Posts

Showing posts from February, 2013

Chinese New Year Holiday...tak pergi mana2 ke?

Image
petang jumaat yang sangap ni, aku rasa nak update blog.lagi2 keje tengah banyak + next week ada meeting + meeting + visitor + blablabla.....huhuhu

*sy tak suka meeting :p

nak isi masa sebelum pulang jam 7 nanti, gatal tangan nak hupdate ekekeke.cuti CNY panjang kan...sempat kesana kesini :p

sebelum tu, dapat 1 kotak limau.sedap.manis.nyum nyum....

tq supplier...kongsi2 dgn libmate - nas+fahmi + bos

sabtu 9/2/2013

pagi macam biasa la kerjakan rumah.dobi kain baju semua, clear bilik then lepak2...petang pas asar baru gerak balik kampung...alang nak tumpang.pickup dulu then shoot g makan kat bukit rahman putra.

na nak belnja! TQ :p





 sebab memasing tak makan dari pagi (bekpes sekeping roti dan air) ktrang balun sepinggan sorang nasi beriyani ayam.na je ambik nasi ambeng.sudahnya semua SENAK!








konon balik petang tak nak jem,, sudahnye jem juga...nyampahhhh

sampai kampung dah malam..so lepak2 borak2 then zzzz

ahad 9/2/2013

bangun awal sebab nak buat kek coklat untuk mai.semalam besday dia.na…

Special entry untuk Syieda

Image
* tarik nafas...

trip ke Cambodia untuk Siem Reap akan disambung :)

korang kenal Syieda tak??? ok tak kenal...
- - - - - - - - - - - - -
tadaaaaaa.......

cilok dari blog beliau....
tengok gaya ceria je orangnye syieda ni :D
so sila la ke blog beliau..... Hydrangea Lover...
aku baru lagi kawan dengan Syieda ni...asalnya cari info pasal siem reap..last2 tercmpak ke blog dia...so tengok macam best nye la hai...siap dah sampai istanbul! i is jelesssssssss

so dari situ la ...komen....komen.....last2 dia mintak address aku...so dah kasi address....dia siap pesan jangan tunggu barang dia nak kasi muahahaha

balik dari cuti cuti cambodia, tengok2 ada parcel dalam almari...tertera nama syieda....

buka dgn rakusnya dan tengok2....

tadaaaaaa.......................


terharu la syieda...byk nye awk kasi souvenier....pape pun terima kasig sgtttt....FM dah terus lekat kat peti sejuk rumah kitew....hehe

ada FM krabi-jogja-HK..keychain..pen...beg duit...kuih tu memang sedap...lagi2 perisa coklat....nyum …

Cuti-cuti Cambodia 2013 : Part 3 -Velkommen Guesthouse - Central market - Riverside

Image
gigih aku siapkan entry ni...arini dah last cuti...esok dah start keje...kalo hari keje, aku malas banyakkk nak online :p

ok sambung....

**************************
Soheap terus hantar kami depan guesthouse. tak habis2 dia tanya dah booking ke.kalau belom dia ada tempat lain....tak pe...aku tanya dulu....
aku bawa email yang aku print masa deal dgn diorang dan terus deme kasi kami check in....pergi balik ke tuk tuk ambik barang2 dan nak bayar upah Soheap...
masa nak bayar tu, aku kasi usd30...tapi soheap kata bagi la tips..dia x lunch lagi....so aku kasi la extra usd2..kesian tgk muka soheap tu kuikuikuikui...time ni kami tak tahu kami rugi ambik service Soheap sebenarnya.....wawawawa

so kami pon check in la kat guest house ni... Velkommen Guesthouse...harga semalam usd24 (rm72).bilik dia ok sangat tapi tu la mahal la kalo kami pergi bertiga.....plan asal kawan opis miza nak join...last minit sepupu dia kawen.so dia korbankan percutian cambodia ni...aku cuba gak nak tukar bilik, tapi t…

Cuti cuti Cambodia 2013 : Part 2 - Russian Market - SD-21 - Independent Monument - Royal Palace - Wat Phnom

Image
tadaaaa.....

arini aku bangun awal...td g beriadah dgn miza n mimi n zam + anak2 diorang..pastu sambung berkelah n breakfast...skang nak sambung la entry cambodia ni :)

******************************* klik sini untuk ke entry sebelumnya...
dari Killing Fields, kami meneruskan perjalanan ke Russian Market. anggaran masa aku tak pasti sebab entah macam mana aku boleh tertido hahaha...maybe angin2 sepoi bahasa tu wat mata layu je...

tuk tuk Soheap....
sampai2 di Russian Market, dia turunkan kami kat tepi jalan. dia kata dia tunggu hujung jalan sana. then ok la...

cuaca kat sana memang panas...so masuk russian market pon panas gak...kami pusing2...konon nak survey je la kan..sampai la tersinggah kat kedai kain penjual kemboja ni.sutera kemboja memang cun....tapi syang nye deme buka harga usd15 (rm45)..mahal la kalo convert duit kita...pe ceta aku nak beli banyak tapi mahal kan....
kawtim kawtim last dia leh kasi usd12 (rm36)....tak pe la...kami x mampu hahahaha.....tapi jujur cakap, kedai…

Cuti-cuti Cambodia 2013 : Part 1- dari KL ke Phnom Penh --> Killing Fields

Image
salam....

tadaaa....entry cambodia telah mula ditulis...ekeke...poyo x? tengah cuba nak siapkan tapi macam tak dapat je....janji tinggal janji la gamaknya...ekekeke

nak update blog ni bila kene letak gambar, tu yang malas.kalau tak de gambar, xsampai plak ceritanya...so gagah la gak letak sekeping dua...

nak tengok banyak picca, add sy kat FB ye ekekekeke

************************************
30 January 2013
Setelah hampir 6bulan menunggu, akhirnya tiba la masa kami plak menawan Cambodia.aku beli tiket ni masa balik dari bercuti di Bali bulan 6 tahun lepas. terus rodger kks, nak ke pergi Cambodia tak. mak pui n miza ON tapi as reject.so kami tinggalkan as :p
flight seawal 7.05am. gerak dari rumah 3.30am.adik miza hantar kami ke KL Sentral. naik bas dan kami selamat tiba di LCCT pukul 4.45am.terus cucuk duit-tukar duit sebab sehari sebelum aku gerak ni, aku terbaca kene sediakan usd25 untuk airport tax. aku macam eh betol ke ni.nape mahal sangat. duit kite lebih kurang rm75 tau...
dan ta…

Cerita basi : Teater Tun Dr Siti Hasmah

Image
muahhahahahaha......

dah berzaman kot teater ni dipentaskan. sayangnya baru sekarang rasa nak update :)




dapat tiket free dari puan ita.so konon nak feel tengok teater, redah la jugak...benda free jangan ditolak.kalau berbayar tak pergi pon tak pe hehehe

aku pergi dengan bff --> ateh....anak dia letak umah pengasuh, wak amin?? tak pasti hehehe


lakonan lisa surihani masa remaja/muda, dan eja masa usia senja sangat menusuk kalbu. tapi kan....diselitkan juga watak dr mahathir lakonan isma daniel rasanya macam tak best. sebab aku nak tau perjalanan hidup seorang isteri pemimpin negara ni...

boleh dikatakan jalan cerita ni ok..ada gak part boring...ada gak kelakar2 tanpa kt sedar...siap ada momok lagi...memang scary!hehe


 overall, okla....nak ulas lebih pon teater ni dah lama kan hahahahaha

 bulan november.....hahahha