testing

Saturday, September 29, 2012

Lost in Bali 2012 : Pantai Kuta - Hard Rock Cafe Bali - Tugu Peringatan Pengeboman Bali 2002

furhh....lama betol tak sambung entry Bali ni...jom3...

untuk day 1 di Bali klik sini... Part 1

Day 2 16 June 2012

pagi ni ktrang syok tido...saje lewat2 malas nk kuar awal....maklum la masing2 lena di ulit intan...bukan senang nak travel dapt keselesaan mcm ni ekeke

bangun2...cuci muka..gosok gigi n ktrng kuar dari tune hotel....

plan arini nak sewa moto n jalan2 sekitar kuta - jimbaran ...kiranya sampai malam nak lenjan moto tu...

pagi ni nye aktiviti...nak mandi laut kat Pantai Kuta....aku siap2 bawa bekal...roti, susu, koko crunch, buah, rojak, air masak.....

sebelum gerak, ambik moto...sehari dia offer 50,000 rupiah utk satu moto....ktrang ambik dua moto :)


dah dapat moto terus ktrang ke Pantai Kuta...

cuci mata hahahha...

ktrang parking kat tempat moto.bayaran parking 2,000 rupiah...pastu terus cari port nak bentang kain...feeling2 berkelah kan....

elok dapat port, ada plak trak lalu sbb nak kutip sampah sepanjang pantai kuta...bagus betol deme...usaha menjaga kebersihan :D

pesal la pic gini jadinya...lantak la :p

pastu terus ktrang bentang kain...bekpes jom!


settle bekpes, ktrang kemas2 n longgokkan barang....jom mandiiiiiiiiiiiii....


sejam lebih gak kot ktrng mandi manda...konon nak g mandi kat nusa dua...tapi macam malas...dengan basah2 nye nak g sana...kuta ke nusa dua ada la lebih kurang 30minit...org yang jaga tempt moto tu suruh mandi sana...laut cantik..

pikir punya pikir malas la....so bilas2 badan kat public toilet then terus balik hotel...

balik bilik, mandi n siap2 nak kuar...kali ni nak stop mana tempat yang kami nampak best :p


pic atas ni ada la pak supir tolong snapkan...kat tune hotel ni ada travel agensi..so kalau nak kemana2 boleh la ambik dengan diorang..sewa moto pon disediakan...tapi biasa la mahal..1-2 tempat je dah mencecah 100 ribu rupiah...rugi gak....

so pak supir yang snap pic ni, cuba la offer service deme....ok xpe...tak berminat... :p

# travel agensi yang ada kat Tune Hotel -->  Ceria Agency Transport...

ktrang teruskan perjalanan ke Pantai Kuta...pagi tadi datang mandi...skang nak datang jalan2 + posing :)

welcome to Pantai Kuta

dan pintu gerbang nye...


ktrang jalan kaki ke depan sikit....nak bergambar depan Hard Rock Cafe Bali....




pastu ktrang sambung perjalanan...tak tau nak kemana...cuma jalan je la...

kat bali kalau dia kata "jalan depan ada simpang ke kanan dan masuk terus aje..." aku ni sampai ujung jalan mencari simpang...tak de....rupanya simpang yang dimaksudkan lorong-lorong kecik...bukan la mcm kita nye simpang sikit punya besar.....muahahaha

dah faham rentak jalan kat sana senang la ktrang ikut lorong2 kecik...dari pantai kuta ikut lorong kecik, terus kuar kat tugu peringatan pengeboman bali 2002....


nak baca pasal tu klik sini -->Pengeboman Bali 2002

pastu ktrang meneruskan perjalanan...tak tahu nak kemana....map tak bawa...belagak tak?hahaha...

bincang punya bincang, jom la kt g lunch kat area Denpasar...sana ada Nasi Padang...then ok...

kat sana yang bawa moto ramai....kereta pon banyak....macet memang teruk kat sana....serabut sangat aku rasa....

dan kerana maccet tu, moto kami terpisah............wawawa

cmne ni??????????

