testing

Wednesday, November 28, 2012

Penangan Durian Crepe II

aritu dah baca kan pasal aku mabuk durian crepe :D

arini kisah lain plak :)

sejak aku dah terbeli aritu, pastu adik aku plak kemaruk dan terbeli esoknye, maka aku pikir macam tak boleh jadi ni...kene cari resipi!

1st resipi aku follow yang ini... so hasilnya....





hodoh x? hahahaha

rasa ada la sama..tp kulit dia dah serupa ketayap.furhh stress aku memikirkan camne la deme buat cun2...

so setelah uji kaji dan berpikir, aku rasa mesti orter sikit resipi...puas gak aku godek kan...

utk kedua kalinya aku cuba...

crepe aku pakai resipi sama.... sini
filling dia aku saje tukar ganti dengan kastard dan aku pakai resipi sini


pastu ni la hasilnya


still aku frusttttt.....wawawa

nape nak frust kan...sbb kulit dia tu x mencapai piawaian...geram x?filling kastard x bape ok...so ibu kata cream n durian pon dah ok :D

dan semalam balik keje hujan lebat...otw balik as mms durian crepe dia...cunggg...so apa lagi...rasa nak buat terus...

balik umah tengok2 stok durian ada lagi....inilah masanya!

dan kali ni aku cuba resipi dari Masam Manis...kali ni aku copy paste sbb aku rasa ni la resipi yang membuatkan aku puas hatiiiiiiii

akhirnya....

DURIAN CREPE WITH CREAM CUSTARD FILLING

CREPE

40 gm tepung gandum
40 gm tepung ubi
20 gm tepung jagung
20 gm tepung Hoen Kwe ~ jika tak ada boleh gantikan dengan tepung kastard
1 biji telur saiz A
1 sudu besar minyak Mazolla ~ jika tak ada gunakan butter yang dicairkan atau minyak masak
130 ml susu segar
50 ml air ~ bergantung kepekatan
Secubit garam
1 sudu besar gula halus
Pewarna kuning
Perasa durian / durian paste 

CARA PENYEDIAAN

Dalam satu bekas, satukan semua tepung kemudian di ayak
Kemudian campurkan semua bahan lain dan kacau rata
Kepekatan adunan hendaklah tidak terlalu pekat dan tidak terlalu cair
Jika pekat tambahkan sedikit lagi air.
Kemudian di tapis

Sediakan pan untuk membuat crepe
Panaskan dengan api yang kuat hingga pan benar-benar panas ini untuk mengelakkan crepe melekat.
Kemudian perlahankan api ke sederhana
Oleskan pan dengan minyak makan atau butter dengan menggunakan kitchen tisu
Bila kuali dah sederhana panas baru kita letakkan sedikit adunan
Goyang-goyangkan kuali supaya ia rata
Masak hingga ia mengelembung-gelembung sedikit
Tak perlu di balikkan
Buat sehingga habis
Untuk mengelakkan crepe kering lapis crepe dengan plastik
Jangan di tindih-tindih semasa panas nanti ia tak cantik!
Tunggu dia benar-benar sejuk baru boleh di tindih satu persatu

Adunan ni dapat anggaran 15 ~ 20 bergantung ketebalan dan besar pan kita.

FILLING - CREAM

Bahan : Non Dairy Whipping Cream secukupnya.

Ambil 1 cawan Non Dairy Whipping Cream, pukul hingga mengental

CARA PENYEDIAAN
Kepingan crepe ~ secukupnya
Krim Kastard ~ secukupnya
Isi durian ~ secukupnya
Letakkan sekeping crepe
Letakkan krim kastard di atasnya
Kemudian letakkan isi durian
Tutup kembali denga krim kastard
Lipat seperti kita melipat sampul surat
Buat sehingga habis
Simpan dalam peti ais dan sangat enak di makan dingin  
 
credit : blog Masam Manis

bila dah makan n gigit pon rasa, wallaaaaa......

utk kak anis....ni kt kasi ala2 tips ekekeke

1. utk non dairy whipping cream, kt guna yang ni..ada kat kedai bahan kek...tny nak non-dairy.


