testing

Tuesday, November 30, 2010

Teater Natrah Musim Kedua

Natrah pertama pon aku tengok, yang musim ke dua pon dapat tengok :)


Bagi aku pengisian ke dua ni lagi best.cuma banyak sangat dialog diri sendiri Natrah.mungkin itu yang dia nak penonton faham pergolakan diri Natrah sendiri :)

so bila banyak dialog diri sendiri mesti la boring kan :p

aku dapat tiket free dari mar - kawan kat adni...so malam tu geng gorgeous Adni turun - kak nina, kak aishah, syaq n kawan, aneey...aku asalnya bawa miza...bila pjan cancel n nak kasi tiket dia, terus aku rodger ayu n jun...

b4 tu ayu lak tahu je aku ada tiket free kat FB, terus call sampai hati tak ajak dia...bukn tiket tu dari aku kan.dari orang lain.tp dah nama rezeki merasa gak dia tengok Natrah malam tu :)

show mula lambat, so lambat habis..part paling meletop sekali bila Remy Ishak berduet dengan Maya Karin nyanyi lagu hindustan!lagu yang di ubah dari ceta Kuch-Kuch Hota Hai...memang best tengok diorng menari dan menyanyi...yeaahhh!!!!....

overall ceta tu aku rasa OK...aku minat kisah Natrah ni..so aku suka..tapi yg pertama lagi OK sebab dia tak meleret2...yang kali ke 2 ni mungkin dia nak tambah lagi pengisian...sebab tu rasa macam laaaaaaammmmmmmaaaaaaaaaaa giler :p

thanks mar kasi tiket tu...kalo tak de tiket free, tak dapat la nak tengok Natrah :)

ni aku kasi lagu nyer...tp versi original la yer...nak versi remy n maya, sila tengok Natrah sekarang :p

Monday, November 29, 2010

MPH Midvalley

aritu aku dapat memboloskan diri join diorang g buat book selection...lokasi MPH Midvalley...

pertama kali wat selection best gak.pasal ko ambik buku yang ko berkenan letak atas troli...muahaha...tak la..kene tengok tajuk gak...sesuai ke tak.ke dah ada dalam library...kalo tak da n latest edition leh la buku tu di beli :)

memula semangat gak memilih...pastu aku macam penat + malas...hahha...


aku biarkan 2 org lagi yang pilih...aku lepak baca buku lagi bagus :)

dan juga memposingkan diri :p

tengok...banyakkan buku masakan :)

hampir 2 jam lebih melepak kat situ, perut lapar then org MPH yang handle ktrang tu belanja makan :)

spray 'api' dulu b4 hidang :)

@ manhattan fish...

owh ye org MPH ni sangaatttt baik...dah la muka cantik.peramah lak tu.pastu dah la anak org ehem ehem....tapi tak de la nak belagak ke hapa...suka laaa....siap aku snap curi2 pic dia...suka nyer pasal wakakaka

nak bertambah best lagi, nama dia sipi2 sama dengan nama aku.....wow!!!

p/s:sesekali cuti mata time keje memang best!

Thursday, November 25, 2010

Badi Bear Kuning


salam 1 malaysia muahahahaha


ahad yang kebape entah KKS datang lunch kat rumah aku...yang ada mak n su jer...aku ajak miza join makan2...menu simple --> nasi kerabu...aku up sikit wat ayam bakar...tu je pon yang aku reti buat ekeke...diorang masih lagi ragu2 kata ibu yg sediakan..tapi percayalah memang air tangan aku....huhuhu...dah la aku sorang2 masak...ibu keluar lak tu...letih nyer x yah cakap lerrrrrrrrr......

tapi bila tengok su n mak pui2 makan dengan berselera dan bertambah2, aku rasa x penat pon memasak untuk diorang muahahha

perut kenyang, hati senang ktorang pun keluar...aku kuar dgn miza.mak n su balik ke pangkal jalan... macam2 benda ktrang buat...memula g showroom perodua...semua kete aku try naik...myvi,viva,n alza...tp kan naik alza best la...ehhehe..pastu g spa...ingat nk wat facial tp full house plak..pastu singgah jap showroom toyota...beli avanza senang kan..leh wat sewa van sekolah b4 g keje muahahhahaha...