..................bersambung ekekeke

Friday, September 28, 2012

cinta muka buku....

nape ye menjelang syawal je, orang suka buat majlis kahwen...bertunang...merisik....??

mudah ye nak berkunjung di hari raya + buat majlis :)

rumah ktrang pon tak ketinggalan......adik aku na kene ikat ok... * sentap!


simple je...ni la nak buat tempat sarung cincin...

hantaran??? ibu tak nak...dia nak masa kenduri nanti...tapi mcm x sedap kan....bawa cincin semata...

so deme kasi.... 3 barang...cincin...baju sepasang...buah...n ktrang kasi 3 gak...baju...buah n coklat....

majlis ktrang buat betol2 kecil-kecilan..hanya dihadiri family terdekat masing2...bukan tak nak ajak ramai2, tp kondisi kondo aku yang terlampau la kecik.....



masa berbincang....ayah uda wakil family aku nak tengok bakal tunang adik aku ni ha...tu pasal dia kene duduk depan2....

ada satu part tu ayah uda aku cakap cmni...

ayah uda : "tahu kan na ada kakak tak kawen lagi...."
pihak lelaki :"ye...kami tahu..."
ayah uda : "dalam Islam memang tak de nyatakan langkah bendul ke apa....tapi kita kira hormat pada kakak dia la...sudi la kiranya di berikan hadiah..."
pihak lelaki : "adda ni kami bawakan....."

aku lari ke dapur menangis hahahahahaha

tak la...aku lari g dapur...malu kottttttttttt...tapi ok je...

dapat kain pasang + tudung saiz XL... + cincin belah rotan...cincin ni na kasi...bukn pihak lelaki...na tahu kakak dia mmg mata duitan...so dia kasi la cincin tu.... tq na...jasamu ku kenang ekeke

aku lak dpt tudung labuh....xready la nak sarung....ayah uda kata

 "bagusla...tak nak jadi baik ke?"

sentap!!!!!!!!!!! hahahahha

sarung cincin depan bilik aku je....

sebenarnya...plan nak suruh deme duduk atas kerusi tu...tp lupa nak bgtau ayah uda...so makcik aku suruh je la duduk....aku plak keje aku aritu tukang ambik gmbar...photographer la kononn...muahaha


masa nak posing berdua ni, aku siap tny uda...

"uda, leh x nak ambik pic na dgn M...."
"ambik la...jgn dokk rapat plak..."

hehehehe.......


ok bagus.....

uda : "eh duduk la belakang na tu...nanti leh wat banner..."
aku : "eeeiii emy x suka la g kenduri org letak muka kat banner....xmo..."
uda : "eh dia ni...trend la...semua org buat...."

uweekkkk.......ekekekeke

ok sudah lepas.... :D

adik aku bertunang ni pon dia rahsiakan...pic pon x letak kat FB walaupun sekeping...lelaki tu pon sama gak...so aku pon malas la nk letak pic...tunggu kawen...hehe


utk sesi bertunang ni, ayah uda + uda, pak lang + alang, pokteh je datang....umah kecik kan....

acik n family, mek tam n family, ayah ngah n family + ucu n family datang makan pas zuhur.... :D

mood biru....aku hijau kehitaman...
adik : along, ko suka rosak tema kan
 muahahaha

dan.....

suka ko ye dik... :p

Insyallah 6 bulan lagi deme akan diijabkabulkan....diorang ni memang express...kenal 3 bulan bertunang....6 bulan bertunang plan kawen....mudah sungguh jodoh ko kan... (^_^)

skang ni adik aku stress....sbb aku...hahaha....aku suka kutuk kot...taste nye ntah hape2...lelama dia tension...apa dia suka, aku kata nmpk mcm hodoh giler....wakakaka

aritu deme g tengok mak andam...balik2 deme ceta dgn aku...

na : "baju tadi cantik color purple...tapi mahal la sewa nya" sambil adik aku minta sokongan tunang...
M : "aah..." sengih...

aku : "ye ke cantik ...mana gmbar...ntah2 aku tgk x lawa...." * muka eksyen
ter erk...erk...diorang....xde gmbar lg mau kata cantik....hehehe

baju nikah diorang pon mcm aku x berkenan...tp aku malas la nk bising nanti sah2 mak aku marah aku....sbb kasi stress kat org hahahahaha

ye la yela....bukan aku nak kawen kan...dok diam2 situ... :p

utk na.....cepat2 kawen n boleh nyah dari rumah aku ni...ekekekke

utk na....terimalah lagu ni....