2. kt ikut rekemen dari penulis blog...xde tepung Hoen Kwe, pakai saje tepung kastard

3. susu segar kebetulan xde...kt ganti dengan susu cair hehehe

yang lain semua kt follow sebiji mcm blog masam manis

wekend ni nak try lagi...nak tiru sebiji macam resipi :D

syaq, apa lagi...try la...pasti kulit durian tak de dalam filling ekekekeke

thanks pada blog citarasawan dan masam manis sebab sudi share resipi :D

Tuesday, November 27, 2012

KKS ke Kuala Selangor - Last day

sebenarnya entry ni leh je kasi lumsum sehari.tapi saje gatal nak seperate ekeke

last day @ kuala selangor....

plan asal macam nak pergi berendam kat swimming pool. tapi malam sebelum tu saje jengah pool nye.alahai...tak sama macam grand lexis la...terus cancel muahahahaha

so pagi bangun subuh dan sambung membuta sampai pukul 10am....

bangun2 basuh muka terus breakfast...roti n milo je... :D

dan siap2 nak checkout...





pastu kami menuju ke pekan kuala selangor..misi nak makan ..........

sebab dia dah tulis rasa sekali pasti nak lagi, kami pon singgah dan mencuba....





rasanya.....ermm ok la....biasa2 je...tapi as kata sedap lagi kat kuala sepetang...ishh kene pi ni hehe.harga semangkuk rm6.50...

settle bayar, owh as yang belanja...tq as...hehe...settle bayar, kami gerak nak g next destinasi...nak sampai berbuih mulut kata as ekekeke




ni la kenderaan kami sepanjang 2H 1M ke kuala selangor...gelap giler dok dalam kete...bila dapat keluar, baru nampak cahaya keimanan ekekeke

dan.....next station adalah......




yap Cendol Bakar Assam Jawa, Kuala Selangor....vavavvaa.....

cendol dia sedap la...sbb tak manis sangat...sempoi2 je rasanya...makan plak masa tengah hari...furhhh...mmg layan le...

ada macam2 perisa dan jenis...tengok je kat sini...kalau x clear maaf ye :D

kelebihan kedai ni sebab boleh drive thru...so nampak kelainan di situ...tol x?




ada 2-3 stall jual menu lain spt nasi ayam, bakso,mee rebus...tp kami x try...sebab dah penuh perut kan...so ktrng makan cendol dengan otak otak je





dan kami meneruskan perjalanan pulang ke kuala lumpur...

balik tu sempat la singgah kampung terchinta...dah deme nak tengok sangat kampung aku kan :D

maka berakhir la percutian ke kampung sendiri.... Kuala Selangor (^_^)

Kos 2H 1M @ Kuala Selangor
Apartment - rm 100
Dinner - rm94.40
Cendol bakar - rm20
Mee udang - rm 32
Tram @ Bukit Melawati - rm 20 (rm5 seorang)
FM sorang seketul - rm 22
sampan @ kelip2 - rm50

GRAND TOTAL = RM 338.40 / RM 84.60/person

*secara general je kiraan ni..sebab ada ko bayar ni, aku bayar tu...ko kuar duit ni dll...
*minyak n tol miza sponsor...tq miza lancer ekekek

tamat percutian bajet aku 2012....

nak tengok percutian bajet 2011 klik sini :D






Friday, November 23, 2012

Penangan Durian Creepe

entah macam mana la sekejapan je Durian Creepe menjadi siulan semua kan....

credit : cikmin.com

aku dulu ada la tengok blog orang...kejap kang orang ni pergi MV cari DC..kang blog sini plak trryy..so aku pon teringin dan berjaya la try kat MV...

4 ketul rm10...rasa memang terbaek.tapi sama la dengan harga yang agak mencekik tu :p

so baru2 ni ateh plak cakap teringin la apa la...

kat Fb, cikin plak up kata DC sedap..so aku cadangkan dekat ateh DC ni then kami sama2 order.pastu aku g la rumah penjual ni kat dato keramat.memang sedap!

nak dijadikan cerita.....

aku terbaca la blog syaq...pasal keinginan dia nak makan durian creepe ni. so aku tinggalkan la komen...

bunyi komen nye...

"syaq...akak dah try buat...1st trial x menjadi sgt...gemuk2...malu nk up kat fb...sabtu ni nak buat lg..kalau nk order, sila call noorhayati ahmad.umah dia kat pasar datuk keramat...ni no dia 017****... 5 ketul rm10.kalo akak makan kat midvalley tu mmg sedap... :D
selamat mencuba"


ada la dalam 2 jam pastu aku dapat panggilan...tengok kat hp nama syaq...so aku angkat la..sah dh baca komen aku la ni...

