Posts

Showing posts from November, 2012

Penangan Durian Crepe II

Image
aritu dah baca kan pasal aku mabuk durian crepe :D

arini kisah lain plak :)

sejak aku dah terbeli aritu, pastu adik aku plak kemaruk dan terbeli esoknye, maka aku pikir macam tak boleh jadi ni...kene cari resipi!

1st resipi aku follow yang ini... so hasilnya....





hodoh x? hahahaha

rasa ada la sama..tp kulit dia dah serupa ketayap.furhh stress aku memikirkan camne la deme buat cun2...

so setelah uji kaji dan berpikir, aku rasa mesti orter sikit resipi...puas gak aku godek kan...

utk kedua kalinya aku cuba...

crepe aku pakai resipi sama.... sini
filling dia aku saje tukar ganti dengan kastard dan aku pakai resipi sini


pastu ni la hasilnya


still aku frusttttt.....wawawa

nape nak frust kan...sbb kulit dia tu x mencapai piawaian...geram x?filling kastard x bape ok...so ibu kata cream n durian pon dah ok :D

dan semalam balik keje hujan lebat...otw balik as mms durian crepe dia...cunggg...so apa lagi...rasa nak buat terus...

balik umah tengok2 stok durian ada lagi....inilah masanya!

dan kali…

KKS ke Kuala Selangor - Last day

Image
sebenarnya entry ni leh je kasi lumsum sehari.tapi saje gatal nak seperate ekeke

last day @ kuala selangor....

plan asal macam nak pergi berendam kat swimming pool. tapi malam sebelum tu saje jengah pool nye.alahai...tak sama macam grand lexis la...terus cancel muahahahaha

so pagi bangun subuh dan sambung membuta sampai pukul 10am....

bangun2 basuh muka terus breakfast...roti n milo je... :D

dan siap2 nak checkout...





pastu kami menuju ke pekan kuala selangor..misi nak makan ..........

sebab dia dah tulis rasa sekali pasti nak lagi, kami pon singgah dan mencuba....





rasanya.....ermm ok la....biasa2 je...tapi as kata sedap lagi kat kuala sepetang...ishh kene pi ni hehe.harga semangkuk rm6.50...

settle bayar, owh as yang belanja...tq as...hehe...settle bayar, kami gerak nak g next destinasi...nak sampai berbuih mulut kata as ekekeke




ni la kenderaan kami sepanjang 2H 1M ke kuala selangor...gelap giler dok dalam kete...bila dapat keluar, baru nampak cahaya keimanan ekekeke

dan.....next stat…

Penangan Durian Creepe

Image
entah macam mana la sekejapan je Durian Creepe menjadi siulan semua kan....

credit : cikmin.com
aku dulu ada la tengok blog orang...kejap kang orang ni pergi MV cari DC..kang blog sini plak trryy..so aku pon teringin dan berjaya la try kat MV...

4 ketul rm10...rasa memang terbaek.tapi sama la dengan harga yang agak mencekik tu :p

so baru2 ni ateh plak cakap teringin la apa la...

kat Fb, cikin plak up kata DC sedap..so aku cadangkan dekat ateh DC ni then kami sama2 order.pastu aku g la rumah penjual ni kat dato keramat.memang sedap!

nak dijadikan cerita.....

aku terbaca la blog syaq...pasal keinginan dia nak makan durian creepe ni. so aku tinggalkan la komen...

bunyi komen nye...

"syaq...akak dah try buat...1st trial x menjadi sgt...gemuk2...malu nk up kat fb...sabtu ni nak buat lg..kalau nk order, sila call noorhayati ahmad.umah dia kat pasar datuk keramat...ni no dia 017****... 5 ketul rm10.kalo akak makan kat midvalley tu mmg sedap... :D
selamat mencuba"


ada la dalam 2 ja…

KKS ke Kuala Selangor Part 3

Image
sambung lagi ye... :)

lebih kurang pukul 8pm, kami kuar ke Medan Ikan Bakar Pantai Jeram...
kebetulan kami pakai baju yang kami pernah sampai Bali-Krabi-Singapore :D
dari apartment kami ke medan ikan bakar lebih kurang 5minit.dekat sangat.nak berjalan kaki memang tak boleh hehehe..
kat sini ada dua kedai je... Restoran Ikan Bakar dan Aroma Ikan Bakar. kalo nak datang time weekend atau cuti am, sila la buat reservation.ada dua kan so memang la full kalau nak walk in...tapi time kami pergi tu ada je meja kosong.tak de la full sampai tak leh walk in :D

untuk reservation, ni nombor nye.
Restoran Ikan Bakar - 03 - 3264 6102 Aroma Ikan Bakar - 019 - 2084452
sampai2 je terus pilih menu nak pe....dan dalam masa tak sampai setengah jam, semua dah terhidang....

kalo tanya komen aku, semua rasa biasa-biasa je...tak in la dengan tekak...tapi sotong goreng tepung cmni la aku nak...kalo makan kat KL, sotong tu ditepungkan mcm cekodok...x sukaaaa....
deme try mentarang bakar, semua kata sedap....aku…

KKS ke Kuala Selangor Part 2

Image
salam....

setelah lama bercuti, arini macam sengal2 je nak buat keje....ekeke...

ok sambung...

kami gerak meninggalkan pekan Kuala Selangor....dalam kereta aku dah plan apa kita nak buat petang ni dan esok.

elok plak lalu depan kedai makan mee udang banjir.....aku pon tanya la nak singgah esok tak...diorang kata ok je...

