Posts

Showing posts from June, 2010

Cuti-cuti Hilangkan Lelah di Sungai Kelah {Homestay}

Image
Plan nak ke Sungai Kelah ni adalah plan tetibe je rasa nak berjalan :)


dan coti2 kali ni dengan kawan-kawan opis...asalnya nk wat farewell untuk angah...tapi dah selalu sangat kuar makan...pe kata farewell kali ni kita kuar bercuti plak...ok gak tu kan :p
singgah petronas sungkai dapat minum petang...
setiap jumaat n sabtu tau...kuih keria n teh...sedap :) Pencarian tempat tinggal bermula.Kak Zuri check kat internet mana2 homestay yang ada...alhamdulillah terjumpa Aman Homestay...service dia memang tip top...tak sangka rumah yang kami duduk tu best...complete set untuk sebuah rumah...kira basic semua ada...tapi kene gak la bawa pape yang patut untuk memasak :)


sampai je rumah tu, jumpa dengan pakcik...borak2 dulu...pakcik suruh cop bilik..ekeke


discuss2 then inilah bilik kami :)



settle je payment, pakcik balik sebab dia kata dah lama tunggu hehe...kami punggah barang-barang then aktiviti memasak bermula...

nampak macam aku yang paling rajin kan wakakaa
budak-budak n ayah budak n bakal j…

A.d.i.n.d.a

dah lama tak angau :p

skang ni betol2 tengah angau sama itu Lah Ahmad...pesal la lagu Adinda ni best sangat??sangat best...sampai nak dengar lagu tu lapan puloh kali rasa nya....muzik best, lirik pon sama...nape aku tak perasan lagu ni untuk ceta Noktah Erna???rasanya selalu tengok tapi tak perasan pon lagu ni errkkk....

ni semua salah cik pijan....hehehe...thanks pijan :)

meh layan lagu ni...untuk Lah Ahmad, bait2 lagu ni memang superb...muah!

Malam pertama sangat sempurna
Duhai adinda sungguh jelita
Selama ini hanya kau yang ku tunggu Bukannya rahsia di antara kita
Semakin membara jiwa gelora
Selama ini hanya kau di hatiku Tak mudah ku melupakanmu
Hanya engkau yang ku perlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Apa saja yang kau mahu Chorus
Semua untukmu oh adindaku
Dengarlah rayuan di hatiku
Sesungguhnya aku mencintaimu
Selalu di hatiku memanggil namamu
Oh adindaku oh adindaku
Semua kerana kerna kamu Engkaulah permata hatiku
Suluh menyinar hidupku
Yang selalu menerangi hari gelapku Nantikan dinda yang satu
Ta…

GKJ : Party Malam Minggu

Image
entah macam mana tetibe aku teringin sangat nak melepak-lepak dengan geng-kaki-jalan ni....b4 ni ada gak kuar/jumpa tapi tak pernah cukup korum....kadang2 aku dengan miza, kadang2 aku dengan aishah.....dan pernah g bercuti dengan mimi....memang tak pernah sesama lepaking!

posing dulu sementara tunggu ayam siap di bakar

dan cara mudah nak berjumpa, kite lepak kat rumah je...memandangkan mimi punya rumah port tengah2, so rumah mimi jadi pilihan :)

bersama tuan rumah...tema kaceh mimi

aishah - mak buyung, teringin nak makan BBQ...ok kite buat...last2 dia lak xde tempat nak bakar...aku senang je...masuk oven settle problem...tp x best sbb x hangit....hehe...

mak buyung yang konon makan banyak hehe

aku settle kan perap ayam + salad kentang, mimi air n starter-pizza roti n desert-triffle, zam ayam tandoori, aishah roti kentang...miza buah2 n remy tempat bakar....ekeke...semua ada tugas memasing kan :p

tiada dlm gmbar --> udang n ayam yg siap di bakar

memang d.i.e.t aku dah ke seberang laut china…

Cukur Jambul Aiman

Image
aku pun tak faham nape ucu pilih nama aiman ?? :p [aku suka sibuk nama anak orang ehhe]

ceta lama gak ni, settle kenduri dee terus aku pulang ke kampung halaman...nasib baik fara n esah sudi pick up aku kat giant 13 shah alam....shoot balik kampung dan selepas isyak wat cukur jambul kecik-kecik untuk aiman.....

akhirnya setelah lima tahun berkahwin, dapat juga ucu menimang cahaya mata...ingat senang ke nak dapat baby??ada yang dapat anak di buang, di dera...huhuu....