syaq= S, emy = e

S: hello, ni norhayati ahmad ke
E : ye sy..
*aku kan suka je berlakon.so aku terus ngaku aku ni orgnye ekekeke
S: sebelum tu, ni puan ke cik
E : janda
S: ooo...maaf ye.nak tanya pasal durian creepe
E: ok..
S: rumah kat mana ye
E: sy kat dato keramat
S: area pasar ke
E:ye.tp kedepan sikit...masuk simpang blablabla.... aku terangkan sampai no umah sekali
S:ok kalau macam tu mcm mana saya nak order. sy nak durian creepe ni..

time syaq cakp tu aku terus menjerit...syaqiraaa!!!!!

aku dah tak leh tahan nak cakap...aku memang gelak besar.....

sengal tak sengal, aku g bagi no tepon aku sendiri....wakakakaka....nama norhayati ahmad tapi no tepon aku....

aku ada 2 nombor...satu mmg syaq tahu..satu lg dia mmg xde no aku...

aku ni plak, kalo bab menyamar aku memang suka..aku ingt syaq nak menyamar la.pasl ktrng memang suka berlakon dulu2.otomatik.tak payah berlatih pon dah leh terus pegang watak masing2...kan syaq?

adoii la...kerana durian creepe, aku pon dah mabuk...

mana2 aku ceta mmg sakit perut la gelak....wakakakaka

syaq, ni la kisah lucu sejak akak x jumpa awk...tak tahu nak kata la betapa kelakar nye..ekekeke....

dan...kerana durian creepe, aku sanggup cari resipi.dan try buat sendiri.walaupun tak secantik orang jual, rasa adalah sama.puas hati dapat buat gemuk2...puas makan pon ye...hehehe

nak order? sila ke FB dan cari nama norhayati ahmad. sedap pon ye gak... :D

p/s:esok nak try buat Durian Creepe lagi...yummyy...



Tuesday, November 20, 2012

KKS ke Kuala Selangor Part 3

sambung lagi ye... :)

lebih kurang pukul 8pm, kami kuar ke Medan Ikan Bakar Pantai Jeram...

kebetulan kami pakai baju yang kami pernah sampai
Bali-Krabi-Singapore :D

dari apartment kami ke medan ikan bakar lebih kurang 5minit.dekat sangat.nak berjalan kaki memang tak boleh hehehe..

kat sini ada dua kedai je... Restoran Ikan Bakar dan Aroma Ikan Bakar. kalo nak datang time weekend atau cuti am, sila la buat reservation.ada dua kan so memang la full kalau nak walk in...tapi time kami pergi tu ada je meja kosong.tak de la full sampai tak leh walk in :D


untuk reservation, ni nombor nye.

Restoran Ikan Bakar - 03 - 3264 6102
Aroma Ikan Bakar - 019 - 2084452

sampai2 je terus pilih menu nak pe....dan dalam masa tak sampai setengah jam, semua dah terhidang....


kalo tanya komen aku, semua rasa biasa-biasa je...tak in la dengan tekak...tapi sotong goreng tepung cmni la aku nak...kalo makan kat KL, sotong tu ditepungkan mcm cekodok...x sukaaaa....

deme try mentarang bakar, semua kata sedap....aku maknan pelik mmg tak try :p

terus settle bayar...terkejut lagi.... RM 94.40....ok la murah :D bak kata as, sesuai la dengan rasa dia x bape sedap tu ekekekekek


settle makan lebih kurang kul 9.30pm, terus kami nak buat aktiviti malam....eceh...

kat area Kuala Selangor ni, ada kelip-klip kampung kuantan. so nak ajak diorang tengok la keindahan kelip-kelip dari atas sampan...


satu sampan leh muat 4 dewasa + 2 kanak2..so ngam2 la kan kami datang ber 4...harga 1 sampan rm50. di bawa menyusuri sungai yang sudah pasti ada buaya tu lebih kurang 15-20 minit :D


nak ambik gmbar kelip-kelip memang tak nampak apa...snap pon pakai HP je...kalo DSLR mungkin nampak la bayang kelip2 tu hhehehe

habis layan kelip2 atas sampan, terus kami balik ke apartment...

tarik tilam dari bilik masing2 tido kat hall...borak2..sedar-sedar aku pengsan dulu....ekeke

esok balik KL.... nanti ye ekekekke

Monday, November 19, 2012

KKS ke Kuala Selangor Part 2

salam....

setelah lama bercuti, arini macam sengal2 je nak buat keje....ekeke...

ok sambung...

kami gerak meninggalkan pekan Kuala Selangor....dalam kereta aku dah plan apa kita nak buat petang ni dan esok.

