testing

Thursday, June 30, 2011

KKS Su naik pelamin!

alhamdulillah.....sorang lagi ahli KKS berjaya menamatkan zaman bujang...... :D


yes!kami dah halal....
setelah 7 tahun bercinta.... :p

sedih gak bila kks-bujang dah berkurang ahli.tapi yang pelik ktrang ok, su plak takut kalo ktrang tinggalkan dia.terutama bab travel...alasan dia dah kawen hahaha.nak ikut jalan jom....kalo husband x kasi follow u tinggal ok...ekekeke



su la kawan yang aku rasa sangat utamakan kawan-kawan dia a.k.a KKS...aritu b4 kawen aku tanya ramai ke jemput kawan2..dia kata tak ramai....tapi ayat dia wat aku kagum

"aye x kisah kalo orang lain tak datang.janji KKS ada bersama aye"

ktrang kalo bahasa diri dlm KKS --> saya/aku = aye & awk/ko=kamu :D


KKS & Pengantin

sama gak time kenduri, bebetol ktrang ada bersama dengan dia...depan mata lagi...bebetol tepi pelamin ekeke...



outdoor photoshoot pon sekali lagi muka ktrang gak ahhaaha...sape ntah tanya pe impian su..selamba dia jawab

"impian aye nak bersama KKS...nah KKS ada depan mata"



sweet kan??aku x sangka dia sangat sayangkan kawan2...ktrang mmg selalu cakap syg tapi ye ke x pon x tahu hahahaha...dan aku secara tak sengaja pernah la terlepas cakap....aku cakap dlm email....
".......aku yakin dan pasti tak cari su..."



dan kerana yakin dan pasti tu la aku tumpang tido umah dia 3 kali...kuar g ikea n shopping pon sama2...dan gayut kat tepon pon dgn dia...tu yg yakin dan pasti x cari su????ekekekeke

untuk su, jangan risau..status tak kan memutuskan persahabatan kita...eceh....



semalam dia call.baru sampai rumah....lama gak borak2...pastu dia kata dia nk mandi.talian diputuskan...tetibe dia call semula...

"mi, lupa nak cakap.cepatlah kawen.tak seronok la aye dah kawen korang bujang lagi.aye rasa nak bujang gak......"

hahahhahaha.....yg x tahan dia siap doa supaya ktrang dapat org johor macam dia ekekek


su....smoga jadi isteri yang solehah ok!

dan pic bawah ni memang paling cun sekali....semua berseri2 je muka.....sukaaaaaaaaaaaaa..... :D




untuk su dan jiji selamat pengantin baru....semoga ikatan korang berkekalan hingga ke hujung nyawa (^_~)

p/s:ktrang buat kad ucapan.letak pic dia..memasing kene tulis ucapan tp kene ada perkataan MASUK...paling sempoi msg adik -- gerenti masuk ekeke....

Thursday, June 23, 2011

Medan 2011: Kota Medan - KL...

last day @ Medan

pepagi ktrang dah bangun.bantai breakfast lagi.hehe...mcm tak pernah makan je asyik la nk makan banyak2 muahaha




settle makan tunggu pak supir.dia sampai terus masuk barang2 dalam van...




ktrang straight ke airport je.flight ktrang awal.kul 11.30pagi dah leh challo tinggalkan Medan...tak tahan oii nak balikkkkkkkk




sampai airport, bayar semua duit kat pak supir dan terus masuk dalam...beg2 yang nk kene letak kat kargo kene soletap habis.berpeluh2 la ktrang kerjakan menda alah tu huhu.....




beg settle, bayar tax sorang rp75000...terus masuk dalam....furhhh lega....

walaupn xde duit, sempat gak aku rembat t shirt medan..tu la tempat murah tak nak beli.kat airport gak nk beli.nak minta kurang memang tak dapatlah...dia kasi kurang pon 5000rupiah je...5000 = rm1.50...hohohoho

duit habis terus lepak kat atas..tunggu flight sampai.....flight sampai on time dan sejam kemudian selamat tiba di Malaysia...dari LCCT naik bas ke KL Sentral




belasah KFC seround pastu terus pulang ke pangkal jalan....