aku dah melalut plak hihihi

aiman kiranya cucu ke 25 dalam family....selamat datang baby!!!dah lama tak ada budak kecil rasa best sangat...kesian dia jadi bahan di kerjakan oleh sepupu-sepupu tua...bau baby best kan?pe lagi jadi mangsa cium la hehehe

layan gambar je la eh...aiman....cepat la besar :p

aiman yang di permainkan hehe

rambut nak kene gunting

sepupu2 tua yang gedix hehe

kene betol tema dengan baju aku :p

last sekali pic maisarah yang makin lama makin nakal.... :p


banyak lagi gambar tapi semua pic yang sama je ;p

Owh sweet nye adik

Image
ini cerita lama....dan hari ini entry saya agak formal sedikit.... :p

hari ini sepanjang hari penuh dengan acara makan-makan...sudahnya kami ting tong...pening kepala...mungkin makan bercampur-campur....ada kek SR dua perisa...tak tahu jenis apa...tp sedap...dan kek durian...*OMG!kek ni super sedap :p....ada nasi kerabu, nasi dagang, mee rebus dan laksa...koktail air tangan saya dan kuih+dadih+banyak lagi pilihan makanan...dan hampir semua saya merasa...teruk kan?mana lah tak pening kepala jadinya.... :)

tapi banyak saya makan, banyak pula yang di buang...bagus juga...sekurang-kurang nya perut saya dah boleh menolak makanan yang saya tak perlukan ekekeke

usai makan, kami berkemas....kemudian saya membantu membasuh pinggan mangkuk di pantry...dan kemudian saya terus ke depan...kepala sakit minta bantal...saya terlelap di situ...saya sedar bila ada seseorang mencari saya....saya bangun....dan bertemu dengan budak itu...
"kak emy, ada hadiah untuk akak...akak jangan gelak yer"

saya …

Musim Mengawan:Dee - Suzi & Nuar - Epen

Image
akhirnya kawan-kawan saya selamat berkahwin...alhamdulillah.... :)

Selamat Pengantin Lama Dee & Azrul ekeke
bersama klik uitm...rasa nak pecah perut dgr celoteh deejay
+ aye as pon tukang wat lawak gak :p

wedding dee grand!selama ni asyik cakap tak de duit, tak de duit terus jadi percaya...duit habis kat majlis resepsi...dewan dia pon best, pelamin cun, souvenier pon leh tahan...makanan sedap...kalau aku senang hati la kenduri semua complete...tapi tu pon dok cakap tak puas hati...dah la pengantin lama ekeke

ketika dee naik pelamin, dia dah selamat berbadan dua...4 bulan dah..so tak lama lagi jadi mummy...yeahh!

*************************************************
akhirnya suzi selamat bergelar isteri....dengan orang yang paling aku tak sangka...nuar... :p dua-dua keje kat tempat aku...mana nak sedar yang diorang dilamun cinta...bila suzi bagitau aku yang dia akan dirisik oleh orang yang aku kenal, memang la rasa suprise giler....sebijik dia kene dengan aku...
"celaka ko zi...dengan aku…

Sesekali bersosial itu perlu

Image
semalam entah setan mana yang merasuk, masuk bilik aku rasa tak best...jiwa kacau, macam2 aku pikir...dalam kepala otak rasa nak kuar dari rumah...nak bersosial!

dalam kepala jun la mangsa aku...sape la yang ada kat KL ni yang aku leh harap melainkan jun...ekeke...*jun aku sayang ko...tetibe hehe...

konon nak tengok wayang kat wangsa walk...alih2 kami sangkut jem...sampai dah lewat..tukar plan lepak minum kopi dengan 'budak cina'...pastu kene halau dari kedai kopi tu...alasan dah nak tutup...pe barang tutup kedai kul 11malam...eeeiii....


**kami berjanji kalo nak melepak pasni mesti di kedai 24jam...mamak @ 7eleven je...titik

cari port lain..order air lagi...makan lagi...rugi arhh....sambung borak dengan hiruk pikuk manusia2 menonton piala dunia...afrika vs mexico...ok best tapi tak tahu sape menang ;p


jam kul 1am, kami terpaksa pulang...anak dara tak manis duduk sambil tengok bola wakakaka

arini masih lagi kami bersosial bersama...makan2 - borak2 - shopping2 - survey barang kawen - …

macam mana nak glemer kat FB

Image
aku tak faham macam mana nak glemer kat FB.... :D

last year time nak raya aku tengok sorang kawan aku ni glemer sungguh...semua kawan-kawan FB dia send duit raya...sampai 1k...aku terfikir nak gak glemer camtu...pe lagi budak opis jadi mangsa serakah aku....suruh diorang send sudah nya aku dapat 1 juta....alih2 kawan aku yang aku dengki tu tinggal komen....

