testing

Thursday, March 4, 2010

Last entry kisah Vietnam :)

last story pasal vietnam k... :)

last day ni aku pon x tahu la mata mcm x leh bukak....nk x nak bangun la gak kan...siap2kan diri n sarapan, kitorang terus ke Bent Tanh market (last shopping!)...kali ni kire terus beli je pasal dh tau kat mana kedai nyer...aku beli cadar utk bos+mak n utk aku gak...sarung bantal n beli 2 lg beg...kain cotton beli 1 pasang lg....+ keropok nangka....sedap gak :) **aku beli beg je sampai 6 muahaha


Ben Thanh Market



depan pintu masuk Bent Thanh Market

dr 9pagi - 12 tgh ari ktrang habiskn masa kat ctu....balik bilik terus packing n minta check out kul 1pm.....siap je packing pe lagi terus bawa turun....yg kelakar life tu full dgn barang aku n as jer...as siap duduk atas beg lg hehe....tp jgn terkejut pasal lif nyer terlampau la slim... :p


3 org masuk dh sempit giler...muahahha
tinggal barang kat hotel, ktrang berjalan kaki ke kedai makan Vietnam Halal...kedai ni hanya 100 meter je dr hotel...tp ktrang xmakan kat situ sbb dh siap2 bawa stok makanan....kalo makan kedai, conform2 la makanan tu di bawa balik KL...dah menyushkn plak.....last day ktrang g sbb nk menerai makanan nyer....... Big Smile


aku kasi 4 bintang dr 5...pasal rasa cukup n sedap lak tu....bagus tol bos dia ni...serve makanan yg best jer...masuk dlm tu mmg penuh org malaysia...siap ada yg harga agak mahal berbanding kedai india b4 ni...xkisah la...janji sedap kan :)


sup sayur + tomyam + telur daging + ayam cili....
-aku suka ayam tu pasal dia masak campur telur....


kopi vietnam mmg kaw kaw punyerr


sempat bergmbar kenangan :)

pas makan, dah xtahu nk kemana....su n as sambung jenjalan sekitar ctu...aku plak balik hotel mengadap internt...tu yg merasa update blog dr vietnam...fb aku pon rancak je berhupdate....dan sambil2 berym dgn miza....dia tny aku kul bape sampai n cmne nk balik semua....seyes aku x terfikir pon....sampai KL kul 12 malam...terus aku seriau kalo nk ambik cab dr KL Sentral....sorang2 plak tu huhuhuhu

sudahnye miza jadi mangsa aku wakakaka....dia xpe ada kekasih gelap....so dia angkut kekasih gelap pick up aku....settle.... :)

dlm kul 4 lebih ktrang gerak meninggalkn hotel....dan ke lapangan terbang....kali ni ktrang naik cab....sampai sana dok tunggu kat luar dulu....flight kul 7....so malas nk check in lg....tetibe terjumpa akak yg peramah tu....dia pon join melepak....dlm kul 6 ktrang masuk n settle check in semua terus ktrang masuk ke balai pelepasan.....


beg yg dah beranak kat vietnam ekeke


x sabar nk balik weeiiii...........


air asia gate 8 :)

kapal terbang sampai.....then selamat tinggal bumi Vietnam.....aku tidur je sepanjang 2 jam perjalnan.....sampai lcct, ambik beg n naik bas ke KL Sentral....kul 12 lebih miza n kekasih gelap sampai.....terus pecut g minum.....aku terus je order behun tomyam + air tembikai...xtahu la nape balik travel, tomyam gak aku cari wakakaka

sampai umah kul 2pagi, ckp ckit2 je dgn ibu n adik pastu pengsan.....konon nk keje esok nyer, ermm haram.....mmg aku pengsan x sedar diri wakakkaa......

ok info pasal Vietnam ni.....

## Tiket flight : aku beli time air asia promo...free seat...bayar tax je RM165 :)

## Hotel : aku pilih Boss Hotel....kat sekitar Bent Thanh tu byk sgt hotel....hotel kami deluxe room = 33usd = RM112.20


## Pakej tour : aku gunakan Sinht Cafe....kalo nk g dptkn pakej, melmbak2 kat area Ben Viet ni...tp aku tgk Sinht Cafe ni budget sikit....cth : nk g Chu Chi Tunnel rm15...kalo nk jalan2 kat Ho Chi Minh Rm16 n nk g Sg Mekong trip RM 30....kalo dr hotel aku ni dia ambik mahal la gak... :p


## transport : cab diorang best...innova...pakai meter mcm malaysia gak....


## budget : diorang kasi aku duit sorang rm450 malaysia....(500 ribu dong + 50 usd)...tp perbelnjaan kat sana hanyalah rm300...so memasing bawa balik malaysia rm150....dpt la gak duit kat tangan kan :)

## shopping : ikut budget masing2....aku hanya bawa duit rm400...gamble!pasal dh x tahu nk cari duit celah mana...wakaka....time g indon merasa gak bawa duit ribu2...shoppping pon lupa diri,...tp g vietnam ok la...jimat itu perlu...muahahaha


hasil rembatan aku rm400....layaannnn....

so pada sesape nk ke Ho Chi Minh, aku rekemen leh g sana....nk shopping ke nk jenjalan ke...ok jer...org2 nyer mmg peramah....siap tegur lagi walaupn problem bahasa....janji dia cakap... "u, malaysia?"  :)

ada rezeki aku nk g Hanoi plak :)

tataaa......