Posts

Showing posts from 2008

Coti-Coti Malaysia 08 - last day kami di KK (Final!)

Image
yeahh..last day @ KK.........

12hb Julai 2008 - Sabtu

bangun seawal 5.30pg arini...baru la aku rasa badan letih sgt...rehat x cukup + asyik berjalan je :) pastu, semua siap2 nk redah pe yg lom redah lg...mimi ntah pe mimpi nk wat breakfast...wat goreng pisang (burn panggil cucuq hehe)+ teh sabah (minuman wajib kami)

dlm kul 8.20am, ktrng gerak..arini burn x keje so dia follow ktrang jalan2...aku yg teringin naik bas mini, telah memaksa diorang naik sama...dari luyang - KK (bas stand besar) kene la rm1.50...tp bukn naik bas tau...naik van tp di panggil bas mini...


sampai bus stand KK tu, ktrang tny ada bas ke nak ke Monsopiad Culturul Village...semua org x tahu..bg direction yg salah...sehinggalah terjumpa sorang pakcik ni...dia mmg bawa pelancong jalan sekitar KK...dh rezeki pkcik tu bawa kitrang ber 5 ke sana....

1st tempat yg ktrang g adalah Monsopiad Cultural Village....time nk beli tiket tu, ada benda lawak terjadi...nak ke aku ceta ek?hehhe...pastu ktrang tgk show..…

Coti-coti Malaysia 08 - dari Kundasang pulang ke KK (Part 3)

Image
hari ke tiga kami di Sabah.... :)

11 Julai 2008 - Jumaat

arini bangun awal gak....5.30 dah bangun....pas solat mimi ajak aku jalan2 keliling resort ni...kejut aishah suruh bangun subuh, then ktrang kuar....susah nyer aku nk gambarkn betapa cantik nyer waktu pagi....lagi2 ngadap gunung kinabalu tu...kalo la aku daki gunung kinabalu tu mesti aku semput giler...silap2 turun balik mau berat turun 10kg hehehe..






dlm kul 6.30, ktrang berjumpa kat port yg paling cun kat resort ni......pastu ktrang g breakfast...aku-ecah-miza pilih  western..mimi pon nk yg sama tp aku awal2 dh sound dia.."ambik nasi goreng..nanti ko lapar..." mimi xnak...nk gak ambik western..sudahnyer..dia mmg x kenyang...then order la nasi goreng ayam...aku pon bebel la...xnak dgr ckp aku td hehe...psst-->diorang kasi gak teh sabah tau :)


~muka org belom mandi pagi heheh~
~western breakfast huhuhu~ time ni la part yg aku rasa paling lawak kuar dr mulut mimi...dia lapa..then tunggu waitress tu anta …

Coti-coti Malaysia 08 - dari KK ke Ranau/Kundasang (Part 2)

Image
hari kedua ktrang di sabah :)

10 Julai 2008 - Khamis

seawal jam 5.30pg ktrang dah bangun subuh...(susah nk buka mata..kat KL kul 6.30 baru bangun :p) pas subuh semua siap2 ion baju n mandi...burn plak g dapur wat cucuk pisang....best nyer la dpt tuan umah yg rajin ni hehe

ktrang breakfast cucuk pisang (sebut nada utara) dgn teh sabah.... :) dlm kul 8 ktrang dh ready nk gerak ke Ranau/Kundasang....xsabar2 ni...alih2 gerak dlm kul 9pg gak huhu....

otw ke sana, ktrang singgah kat Yayasan Menara Sabah @ Tun Mustapha Building...sempat la posing tgh panas tu...


~pic di edit oleh cik aishah...~ pastu melalui masjid negeri, 1-Borneo (shopping complex terbesar kat Asia) n Universiti Malaysia Sabah....singgah makan kat tepi jalan...yg femes kat situ kelapa bakar + lokan panggang + bakso...1st time makan bakso aku suka....lokan pon sama...ala2 kerang jer ni....pastu baru la perjalanan di teruskn....... :)
~air kelapa - bakso - lokan panggang....~
tempt pertama yg ktrang singgah adalah Kina…

Cuti-cuti Malaysia 08 - KL - KK (Part 1)

Image
aku nk gak update kisah kat KK... :)
9hb Julai 2008 - Rabu
ktrang berkumpul kat kl sentral kul 10am...ambik bas ke lcct n sampai lebih kurang kul 11.30am...check in n makan kat Mcd...kul 12.35pm baru ktrang masuk ke balai berlepas :)


~time Q nk check in..~
perjalanan ke KK wat kan aku x selesa + x bape feel sgt...bukn per, aku kemabukan huhuhu...walaupn 2 jam lebih je tp rasa lama giler... :( mimi layan komik n miza tido..aku gak dgn ecah terkebil2...g toilet sat...aku borak jap dgn pkcik sebelah aku ni...dia dah 3 thn dok berulang KL-KK - KL...sebulan 2 kali mesti balik KL...cayalah pkcik :)


~mcm jet pejuang lak aku tgk...hehehe~
ktrang mendart lebih kurang kul 3.40pm...kene register dgn imigresen sbb masuk sabah...tp diorang dtg semenanjung kene gak ke ek....pastu g ambik beg....
sementara tunggu murni pick up ktrang, g solat dulu....then lepak depan tv sambil makan Mcd yg ktrang tapau dr KL :p lama seh tunggu murni...kul 5pm baru dia sampai... :)


~ecah lapo, miza posing, mi…