Posts

Showing posts from September, 2012

Lost in Bali 2012 : Pantai Kuta - Hard Rock Cafe Bali - Tugu Peringatan Pengeboman Bali 2002

Image
furhh....lama betol tak sambung entry Bali ni...jom3...

untuk day 1 di Bali klik sini... Part 1

Day 2 16 June 2012

pagi ni ktrang syok tido...saje lewat2 malas nk kuar awal....maklum la masing2 lena di ulit intan...bukan senang nak travel dapt keselesaan mcm ni ekeke

bangun2...cuci muka..gosok gigi n ktrng kuar dari tune hotel....

plan arini nak sewa moto n jalan2 sekitar kuta - jimbaran ...kiranya sampai malam nak lenjan moto tu...

pagi ni nye aktiviti...nak mandi laut kat Pantai Kuta....aku siap2 bawa bekal...roti, susu, koko crunch, buah, rojak, air masak.....

sebelum gerak, ambik moto...sehari dia offer 50,000 rupiah utk satu moto....ktrang ambik dua moto :)


dah dapat moto terus ktrang ke Pantai Kuta...

cuci mata hahahha...

ktrang parking kat tempat moto.bayaran parking 2,000 rupiah...pastu terus cari port nak bentang kain...feeling2 berkelah kan....
elok dapat port, ada plak trak lalu sbb nak kutip sampah sepanjang pantai kuta...bagus betol deme...usaha menjaga kebersihan :D
pesal…

cinta muka buku....

Image
nape ye menjelang syawal je, orang suka buat majlis kahwen...bertunang...merisik....??
mudah ye nak berkunjung di hari raya + buat majlis :)
rumah ktrang pon tak ketinggalan......adik aku na kene ikat ok... * sentap!

simple je...ni la nak buat tempat sarung cincin...
hantaran??? ibu tak nak...dia nak masa kenduri nanti...tapi mcm x sedap kan....bawa cincin semata...
so deme kasi.... 3 barang...cincin...baju sepasang...buah...n ktrang kasi 3 gak...baju...buah n coklat....
majlis ktrang buat betol2 kecil-kecilan..hanya dihadiri family terdekat masing2...bukan tak nak ajak ramai2, tp kondisi kondo aku yang terlampau la kecik.....


masa berbincang....ayah uda wakil family aku nak tengok bakal tunang adik aku ni ha...tu pasal dia kene duduk depan2....
ada satu part tu ayah uda aku cakap cmni...
ayah uda : "tahu kan na ada kakak tak kawen lagi...." pihak lelaki :"ye...kami tahu..." ayah uda : "dalam Islam memang tak de nyatakan langkah bendul ke apa....tapi kita kir…

3 hot mummies...

Image
sabtu lepas aku kuar lepak dengan mak orang hehehe... ateh - ita - ina....

ktrang dulu satu sekolah rendah....so bila marzuki buat page kat FB...masing2 kemaruk nk ber karok...

lama dah kot aku tak bersosial...kalo setakat kuar makan n shopping lite2 tu ada la...berkarok dan menonton wayang memang tak buat lagi tahun ni... * ye ke :p

so ke KL festival city la kita....

nak keluar pon kene ada tema bagai...sape x pakai color merah dia kene belnja....x sanggup aku heh!

ada yg boring dengan KL FC ni...tp aku suka...sbb tak besar sgt...pastu byk kedai penting2 ada kat situ hehe

kul 10 lebih ktrang dah menebeng kat superstar karaoke....yang kelakar yg tunggu kat luar tu semua nye budak2...ktrang yg kertu ni pon dok tunggu gak hahahaha

ngam kul 11am...ktrng bergabong...pastu g bekpes jap kat mamak....semua roti canai elek pocik...ceh...layan roti bakar je la :p

pastu baru ktrng g karok....


dapat bilik....mulakan la aksi anda...

posing tu penting hehe
 hot mummyyy.....
aku ni kalo dah jumpa…

Yeayy menang P.C.B.R 2012

entry b4 ni kan aku ada ceta pasal Photo Challenge Balik Raya 2012....

alhamdulillah menang ekekeke.....hadiah tak tau...kene tunggu isnin depan :p

kalo korang nak baca yang lain2, sila klik nama diorang...

1. Grand Prize : Anash
2. 1st runner up : kite & Biqque
3. 2nd runner up : Ely
4. Anugerah Juri : Janggel

enjoy wat contest ni...tu yang aku layan kan je...hehehe

nak baca entry penuh klik sini....

Tq penganjur & juri (^_^)

PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012- Emy Takeshi

Image
salam......
raya kali ni aku cari pasal g join contest dari blog Biqque.masa bulan puasa tu saje lompat2 blog.pastu baca previous nye contest macam eh eh aku nak buat la :D

so b4 join contest, kene ikut syarat dia.....

SYARAT UTAMA YANG WAJIB ADA!


A) Setiap gambar MESTI ada Blogger.
B) Setiap gambar MESTI pegang/letak/lekat kertas A4 tulis "PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012". C) Setiap gambar MESTI kena pakai baju raya.
Note : Kalau takde salah satu syarat diatas ni, masih bleh teruskan, tapi tolak markah la.
-->3 syarat utama tu aku lepas...muahahaa...perasan kan :p
dah melepasi syarat, moh la kite mulakan sesi bergmbar...


10 CHALLENGES YANG PERLU DILANGSAIKAN!
Idea Biqque.

1. Blogger bergambar bersama kereta lama dan buruk(mesti kereta berusia 20 tahun atau lebih)

belakang tabir : susah gak weii nak cari kete buruk...otw nak g balai bomba nmpak kete ni parking tepi jalan...stop n snap ekeke

2. Blogger bergambar terlentang dimana pelita raya berada di kedua tapak tangan (mesti dua pelit…