testing

Tuesday, January 31, 2012

Celebrate hari tua dengan KKS

Dah lama rasanya tak bersosial dengan rakan-rakan sebaya....

rasanya last g karok, bila eh...xmampu nak ingat :p

sebab kan aku besday gurl, maka depa kene ikut kehendak tua aku ni ekeke

1st kt g karok!ktrang bergabong & gerak ke redbox the curve...


me n mak pui



miza pon join gak...

kami bertiga je lagi masih single..yang dah kawen mmg xjoin la kan :p

letih nyanyi, ktrng posing.....

sedang elok menyanyi & berposing, ada plak orang kasi angpaw...ho yeah!!dpt ang paw la...tp dalam bentuk voucher....


apa la org tu ambik..gegar!!


nasi lemak ayam kari best!spagheti tu miza masak.ok sedap!


leh guna next time...kalo total rm60,
dapat la kurang rm10 guna voucher ni :D


dah settle 3 jam melalak, ktrang terus ke Ikea...shopping time bebeh!sambil cuci mata sambil posing....berangan ada bilik mcm ni kan...

berangan membaca juga perlu hahahahha


tengok muka aku makin lama makin bambam hehehe


kami..... :D


hasil borongan... :p

settle menyoping terus gerak tinggalkan ikea...otw balik tu mcm awal lagi..baru kul 5pm, entah mana dtg idea nak g MidValley...terus shoot ke MV.... :)

parking kat the garden...terus serbu digi center..sebabnya kalo ada rezeki, aku nak rembat samsung galaxy...hadiah besday la konon hahaha..sekali hampeh!promosi habis...xde rezeki la aku nk tukar hp...hehehe

jalan2 g kedai SAMSUNG...memang betol2 dah jatuh cinta kat samsung ni la...mak pui pon dok ngigau kat samsung galaxy note...doakan la kami dapat pakai samsung :D

terus ke MV...memula serang jusco...ada plak berkenan baju...ok rembat 2 terus...miza pon terpengaruh dgn aku heheh....

singgah secret recipe...tapau kek besday...tq mak pui belnja!wieee

elok nak blah, nampak coffeebean....mak pui tny "nak ke?" mau aku kata tak nak..mestilah nak...ok tapau ice blended :p

terus lepak makan tomyam kat Ampang n celebrate besday...alahai pic kek semua dalm hp miza...xdpt nak simpan....

utk mak pui...thanks dear....bulan 10 nanti kt celebrate oteh!...

akhirnya kul 11 baru sampai umah...lama dah kot aku tinggalkan dunia lepak sehari suntuk...dan rasanya ni la kali pertam terjah banyak mall muahahah

thanks mak pui & miza..... (^_^)

happy.penat.letih.puas.makan byk.enjoy......yeah!





Monday, January 30, 2012

Bila aku dah 30...

apa eh apa eh....hahaha

alaaa senang ceta besday tiap2 tahun mana de celebrate beria2 pon...biasa2 je...wish2..makan2..hadiah??ermm x de kot...hehe...

tapi 1st celebration 31.12.2011....cik la belanja kek!


pastu esoknye, mak pui belnja makan-makan kat Chillis OU....tq mak pui!


sebab besday ibu 17.1.2012, maka kami share je la kek...adik wat kek tiramitsu.seyes sedap!aku tak tipu ok...walaupun x cantik macm kedai tapi rasa dia sgt sedapppppppppppppp!!!!



hari kejadian...22.1.2012, ibu n adik2 aku belanja makan nasi arab!tq korang!!!!!!!



sabtu cuti panjang tu, alang plak belanja makan kat Chop n Steak Kg Baru...tq alang!dan belikan tudung utk aku....ibu pon kasi tudung...2 ibu beli...1 alang beli...tq..tq...tq...


pastu cuti CNY aritu mak pui sekali lagi belnja kek SR & CBTL....

last week ecah belanja kek SR....tahun ni memang kenyang makan kek la muahahaha.tq mummy rania hehe

tu je utk tahun ni... :D

sempena besday ni aku reward la diri sendiri kan...maka moh la kita bershoping!


2 blouse + 1 seluar keje + 1 cadar + 1 sandle polo = RM 150

owh lupa plak...sempena besday aku company aku ni kasi la voucher jusco rm50...jadi la wat beli hadiah untuk diri sendiri ekeke..


terus aku tukarkan menjadi.....


dapat 2 blouse :D
wai..besar x baju saya muahahaha

tu je la sambutan tahun ni.simple kan...ada gak plan nk wat pool party tapi budget x kene time la..sbb next month nak travel dah kan...so postpone la tahun bebila yang leh ber party lagi ecehhh....

dengan perubahan usia ke angka 3 series ni, dapat la aku berubah...tak banyak sikit pon jadi la...dan diberi kesihatan yang baik...risau gak skang ni...selalu sangat sakit kepala yang mcm nak pecah tu...xmo kene migrain!!!....

semoga tahun depan aku panjang umur leh potong kek lagi...aminnn....


Friday, January 27, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Pizza Hut

orang kata rezeki jangan ditolak..eceh...


