Posts

Showing posts from June, 2012

lost in bali 2012 - letih

Image
aku baru balik dari bali ni.....letih lagi ni...so sambung cuti...esok baru masuk keje..ceta pasal bali ermmm xde la best sgt..entah la..tp pengalaman kat bali pon leh tahan kelakar n sweet..lagi2 bila kami sesat di bali...tak masuk kene raba dengan polis pmpuan lg ekeke...nanti kt up ceta lost in bali 2012 ok.....

Jalan-jalan Isi Perut : Sup Ani Utara, Medan Mara

Image
dulu port makan kat medan mara ni tak la secantik sekarang...siap ada air mencurah2 lagi kat tepi tu :D
antara tarikan kat sini adalah Satay Hj. Samuri, lauk campur, western dan Sup Ani Utara.....
dari zaman study kat shah alam aku dah gilakn sup ni!sedapppppppppppp.......

dan setiap kali makan, nasi + sup ayam mesti aku order...sambal belacan pedas giler...menu2 lain tok se kat tekak aku ekeke....

kalau nak sup, macm2 jenis ada...behun sup ni mak pui order...kami up dengan satay...saje  nak makan banyak muahahaha.....
tapi kan...masa kedai sup utara kat plaza alam sentral ni dulu, sup dia super duper sedap...tapi bila dah byk branch dah jadi x sedap...lagi2 branch Danau Kota n Prima Sri Gombak...nape eh service lain2...seyes sup dia x byk serbuk...
bagi aku Sup Ani Utara medan mara ni still capai piwaian lagi.... :D
pada yang minat sup-sup ni, sila la....aku nak trk sup klasik...ateh kata terangkat :D

Seharian di Pusat Service Kereta...letih!

Image
arini nak ceta pasal kereta :D

aku start bekerjaya 2005..tapi time ni sambilan je... 2006 baru officially jadi pekerja tetap..
keje..keje..keje...tapi harta nan ado!ekekee
sehinggala 2011 aku tekad nak memiliki kereta sendiri...bukan x sanggup bersusah payah tapi memikirkan mak aku...family aku kereta memang tak ada... :(

dah ada kereta harusla standby duit kan...ni la benda aku takut...rasa x mampu kot nak reserved duit service n renew insurance-roadtax..tapi alhamdulillah..setakat ni ada je duit nak wat service.....

memula service 1000 kilometer....

pastu kete wat hal....hehe

disebabkan aku beli kereta auto, memula aku dah ada problem....tengah aku drive laju, simbol D hilang ok...aku drive lagi hilang lagi....lama2 terus aku brenti tepi jalan....call pakcik aku...terus kene sebijik...
"beli lagi auto...mcm tu la..gearbox dia x ok"
call lg pakcik aku yg lain, dia suruh aku main2 gear tu...dah ok baru jalan...

bayangkan dari kampung ke KL yang selama ni 45minit-1jam menjadi…

Ibarat pungguk rindukan bulan

Image
rinduuuuuuuuuuu.......rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.............................

cepatlah 12hb....macam dah lama kene tinggal je ni (^_^)







Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

[Ulang Chorus]

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

Selamat menempuh hidup baru su!

Image
beberapa minggu yang lepas, ktrng wat farewell utk su...

plan macam2...nak lepak hotel la itu la ini la...senang ceta kt lepak makan2 je :D

biasa tak rembat voucher kat groupon??ni dah kali ke 2 aku beli kat groupon...so aritu ada promo utk hi-tea maka terus je aku beli..zassss...harga biasa rm48..tp dapat promo rm28 je...so jom kt ke The Zone Hotel....



menu macam2...bnyak gak kami makan....berulang kali bangun-duduk layan perut :p







dan.... kami...





settle makan terus membunuh masa kat KLCC...bila ada bakal mummy, cuci mata kat mothercare








dah jalan2 kat KLCC tiba la masa utk membawa haluan masing2....nak sedih sebenarnya tapi kene la cover...hahaha...su plak x nak balik...tp kami kene balik sbb kak kin nak uruskan cik somi nak g keje malam :D





su sempat lagi nyanyi part lagu aishiteru...
"walaupun terpisah jauh, namun hati kt selalu dekat...."

eh eh aku tgh menaip ni lak terasa nak sebak.... :(

untuk su...selamat menenmpuh alam baru...selamat membina hidup baru di JB....KKS jan…