Posts

Showing posts from 2015

Jalan-jalan Lumut 2015 : Swiss Court Apartment Hotel,Damai Laut Lumut & Seafood Medan Ikan Bakar Persatuan Nelayan, Hutan Melintang Perak

Image
Muahahahahhaha

akhirnya aku dah berjaya transfer semua gambar hehe...malas nau nak transfer...bukan susah pon..tapi telefon aku kali ni memang menyusahkan ekekeke

ikut hati malas tol nak update trip dah....Koh Lipe aku kasi 1 entry lumsum je la...kalau update sekurang2 nya orang tanya, ada tempat aku leh refer...biasa macam tu la...kalau aku malas nak explain, aku kasi link blog aku je :p

ni trip bulan 10 aritu....

kami plan cun nak lepak santai ke Lumut. aku dapat FREE voucher penginapan 3h2m. kawan aku bg nama kat staff swiss... ala diorang jual pakej percutian....syarat kene dengar dia explain produk diorang....so aku attend kat area time square..ko sign up ke x, tetap dapat free voucher....

masa nak booking, aku request Kuantan tapi dapat Swiss Court Apartment, Lumut...belasah je la...janji FREE...lokasi dia dalam kawasan yang sama dengan Swiss Garden Hotel Lumut tau....

plan nak g 18-20 oct 2015....tapi perancangan Allah tu lebih baik...subuh 18hb tu, makcik aku kat Muar mening…

KKS, Mitsui Outlet Park, KLIA Sepang & Bagan Lalang

Image
bersawang blog muahahaha

Lama tak lepak sini....rindu nak membebel tapi nak kata masa xde, tipuu la kan....aku yang malas nak ngadap laptop bila dah balik rumah :p

Life aku skang agak bz...ada je aktiviti tapi nak transfer gambar n share sini alahaiii kemalasan sangat-sangat....tapi aku cuba la nak rajin...blog ni aku sayang...leh gak baca balik dah 2-3 tahun akan datang hehehe

ni aku update cuti merdeka bulan 8 aritu....kisah koh lipe tak habis ceta lagi hahaha.....kebetulan plak as datang KL...jom la merayap......

pikir-pikir tak tahu nak g mana dan kebetulan kawan aku up status dia merayap g mitsui....eh teringin tapi jauh nun kat sepang...driver kata ok janji aku drive. Eh...

dari KL kami ikut highway PLUS exit nilai utara - KLIA...follow je signboard ke KLIA...mitsui ada di sebelah kiri....


sampai sana rezeki kami dapat parking tak jauh dari entrance. tapi panas betol..tak tahan rasanya :p


masuk dalam cuci mata....best gak...ala2 JPO kan.....




kami....
biasa la kalau barang2 bran…

Broga Hill, Semenyih + Sungai Tekala, Hulu Langat

Image
salam jumaat....

kalau dengar jumaat happy sangattttt...sebabnya aku boleh #mereputdalambilik dua hari ni ekekeke

dah tua2 ni rela memerap dalam rumah....jumaat malam masuk rumah keluar balik isnin pagi...perghh syok gile...lg syok kalau rumah tak de orang...aku sorang je..perghhhh lagiii

muahhahhaa -- abaikan aku kadang2 senget!

aritu b4 puasa entah macam mana tertimbul idea nak 'berpeluh' kan badan...nak pergi dengan kawan2 tempat keje....banyak2 lokasi, broga hill jadi pilihan.....aku ni tahu dah kemampuan aku takat mana...tapi apa salahnya mencuba kannnnnnn hahahha

5.30pagi gerak dari KL...singgah solat subuh bagai sampai tol kajang dah pukul 6 lebih..ambik lin kat tol dan sambung jalan lagi...so harapan nak tengok sunrise tak de ye :D



seminggu sebelum pergi aku dah cuba turun naik tangga....takut la pancit ke kan nanti....sabtu masa aku g tu memula naik tu ok, elok sampai half peha aku sakit ok...keras jeee....

izreen yang tunggu aku tu pon aku cakap x pe la akak tak lara…

Raya 2015 yang entah hape-hape

Image
boleh ke aku letak tajuk gitu hehehe

tahun ni la aku rasa paling tak bermakna sekali time raya....semua nya punca aku jatuh sakit (demam denggi) + jiwa aku pon tengah sakit gak time raya ni ekekee....

dari plan nak balik kampung, aku decide raya kl je....nasib baik ibu tak kisah...ye la kesian gak dia kan nak balik kampung...itu la jiwa pon tak de...raya macam tak de apa je :(

persiapan raya....bebetol ala kadar...nasib baik order kuih 3jenis...merasa la ada kuih raya...baju pagi raya aku plan nak pakai apa yang ada je....tapiiiiiii tiba2 mak aku cakap nak color biru....sebabnya adik aku 1 family warna tu....adoiii nape nk kene tiru diorang kan :p

last2....sarung je baju biru dah lama beli tak pakai + kain tu aku suruh makcik aku jahitkan....tudung sarung je tudung yang ada...tahun ni memang jimat gile belanja aku.....

petang raya macam biasa ziarah kubur ayah dulu....alhamdulillah 14tahun tanpa gagal ktrang g ziarah ayah...mak aku ni kalau x ziarah kubur dia xkan nak balik kampung...…