Posts

Showing posts from June, 2015

Shopping Raya

Image
pernah ke aku tak membeli time raya? muahahhahaha

setiap kali raya memang akan kuar duit cuma makin lama maki berhemah...beli yang penting je....tol tak :p

tahun ni saje la aku merayap sabtu lepas g Jalan TAR...lama betol tak jalan-jalan hari sabtu....eh macam dah lama x update blog entry macam ni ekekeke


ibu n adik pon nak cuci mata gak...diorang tumpang aku sampai train.....aku kalau nak ke KL, maaf le nak bawa kete...tak sanggup nak tension-tension cari parking n ngadap jem....baik naik train...parking je kete kat train :)

pukul 11 ktrang kuar...plan nye cepat pergi cepat balik....so jumpa pui kat train sogo dan menapak la kami ke Busana Mara tu...sebab pe? perut aku sakit plak...pastu nak toilet cantik...gagah ok berjalan kaki ke sana hehe


settle hal aku, terus lintas jalan naik bas hahaha....save energy....byk hal nak kene redah...eceh...


naik bas turun kat depan coliseum dan jalan kaki ke Jakel Mall.....misi nak cari kain....

tahun ni tak de baju raya lagi....tak de mood nak me…

Hujan...... Al Fatihah

Image
arini sayu je kan....sebab pagi2 dah hujan....


arini ada temujanji dengan Yus...breakfast-date (tq belanja tadi)..leka update kisah masing-masing sampai aku tak tertengok HP...

rupanya.....kawna sekolah aku dulu kembali ke rahmatullah....sebab sakit leukimia.....

aku bukan la BFF dari dulu tapi aku satu-satu nya kawan yang x lost contact dengan hajar...dari sekolah menengah ke zaman keje ke zaman dia dah kawen still keep in touch....bila dia tak de, sikit sebanyak kacau mood aku arini.....

dia la orang yang sangat kuat.....tak pernah aku jumpa orang sekuat dia...sungguh....ni bukan main2...dugaan hidup dia lepas satu, satu datang singgah...semua dia hadapi dengan tenang....kalau aku? meroyan dah kot....anak 1st dia meninggal sbb tersedak susu kat rumah pengasuh.....sikit pon dia x marah pengasuh tu....dia anggap dah ajal dia :(

banyakkk lagi....tak mampu nak share kat sini....tapi aku nak jadi kuat macam dia la.... :(

hajar....semoga ko tenang di sana....dan ditempatkan bersama orang …

Cuti-cuti ZMN Family 2015 : Glory Beach Resort, Port Dickson

Image
Assalamualaikum...... :)

Monday blues ke? hewhewhew....ngantuk gak arini ni sebab last weekend ktrang merayap.... #weekendgetaway gitu hehe

last year family aku 1st time bercuti sama-sama ke A Famosa Resort,Melaka tahun ni ktrang lepak sama-sama lagi...tapi kat Glory Beach Resort, Port Dickson.....

Sabtu pagi tu ktrang gerak kul 11am....pukul 2pm baru sampai gara-gara jalan jem....aduuhhh.....letih body rasanya....hehe... sampai PD, terus check in....

oh ye aku beli 3 apartment masa Matta Fair bulan 3....1 rumah rm320 + 5 pax buffet breakfast....yang join ramai tapi pokteh & mokteh tak join...pektam pon...diorang kirim mektam & anak2 je...

naik je apartment tu....

hall besar selepas di ubah suai hehe
 dapur cun....  bilik kecik memang leh duduk sorang je...kecik!
cilok google lupa snap hehe bilk 1st n 2nd katil gini...selesa sikit
 view dari balkoni...
"air pasang dalam surut pukul 5"
air surut pukul 5 katanya tapi kul 2 dah surut....acaner ekekeke

snap dari swimming…