aku : 'ok esok kita layan mee udang dulu pastu kita makan cendol k...'
as : 'kang semua benda nak makan sampai berbuih2 mulut'

muahahahhhhahhaha......tak pasal2 sawan makan plak kan....as kalau bercakap ada je mende nak mengena...ekkeke

elok kami melepasi kawasan sungai buloh, receptionist apartment call.confirmkan jadi ke nak check in.aku cakap aku ontheway..konon nak minum petang kan, kami terus ke apartment.check in dulu dan patah balik.

kali ni aku bawa diorang ke Pantai Remis.

untuk makluman, pantai remis tak boleh mandi sebab air nye memang kotor. tapi kalo kulit buaya silakan la mandi kat situ :p

kat tepi2 ni banyak orang jual2..seronok...dah ma…

KKS ke Kuala Selangor Part 1

Image
disebabkan Kuala Selangor tengah fresh lagi, aku update ni dulu :p

# FYI, Kuala Selangor tu area kampung aku :D

sekarang ni kan glemer Medan Ikan Bakar Pantai Jeram...ramai le orang menyebut2 ke'best' nye.dan mak pui telah tergoda untuk ke sana....

dari kampung aku ke Jeram tu ada la dalam 1/2 jam.....

aku elok je kasi idea comel...pe kata kt stay 1 malam kat sana...xde la rushing nak balik KL...pui kata ok... :D cari transport plak..sape nak bawa kete...kete aku dah jadi kete family...so kalo kete aku xde kang patah plak kaki manusia dalam rumah ni hahahahaha *gelak setan

so miza kata ok la dia bawa kete dia...yeayyy dapt jalan2 naik lancer :p + minyak + tol ceponcer ekekeke

dan kebetula As pon ada kat KL, maka jadi la trip KKS ke Kuala Selangor hehehe

ok jom...

selasa 13 November 2011

miza ambik aku kat rumah pukul 11.30am..pickup mak pui kat train pastu ambik as kat keramat.terus lunch makan ikan bakar kat keramat AU2...settle lunch ok jom kita gerak :D

elok sampai simpang p…

1 minggu ...

kejap je dah nak habis cuti wawawa

aku start cuti dari sabtu lepas sampai la esok.. betol2 seminggu straight...tp tak de la kata nak kemana...melepak rumah tapi sempat la larikan diri luar dari KL....

10hb - anta adik ke kampung attap + g kenduri + malam g setup tempat utk reunion
11hb - reunion SKS 1 @ Full house
12hb - melepak kat rumah
13hb - 14hb - jelajah kuala selangor
15hb - lepak rumah + malam g makan burger bakar n tgk wayang skyfall 007
16hb - lepak rumah + layan teater Tun Dr Siti Hasmah @ IB
17hb - lepak rumah...
18hb - plan nak ke rawang...antar bunga telur

kejap je cuti seminggu...macam nak cuti lagi wawawa

banyak nye la hai nak ceta kat blog ni...

cerita tertunggak...
1. grand lexis pd
2. putrajaya walk day 2012
3. jalan2 isi perut
4. kuala selangor
5. reunion sks 1
6. teater tun dr siti hasmah
7. wajib tonton skyfall 007
8. training
9. farewell
10. ...........................................

byk nye la kisah ekekke....

(^_^)

Jalan-jalan Isi Perut : Restoran Sup Tulang Janda Baik, Sungai Besi

Image
aritu miza tengok JJCM...dia teringin nak pergi...elok plak dia up status kat FB...time tu aku pon layan JJCM..so aku saje la cakap... "aku tau tempat ni" ekeke

1st redah hari ahad time balik dari PD...jumpa kedai tapi tutup
2nd pergi masa ktrng g FRIM...dapat la merasa...siap miza belnja sup tulang bungkus bawa balik :p
kali ke 3, aku g last week....nak layan sup tulang  nye pasal :p

bagi penggemar sup, aku rekemen la...kuah dia pekat...sup dia lain sikit...tapi lepas la tekak aku....memang terangkat...makan plak dengan nasi panas di waktu hujan bersama sambal kicap.....walaweiii meleleh ayaq liuq....ekekeke






ada mcam2 menu...tapi orang kedai rekemen sup tulang la kan....aku try gak sup ayam tapi x best la sebab ayam tu digoreng pastu dimasukkan bersama sup...

sup tulang rekemen!

kalo ada yang nak datang, jangan datang ahad ye...deme tutup :D


lokasi dia dekat PPR seri alam....

cara nak ke sana:-

 1) kalau dari tol sungai besi, terus je...melepasi pengkalan udara TUDM, ikut t…

Lost in Bali 2012 : Bali Massage + Last day!

Image
last day ....last entry hehehe

dari uluwatu kami terus gerak balik..aku minta pak isme brenti sekejap kat ACC Minang...nak tapau nasi n rendang daging versi minang yang terbaekk...aku n mak pui siap tapau nak bawa balik KL lg hehehe...





kami dah plan malam terakhir ni ktrang nak pergi massage!!!

so Pak Isme turunkan ktrang kat area Kuta...nanti dah siap dia datang ambik....berjalan la kami mencari harga terbaik...duit kan dah kekeringan hehhee

akhirnya jumpa satu tempat massage ni...murah je....untuk Bali Massage hanya rm19...murah kan....ktrang massage under hotel.. Bali Summer Hotel, Kuta...





terus ktrang check in Tune Hotel...tapi kali ni area Legian plak hehe...

nape makin jauh??bukan dekat dengan airport...sebab promo...1 malam murah giler...dalam rm30 kot...tu pasal kami rembat gak le...jauh x jauh belakang kire :p

sampai TH, check in..pastu terus bayar duit airport transfer...diorang suruh standby pukul 3.30am....flight kami balik malaysia kul 6am...di ulangi 6 pagiiiiiiiiiiiiii!…