aku dah jatuh cinta dengan ini swift...
kalau lah aku dapat kuar kete ni, mmg lunch makan ulam je la ekekke

pastu ktrng gerak ke carefour wangsa maju...miza nak switch line hp dia...disni la semuanya bermula bila aku tukar merah kepada kuning wawawawa



hampir 10 tahun aku setia dengan maxis..
no yg sama tapi akhirnya aku berpaling tadah huhuhu


entah macam mana aku pon terjebak...sblm ni ramai dah kata digi lebih menjimatkan...tapi aku mmg x nak tukar..pasal aku x suka bear gemuk tu ekeke...tp akhirnya aku terjebak gak dengan miza...

aku ambik pakej ni...

call 30 sen seminit & sms 8 sen ke semua nombor :)

berbanding maxis, agak mahal la...tapi kesetiaan aku tu buat aku x kisah pon mahal ke x...

pakej ni buat ko rasa best sebab dia menawarkan macam2...antaranya 3 org dalam list Buddyz ko, adalah percuma CALL & SMS...di ulangi PERCUMA!!!...



asikah pon nak tukar plan ni...entah mcm mana org Digi switch dia plan lain.pakej rm1...tu pon dah murah tp as xnak...siap dia sound lg org Digi tu....dia kata

"saya x nak plan tu...saya nak yang buddyz free tu..."

sbb Digi dah salah buat, dia topupkan as rm10....hahahaha...tu as kata "sibuk sangat nak ambik buddyz, aku dah macam kene badi pun ye gak!"hhahahahhaa

yg miza plak, dok call aku pakai Digi....kat rumah aku line ok..tp masuk bilik biasalah...terus jadi mengong sikit...aku pon ktuuk2 la Digi..sbb maxis x pernh line x clear eh...g la mana2 pon line tetap superb ehehehe...sekali tu msg2 miza ckp...

"biasalah bear tu besar...tu pasal lambat bergerak...hhee"
aku balas balik "apa ko cakap?besar?lambat bergerak?tu bukan ciri2 aku ke?ko memang hantu!"
gelak besar miza kene dgn aku ekekekekeke

skang ni pon kalo miza contact aku x dapat, ktrng mesti salahkan si gemuk kuning tu...
miza : "pesal putus?"
aku : "ko mcm tak tahu si gemuk tu.lembap nak mampus.tak pon tersepit kat mana2."

lagi....
aku : "oi...line ko tak clear la.."
miza : "ye la...aku dah naik kete...gemuk tu aku tinggalkan tadi"

muahahhah....skang ni memang kutuk mengutuk si gemuk kuning tu je ekekeke....

so skang ni nak suruh jun terjebak n join Digi...lagi ramai lagi bagus..senang sikit nak bergosip ngeh3....as, su, mak pui, aku, dee, miza dah kawan dengan si gemuk kuning tu....

ko jun bila lagi??? :p

p/s:maxis gak terbaaeekkk....huhuhuhu

Thursday, November 18, 2010

Seharian di hari raya Aidiladha 2010

raya puasa 2010
mood swing semua tak nak bergmbar raya...so tiada gmbar diambil huhu
ibu jubah hitam, adik jubah biru, na dress labuh coklat :)

buat julung kalinya, raya haji tahun ni kami sekeluarga memilih untuk berhari raya di KL saja...giler bowringggg ngeh3...

pas solat subuh aku pengsan balik...malam tu dok tunggu ibu siap masak kul 3pagi...kul 7 lebih ibu ajak g solat raya kat surau...sungguh mata dah x leh nak buka..kalo boleh, aku ONce dealova je...

kul 8 lebih aku bangun....basuh pinggan2 dan siapkan pe yang patut...letak siap2 atas meja...