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku

Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku

Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua

Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda

Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya

Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku

Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku

Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..



jujur cakap....memang diorang kenal kat FB...sebiji mcm lirik ni...mamat tu add adik aku...anta msg suruh accept...ajak jumpa...pastu suka...nak jumpa ibu sbb nak minta izin nak bertunang.....

sweet kan!! cepat la na kawen!!!! (^_^)

Tuesday, September 25, 2012

3 hot mummies...


sabtu lepas aku kuar lepak dengan mak orang hehehe... ateh - ita - ina....

ktrang dulu satu sekolah rendah....so bila marzuki buat page kat FB...masing2 kemaruk nk ber karok...

lama dah kot aku tak bersosial...kalo setakat kuar makan n shopping lite2 tu ada la...berkarok dan menonton wayang memang tak buat lagi tahun ni... * ye ke :p

so ke KL festival city la kita....

nak keluar pon kene ada tema bagai...sape x pakai color merah dia kene belnja....x sanggup aku heh!

ada yg boring dengan KL FC ni...tp aku suka...sbb tak besar sgt...pastu byk kedai penting2 ada kat situ hehe

kul 10 lebih ktrang dah menebeng kat superstar karaoke....yang kelakar yg tunggu kat luar tu semua nye budak2...ktrang yg kertu ni pon dok tunggu gak hahahaha

ngam kul 11am...ktrng bergabong...pastu g bekpes jap kat mamak....semua roti canai elek pocik...ceh...layan roti bakar je la :p

pastu baru ktrng g karok....


dapat bilik....mulakan la aksi anda...

posing tu penting hehe

 hot mummyyy.....

aku ni kalo dah jumpa gadget best sikit, mmg leka...batak pon ye gak hahaha

dulu ipong mak pui jadi mangsa...pantang jumpa...mesti aku nak lenjan....
skang i pad ateh plak...syok nye ipaddddddd!!!!!!!!!!!!!!!


 total rm78++ dapat air 1 jug...sandwich + nugget + fish ball + wedges + muruku..... + 2jam karok

dan aksi sengal...

 hehehehe......


 

dan sebelum pulang.....












pastu ktrang habiskan maasa dengan shopping... n layan makan nandos....nyum nyum....

moh la kita pulang.....
 

sambung berbincang kat giant batu caves....minum petang kat ayamas....kalo dah bergabong, memang lupa jalan balik rumah hehehe...

dah lama x hang out rasa enjoy sangattttttt......

so next....plan nk karok lg...ita nak open table sempena besday....arap2 ON la....ekekeke
 

Friday, September 7, 2012

Yeayy menang P.C.B.R 2012

entry b4 ni kan aku ada ceta pasal Photo Challenge Balik Raya 2012....

alhamdulillah menang ekekeke.....hadiah tak tau...kene tunggu isnin depan :p

kalo korang nak baca yang lain2, sila klik nama diorang...

1. Grand Prize : Anash
2. 1st runner up : kite & Biqque
3. 2nd runner up : Ely
4. Anugerah Juri : Janggel

enjoy wat contest ni...tu yang aku layan kan je...hehehe

nak baca entry penuh klik sini....

Tq penganjur & juri (^_^)

Monday, September 3, 2012

PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012- Emy Takeshi


salam......

raya kali ni aku cari pasal g join contest dari blog Biqque.masa bulan puasa tu saje lompat2 blog.pastu baca previous nye contest macam eh eh aku nak buat la :D

so b4 join contest, kene ikut syarat dia.....


SYARAT UTAMA YANG WAJIB ADA!


A) Setiap gambar MESTI ada Blogger.

B) Setiap gambar MESTI pegang/letak/lekat kertas A4 tulis "PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012".
C) Setiap gambar MESTI kena pakai baju raya.