elok plak lalu depan kedai makan mee udang banjir.....aku pon tanya la nak singgah esok tak...diorang kata ok je...

aku : 'ok esok kita layan mee udang dulu pastu kita makan cendol k...'
as : 'kang semua benda nak makan sampai berbuih2 mulut'

muahahahhhhahhaha......tak pasal2 sawan makan plak kan....as kalau bercakap ada je mende nak mengena...ekkeke

elok kami melepasi kawasan sungai buloh, receptionist apartment call.confirmkan jadi ke nak check in.aku cakap aku ontheway..konon nak minum petang kan, kami terus ke apartment.check in dulu dan patah balik.

kali ni aku bawa diorang ke Pantai Remis.

untuk makluman, pantai remis tak boleh mandi sebab air nye memang kotor. tapi kalo kulit buaya silakan la mandi kat situ :p

kat tepi2 ni banyak orang jual2..seronok...dah macam pasar malam plak :D

antara makanan yang sempat kami tibai masuk ke perut :-

rambutan
ayam goreng uncle bob
buah berangan
coconut shake pantai remis
sata
chicken wing
aiskrim coklat+vanilla

kalo bab makan, kami memang ONCE ekekekeke

settle makan dan posing, jom kite relax kat apartment... (^_^)


sampai je apartment, kami tengok wow....besarrrr.... :D

as siap bawa masuk semua barang dalam bilik.maklum la selama ni bercuti dapat bilik sempit dan berkongsi 4org...kali ni ha ambik 1 apartment aku sewakan...3 bilik tido + 2 bilik air...

harga?? RM 100 satu malam.... :)

ada swimming pool..ada gym...ada tempat main badminton...ada apa lagi eh...sebelah tu ada tempat mancing...kot la ada sape2 nak mancing, leh je pergi situ....

kami stay kat Pantai Indah Seaview Resort...  03-3264 9617


balik rumah lepak depan tv dan pastu masing2 bersiap...

malam ni kami nak kuar dinner....nak layan seafood kat pantai jeram....ni la tujuan nye ke KS!

brb!hhehhe

p/s:letih la kene edit picca muahahha

Sunday, November 18, 2012

KKS ke Kuala Selangor Part 1

disebabkan Kuala Selangor tengah fresh lagi, aku update ni dulu :p

# FYI, Kuala Selangor tu area kampung aku :D

sekarang ni kan glemer Medan Ikan Bakar Pantai Jeram...ramai le orang menyebut2 ke'best' nye.dan mak pui telah tergoda untuk ke sana....

dari kampung aku ke Jeram tu ada la dalam 1/2 jam.....

aku elok je kasi idea comel...pe kata kt stay 1 malam kat sana...xde la rushing nak balik KL...pui kata ok... :D cari transport plak..sape nak bawa kete...kete aku dah jadi kete family...so kalo kete aku xde kang patah plak kaki manusia dalam rumah ni hahahahaha *gelak setan

so miza kata ok la dia bawa kete dia...yeayyy dapt jalan2 naik lancer :p + minyak + tol ceponcer ekekeke

dan kebetula As pon ada kat KL, maka jadi la trip KKS ke Kuala Selangor hehehe

ok jom...

selasa 13 November 2011

miza ambik aku kat rumah pukul 11.30am..pickup mak pui kat train pastu ambik as kat keramat.terus lunch makan ikan bakar kat keramat AU2...settle lunch ok jom kita gerak :D

elok sampai simpang puncak alam, miza kata dia teringin nak tengok kampus baru uitm dihatiku....ok la jom singgah jap...round cuci mata..

besar sangat kampus baru uitm...memang kalau la tak ada transport dan kene berjalan kaki dari postguard ke kolej kediaman, CONFIRM aku kurus tanpa perlu berdiet.serius jauh gila ok :p



kami meneruskan perjalanan ke Kuala Selangor....masuk highway LATAR dan bayar rm2.kalau naik dari KL RM6..sebab dari puncak alam, so bayar 1 tol sahaja.


perjalanan dari KL ke Kuala Selangor (KS) lebih kurang 1 jam 15 minit.tapi sebab kami singgah Puncak Alam lewat sikit la sampai tempat dituju..

dah sampai KS ke mana kami nak pergi?

kalau tanya tarikan apa ada kat KS, tak banyak sebenarnya. KS merupakan pekan lama dan mati. dulu lagi teruk dari sekarang. KS sekarang dah hidup la kiranya berbanding zaman aku sekolah dulu...

kalau dah ke pekan KS, ada 3 tempat yang boleh kita pergi...

