pon sama…

Singapore is a DREAM city!

Image
Lokasi : Singapura
Ahli : emy-mak-su-as-ana & epul
Trip:Sehari - 9am - 9pm Budget : Budget selagi boleh...aku bawa $100...(currency $100=rm234) balik KL aku bawa balik $50..tukar RM balik :)

Transport : Bas (JB-Singapore-JB) - MRT & LRT (Singapore) - Jalan kaki hehe
*naik Bas ke Stesyen MRT --> Kranji...tambang rm1 ke singapore n $0.80 Kranji ke JB

@ Stesyen Kranji :)
Tempat2 Menarik yang sempat dilawati

a) Espalanade & The Merlion Park





kami naik MRT dari stesyen Kranji ke Stesyen City Hall...sampai sana ikut arah ke Esplanade dan kene melalui esplanade yang besar tu....keluar dari situ akan nampak merlion park...tp aku panggil singa keluar air liur hehehe
b) Pasar Geylang Serai



dari stesyen City Hall transit ke stesyen tak ingat pastu naik train ke stesyen Payar Lebar...berjalan kaki 10minit akan jumpa bumbung Minangkabau....situ la kawasan nya...berjaya gak aku rembat 6 blouse, 2 jubah, 3 tudung...kalau dh byk cmtu sah2 la kat sana murah....blouse aku rembat tu sehelai r…