Note : Kalau takde salah satu syarat diatas ni, masih bleh teruskan, tapi tolak markah la.

-->3 syarat utama tu aku lepas...muahahaa...perasan kan :p

dah melepasi syarat, moh la kite mulakan sesi bergmbar...


10 CHALLENGES YANG PERLU DILANGSAIKAN!

Idea Biqque.

1. Blogger bergambar bersama kereta lama dan buruk (mesti kereta berusia 20 tahun atau lebih)


belakang tabir : susah gak weii nak cari kete buruk...otw nak g balai bomba nmpak kete ni parking tepi jalan...stop n snap ekeke


2. Blogger bergambar terlentang dimana pelita raya berada di kedua tapak tangan (mesti dua pelita, satu kiri satu kanan)

belakang tabir : sebabkan aku besar, aku baring nampak la macam dugung terdampar...so aku terpaksa kaburkan hehehe

pelita style lama tak de...pakai yang pacak ni...arap2 ok la :p


3. Blogger bergambar makan kuih raya di dalam kedai/pasaraya sebelah cashier (mesti ada cashier tengah keja, kalo dia gelak lagi bonus)



belakang tabir : kat area kampung aku, ada pasaraya Billion ni...memula masuk..usha2...line ok tak ramai customer...then terus cakap dengan adik tu...nak snap dgn dia...then dia terus ambik cermin betolkan tudung hahahha

dan hasilnya......





4. Blogger bergambar main bunga api depan balai bomba dgn kadar api yg besar (pepandai la korang nak buat apa dgn bunga api tu kasi api dia nampak besar)


belakang tabir : ni je la yang termampu...tak de idea dah....pastu time nak main bunga api, org sibuk pandang2...time ni dah kul 11pm...ok ke?x cukup besar rasanya ekekeke



ataupun......


5. Blogger bergambar baju raya yang dilekat penuh dengan sampul duit raya (lagi banyak sampul yg dilekat, lagi bagus)

belakang tabir : konon nak jadi patung-patung kat sawah, sudahnya sampul raya x cukup....muahahha....ni je la hasilnya....


ok settle....next...!

Idea Chawana.
1. Blogger berpakaian baju raya songsang (lelaki pakai baju perempuan, perempuan pakai baju laki)




belakang tabir : tq ayah ngah kaasi pakai baju melayu dia ni...dan sampin usop ripin sepupu aku ekekke....nampak betol aku gemuk wawawa.... (p/s:dalam tu ada baju n jeans aku....malas nk tukar hehhe)


2. Blogger hias kenderaan korang bertemakan raya, dan bawa kereta korang berjalan-jalan dengan hiasan tersebut (lagi meriah hiasan lagi byk markah huhuhuh)


belakang tabir : tadaaa........


3. Blogger ambil gambar reflection diri sendiri (pakai baju raya) di mana2 tempat berkaitan, lagi luar biasa cara/kreativiti/tempat yg digunakan lagiiiiiiiiii bagus! (sila pikir di luar kotak)



belakang tabir : aku x kreatif pon huhuhu


4. Blogger memakai baju raya dan bergambar bersama patung demo baju raya di pasar raya (pepandai la korang nak pose maut camne)


belakang tabir : time aku g ni kedai x buka lagi...terus aku posing siap2 ehehe


5. Blogger kibar bendera Malaysia sambil pakai baju raya di tempat yg tinggi (tiang lapu, atas pokok, apa2 yg tinggi, etc)



belakang tabir : plan asal nak panjat bumbung rumah...tapi bila sepupu aku apik naik dan agak susah nak turun walaupun ada tangga, maka cancel je la...

snap pic ni waktu maghrib...sekian hehehhe

settle aku nye contest....walaupun nmpak gaya mcm tak menang tapi contest ni serius best...asyik jadi bahan gelak sedara mara je....

tq sepupu terbaek...ila n ika jadi photog...family yang lain tukang gelakkan hehehe

dan...tq cik la sbb kasi idea wat 'take action' utk sign Photo Challenge tu...

ok nak submit skang....tata :D