Posts

Showing posts from January, 2015

Trip # takuttapipergi2015 : Myanmar - Introduction

Image
Salam...... :)

Alhamdulillah....permulaan tahun 2015 ni semua nya dipermudahkan.... keadaan ibu semakin baik, keje pon ok, family kawan2 chenta hati semua masih di sisi :D

Trip pertama aku tahun ni, ktrang ke Myanmar....lebih specific ke Yangon je... setiap kali beli tiket, aku akan tengok 1 2 tempat yang mana offer tiket murah....ikut bajet semasa.....pastu rodger KKS....kalo ok, ktrang rembat....kalo tak, dok diam2 hehe

Januari mesti nak travel....sebab?? bulan 1 bulan besday....so nk treat la diri sendiri kan...tapi silapnya aku g time besday ibu plak...selama ni x pernah clash hoho...so deme celebrate tanpa aku la kiranya....hadiah aku dah beli siap2 sebelum aku terbang lagi :D

************************ Syok ke Myanmar?
soalan yang susah nak jawab....hahaaha....apa aku bleh kata aku tak kan repeat Yangon lagi...maybe kawasan2 di Myanmar...sepanjang 4h 3m kat sana, aku sangat x selesa....selama ni aku rasa aku ok je..style aku lek lu lek pess dah x leh diguna pakai kat sana ekekeke…

Azam 2015

salam tahun baru......

arini dah 8hari kan masuk tahun baru....kejap je :p

tahun ni aku macam tak nak letak azam...tp bila tak de azam macam tak best plak...so nak ON gak azam hehe

1. Kerjaya....
aku kalau boleh sementara muda belia ni, nak challenge diri aku...nak rasa kepuasan bekerja...bukan la skang tak puas tapi rasa nya dah sampai masa explore tempat baru.....

tukar bidang pon aku rasa ok.... :p

2. Nak target saving 10k....
susah gak sebenarnya...tapi tak salah berangan kan hehe....saving ni yang aku tak usik langsung....betol2 terdesak je baru aku g bank ambik sambil nangis2....nak selamat saving kat tabung haji :D

so kalau nak repair rumah, saving lain....nak travel, saving lain...nak kawen saving lain.... 10k ni utk saving kecemasan je....

selamat menabung!

3. Tambah harta - rumah sewa/kereta sewa
dari last year lagi aku dok usha rumah murah....nak beli melabur sikit utk buat rumah sewa....rasanya kene ada la side income camni....sekurang2 nya bekap kan utk masa depan.

nak a…