gosok baju kebarung color hitam+gold - mandi sunat raya - solat raya sendiri - siap2 :)

diorang balik dari surau siapkan hidangan then makan sama2....

menu : nasi serai + ayam masak merah + dalca daging + arca timun....air teh O...desert bubur jagung....ibu kukus pulut kuning...konon nak buat kari telur tp hanya tinggal mimpi sebab mood nak masuk dapur telah ke laut hehhehe

pastu....layan tv...masuk bilik tido.....

bangun...sumbat makanan dalam mulut...solat zuhur...sambung tido lagi....

ada kenalan ibu 1 family datang beraya....layan diorang jap...diorang balik, aku makan lagi

pastu family ucu datang beraya....pas pak usu balik, aku makan 1 round lg....

lepas maghrib, tetibe kawan aku call ckp nak beraya....cik ros n cik mena...tp time ni aku layan minum teh o je...diorang makan lak...termasuk rumah aku dah 6 rumah diorang beraya..sakan betol berjalan budak2 ni hehehe...tp kesian diorang...dua2 org kelantan tp x balik beraya...sebab nya jalan jem giler...diorang x sanggup nak tempuh huhuhuhu

diorang balik je aku terus kemas meja n basuh pinggan2 kotor...pastu mandi...pastu ion baju...pastu tgk tv...pastu on laptop....update blog....pastu zzzz.....

tu la seharian di hari raya....aku ingat kan dapat la siapkan keje2 yang tak sempat buat kat opis...tapi misi siapkan keje adalah gagal ekeke


tiada foto aku berbaju hitam....upkan pic raya puasa aritu :p

salam aidiladha :)

Wednesday, November 17, 2010

Adni-Perpisahan

aku tengok2 kat draft, byk gak entry2 yg x publish...sebab nya sempat masuk gambar je...nak bercerita x sempat....


skang ni dah hampir 2 bulan aku tinggalkan Adni....last day aku datang untuk jamuan raya merangkap jamuan perpisahan...time tu Dr. Fauzi, chairman Adni nampak aku...dia tegur...
"emy...u nak tinggalkan kami...why u not come and see me say goodbye?"

aku gelak je...tak sampai hati sebenarnya nak tinggalkan Adni huhuhuhu

time aku kene bagi ucapan, aku tak leh nak cakap...menangis je yang aku mampu.sedih nye tuhan je la yg tahu betapa aku sebak, terharu...sampai x mampu nak bercakap, aku stop je la speech aku yg entah hapa2 tu hahahha

beberapa pic last day aku kat Adni....

air mata yang x mampu nk sorok...maluuuuu

antara geng gorgeous Adni - kak nina, aneey, kak aishah, qira

kenangan dengan bos...bos aku yg bertudung biru :)

bos tak de, kite bebas muahaha

dan....diorang tinggalkan aku dengan kenangan frame gambar + 2 pasang kain baju...satu dr geng gorgeous adni, satu lagi dari umi @ puan su :)

masa memula berhenti keje, asyik la baca ucapan2 kat frame tu...sedih.sayu.pernah sekali meleleh air mata aku hahaha....skang ni kalau baca, aku senyum2 je...aku dah gantungkan frame tu kat dinding bilik...memang senang la nak baca :p

message jannah ni sentiasa aku simpan n aku baca kalau aku rasa kosong...

"Be faithful now where u are, God has wonderful plans in ur life, far beyond u can ever dream of, be patient while u wait, His timing is never late"

bila aku baca message ni rasa macam menyelinap dalam jiwa hahahaa...poyo x?poyo x?ekeke...tak de la...banyak benda aku dah lalui dan aku percaya semua ada hikmah....Allah je yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita :)

semua yang aku lalui, memang menyakitkan, pernah mcm frust sangat...macam dah tak de pelangi dah dalam hidup...tapi bila Allah bagi sikit je kemanisan, buat aku bersyukur sampai aku rasa malu dengan Allah...selalu meminta2...akhirnya Allah makbulkan...tapi aku sebagai hambanya, masih banyak benda aku lalai dengan perintah Allah...adooiiii tu yang buat aku rasa malu...malu...dan malu.... :(