Tamat percutian singkat aku bersama geng havoc yang masih bujang.... :D




dua sahabat aku ni memang kelakar...elok dua2 keje gomen, dua2 angkut kain baju sikit nye banyak...mcm nak g honeymoon ekeke

aku share info trip aku

1. Pak Supir
aku dapat melalui internet je.orang tu pakai ok.tapi aku pakai x ok.menyampah.malas la ceta sini.wat tutup periuk nasi dia je hhehe..
dia charge medan- parapat = 500 ribu rupiah
sekitar medan = 350 ribu rupiah
aku guna dia 4H 3M = 1juta 350 ribu..last dia dia x charge :D

2. Hotel
@ Parapat : stay kat Hotel Pandu Lakeside...rekemen la hotel ni!satu malam rm80.leh sumbat 3 org...bekpes ok.bilik ok bersih

@ Medan : stay kat Hotel Grand Lubuk Raya.satu malam rm80.leh sumbat 3 org gak.brekpes nampak hodoh tp sedap.hehe...teh o dia memang best.layannn betol aku dgn teh o dia...

3. Makan : aku try nasi padang @ Restoran Garuda, makanan sunda nasi timbel @ Koki sunda, Ayam Penyet @ mall...tu je..harga mencekik kat restoran garuda je.yang lain2 ok

4. tax airport 75 ribu rupiah...kalo duit kite lebih kurang rm26

5. perbelanjaan perseorangan : rm283/pax...include makan, hotel, pak supir, transport, entrance, bot, tax,jajan, duit masuk toilet..senang ceta semua cover kecuali duit shopping :D

kalau orang ajak g Medan lagi, tak pe sy tak nak pergi lagi ekekeke




hasil borongan aku di Medan... :D


T.A.M.A.T


p/s: trip untuk tahun ni dah habis.tinggal cuti2 orang kawen je.sambil g org kawen sambil bercuti :p

Wednesday, June 22, 2011

Medan 2011:Pajak Ikan & Merdeka Walk

hari ke tiga di medan hanyalah ber shopping :D



seawal pagi ktrang dah kuar.breakfast kaw-kaw nye.makan banyak kot ktrang.kasi perut kenyang pasal kalo perasan la kan, ktrang stop makan berat sekali sehari je muahahaha



lepas breakfast pak supir sampai dan bawa ktrang terus ke Pajak Ikan.



kat sana kalo ada perayaan, diorang akan letak benda alah kat atas ni kat tepi jalan.memang banyak laaaaa....tak kira la utk kematian atau pon perkahwinan, diorang akan letak camtu kat tepi jalan.kebetulan masa ktrang g tu, orang kaya medan baru mati.so melambak2 la kat tepi2 jalan semua :D

nanti jun kawen, ktrang nak buat benda ni untuk dia...memang dia hangin x nakkk ekekeke

pas posing, terus ke Pajak Ikan....aku membayangkan pajak ikan ni macam Pasar Baru Bandung.satu bangunan macam2 ada.tapi hanya mimpi je la.tak ubah macam arked kat chowkit ataupun jalan tar.masuk kuar masuk kuar...rembat la apa yang nak rembat.tu pon pilihan x menawan.tapi yang pelik duit licin gak ekeke....








laris betol jualan kedai ni...
ktrang borong kain sulam bunga kecik2 tu...
aku je rembat 10 pasang ekeke





dari pagi sampai kul 3ptg kami habiskan masa di Pajak Ikan....pastu aku ajak pak supir bawa g mall...nak cari sandle la...kasut aku hancur huhuhu

kat mall kuar masuk kuar masuk cari sandle yang cun.tapi xde.ada yg cun tapi mahal.mana de duit dah ni hehe..sudahnye rembat selipar jepun je.rm7 :p

ktrang lunch @ ayam penyet...sedap la...puas hati :D





pastu ktrang singgah beli bika ambon.kalo dah sampai medan x beli bika ni rugi katanya.aku beli 1 bika ambon original, 1 perisa pandan dan brownies.yang laku adalah brownies.ermm kalo tau x beli bika tu pon x pe...family aku x layan benda manis melampau ni ehhe...owh bika ambun tu macm kuih apam gula hangus la kalo kat sini :D





disebabkan malas nak balik hotel lagi, ktrang terus usha2 spa...kot2 la ada yang murah.sudahnya semua mahal2..pastu ada yang sesuai utk perempuan tutup plak.adoyaii...tak de rezeki namanye.time aku g bandung aritu massage satu badan hanya rm35..massage-jakuzi-sauna-fish spa utk kaki....murah kan?

