Posts

Showing posts from June, 2013

Jalan-jalan Isi Perut : Sakura Kristal

Image
salam....
arini kita ke lokasi kedai makan la ye.... biasa ke Sakura Kristal?
aku skang dah rasa macam port best plak Sakura Kristal ni. sebab nya makanan dia sedap....kene dengan tekak aku ni....
lokasi aku try ni kat KL Festival City...dan sempat la ktrng try menu kat bawah ni....
 komen...

1) teh tarik... terbaek...kalah mamak nye teh tarik :)
2) kuey teow pe nama ntah....sape peminat kuey teow mmg suka ni..aku yg x suka pon leh layan..tapi x mampu habis sebab portion dia besar....tapi aku suka...ala2 kuey teow hailam
3) The Indon Treasure....rasa ok...layan...licin aku makan hehe
4) behun tomyam.....entah la chef tu...masak termasin...so nk hirup pon x leh...kene la masuk kitchen balik tambah air hehehe

pastu aku ada tmbaah 1 menu sayur...taugeh n soh-on tu...sedap gak makan gatah2 macam tu je...tapi tak de gambar sebab lahap makan hehehe

dari segi harga, mahal sikit dari kedai2 biasa...sesekali boleh la...selalu bankrap ekekek

leh chekidaut kat website diorang ok...

Sakura Krista…

Selamat datang sayang....

Image
ni kisah ari sabtu....ye hari sabtu yang lepas :p

muka suci di pagi hari...dalam kelas hehe
sabtu kan aku ada kelas sekarang ni. elok je aku bangun pagi g kelas. rasa macam comel dah tua2 belajar. serius aku stress sbb aku lembap.dah lama kotttttttttt tak g kelas...pastu bila lecturer tanya aku tak tahu jawab...aku gelak je nk cover malu...puiiii!!
habis je kelas, terus aku g mandikan kereta kat tempat feveret aku...my ride petronas....tengok2 ramai giler orang kat petronas...aku jengah je terus masuk kedai mesra sebab nak beli air...elok bayar, cashier tu suruh g makan...sambutan anniversary ke 15thn...wow...makan free!
aku jengah la gak pe aku leh makan. ada stall cendul, nasi tomato, air dan juga candy buffet..sebab aku malas makan nasi, aku makan je mashmallow dengan cokelat
 budak sebelah aku layan nasi tomato...aku macam dah berselera nak rasa tapi cari tempat basuh tangan macam jauh...so tak yah la makan....

dah 1/2 jam aku lepak tengok sana sini, aku g tempat kereta balik. ska…

Majlis Aqiqah Fatimahatul Az Zahrah

Image
Salam.... :)
Aritu dee jemput datang rumah dia kat shah alam sebab dia buat majlis aqiqah untuk puteri dia yg sorang tu....akhirnya dee berjaya gak dapat baby :)
1st baby - keguguran.masa tu 5buln dia pregnant.ke 6 bulan...lupa :p 2nd baby - meninggal sehari selepas dilahirkan.... dan akhirnya dapat baby girl....Fatimahatul Az Zahrah..... setelah hampir 4tahun baru dapat timang cahaya mata...comell....bam bam tau...

ktrang datang dari KL..aku-as-mak pui...singgah solat zuhur kat masjid shah alam...pastu bergabong dengan cik diana...
dah makan semua, baru la kak kin n family sampai. diorang lambat sebab dari Melaka. ada kenduri gak :)
lauk pauk dee, memang sedap. tempah katering. rezeki kami dapat bawa balik rumah.masing2 tapau...
layan gambar ye.....
susah ktrang nak jumpa sebenarnya.masing2 ada komitmen kan. aku bujang ni pon susah nak slot apatah lagi dah ada family...kalau ada kenduri ke hapa tak datang, memang rugi la..rugi sebab tak dapat bertentang mata....tu je hehe
petang dal…

Short Trip : Pulau Pangkor 2013

Image
kali ni nye trip, aku malas nak ceta ikut hari. aku kasi lumsum semua dalam satu entry. short trip je kan :D

tarikh : 23 May - 26 May 2013 (khamis malam gerak ke Perak)
team : aku-mak pui - miza dari KL..bergabong dengan As di perak
misi berjalan : sebab aku stress keje...wakakaka

1) Singgah Lekir @ rumah as
Dah alang2 hajat nak ke Pangkor, ktrang sempat singgah rumah as. so malam khamis lepas keje naik bas, terus turun area Lekir. Tq as kasi tumpang tido semalam :)

as masakkan nasi hujan panas masa kami sampai dengan ayam masak merah...
esok nye lunch dia kasi special menu...ikan jenahak steam + sambal sotong + ikan pari bakar cicah air asam...kecuqq ayaqqqq liur! hehehe

Depan rumah as pon ada laut. so merasa la kami pergi posing kat depan umah as. aku tanya nak mandi boleh ke..as kata kalau nak mandi kene baca yassin dulu sebelum terjun kah kah kah


2) Bas KL - Lumut - KL
ktrng naik bas kat Jalan Duta. Pui je naik bas dari puduraya. harga tiket bas seorang rm24.70. return RM49.40. ma…

Jalan-jalan Isi Perut : Pak Hailam Kopitiam

Image
morning!!!
perasan tak sekarang ni aku rajin update blog??kuikuikui.mood tengah membara so layan je la kan :p
kali ni aku nak share tempat makan lagi. tapi dah lama aku pergi...baru skang nak up (biasalah bz katakan :p)
kali ni kami ke......
bila dapat lepak kopitiam, mesti macam rasa cool.nape eh.tak rasa serabut macam lepak kedai mamak... :p

kat sini ada jual pau.tapi versi wholemeal. so kami try. not bak kata as... - not bad




menu dia pelbagai. cuma nak pilih ikut tekak tu je la...

so ktrng order air berasaskan layer...teh n nescafe layer + nescafe ais...up dengan pau sorang seketul...


pilihan aku nasi lemak rendang ayam...



pilihan as...kuey teow tomyam....


makanan pui ni special sikit. aku dah lupa judulnya...tapi sedap...

so total harga dia mahal la gak...sepinggan macam tu masing2 rm8-10...campur air lagi...pau lagi...ujung2 eh leh tahan mahal kan ekekeke

sila la ke Pak Hailam Kopitiam....aku pergi ni branch Terminal Bas Bersepadu. kat tingkat 1 :)

selamat menjamu selera!