Posts

Showing posts from 2016

Bye 2016, Hello 2017

Image
Last entry untuk tahun ni :)

Masa mula-mula melangkah ke 2016, aku tak tahu nak tulis apa impian aku. Blank. Kosong.

Tapi aku doa. Doa sungguh-sungguh.
"Ya Allah tahun ni aku tak tahu nak impikan apa. Aku pasrah dengan ketentuanMu. Aku serahkan segalanya padaMu Ya Allah. berilah apa yang aku perlu dan bukan apa yang aku mahu............" nangisss........ :)

dan.... melalui 2016 sangat manis untuk aku kenang. banyak sangat perubahan diri yang aku sendiri boleh rasa dari dalam. cuma luaran still menten chubby gini hehe

apa pun...terima kasih Allah ubati hati aku dengan rahmat dan kasih sayangNya... Doakan semoga aku bersemangat dan bahagia melalui 2017...

Terima kasih 2016...

Selamat datang 2017....

 Regards,  Amy Hamid

Jalan-jalan Ikea, Cheras

Image
Salam Monday Bluessssssssssss

Hihihi...Mana ada monday blues kan. Arini cuti lagi. Happy dapat lepak kat kampung. Sekarang ni selalu gak balik kampung :)

Sejak Ikea buka cawangan dia kat Cheras, ktrang tak sampai lagi. So dah zikir banyak kali nak pergi, jom la kita ke Ikea.

Parking banyak. Happy plak rasa haha... Sampai-sampai terus makan dulu sebab lapaarrrr.....

 makan simple gini pon terbang rm104. senang betol duit habis kan hahahha
Lepas makan, ktrang solat asar siap-siap. satu je la surau kecik, telekung plak ada 3-4 pasang je. orang ramai kene tunggu. nak mudah, bawa telekung sendiri ye
Masuk dalam, ktrang habiskan masa dengan bergambar je...tak de usha apa-apa pon...bergambar je hehehe
 us
 cermin plak

 lawa dapo

acah-acah comel la hahahha

 seronok betollllllllllll

Settle round dah maghrib hahaha... aku tanya pui ada tak masjid dekat-dekat, dia cakap kat luar ni ada....terus ktrang solat kat masjid je... tak ingat ,masjid apa tu tapi dekat je kat traffic lite Ikea tu. masjid …

#Birthdaytrip 2016 : Jalan-jalan cari makan di Kuantan, Pahang

Image
Salam Jumaat....

tuuu diaaaaaaa berzaman baru nak habiskan entry Kuantan, Pahang muahahaha.... lagi 4-5 bulan dah next trip untuk birthday baru hegeh-hegeh nak habiskan ehhee...

semalam petang konon nak blogwalking list fren tapi baru sedar, list kawan yang aku ada dah hilang. ye hilang wawawa... Insya Allah arini ada masa nak up balik list frend tu. Susah jadinya nak ziarah blog orang :)

Sambung eh JJCM Kuantan plak. Jom!

=======================================================================

Sebelum sambung entry Kuantan ni, aku recap balik entry sebelum-sebelum ni. Senang klik je leh baca :D

#Birthdaytrip2016 : Swiss Garden Beach Resort, Kuantan, Pahang
#Birthdaytrip2016: Muzium Sungai Lembing, Kuantan Pahang
#Birthdaytrip2016: Sungai Lembing Underground Tin Mines, Jambatan Gantung Kolong Pahat, Sungai Lembing, Kuantan Pahang
So hari ni aku nak share pasal tempat makan best yang korang kene singgah kalau dah sampai Kuantan.
1. Restoran Sara Thai Kitchen

Mula-mula sampai kitorang dah isi…

Kenduri kahwin Dila : Kembara Melaka - Joho - JJCM Melaka, Kluang, Simpang Renggam dan Segamat

Image
Assalamualaikummmmmmmm......................

Ada orang lagi ke ntah nak baca blog aku ni hahaa...ni memang bersawang betol..tak de update bukan tak de ceta, tapi malas nk taip hehehe

Maaf komen-komen yang tak berbalas dan tak de apa-apa respond. Nape ntah notification tak masuk email. Maaf ye. Kalau email, memang fast respond, Insya Allah :D

Lama tak sembang, arini nak share trip ke 3H 2M ke Joho aritu...

***************************************************
Jumaat lepas (16 Sept) Malaysia Day tu ktrng gerak ke Melaka. Konon nak breakfast kat Roti Canai Kayu Arang. tapi sampai ngam-ngam 12.30pm. Sedapkan hati pergi gak situ. mana tau ada lagi makanan kan tapi HAMPA, licin sudah.
Terus ajak diorang brunch kat Restoran Selera Kampung. Layan asam pedas pon boleh. Restoran ni lokasi dia bebetul seberang jalan dari Menara Taming Sari. Nampak 7E, kedai ni corner belakang 7E tu. berdepan dengan pusat jualan ole-ole melaka tu :p
Datang waktu lunch memang penuh orang tapi rezeki kami dapat seat.…