disebabkan hampa medan xde yang murah, ktrng tukar wat hair treatment.tu je yang murah :D


tengah2 tu je kawan aku su..yang lain org luar ye..



lebih sejam melepak kemudian ktrang tinggalkan salun tu...xde la best sgt pon hahahaha

ajak pak supir singgah Merdeka Walk...kat sini tempat makan je...



elok lalu depan kedai photo, terus su ajak ambik gambar studio..konon nak wat kenangan kan...ok la layan je.sorang dia charge rm4...layaaannnn....







settle bergmbar dan melepak kat Merdeka Walk tu, terus tapau McD.dinner kat bilik ramai2 je :D

packing barang-barang, bersihkan diri dan zzz.....esok pagi dah nak balik..tak sabar nye nak tinggalkan Medan muahahahah

p/s:plan asal arini tak nak ambik pak supir.nak gerak sendiri.tapi pak supir takut2 kan kami dgn macm2 ceta.so ambik je la.malas nk cakap banyak huhuu

Tuesday, June 21, 2011

Medan 2011 : Parapat - Berastagi - Kota Medan

hari kedua di Medan...

seawal 6pg ktrang dah sedar.selak langsir tengok tasik danau toba je depan bilik....mmg cantik tasik nye.membiru je depan mata... :D





lebih kurang pukul 8.30 ktrang meninggalkan hotel tu.breakfast & posing sekitar hotel..















harga utk satu malam rm80...ktrang ambik 2bilik...breakfast ok.bilik pon ok... :D

pastu ktrang gerak ke jeti untk ke seberang.perkampungan orang batak --> Tomok





menaiki bot untuk ke seberang memakan masa 45 minit.memang slow and steady je diorang bawa bot tu hehe..tambang untuk seorang x sampai rm2...





sampai je sana, ktrang jalan2 sekitar situ.dan bergambar di rumah adat kaum batak.tapi kami terlepas tengok replika-replika dan pertunjukkan orang batak ni....huhuuhu...rugi :(











ktrang berada kat pulau tu tak lama.pastu naik bot untuk ke seberang balik :)



sempat shopping souvenier kat situ dan gerak meninggalkan Parapat...kali ni ktrang ke Berastagi plak...





dari Parapat ke Berastagi makan masa 3jam.singgah bergambar @ Air terjun Si Piso Piso :D kat sini la pengakhiran tasik danau toba tu...memang sebesar-besar tasik la















kemudian singgah di Berastagi.dari review kat blog yang aku baca tempat ni best.leh naik kuda dan makan jagung bakar.ada yang kata sejuk macam Cameron....dari bacaan memang la best kan....

sekali ktrang pergi rasa macam hampeh.taik kuda bersepah-sepah.busukkkkk...pastu kuda merata2....sejuk?ada la sikit...singgah makan jagung bakar.nak makan pon x lalu.tiap kali hirup udara, naik kot bau taik kuda tu...uweekkkk.......








kalo tahu la berastagi ni mcm ni, serik oii nak singgahhhhhh hehe...tapi sempat la ktrang menyopping baju sejuk....aku suka baju sejuk diorang jual... :)





lepas puas jalan2 area situ, ktrang sambung perjalanan ke Kota Medan....sambung lagi 2 jam...

lebih kurang kul 9.30 kami sampai.terus cari makan.konon nak try makanan sunda plak.semua order sama Nasi Timbel.tapi sambal dia pedas nak mati.sangat pedas wawawawa.....







nampak x shawl merah tu?tu la yang aku beli kat berastagi..dia mcm shawl biasa.tapi yang ni ada tempat masuk tangan.so dia x kan jatuh la kat bahu tu kalo kite dh masuk kan tangan....mmg sempoi...harga pon tak mahal rm15 je.miza borong banyak.tapi sampai malaysia aku beli lg 1, as beli lagi 2...sudahnya miza tukang bawa balik malaysia je hahaha

pas makan perut kenyang terus check in @ Hotel Lubuk Raya.okla hotel ni.rm80 gak satu malam.tapi hotel kat parapat lagi terbaekkkk :)

lepak bilik, mandi2 n tidoo..zzzzzz