pertama..... Taman Alam


jangan di tanya apa yang ada sebab kami menapak halfway je ekekekeke

tapi...dulu2 masa aku datang ada bangau, burung2, dan macam2 hidupan kita boleh tengok..ada la dalam tu ada jambatan...bawah dia ada ikan....macam2 la...tapi masa kami pergi naik takut dan seram sebab tak ada orang pon yang berjalan masuk.semua half way dan patah balik....

kalau nak jadikan Taman Alam ni satu tarikan, sila la perbaiki kemudahan.dah macam tempat kene tinggal je aku tengok.tapi dekat pintu masuk tu, ada  la tengah contructions.tak tahu nak bina apa..

bayaran masuk....ada di tulis rm4 untuk dewasa.tapi kami tak bayar..terus jalan dan patah balik...

kedua...... Bukit Melawati



kami ke Bukit Melawati...untuk makluman, weekend dan public holidays kereta tak dibenarkan naik ke atas. tapi hari biasa tak de masalah...

kalau tak boleh bawa kereta nak naik apa?

ada disediakan perkhidmatan trem untuk naik ke atas. tapi dulu kan boleh je naik ke atas berjalan kaki.sekarang??semputttttt......hehhehe

harga combo... trem + taman ikan air tawar = rm 5...kami bayar je la...dan merasa la naik trem tengok sekitar Bukit Melawati



sampai ke puncak patutnya turun dan lihat sekitar...boleh ambik gambar kat meriam...masuk muzium kan..tapi kami malas nak turun..tanpa ap2 sebab...yang pasti malas ekekeke

turun semula dan di bawa ke taman ikan air tawar. sebab dah bayar, kami turun je situ...tengok je la apa yang ada...

ketiga.... Taman Ikan Air Tawar


kalau rajin baca, silakan ....
kalau nak tengok kolam, silakan juga...

dengar je trem datang, terus kami bekejar naik....

dan...itu sahaja sightseeing kami di pekan KS...nak ke jeti pon boleh tapi tak ada apa yang menarik...

bangga dapat sorang seketul FM... :p

nak baca lebih, klik SINI

so next...jom kita minum petang.... (^_^)

next entry!

Saturday, November 17, 2012

1 minggu ...

kejap je dah nak habis cuti wawawa

aku start cuti dari sabtu lepas sampai la esok.. betol2 seminggu straight...tp tak de la kata nak kemana...melepak rumah tapi sempat la larikan diri luar dari KL....

10hb - anta adik ke kampung attap + g kenduri + malam g setup tempat utk reunion
11hb - reunion SKS 1 @ Full house
12hb - melepak kat rumah
13hb - 14hb - jelajah kuala selangor
15hb - lepak rumah + malam g makan burger bakar n tgk wayang skyfall 007
16hb - lepak rumah + layan teater Tun Dr Siti Hasmah @ IB
17hb - lepak rumah...
18hb - plan nak ke rawang...antar bunga telur

kejap je cuti seminggu...macam nak cuti lagi wawawa

banyak nye la hai nak ceta kat blog ni...

cerita tertunggak...
1. grand lexis pd
2. putrajaya walk day 2012
3. jalan2 isi perut
4. kuala selangor
5. reunion sks 1
6. teater tun dr siti hasmah
7. wajib tonton skyfall 007
8. training
9. farewell
10. ...........................................

byk nye la kisah ekekke....

(^_^)

Thursday, November 8, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Restoran Sup Tulang Janda Baik, Sungai Besi

aritu miza tengok JJCM...dia teringin nak pergi...elok plak dia up status kat FB...time tu aku pon layan JJCM..so aku saje la cakap... "aku tau tempat ni" ekeke

1st redah hari ahad time balik dari PD...jumpa kedai tapi tutup
2nd pergi masa ktrng g FRIM...dapat la merasa...siap miza belnja sup tulang bungkus bawa balik :p
kali ke 3, aku g last week....nak layan sup tulang  nye pasal :p

bagi penggemar sup, aku rekemen la...kuah dia pekat...sup dia lain sikit...tapi lepas la tekak aku....memang terangkat...makan plak dengan nasi panas di waktu hujan bersama sambal kicap.....walaweiii meleleh ayaq liuq....ekekeke






ada mcam2 menu...tapi orang kedai rekemen sup tulang la kan....aku try gak sup ayam tapi x best la sebab ayam tu digoreng pastu dimasukkan bersama sup...

sup tulang rekemen!

