Posts

Showing posts from November, 2010

Teater Natrah Musim Kedua

Image
Natrah pertama pon aku tengok, yang musim ke dua pon dapat tengok :)


Bagi aku pengisian ke dua ni lagi best.cuma banyak sangat dialog diri sendiri Natrah.mungkin itu yang dia nak penonton faham pergolakan diri Natrah sendiri :)

so bila banyak dialog diri sendiri mesti la boring kan :p

aku dapat tiket free dari mar - kawan kat adni...so malam tu geng gorgeous Adni turun - kak nina, kak aishah, syaq n kawan, aneey...aku asalnya bawa miza...bila pjan cancel n nak kasi tiket dia, terus aku rodger ayu n jun...

b4 tu ayu lak tahu je aku ada tiket free kat FB, terus call sampai hati tak ajak dia...bukn tiket tu dari aku kan.dari orang lain.tp dah nama rezeki merasa gak dia tengok Natrah malam tu :)

show mula lambat, so lambat habis..part paling meletop sekali bila Remy Ishak berduet dengan Maya Karin nyanyi lagu hindustan!lagu yang di ubah dari ceta Kuch-Kuch Hota Hai...memang best tengok diorng menari dan menyanyi...yeaahhh!!!!....

overall ceta tu aku rasa OK...aku minat kisah Natrah ni..so aku …

MPH Midvalley

Image
aritu aku dapat memboloskan diri join diorang g buat book selection...lokasi MPH Midvalley...

pertama kali wat selection best gak.pasal ko ambik buku yang ko berkenan letak atas troli...muahaha...tak la..kene tengok tajuk gak...sesuai ke tak.ke dah ada dalam library...kalo tak da n latest edition leh la buku tu di beli :)

memula semangat gak memilih...pastu aku macam penat + malas...hahha...


aku biarkan 2 org lagi yang pilih...aku lepak baca buku lagi bagus :)

dan juga memposingkan diri :p

tengok...banyakkan buku masakan :)

hampir 2 jam lebih melepak kat situ, perut lapar then org MPH yang handle ktrang tu belanja makan :)

spray 'api' dulu b4 hidang :)

@ manhattan fish...

owh ye org MPH ni sangaatttt baik...dah la muka cantik.peramah lak tu.pastu dah la anak org ehem ehem....tapi tak de la nak belagak ke hapa...suka laaa....siap aku snap curi2 pic dia...suka nyer pasal wakakaka

nak bertambah best lagi, nama dia sipi2 sama dengan nama aku.....wow!!!

p/s:sesekali cuti mata time keje memang…

Badi Bear Kuning

Image
salam 1 malaysia muahahahaha


ahad yang kebape entah KKS datang lunch kat rumah aku...yang ada mak n su jer...aku ajak miza join makan2...menu simple --> nasi kerabu...aku up sikit wat ayam bakar...tu je pon yang aku reti buat ekeke...diorang masih lagi ragu2 kata ibu yg sediakan..tapi percayalah memang air tangan aku....huhuhu...dah la aku sorang2 masak...ibu keluar lak tu...letih nyer x yah cakap lerrrrrrrrr......

tapi bila tengok su n mak pui2 makan dengan berselera dan bertambah2, aku rasa x penat pon memasak untuk diorang muahahha

perut kenyang, hati senang ktorang pun keluar...aku kuar dgn miza.mak n su balik ke pangkal jalan... macam2 benda ktrang buat...memula g showroom perodua...semua kete aku try naik...myvi,viva,n alza...tp kan naik alza best la...ehhehe..pastu g spa...ingat nk wat facial tp full house plak..pastu singgah jap showroom toyota...beli avanza senang kan..leh wat sewa van sekolah b4 g keje muahahhahaha...

aku dah jatuh cinta dengan ini swift...
kalau lah aku dapat…

Seharian di hari raya Aidiladha 2010

Image
raya puasa 2010
mood swing semua tak nak bergmbar raya...so tiada gmbar diambil huhu
ibu jubah hitam, adik jubah biru, na dress labuh coklat :)

buat julung kalinya, raya haji tahun ni kami sekeluarga memilih untuk berhari raya di KL saja...giler bowringggg ngeh3...

pas solat subuh aku pengsan balik...malam tu dok tunggu ibu siap masak kul 3pagi...kul 7 lebih ibu ajak g solat raya kat surau...sungguh mata dah x leh nak buka..kalo boleh, aku ONce dealova je...

kul 8 lebih aku bangun....basuh pinggan2 dan siapkan pe yang patut...letak siap2 atas meja...

gosok baju kebarung color hitam+gold - mandi sunat raya - solat raya sendiri - siap2 :)

diorang balik dari surau siapkan hidangan then makan sama2....

menu : nasi serai + ayam masak merah + dalca daging + arca timun....air teh O...desert bubur jagung....ibu kukus pulut kuning...konon nak buat kari telur tp hanya tinggal mimpi sebab mood nak masuk dapur telah ke laut hehhehe

pastu....layan tv...masuk bilik tido.....

bangun...sumbat makanan dalam mu…

Adni-Perpisahan

Image
aku tengok2 kat draft, byk gak entry2 yg x publish...sebab nya sempat masuk gambar je...nak bercerita x sempat....


skang ni dah hampir 2 bulan aku tinggalkan Adni....last day aku datang untuk jamuan raya merangkap jamuan perpisahan...time tu Dr. Fauzi, chairman Adni nampak aku...dia tegur...
"emy...u nak tinggalkan kami...why u not come and see me say goodbye?"

aku gelak je...tak sampai hati sebenarnya nak tinggalkan Adni huhuhuhu

time aku kene bagi ucapan, aku tak leh nak cakap...menangis je yang aku mampu.sedih nye tuhan je la yg tahu betapa aku sebak, terharu...sampai x mampu nak bercakap, aku stop je la speech aku yg entah hapa2 tu hahahha

beberapa pic last day aku kat Adni....

air mata yang x mampu nk sorok...maluuuuu

antara geng gorgeous Adni - kak nina, aneey, kak aishah, qira

kenangan dengan bos...bos aku yg bertudung biru :)

bos tak de, kite bebas muahaha

dan....diorang tinggalkan aku dengan kenangan frame gambar + 2 pasang kain baju...satu dr geng gorgeous adni, satu lagi d…

Chinta..Chinta...Chinta Emy :p

Image
muntah berdarah la KKS baca tajuk entry aku muahahha

melayan ceta Chinta buat aku jadi x tentu arah...5.30 sharp nk cabut...bas dtg lmbat pon aku hangin...lif lambat turun pon rasa nk menyumpah hahaha...penangan ceta bersiri kan..sampaikn org ajak minum pon terpaksa tolak demi Chinta!mabuk3....

dan sekarang aku nak kawan2 ONce dealova panggil aku Chinta...muahaha....ari2 dok beremail berantai dgn geng KKS, semua ada watak masing2...as=rashid...mak pui2=saada...aku tetap CHINTA ekekeke....tp last episode smlm bisa wat aku sedih owh..sedih tgk rasul iman mengalirkan airmata bila chinta mati....terasa2 kat hati aku hahahaha....gedik la ko!

erm arini jumaat...mcm biasa aku update....user x ramai...staff lelaki solat jumaat...tinggal aku berdua dgn cik ila :p

cik ila nk tahu blog aku ni?sila cari sendri...nak suruh dia tgk malu arhh....mcm pijan...kan aku terkantoi sendiri :p

sekarang ni aku asyik memikirkan keje yang makin lama makin banyak.susah rupanya keje envi baru.tak berapa nak in lagi …