Posts

Showing posts from October, 2012

Lost in Bali 2012 : Tegallalang Rice Terrace

Image
lepas dapat habiskan masa kat Tanah Lot, kami sambung ke Tegallalang Rice Terrace....

bayaran masuk kalau x silap 5,000 rupiah...entah ye ke x...entah la dah x ingat hhehe....tapi kedudukan tegallalang ni bebetol tepi jalan.....

masa kami nak turun, Pak Isme macam tak kasi sebab dia kata perlu bayar...tak pe la...kami bayar je hehehe

kalau nak ke sini sape terkena musim padi tengah masak, memang cantik sangat...tapi kami datang alahai...sedih... :(

tengok blog orang ada yang terkena time cun tu...furhhh best2....ni aku sempat google...

ihsan cik google....
dan time kami pergi......
 sedih tak tengok???muahahahah
dan kami tinggalkan kenangan kat sini....



kat sini ada juga jual2 souvenir tapi kami tak beli....as je beli baju untuk anak buah dia...baju sulam2...cantik gak :D

next.....tengok temple :)

Aidiladha 2012

Image
arini aku still bercuti lagi....so aku berazam nak update blog banyak2 muahahahaha

raya haji lepas aku beraya kat Muar Johor....dah lama kot tak balik beraya sana....raya puasa lagi la...memang kampung selangor je la kan...tapi boleh diusahakan untuk balik Muar next year...tengok pada masa dan keadaan :D

khamis pagi bangun je tido aku terus siap2...sebab aku siap awal, aku kuar dulu...g bawa uchuk turbo mandi....pastu isi angin tayar dan last sekali isi minyak....touch n go dah siap2 aku topup... :D


settle semua terus gerak....lebih kurang 12.45 aku gerak dari KL...brenti jap kat Hentian Rehat Senawang sebab nak g toilet....sambung jalan balik..lebih kurang kul 3pm selamat tiba di bandar Muar....alhamdulillah :D

* perjalanan lancar sebab balik awal :p


pusing2 area bandar Muar, terus la pulang ke kampung halaman...ikut baru je balik bulan 2 aritu masa arwah ayah ngah meninggal...tapi tak sempat nak berjalan :p

sampai rumah melepak....sebelah malm masak ramai2....
jumaat.....hari raya..…

Jalan-jalan Isi Perut : William Corner, Setapak

Image
lama tak upload pasal jalan2 cari makan ni :p

kalo sebut pasal william ni, rasanya dah ramai kot tinggal jejak...tapi kat area kelana jaya tu glamer la kan....aku plak nak g tak kesampaian...jauh pon ye gak...

tapi.....bila dia buka branch kat Setapak, apa lagi moh kite try makan :D

dan pelbagai menu disediakan....antaranya...









dan sempat la aku rasa....
 cheese nan....
 spagheti bolognese
 nasi goreng ketam
spagheti cabonara
air plak...
 ribena laici + air lemon tea
soda herbs...sedap
macam mana nak kesana......ermm...kalau iku jalan genting klang straight je mcm nak ke setapak/wangsa maju...nampak hospital Columbia, masuk simpang sebelum hospital tu (belah kiri)...terus...nampak jejantas...lepas jejantas nampak kedai WC sebelah kanan...boleh la masuk kawsan tu cari parking :D
selamat mencuba!

Lost in Bali 2012 : Tanah Lot

Image
salam isnin....

arini aku sampai awal kat tempat keje... 7.25am dah terpacak kat sini....user plak ada sorang...so moh sambung ceta ke Bali....

*arap2 dapat siap 1 entry ni...kalo jaga kaunter mana de free mcm ni :p

*****************************************
Day 3 : 17 June 2012
*untuk entry sebelum ni sila ke side bar kanan...klik situ ye...
arini ktrang nak tawan Bali dengan Pak Supir. tempat dia jauh2 so nak menunggang motosikal tu agak keberatan sikit...berat kat hati pon ye...berat penumpang pon ye gak hahahaha *mati la kutuk kks...
so seawal pagi ktrang dah siap2...settle semua g beli air panas...kat tune hotel semua nye berbayar...secawan air panas 2000 rupiah....sarapan pagi ni bubur ayam dan hot milo...
settle sarapan, terus ktrng kuar bilik.ingat nak tunggu pak supir kat lobi...elok je serah kunci pak supir sampai...
aku gunakan perkhidmatan Pak Isme...aku dpat contact number ni dari blog wahida....
simpan barang dalam kijang Pak Isme, kami tinggalkan Tune Hotel Kuta.... tata …

Bila la nak kurus

Image
tak dapat berat 55kg pon, dapat mcm dalm pic ni jadi la (^_^)

Lost in Bali 2012 : Patung Satria Gatotkaca - Pantai Jimbaran - Shopping di Krisna

Image
aku sambung update lagi...nak kasi habis minggu ni gak :p

Entry sebelum ni

Part 1
Part 2 a

skang ni Part 2 b ekekeke

Day 2 : 16 June 2012

ktrang gerak meninggalkan Tugu Pengeboman Bali tu untuk mengisi perut yang lapar.tak lapar sangat tapi kalau di isi dengan nasi memang agak lumayan...*sesuai ke ntah guna lumayan ekeke....

menunggang la aku motosikal tu...agak berat sebenarnya sebab aku bawa muatan berat...tapi apakan daya kawan aku tu tak pernah menunggang motosikal...aku gadis kampung harus la pandai bawa motokar hehe...

**kat sana masa nak ambik motosikal, dia nak lesen moto.aku mana ada.so aku cakap aku tak de...dia kata apa2 jadi dijalan ktrang kene tanggung.aku bagi alasan lesen tak bawa ke indonesia...kat malaysia ada la...dia kata tak boleh....

elok plak miza kuarkan lesen kete dia tapi renew kat pej pos tu kan tak de gambar.konon2 tu lesen moto la.dia diam je...tak tahu la dia tahu ktrang menipu ke tak sebab terang2 tulis D wakakakka....

so kalo tak de lesen bawa la dengan ber…

Kerja...Work...Kerja...Work...

Image
arini aku tak bape sihat...smlm demam mengejut plak..dah la malam tadi asyik terjaga je...xcukup tido :(

nak je MC...tapi pikirkan kerja...tak jadi...


banyak keje aku yang pending...entah la...malas nak pikir ekeke

ktrang team library sebelum2 ni ada 5 org...elok plak ex ketua aku chow...g join maxis...tinggal la kami ber 4....

datang plak sorang dari Muar....jadi 5 balik....ktrng 3 perempuan + 2 lelaki...






tengah bergembira....elok plak kawan aku dapat keje lain...adoii stress tak de geng luah perasaan muahahaha

simple je wat makan2 kat Dapur Penyet MJ....





dan tinggal la kami ber 4 kembali.... :(




kalo ada rezeki hujung tahun ni jadi 5 orang... Insyallah (^_^)