testing

Tuesday, June 19, 2012

lost in bali 2012 - letih


aku baru balik dari bali ni.....letih lagi ni...so sambung cuti...esok baru masuk keje..ceta pasal bali ermmm xde la best sgt..entah la..tp pengalaman kat bali pon leh tahan kelakar n sweet..lagi2 bila kami sesat di bali...tak masuk kene raba dengan polis pmpuan lg ekeke...nanti kt up ceta lost in bali 2012 ok.....

Saturday, June 9, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Sup Ani Utara, Medan Mara


dulu port makan kat medan mara ni tak la secantik sekarang...siap ada air mencurah2 lagi kat tepi tu :D

antara tarikan kat sini adalah Satay Hj. Samuri, lauk campur, western dan Sup Ani Utara.....

dari zaman study kat shah alam aku dah gilakn sup ni!sedapppppppppppp.......

  

dan setiap kali makan, nasi + sup ayam mesti aku order...sambal belacan pedas giler...menu2 lain tok se kat tekak aku ekeke....


kalau nak sup, macm2 jenis ada...behun sup ni mak pui order...kami up dengan satay...saje  nak makan banyak muahahaha.....

tapi kan...masa kedai sup utara kat plaza alam sentral ni dulu, sup dia super duper sedap...tapi bila dah byk branch dah jadi x sedap...lagi2 branch Danau Kota n Prima Sri Gombak...nape eh service lain2...seyes sup dia x byk serbuk...

bagi aku Sup Ani Utara medan mara ni still capai piwaian lagi.... :D

pada yang minat sup-sup ni, sila la....aku nak trk sup klasik...ateh kata terangkat :D

Friday, June 8, 2012

Seharian di Pusat Service Kereta...letih!

arini nak ceta pasal kereta :D

aku start bekerjaya 2005..tapi time ni sambilan je... 2006 baru officially jadi pekerja tetap..
keje..keje..keje...tapi harta nan ado!ekekee
sehinggala 2011 aku tekad nak memiliki kereta sendiri...bukan x sanggup bersusah payah tapi memikirkan mak aku...family aku kereta memang tak ada... :(

dah ada kereta harusla standby duit kan...ni la benda aku takut...rasa x mampu kot nak reserved duit service n renew insurance-roadtax..tapi alhamdulillah..setakat ni ada je duit nak wat service.....

memula service 1000 kilometer....

pastu kete wat hal....hehe

disebabkan aku beli kereta auto, memula aku dah ada problem....tengah aku drive laju, simbol D hilang ok...aku drive lagi hilang lagi....lama2 terus aku brenti tepi jalan....call pakcik aku...terus kene sebijik...
"beli lagi auto...mcm tu la..gearbox dia x ok"
call lg pakcik aku yg lain, dia suruh aku main2 gear tu...dah ok baru jalan...

bayangkan dari kampung ke KL yang selama ni 45minit-1jam menjadi 2jam setengah...sebab nye asyik brenti n main gearbox...

balik KL esoknya terus g bawa ke pusat service kete...then dia check ada la benda tak ganti...nasib baik under warranty so FOC.....

pastu service kali ke 5000 kilometer....

pastu problem datang lagi.....wawaw

tak tahu la mana silapnya ada plak lampu kat meter tu...terus g refer kat pusat service...deme cakap ada kaitan dgn gearbox n enjin...adoii pening oii...

terus shoot ke pusat service then deme kata kene tunggu la 3-4minggu utk barang sampai.lagi2 nak claim waranty kan...so kene tunggu....tapi x sampai 2 minggu barang dah sampai maka aku cuti semalam semata2 untuk bertapa kat pusat service kereta je...


elok aku sampai, kete dah banyak...aku sampai kul 11pagi..untuk service kete aku ambik masa 3-4jam...pikir2 baik la aku balik rumah je dulu...tinggal kunci terus aku balik.aku tanya mana tempat bas..deme tunjuk belakang tu saje...