kalo ada yang nak datang, jangan datang ahad ye...deme tutup :D


lokasi dia dekat PPR seri alam....

cara nak ke sana:-

 1) kalau dari tol sungai besi, terus je...melepasi pengkalan udara TUDM, ikut terus macam nak ke Jalan Pudu...ambik line kiri...nampak 99 speedmart, masuk simpang sebelum speedmart tu.terus je.ujung simpang ambik kiri...terus lagi sampai ujung flat.ambik kiri...terus membelok ke kanan sila parking....sbb dah nampak kedai nye hehehe

2) kalau ikut lebuhraya mahameru, teruskan pemanduan ke arah sungai besi....melepasi istana negara kene ambik kiri...ikut jalan macam nak u-turn ke jalan syed putra/bandaraya. TAPI elok susur je kiri nampak simpang kiri..sila masuk...nanti ambik simpang pertama ke kanan...dah nampak restoran tu leh parking :p

3) kalau susah sangat, set je la GPS korang....xpon google maps...skang semua orang HP canggih2 ekekeke

 so korang, try la kalo suka sup macam sy (^_^)






p/s:teringin la plak hehehe







Wednesday, November 7, 2012

Lost in Bali 2012 : Bali Massage + Last day!

last day ....last entry hehehe

dari uluwatu kami terus gerak balik..aku minta pak isme brenti sekejap kat ACC Minang...nak tapau nasi n rendang daging versi minang yang terbaekk...aku n mak pui siap tapau nak bawa balik KL lg hehehe...





kami dah plan malam terakhir ni ktrang nak pergi massage!!!

so Pak Isme turunkan ktrang kat area Kuta...nanti dah siap dia datang ambik....berjalan la kami mencari harga terbaik...duit kan dah kekeringan hehhee

akhirnya jumpa satu tempat massage ni...murah je....untuk Bali Massage hanya rm19...murah kan....ktrang massage under hotel.. Bali Summer Hotel, Kuta...





terus ktrang check in Tune Hotel...tapi kali ni area Legian plak hehe...

nape makin jauh??bukan dekat dengan airport...sebab promo...1 malam murah giler...dalam rm30 kot...tu pasal kami rembat gak le...jauh x jauh belakang kire :p

sampai TH, check in..pastu terus bayar duit airport transfer...diorang suruh standby pukul 3.30am....flight kami balik malaysia kul 6am...di ulangi 6 pagiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wawawawawa


nak meraung pon tak guna sebab dah tersalah beli tiket...aku la salah...tak double check...geram rasanya...tp nak kata pe kan...redah je la...balik tu terus makan n mandi2 n packing barang2....jom tido...esok 2.30am dah kene bangun nak bersiap...furhhhh......


settle semua pe lagi....zzzz.....bangun n siap2 terus gerak meninggalkan Tune Hotel.....

baju sama....facebali :D





sampai airport awal lagi...ye la kete xde so jalan clear...sbb kan nak check in lambat lg, ktrang lepak tepi kedai mart tu...beli roti....ada balnce milo n bubur wat sarapan...nak beli air panas tapi budak2 tu kata ambik je la...mmg bebetol ambik la kan :p

sambil makan, sambil ber wifi :D



sampai masa terus masuk.....sebab beg x yah check in bawa je la semua....lepak surau jap...elok azan subuh terus solat...kedengaran pengunguman flight ke KL...last call...last call...kami kat surau bekejaran le ekekeke

naik kapal terbang terus memasing pengsan....bukan kami je, 1 flight pengsan!!ngantukkkk......





dan akhirnya....kami selamat tiba di Kuala Lumpur....percutian Bali tamat..... (^_^)


Info untuk percutian ke Bali.

a) Hotel
kami pilih Tune Hotel...2 malam di TH Kuta dan 1 malam di TH Legian

b) Pak supir...kami pilih Pak Isme...rekemen la dia...ajak makan tak nak...so jimat di situ ekekeke


c) Tempat makan - Pantai Jimbaran , Restoran Minang area Ubud, ACC Minang (tapau)



 Rumah Makan Minang Sumbar Hidup, Ubud

d) Tempat shopping - ktrang singgah Krisna je..

e) Kos untuk penginapan 4H3M + makan + sewa moto + duit entrance + duit pak supir + parking moto + dll = rm303 seorang... total habis RM 1,212 untuk percutian 4H3M di Bali
* duit massage masing2 :p

sampai KL ktrang belasah makan kat seoul garden.....bakar2...rebus2...nyum nyum.... :p


TAMAT......(^_^)