31.12.2012 aritu ktrang telah dibelanja makan pizza oleh sah...sah n chuna ni dulu budak praktikal tempat aku ni..


diorang dah janji nk blnja makan akak2 library...jap2..ni korang share ke sah sorang je kuar duit eh???muahahaha

menu : ktrang try pizza larva tu satu...lasagnia...dan 2 pan pizza..perisa lupa!ekeke


dah lepas kenyang makan pizza, bleh plak diorang kuarkan kek!sumpah aku tak tahu nak celebrate besday aku n mai awal...dan sah juga...tp confius nape nama sah xde??ekeke

terima kasih cik la belanja kek...wat susah2 je ekeke....



dan kami ramai-ramai....



lepas makan2 ni terus kami shoot ke Paya Indah Wetlands tu :p

#arini kul 8 dah sampai opis.terus update blog ekeke


Sunday, January 22, 2012

Officially 30!!



arini aku dah 30!!!

tapi tetap rasa macam budak2 lagi...camne ni? ekekekeke

apa eh aku nak bila dah 30 ni (^_~)

...to be continue...





Friday, January 20, 2012

Jalan-Jalan Isi Perut : The Manhattan Fish Market

tempat makan yang aku terjah lagi adalah Manhattan Fish @ Sogo....


kali ni aku terjah dengan mak pui...lepas shopping terus isi perut :D


order soft drink + mushroom soup...sumpah mushrom dia terbaeeeekkkkk!!!

dan ambik main dishes.....platter pe ntah namanya muahahaha

tak habis makan berdua...tapau bawa balik :p

total 2 orang makan bersama tax rm79.70....layannn hehehe....

# menu ni boleh makan 3-4 org la...baru perut x sengkak!hehehe




Wednesday, January 18, 2012

# Penang 2011 #

entry ni semua gambar je...malas nak ceta full ekeke...

balik dari hatyai tu kami stay @ Penang....seharian kami berjalan-jalan kat Penang....


1st g melawat tempat business as @USM....layann...


pastu kami ke Bukit Bendera...

.





perut lapar....jom makan nasi kandar @ Line Clear...




shopping jeruk @ Pasar Chawrasta....ada jeruk orang melayu ye!


tengok sunset @ Batu Ferringhi.....


moh kita balik KL dengan KTM...ambik 2nd class..leh tidur..zzzz


ini je ole-ole dari Penang....hehehe


Penang....best!

# entry malas muahahhahaha

Tuesday, January 17, 2012

17.1.2012

hari ini besday ibu....kami share hadiahkan handbag...

hari ini na dapat keputusan...alhamdulillah di terima jadi ustazah J-QAF....

hari ini adik dapat bantuan rm1,000

semua family aku happy arini ....

terima kasih Ya Allah..... (^_~)

# tahniah kak kin & pami yang nak jadi mummy & daddy...tahun ni gak su & nuril jadi mummy & daddy gak... :D

Wednesday, January 11, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Chili's OU

2012 aku nak wat pembaharuan sikit...aku nak up tempat2 yang aku g makan...sebab?aku jarang makan luar.sekian.....ekekekeke

kebetulan 1 januari 2012 ktrang g makan Chili's OU.alasan saje nak bergabong.ikut mak pui n su deme vote KLCC...kalo dah nama emy, KLCC aku akan cuba elakkan.sebab aku x suka!hahhaha..moh la kite ke OU...terpaksa la redah jem n parking sikit punya seksa...xpe..sabar..sabar...chilis nye pasal ekekeke


untuk minuman, aku pilih guava n mak pui manggo...su plain water....
untuk appertizer, ktrang ambik nachos ni...sedap...!


new kickin' Jack Nachos

untuk main dishes....su n mak pui ambik Monterey Chicken...dia nye baked potato tu memang terbaekkk!!!sedappppp...rasa nak beli potato tu je hehe



dan aku....aku pilih classic chicken fajitas....mcm biasa la sedap gak :D



diakhiri wajah aku yang ceria....sebab ceria nanti la aku ceta hahahaha


aku yg gumuk ekeke

total 3 org makan sampai kenyang RM 160++....kenyang n puas hati sangatttt :D nak usha lebih klik sini

Tuesday, January 10, 2012

SESAT : Paya Indah Wetlands

31.12.2011...aku sesat ke Paya Indah Wetlands...terletak di Dengkil...dari KL x la jauh sangat..tapi nama aku saje2 nak drive ke sini memang tak la muahahahaha

konon nak makan ikan bakar sambil lepak pantai @ Bagan Lalang musnah bila kami sesat....utk sah & chuna, next time la ye...mungkin kite leh repeat reunion 31.12.2012 nanti ekekeke

layan je la gambar....sebab kami kat sini pon tak lama...dari kul 5.30 - 7pm je...banyak tempat x dpt nak stop...mana yang ada je.... :D



singgah kat macam pelantar...ada org tengah memancing :D




cantik betol view belakang tu :p

ktrang jalan2 lagi...nampak tasik..ada orang main kayak & paddle boat...apa lagi jom kite mengayuh...paddle boat utk 2 orang = rm7...murah!






t

s


macam kat obersea hahahaha


deme yang tak dapat tengok laut ekeke

kat sini gak ada chalet untk stay..rege ok rm120/night...kalo rasa nak lari jauh dari hiruk pikuk kotaraya, leh la habiskan weekend anda ke Paya Indah Wetlands ni..masuk adalah percuma :D



terus kami pulang semula ke Kuala Lumpur.misi nak gemuukan badan kat BL musnah :)