Insyaallah.....aku akan cuba untuk berubah ke arah lebih baik...jalan dah ada, tinggal nak melangkah je......... (^_^)

itu saje pasal Adni....Adni best...tak de yang x best kat sana...kawan ngam, makan free ahhaha....keje x banyak, susah nak stress, makanan rohani pon mudah je dapat....bos ok...time x ok, biasa la kan...mesti kene gak tp jarang laaaaaaaaaaaaaaa.....

anyway, Adni tetap di hati saya :)

Friday, November 12, 2010

Chinta..Chinta...Chinta Emy :p


muntah berdarah la KKS baca tajuk entry aku muahahha

melayan ceta Chinta buat aku jadi x tentu arah...5.30 sharp nk cabut...bas dtg lmbat pon aku hangin...lif lambat turun pon rasa nk menyumpah hahaha...penangan ceta bersiri kan..sampaikn org ajak minum pon terpaksa tolak demi Chinta!mabuk3....

dan sekarang aku nak kawan2 ONce dealova panggil aku Chinta...muahaha....ari2 dok beremail berantai dgn geng KKS, semua ada watak masing2...as=rashid...mak pui2=saada...aku tetap CHINTA ekekeke....tp last episode smlm bisa wat aku sedih owh..sedih tgk rasul iman mengalirkan airmata bila chinta mati....terasa2 kat hati aku hahahaha....gedik la ko!

erm arini jumaat...mcm biasa aku update....user x ramai...staff lelaki solat jumaat...tinggal aku berdua dgn cik ila :p

cik ila nk tahu blog aku ni?sila cari sendri...nak suruh dia tgk malu arhh....mcm pijan...kan aku terkantoi sendiri :p

sekarang ni aku asyik memikirkan keje yang makin lama makin banyak.susah rupanya keje envi baru.tak berapa nak in lagi dgn jiwa aku yg keje kat Adni hampir 5 thun tu.kadang2 sikit la tension.tp aku diam je.cepat2 habis keje cepat2 chow balik.kalo tahap tension sgt g melepak dengan jun, mak pui2 n pui....memang legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hehehe

KKS bergabung lepas keje...meletoppppppsss ngeh3

keje aku skang kene jaga kaunter pemulangan n peminjaman ni...dalam masa yg sama kene wat statistik utk daily returned...pastu kene proses buku2 yg diorang returned semalam...tu tugas daily la...dan kene key in kalo user nk pakai PC...perghhh... pepagi memang x menang tangan...tu tak termasuk keje2 wajib aku utk wat proposal....

aku kene wat proposal utk library comel aku kat setapak tu...utk program next year + utk statistic daily user + newspaper cutting yg berkaitan dan segala jenis mak nenek keje...mmg kene wat keje kat rumah!sbb sampai sekarang satu proposal pon x siap arghh

dah la aku ni jenis, lupakan kerja bila anda di rumah...akhirnya terpaksa mengalah untuk wat keje kat rumah gak wawawawa....

dan............aku kene ada Laptop...pejam mata je la beli...aku dh ON nk beli laptop..so tgh tungguu laptop sampai rumah je ni ekekeke

owh kene stop la...makin ramai plak user datang ni....so akhir kalam, nak bgtau bestfren Chinta dah tukar status...single kepada tunangan orang..tahniah cik jun!

cik ana - chinta - mak pui2 - im (suka tgk im ni..sweet :p)

pui su pon dah bertunang...tp xde pic sbb kami x turun perak...turun melaka je g rumah jun...terngiang2 kata sue...
"aye x rasa pape pon bertunang ni...sebab patutnye aye dah dpt lama dah..tp baru sekarang rasa "

sue kalo ckp mmg nampak mcm muslimah....wakakakaka

aku yang nak jadi Chinta versi Muslimah Sejati ekeke

ok jumpa lagi...tata...

**KKS = Kawan Karib Selamanya....Insyallah :)