Posts

Showing posts from January, 2011

Langkawi 2011 - Tempat-tempat menarik I

Image
entry kali ni aku membawa pembaca sekalian ke tempat2 menarik yang wajib di kunjungi kalo dah sampai ke Langkawi :) * pesal mcm poyo je ayat ni :p
Antara tempat2 yang aku berjaya jejak:-
a) Oriental Village - Cabel Car


destinasi pertama ktrng adalah ke cabel car.tu je signboard yang aku nmpak selepas ambik kete kat airport....so ikut signboard, mmg sampai la...aku drive, adik baca peta..memang dia hebat walaupn geography dapat B eekkeke
sampai sana beli tiket rm15/pax...kene tunjuk myKad la ye...kalo tak rm30 :)

kat sini ada 2 stesyen...yg pertama ketinggian 625.5meter dari aras laut.aku cdangkn tak payah turun sini.teruskan je sampai stesyen terakhir..


stesyen pertama :)


sampai stesyen akhir, kene jalan kaki sikit masuk hutan untuk sampai ke hujung.kat sini best la sikit.nampak la laut dan boleh lihat keindahan cipataan Allah.....tu dah cukup tinggi kat gunung mat chincang :) ibu n na dah memang tak larat nak jalan.diorang tunggu kat stesyen keta kabel je..aku n adik yang redah hutan…

Langkawi oh Langkawi 2011

Image
salam.... :)

rasanya pasni aku akan hupdate kisah langkawi...maybe sampai lebam la kene baca...hehe...mcm biasa segala mak nenek info aku nak simpan dalam blog.rujukan masa depan :p
Percutian aku ni 3H 2M...so mmg agak rushing sikit...semua tempt nak terjah...island hoping mmg x sempat le huhuhu
so jom aku ceta detail :p
# Hotel # 1st night - ktrang stay kat Pekan Kuah...Hotel Langkawi Baron menjadi pilihan...family room rm160...basic je ada...swiming pool tarak ekeke...breakfast untuk 2 orang...makanan ok je :)



2nd night - Pantai Tengah area Pantai Cenang....Charlie Motel. disebabkan nak mood pantai, ktrang tukar hotel...bilik dia ok..2 katil besar + single bed rm120...depan motel tu dah jumpa pantai...kalo g ramai2, best la leh wat aktiviti pantai...ramai giler mat saleh berjemur...cekci uuuuuuuuuuu....hehehe


# Transport #
aku ke Langkawi naik Air Asia...beli time tiket promo free seat..tax n lunggage untuk 4 orang hanya RM 132...murah x???sape kata mahal aku gigit kang hehehe


kat san…

Joyeux Anniversaire!

Image
setiap tahun masuk januari hati berdebar2 muahahha
hari ni bertambah lagi usia aku...alhamdulillah...aku masih lagi bernafas di usia baru ni :)
harapan aku semoga tahun ni dapt la aku lunaskan apa impian aku...aku ada list kan 30 benda yang aku nak buat sebelum aku masuk dalam era 3 series ekekeke
capai tak capai belakang kira :p
dan...salah satu impian aku nak bawa family bercuti n disponsor penuh oleh aku...dan akhirnya impian menjadi kenyataan tahun ni...celebrate besday kat Pulau Langkawi :p
thanks yang wish besday arini.... SMS + call + FB ...ni je sumber2 yang ada...tapi sape call mmg aku x jawab la..mood bercuti beb!mana layan call muahahaha
thanks ibu, na, adik...belnja pizza Dominos haha..aku faham duit semua dah licin balik bercuti kan :p
Langkawi 2011
usia bertambah ni, moga dapat aku jadi lebih baik...dan di permudahkan segala urusan dunia & akhirat...terima kasih Allah kau permudahkan apa yang aku hajati selama ini :)
dan....tahun ni tahun terakhir berpangkal 2+....tension seh…

Astro First, Emy Second!

Image
weekend lepas adalah weekend paling bermakna dlm hidup aku..sebab nya itulah pertama kali aku melepak kat rumah + x kuar umah pon walaupn g jemur kain ekeke

sabtu semua orng keluar...mcam nak balas dendam pon ye gak...aku terkial2 la kat rumah..nak masak malas, dok la basuh kain baju 2 besin!banyak gilerrrrr...dengan kasut2 keje pon aku basuh gak hehhe

siap keje rumah, aku dok melangut ngadap tv...tukar2 channel aku nak tgk la channel 480...ada 3 movie time tu..macam nk beli, macm x nak, macam nak....

akhirnya aku klik select..pastu kuar la arahan dia

aku anta sms pastu dpt msg reply...dlm masa 5 minit terus dah leh tengok Ngangkung tu :p

dia kasi 48jam je...dalm 2hari la ko layan ceta yg sama..habis ceta tu ulang lagi..habis je, ulang lagi sampai ko rasa nak muntah tengok...yang ni baru la berbaloi2 ko bayar rm15 tu :p

layan la abg Sam yg encem tu hehe...ibu balik je aku kene bebel...sebab membazir g beli movie + menambah bil kat astro tu + dia kata sah2 la dia kene bayarrrrrrrrr hhahaahha…

Kerana mu Kak Limah...

Image
jumaat lepas, aku n abg mi rodger2 ke Finas Ulu Kelang....

entah pe kene dengan aku, sejak 2 menjak ni suka benor dgr radio Klasik FM time g keje.sekali diorang bagitau ada tayangan percuma di Finas UK sana....aku pon eh best gak layan mende free ni :p

mcm biasa la...rodger abg mi nak g tak, dia kata ok...dia free....

pas keje abg mi ambik terus shoot g jln genting klang dulu..aku la nk g pesta thai...nak sedekah duit kat diorang hehe...pastu balik umah abg mi jap...dia nak tukar kete n baju...pas maghrib kuar balik...ters g finas....

dugaan nak g punyalah hujan selebat alam...tup tup smpai finas dah renyai2 je...masuk kat dalam tu tgk2 alleycats tgh nyanyi...frust nye la haiii..............


pengacara malam tu, sharifah shahira...ok la layan...pastu persembahan zamani...ho yeahh i likeee...abg mi ajak balik..aku ckp sikit je nak layan zamani ni...dia nyanyi pon x byk...3 lagu je!

ha tu dia.....

eh tepi mata ak :p

alamak...terkena cahaya la......

clear...zamani masih mcm dulu :)

pas zamani habis…