naik bas..singgah bayar bil kat pejabat pos dan 11.45 aku dah selamat sampai rumah :D su kata aku mmg manja kan kereta...tuan kete sanggup naik bas balik rumah muahahahahaha

entah kenapa rajin plak semalam, terus aku godek2 dapur...bahan2 pon ada..apalagi meh main macak2...

tiramitsu....
resipi bakal menyusul nanti hehehe

siap tiramitsu aku terus la ngap...xleh sabar tau...xsejuk lagi aku dah makan hehe..sumpah sedap!rasa nak buat lg...nanti la aku beli barang2...ni setakat nak habiskn bahan2 je...buat dia senang sgt...nanti aku share ok...

siap semua pukul 4ptg aku gerak nak g ambik kete...deme kata siap dia call...tapi tak pe la...baik aku pergi awal...lewat2 kang susah plak nak sampai sana....

owh ye...aku anta kete kat bandar baru selayang...jauhhh...ni tempat feveret kak kin n cik somi :D

sampai sana kete x siap lagi...wawawa.....masa aku sampai dah pukul 5ptg...aku tunggu je la...dengan kesabaran...aku tak kisah pukul berapa nak siap..janji berbaloi aku bercuti...tak mo cuti lagi... :p



nasib baik ada WIFI ...dapat le aku berwasap dan online dgn hp ni..kalo tak sangap oi...sambil2 baca paper n tgk tv ...

 time ni dah kul 7ptg...tak nampak ciri2 dah siap pon...

akhirnya.....kereta aku siap jam 7.30malam....sangat bersabar aku tunggu kan...mekanik tu siap minta maaf sangat2 sbb lewat sgt kete aku tu...tak pe la...janji semua settle...kalo aku tunggu sampai malam tapi x siap gak, time tu aku memang hangin :p

dan service ni pon FOC...under warranty...

pastu terus shoot g ambik adik aku kat lembah pantai...then tapau McD...balik rumah....pengsan! :(

letih x? ke korang baca pon dah letih muahahahahaha

# dulu masa beli kete ni aku x suka...mungkin sbb tak suka dan selalu kene kutuk dia asyik wat hal je...hahaha...ok2 tukar slogan...sayangilah kereta anda (^_^)


Tuesday, June 5, 2012

Ibarat pungguk rindukan bulan

rinduuuuuuuuuuu.......rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.............................

cepatlah 12hb....macam dah lama kene tinggal je ni (^_^)







Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

[Ulang Chorus]

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

Monday, June 4, 2012

Selamat menempuh hidup baru su!

beberapa minggu yang lepas, ktrng wat farewell utk su...

plan macam2...nak lepak hotel la itu la ini la...senang ceta kt lepak makan2 je :D

biasa tak rembat voucher kat groupon??ni dah kali ke 2 aku beli kat groupon...so aritu ada promo utk hi-tea maka terus je aku beli..zassss...harga biasa rm48..tp dapat promo rm28 je...so jom kt ke The Zone Hotel....



menu macam2...bnyak gak kami makan....berulang kali bangun-duduk layan perut :p







dan.... kami...





settle makan terus membunuh masa kat KLCC...bila ada bakal mummy, cuci mata kat mothercare








dah jalan2 kat KLCC tiba la masa utk membawa haluan masing2....nak sedih sebenarnya tapi kene la cover...hahaha...su plak x nak balik...tp kami kene balik sbb kak kin nak uruskan cik somi nak g keje malam :D





su sempat lagi nyanyi part lagu aishiteru...
"walaupun terpisah jauh, namun hati kt selalu dekat...."

eh eh aku tgh menaip ni lak terasa nak sebak.... :(

untuk su...selamat menenmpuh alam baru...selamat membina hidup baru di JB....KKS jangan dilupakan ok...ada rezeki KKS akan turun JB nanti (^_^)

#skang ni pon su dah jadi fulltime housewife...ari2 masak...wat sarapan utk nuril...owh isteri... :)