Posts

Showing posts from June, 2011

KKS Su naik pelamin!

Image
alhamdulillah.....sorang lagi ahli KKS berjaya menamatkan zaman bujang...... :D


yes!kami dah halal....
setelah 7 tahun bercinta.... :p

sedih gak bila kks-bujang dah berkurang ahli.tapi yang pelik ktrang ok, su plak takut kalo ktrang tinggalkan dia.terutama bab travel...alasan dia dah kawen hahaha.nak ikut jalan jom....kalo husband x kasi follow u tinggal ok...ekekeke



su la kawan yang aku rasa sangat utamakan kawan-kawan dia a.k.a KKS...aritu b4 kawen aku tanya ramai ke jemput kawan2..dia kata tak ramai....tapi ayat dia wat aku kagum

"aye x kisah kalo orang lain tak datang.janji KKS ada bersama aye"

ktrang kalo bahasa diri dlm KKS --> saya/aku = aye & awk/ko=kamu :D


KKS & Pengantin

sama gak time kenduri, bebetol ktrang ada bersama dengan dia...depan mata lagi...bebetol tepi pelamin ekeke...



outdoor photoshoot pon sekali lagi muka ktrang gak ahhaaha...sape ntah tanya pe impian su..selamba dia jawab

"impian aye nak bersama KKS...nah KKS ada depan mata"



sweet kan??aku…

Medan 2011: Kota Medan - KL...

Image
last day @ Medan

pepagi ktrang dah bangun.bantai breakfast lagi.hehe...mcm tak pernah makan je asyik la nk makan banyak2 muahaha




settle makan tunggu pak supir.dia sampai terus masuk barang2 dalam van...




ktrang straight ke airport je.flight ktrang awal.kul 11.30pagi dah leh challo tinggalkan Medan...tak tahan oii nak balikkkkkkkk




sampai airport, bayar semua duit kat pak supir dan terus masuk dalam...beg2 yang nk kene letak kat kargo kene soletap habis.berpeluh2 la ktrang kerjakan menda alah tu huhu.....




beg settle, bayar tax sorang rp75000...terus masuk dalam....furhhh lega....

walaupn xde duit, sempat gak aku rembat t shirt medan..tu la tempat murah tak nak beli.kat airport gak nk beli.nak minta kurang memang tak dapatlah...dia kasi kurang pon 5000rupiah je...5000 = rm1.50...hohohoho

duit habis terus lepak kat atas..tunggu flight sampai.....flight sampai on time dan sejam kemudian selamat tiba di Malaysia...dari LCCT naik bas ke KL Sentral




belasah KFC seround pastu terus pulang ke pangkal jal…

Medan 2011:Pajak Ikan & Merdeka Walk

Image
hari ke tiga di medan hanyalah ber shopping :D



seawal pagi ktrang dah kuar.breakfast kaw-kaw nye.makan banyak kot ktrang.kasi perut kenyang pasal kalo perasan la kan, ktrang stop makan berat sekali sehari je muahahaha



lepas breakfast pak supir sampai dan bawa ktrang terus ke Pajak Ikan.



kat sana kalo ada perayaan, diorang akan letak benda alah kat atas ni kat tepi jalan.memang banyak laaaaa....tak kira la utk kematian atau pon perkahwinan, diorang akan letak camtu kat tepi jalan.kebetulan masa ktrang g tu, orang kaya medan baru mati.so melambak2 la kat tepi2 jalan semua :D

nanti jun kawen, ktrang nak buat benda ni untuk dia...memang dia hangin x nakkk ekekeke

pas posing, terus ke Pajak Ikan....aku membayangkan pajak ikan ni macam Pasar Baru Bandung.satu bangunan macam2 ada.tapi hanya mimpi je la.tak ubah macam arked kat chowkit ataupun jalan tar.masuk kuar masuk kuar...rembat la apa yang nak rembat.tu pon pilihan x menawan.tapi yang pelik duit licin gak ekeke....








laris betol jualan kedai ni…

Medan 2011 : Parapat - Berastagi - Kota Medan

Image
hari kedua di Medan...

seawal 6pg ktrang dah sedar.selak langsir tengok tasik danau toba je depan bilik....mmg cantik tasik nye.membiru je depan mata... :D





lebih kurang pukul 8.30 ktrang meninggalkan hotel tu.breakfast & posing sekitar hotel..















harga utk satu malam rm80...ktrang ambik 2bilik...breakfast ok.bilik pon ok... :D

pastu ktrang gerak ke jeti untk ke seberang.perkampungan orang batak --> Tomok





menaiki bot untuk ke seberang memakan masa 45 minit.memang slow and steady je diorang bawa bot tu hehe..tambang untuk seorang x sampai rm2...





sampai je sana, ktrang jalan2 sekitar situ.dan bergambar di rumah adat kaum batak.tapi kami terlepas tengok replika-replika dan pertunjukkan orang batak ni....huhuuhu...rugi :(











ktrang berada kat pulau tu tak lama.pastu naik bot untuk ke seberang balik :)



sempat shopping souvenier kat situ dan gerak meninggalkan Parapat...kali ni ktrang ke Berastagi plak...





dari Parapat ke Berastagi makan masa 3jam.singgah bergambar @ Air terjun Si Piso Piso :D kat si…