Posts

Showing posts from May, 2015

#Tripsakitnyatudipoket Part 1 : dari KL - Kuala Perlis - Langkawi

Image
salam.....

sejak balik dari Koh Lipe aku dah mula jatuh cinta dengan pulau...means lepak pulau bercutii kan...kalau nak tau aku ni baru jejak Pulau Pangkor, Pulau Langkawi dan Pulau Pinang je....yang lain2 tak de ye....arap maklum :p

macam mana aku leh travel plak? kata tak beli tiket kan....

sebulan sebelum redah ni, aku macam tepu je rasa...nak kene ada gak vitamin ni....asyik la baca blog orang g jalan-jalan....ada 1 malam tu aku tacing sampai meleleh air mata baca blog orang g travel...senget kan aku?.. muahahahaha

aku usha bank aku dulu....ok ada la duit sikit tak usik so leh kot jalan-jalan....calling KKS diorang cakap nak ke mana? aku cakap nak lepak pantai...mana-mana pon x pe janji kuar KL....asalnya nak g kuala terengganu.....pung pang pung pang...last-last terbeli tiket flite ke Langkawi....asal nak lepak Langkawi je....aku usha2 jom la merayap ke Koh Lipe...beli tiket ferry...usha chalet kebanyakan nye full...tapi dapat gak la chalet ktrang dan pui plak nak beli tiket tren…

Jalan-jalan Isi Perut : Pancake House International @ Quill City Mall

Image
salam pagi isnin....

cuti weekend buat apa?

berjaya gak aku qada' tido....sabtu tu tido siang je 4 round....bayangkan la mata macam kene gam...ahad baru kuar kejap....kejap x kejap kul 10 kuar sampai rumah kul 5ptg... :D

jumaat lepas, macam biasa la aktiviti melepak pas keje...ktrang jarang lepak weekend tapi suka beno lepak ari jumaat... ye la balik lewat pon xpe...sabtu kan cuti :p...

masing-masing muka x habis recover lagi....paling teruk terbakar muka mieza....pastu pui....deme mandi tak ingat dunia ok....kul 12 tgh hari still leh berendam tengah laut Koh Lipe tu....aku dengan as melepak je la bawah pokok....as tido alaskan pasir, aku layan perasaan ecehh.......
v v v v arini aku nak share tempat makan baru yang menambat hati kitew.... ktrang try makan kat sini......

bila tengok kedai ni color2 oren tu, ishh memanggil2 nak kene try ni...

so terus la ajak diorang masuk nak tengok menu dia + nak try pancake dia kan....





diorang ada set gak...so ktrang ingat nak makan set n panca…

Trip # takuttapipergi2015 : Myanmar - Nasi Beriani Sedap @ Nilar Beriyani Restaurant & Final Yangon

Image
yeayyy.....dah xde hutang dah pasal Yangon ni.....hehe

confirm ni last entry ok.... :D

-- sampai Zilla dah balik Myanmar baru entry ni siap...sorry Zilla masa sangat mencemburui skang ni hehehe

Last day kat bumi Yangon....

arini ktrang plan nak me REPEAT Scott Market...miza beli lagi batu jed nya...beli teh dalam paket tu...pastu selai dua kain yang orang kirim....settle semua tu terus ktrang nak cari tempat makan....nak gak rasa lunch kat Yangon ni.....

pastu terus shoot cari Nilar Beriyani Restaurant ni.....aku tau pasal tempat makan ni pon sebab baca kat blog yang aku refer tu...dah kata sedap kann moh la try....kebetulan dekat sama jalan dengan hostel ktrang...cuma Nilar ni depan sikit...kene jalan dua blok kedepan.....


Kalau perasan, ktrang jarang makan luar...bekal pon banyak...just beli nasi putih je..balik bilik makan ayam dalam tin + sambal ikan bilis ibu....dap dap dap.....

ktrang semua ambik menu sama -- nasi beriyani ayam....

rasanya??
sedappp....betol la seperti direkem…

Trip # takuttapipergi2015 : Myanmar - Shwedagon Pagoda

Image
Salam.....

Sebelum aku sambung entry pasal latest trip, baik la aku khatamkan trip Myanmar ni....kasi settle then xde dah nak ceta lagi hehe

ok jom sambung....
v
v
v
v
v
v
v
v
bersambung dari entry --> Fresh Seafood

ktrang ajak Ms Lele ke Shwedagon Pagoda. ni kira paling glemer la kat Yangon ni.. dan kategori must visit...so setakat 1 pagoda ni kira ONCE jeee....


sampai tempat parking, Ms Lele suruh ktrang tinggalkan kasut dalam kete...

aku-- dah tu nak naik atas berkaki ayam?? memang tak arr...kotor kottt

selamba dia suruh ktrang berkaki ayam...tak mooo....then ktrang kene masukkan kasut dalam plastik....arghh x kisah la dari berkaki ayammm ekekeke

sampai depan pintu nak naik lif, kene buka kasut dan berkaki ayam....situ ok lagi sbb lantai pon marmar dan bersih.....

sampai atas kene beli tiket.... harga tiket masuk usd5/pax lebih kurang rm17.75. agak mahal tapi pejam mata je la hewhewhew

dan bermula la lawatan kami di pagoda ni...tak de bahan bacaaan sejarah ke apa...just round2 j…