Posts

Showing posts from January, 2013

Happy Besday Emy!

Image
makin tua makin kecik plak kek nye...tapi ada gak yg sudi belnja...tq pui :D

nape ntah teringin betol tengok ayam...menyelerakan tgk ayam merah mamak....tapi alhamdulillah...dapat makan ayam Nandos....tq lg sekali pada mak pui hehehe

tq kepada yang mengingati....terharu gitu....

tak tahu nak reward apa untuk diri sendiri....beli kan jam tangan rm10 dan cadar rm17.90....total rm27.90...muahahahaha

ada sape2 nak bagi hadiah tak hehehe


Ronda-ronda Singapura 2012 : Part II

Image
sambungan entry sebelum ni.... Part I


usai makan, kami singgah solat di Masjid Hajjah Fatimah.rehat luruskan kaki.sebelum keluar kebetulan ada bacaan yassin sempena tahun baru.kami dihidangkan air susu badam.sumpah sedap!yang hidang pon leh tahan.....seorang anak muda agak manis rupanya :) kan pui kan ekekeke

kami meneruskan perjalanan ke...

4) Singapore Flyer.
tak mampu nak naik tapi mampu bergambar je :)

cara ke sana
kami naik train semula di Nicol Highway dan turun di Promenade.

plan nak naik water taxi untuk keseberang sana.ada muzium art.tp syg nye perkhidmatan dah ditutup awal.disebabkan persediaan untuk countdown new year.tak pe.kami pasrah.

so, hari semakin petang kami ambik keputusan untuk balik ke JB.

berpatah jalan kaki untuk ke stesyen Promenade.jalan sudah mula ditutup.sehinggakan untuk melintas pun, polis tu buat tak tahu je.kirikanan jalan ditutup...

tak pe....

ktrang berjalan ke perhentian bas...tengok bas mana yang akan ke Orchard Road.alhamdulillah dapat driver bas…

Ronda-ronda Singapura 2012 : Part I

Image
salam pagi isnin :D

arini aku masuk keje awal...sangap...tapi kaunter clear.so mari lah kt bercerita....eceh!

****************************************
31.12.2012 aritu kami sempat buat day trip ke Singapura.sebab bertapa kat JB lama kan, so kami plan la nak jalan2...nak singgah tempat yang tak masuk lagi...
kisah 2010 klik sini.. Sehari di bumi Singapura
Isnin pagi lepas solat subuh kami terus bersiap2 untuk ke Singapura.disebabkan nuril keje, so dia boleh hantar kami ke stesyen bas Pasir Gudang je. (penginapan kami di taja su n nuril :p)
Kami menaiki bas Maju no 224 untuk ke JB Sentral.plan kami nak masuk singapura dengan menaiki bas.harga tambang bas dari kompleks Pasir Gudang ke JB Sentral RM5.40 seorang.
 perjalanan mengambil masa 1jam30minit
sampai di JB Sentral, ktrang sapedek dulu.makan kat mamak.tapi sedap.memang layan la!
kami naik ke atas utk melalui imigresen Malaysia di CIQ.selesai pengesahan pasport menggunakan pintu automatik, kami ke tingkat bawah untuk mengambil bas ke…

Jalan-jalan Isi Perut : Mango Thai, Wangsa Walk

Image
aku suka ke Mango Thai ni....tomyam dia sedap.... :D


Mango Thai ada kat Wangsa Walk...masa aku pergi tu ramai gak orang...



so kat sini ada macam2 pilihan masakan thai...ada gak set...kami pilih set...

nasi + tomyam + kerabu mangga
nasi + ayam padprik + kerabu mangga



so setiap set rm10.90...

dan kami up dengan pulut mangga....terbaekkk.....



keunikan kedai ni, rasa tomyam dia lain....kalo kedai tomyam lain lak rasanya....sila lah mencuba :D

Ana & Epol kawen @ JB

Image
aku habiskan sisa-sisa cuti hujung tahun di JB (^_^)

confirm turun : - aku,pui,as, kak kin n family, dee n family, jun n husband, ila n family, + adeq n family...yang lain bz sbb anak nk masuk skolah :p

yang bujang stay umah su....yg berfamily stay hotel...

klik uitm...
sedar x sedar kami dah berkawan hampir 12tahun!
 kks bergabong di JB
su n kak kin bersama buah hati masing2
me & ana
cun pelamin ana
ana & epol....
pas kenduri shoot ke Johor Premium Outlet... a.k.a JPO
mampu rembat sungless VINCCI je...RM15 seketul barangan lain mampu telan air liur je... ekekekek
sbb malas nak balik, terus ke Kampung Senibong untuk dinner....
 ikan jenahak 3 rasa - sotong goreng tepung - butter prawn - kailan - tomyam - ketam cili appertizer : satay-otak2-kacang rebus
 tak dilupakan ikan jenahak masak steam...terangkat!
kami @ 6 Corner, Senibong... *gambar sangat mengecewakan....huhuhu
dan semua balik ke hotel. esoknya kak kin, ila, jun, adeq selamat pulang ke rumah masing2...
aku - pui …

2013....

Image
tahun baru....azam ???
malas la nak berazam...sebab aku tak de mood nak tanam azam ekekeke
untuk wahida...
bila baca entry dia pasal 25 tentang saya terus semangat nak wat entry utk wahida sbb kan point no 16 ....klik sini kalau nak baca.
16) saya peminat tegar actress Rita Rudaini...sgt2 suka dia sejak dulu lagi...pada saya dia cantik, natural beauty, tak perlu mekap tebal2, body pun cantik...x mcm ada anak dua...lakonan dia pun best...x sabar nak tunggu drama Sehangat Asmara...saya harap yg terbaik utk rumahtangga dia...

persamaan....
aku dulu peminat rita masa zaman uitm...rasa rita lawa gile...keaslian wajah melayu dia tu wallaaa cung nyee.....
ye x make up pon cunggggggg
kurus tinggi perfectto!
dan.....
dia shooting 1-2 scene drama Sehangat Asmara tu kat library aku...so wahida, nantikan kemunculan aku waakakakkakaa... *perasan!
untuk tatapan.....
tu je pon ekekekekkee

salam tahun baru!!!! (^_^)