"punya banyak duit raya ko dapat, sikit pon tak send kat aku"

hahahahahah......dia tak tahu dalam diam aku jeles dgn dia ekekke

tu dulu....tapi skarang ada sorang kawan aku ni...pantang letak komen, mendudu orang komen....dah tak de kerja lain ke selain komen kat FB dia tu...aku siap warning lagi...jangan sampai aku wat maki kat wall ko ekekeke

sampai la malam tadi...aku bebetol hangin bila dia letak status camnie...


furhh....jatuh pon korang nak caring eh....

dalam bilik yang panas + aku pon panas gak...aku pikir nak letak status pe....dan ini hasilnya....


aku nyer komen 49...pertama kali orang ramai komen...melompat2 ni atas k…

Santai @ Kampung Halaman

Image
santai pe benda kalo cuaca panas lagi mahu dok santai2 kat kampung :p

kali ni balik aku sengaja meng'apply' cuti 2 hari...nak bebetol bercuti kat kampung halaman..dan aku dah plan nak menjengah ke Pasar Ijok..petang ahad semata-mata nak makan Nasi Ambeng + Kebab Feveret ;p

nasib baik ayah ngah nak bawa aku ke sana...susah kan orang tak ada kereta...ada lesen tapi pandai memandu auto je...memang betol2 menyusahkan orang ekeke

1st port aku beli kebab....dari aku sekolah sampai dah meningkat dewasa, bagi aku kebab ni la yang terbaik...kebab melawati pon kalah!seyes tak tipu...kalo beli banyak2 kuantiti 7-8 ke atas, free 1...dan dah sampai memang aku beli :)


dan aku teringin Nasi Ambeng....wawawa...dah lama aku tanam air liur nak balik kampung dan makan puas2...gara2 terbaca blog Kak Mya....akhirnya rezeki aku dapat gak beli balik aritu...lepas kempunan :p

sebungkus RM5...sedap..dan serius macam rasa nasi ambeng
**skrip Farouk Warung kita hehee

kebetulan terjumpa Normah dengan anaknya..h…

Simply Siti : aye yang terjebak

Image
semalam aye,wai dan jun telah berjumpa....menghabiskan masa selepas waktu kerja di AP...owh tujuan tu hanya untuk iklan semata...buat tugas sehabis baik dan kami di bayar upah.alhamdulilah.

terus wai memandu CAD ke JJ AU3...kami mahu solat di sana...setelah kereta di letak petak yang betul, kami ke tingkat atas....mahu ke surau tapi kaki melangkah ke Watson dahulu...**kalau solat selalu sahaja lewat :p*

tujuan hanya satu...ingin melihat produk terbaru Simply Siti....menurut wai, dari komen-komen yang dibaca ternyata produk ini bagus...malah mendapat status halal dari JAKIM....melihat-lihat dan mencuba produk ini seperti celak pensil, eyeshadow, lipstik dan lain-lain membuatkan hati terpaut....malah aye sendiri telah terbeli foundation Simply Siti....*melayang duit!


aye ambil untuk akne...masalah sejak dulu lagi hohoho

sejujurnya, tak ada niat pun mahu membeli produk Siti ini...aye bukan peminat malah hanya lihat di keratan akhbar sahaja produk ini...tapi bila aye lihat sendiri semalam, ha…

Musim Mengawan

Image
dari satu kenduri ke satu kenduri aku terjah...kalau ada kelapangan dan tak clash dengan mana-mana aktiviti biasanya aku turun makan nasi percuma ni :)

kenduri Syaqira & Zaid di dewan AU5 keramat aritu sempat aku terjah....makanan pon sedap gak....pengantin cukup menarik tertarik....dengan muka syaq lain sangat...ermm aku tengok pon best...apatah lagi pengantin kan.... :p

akad nikah @ masjid khairiah AU3
lelaki sedondon itu bukan suaminya :p

Syaq & Zaid selepas diijabkabulkn

Majlis Resepsi.......

pengantin yang serba biru.....


dan akhir sekali....wajah bakal ibu mithali untuk tokoh ibu mithali 2011.....hihihihi


untuk Syaqira & hubby, Selamat Pengantin Baru beb!semoga berkekalan hingga ke anak cucu... (~_^)

##credit to pijan untuk gambar-gambar pengantin
##boleh plak baju aku kene dengan tema pengantin :p