testing

Thursday, November 25, 2010

Badi Bear Kuning


salam 1 malaysia muahahahaha


ahad yang kebape entah KKS datang lunch kat rumah aku...yang ada mak n su jer...aku ajak miza join makan2...menu simple --> nasi kerabu...aku up sikit wat ayam bakar...tu je pon yang aku reti buat ekeke...diorang masih lagi ragu2 kata ibu yg sediakan..tapi percayalah memang air tangan aku....huhuhu...dah la aku sorang2 masak...ibu keluar lak tu...letih nyer x yah cakap lerrrrrrrrr......

tapi bila tengok su n mak pui2 makan dengan berselera dan bertambah2, aku rasa x penat pon memasak untuk diorang muahahha

perut kenyang, hati senang ktorang pun keluar...aku kuar dgn miza.mak n su balik ke pangkal jalan... macam2 benda ktrang buat...memula g showroom perodua...semua kete aku try naik...myvi,viva,n alza...tp kan naik alza best la...ehhehe..pastu g spa...ingat nk wat facial tp full house plak..pastu singgah jap showroom toyota...beli avanza senang kan..leh wat sewa van sekolah b4 g keje muahahhahaha...

aku dah jatuh cinta dengan ini swift...
kalau lah aku dapat kuar kete ni, mmg lunch makan ulam je la ekekke

pastu ktrng gerak ke carefour wangsa maju...miza nak switch line hp dia...disni la semuanya bermula bila aku tukar merah kepada kuning wawawawa



hampir 10 tahun aku setia dengan maxis..
no yg sama tapi akhirnya aku berpaling tadah huhuhu


entah macam mana aku pon terjebak...sblm ni ramai dah kata digi lebih menjimatkan...tapi aku mmg x nak tukar..pasal aku x suka bear gemuk tu ekeke...tp akhirnya aku terjebak gak dengan miza...

aku ambik pakej ni...

call 30 sen seminit & sms 8 sen ke semua nombor :)

berbanding maxis, agak mahal la...tapi kesetiaan aku tu buat aku x kisah pon mahal ke x...

pakej ni buat ko rasa best sebab dia menawarkan macam2...antaranya 3 org dalam list Buddyz ko, adalah percuma CALL & SMS...di ulangi PERCUMA!!!...



asikah pon nak tukar plan ni...entah mcm mana org Digi switch dia plan lain.pakej rm1...tu pon dah murah tp as xnak...siap dia sound lg org Digi tu....dia kata

"saya x nak plan tu...saya nak yang buddyz free tu..."

sbb Digi dah salah buat, dia topupkan as rm10....hahahaha...tu as kata "sibuk sangat nak ambik buddyz, aku dah macam kene badi pun ye gak!"hhahahahhaa

yg miza plak, dok call aku pakai Digi....kat rumah aku line ok..tp masuk bilik biasalah...terus jadi mengong sikit...aku pon ktuuk2 la Digi..sbb maxis x pernh line x clear eh...g la mana2 pon line tetap superb ehehehe...sekali tu msg2 miza ckp...

"biasalah bear tu besar...tu pasal lambat bergerak...hhee"
aku balas balik "apa ko cakap?besar?lambat bergerak?tu bukan ciri2 aku ke?ko memang hantu!"
gelak besar miza kene dgn aku ekekekekeke

skang ni pon kalo miza contact aku x dapat, ktrng mesti salahkan si gemuk kuning tu...
miza : "pesal putus?"
aku : "ko mcm tak tahu si gemuk tu.lembap nak mampus.tak pon tersepit kat mana2."

lagi....
aku : "oi...line ko tak clear la.."
miza : "ye la...aku dah naik kete...gemuk tu aku tinggalkan tadi"

muahahhah....skang ni memang kutuk mengutuk si gemuk kuning tu je ekekeke....

so skang ni nak suruh jun terjebak n join Digi...lagi ramai lagi bagus..senang sikit nak bergosip ngeh3....as, su, mak pui, aku, dee, miza dah kawan dengan si gemuk kuning tu....

ko jun bila lagi??? :p

p/s:maxis gak terbaaeekkk....huhuhuhu

5 comments:

  1. mie..laluan aku ke budyz agk berliku ler,,huhu..
    kene kua ke digi dulu then masok digi blk..hampehhhhh,,,
    betoi kate ko...mmg naik badi ngn digi ni,,,huhu

    ReplyDelete
  2. plan badi yg telah menyentap perasaan pui sbm.. hihi

    ReplyDelete
  3. asikah,
    cian ko kan...kalo tahu x suruh ko tukar buddyz tu ngeh3

    mak yam,
    tu la mak yam....sedih plak huhuhu
    eh mak yam dah ada blog...
    yippiieee

    ReplyDelete
  4. aye suke bodak gemok kuning tu.......

    ReplyDelete