Posts

Showing posts from September, 2010

Sayonara....

Image
akhirnya giliran aku pula tiba :p

setelah 4tahun 9 bulan aku kat sini, dah sampai masa aku cari rezeki kat luar sana......

tak pernah terfikir dalam kepala aku dapat keje lain...bulan Ramadhan yang baru berlalu aku mohon kerja melalui email...2 hari kemudian aku di hubungi dan minta aku datang untuk di interview....kemudian di hubungi untuk interview by phone dari HR.....

28 Ramadhan aku diterima bekerja...alhamdulillah :)

kalo 3 tahun yang lepas, 28 Ramadhan aku menangis.menangis semahunya.arwah ngah pergi meninggalkan kami...tapi tahun ni 28 Ramadhan sesuatu kemanisan yang Allah bagi..ni lah kemanisan Ramadhan yang tak kan aku lupa sampai bila-bila.....

untuk sahabt2 di sini, korang memang best....dulu kini dan selamanya....harap2 hubungan kite tak terputus...macam mana aku still close dgn geng kat PSPN, mcm tu la aku harapkan kat sini....kalau nak bercuti, plz..plz...involve kan aku sekali ekeke...

terima kasih Adni...terima kasih member rezeki kepada saya selama ini.... :)

kenangan manis…

Riang Ria Raya...

Image
ni kisah hari raya aritu....adik beradik aku + adik beradik ila + kawan dia --> ezral..total 7 orang...naik kete camry ayah ngah...leh bayangkan tak macam mana kami satu kereta????

muahahahahahahhaaaa.......tak terbayang weii...tp demi nak enjoy nyer pasal...sangup..sangup sempit!

memula g OU...makan2 je kat sana...




singgah kedai kamera...sepupu aku nak rodger flash n lens...mahal gak eh...tak kuasa aku nak stay lama2 kat kedai tu :p sebab aku jeles tengaok DSLR dia...D90 tu....bila la aku nak dapat ntah ekekeke

pastu terus shoot ke KL....otw balik singgah mall kat area umah aku tu....bowling time!!!


as tengok pic ni mesti kata aku berlakon je tu haha

apik & na
diorang berdua ni dulu memang degil sangat33333...
sampai arwah wan nak kawenkan je...wakakak

kejap je apik dah nak fly pulang...
tahun depan pulang lagi eh :0

sepupu sepapat sejati ngeh3


pastu kitorang main game kat Funland....syiokkk...habis duit main game jer...haha...ktrang lawan kete aku-ila-apik-ika...tp biasa la lelaki harusl…

Potluck Raya 2010....

Image
tak sangka berjaya gak buat makan-makan di rumah mak @ amoi....

orang kuat potluck raya semalam....
gigih dua orang pui-pui sediakan tempat & minuman

tak puas la nak borak2 dan makan.kalo di biar berborak je, kul bape nak habis makan.rugi gak buat lepas opis hour.rushing.dengan jalan jem nyer...erkk...

tapi.........bebetul enjoy...!!!kalo cik asikah turun lagi la terbarai perut sebab gelak....tak tahann ohh....

tujuan asal sebab adeq ada training kat Rawang...so dia nak datang beraya.dah alang2 dia nak datang terus vote rumah mak je la...memasing turun situ...dan gigih adeq turun dari batu pahat...sudahnya training tu cancel.dah la lepas makan2 terus shoot ke batu pahat balik.lotih!

adeq & family.....
bersama bakal2 tunangan orang :p

aku ni cengkelat je lebih..memula kene potong nasi impit.aku pas kat mak yam.pastu saje masuk dapur.sekali tengok ada buah tembikai x potong lagi....

"mak yam...tembikai leh potong x..aku x reti" ehhehe
tak sangka lagi ada bala kat dapur tu :p

tak …

Ewah-ewah Raya lagi???

Image
kali ni dah tak de ewah-ewah raya 3,4,5 mahupon 6!

sebab nya aku dah tak beraya pon.lepak rumah.melangut tengok tv.syorga betul cuti raya aku ehehhe

tahun ni raya kan banyak betul ceta sedih n hantu...tema raya tahun ni ke???x suka tengok ceta sedih.tapi setiap kali ending, mesti sedih sebab hero/heroin mati arghhh...tertekan aku ngeh3

arini datang keje....saje la aku pakai baju raya ke 3 aku ni.tak sempat nak pakai beraya ekeke...arini nak buka hamper raya..tahun ni dapat 3 je.alhamdulillah....


dah buka hamper tu, mai kite tengok apa yang ada....untuk di agih2 kan kepada yang gigih bekerja di bulan puasa heehhe

pastu kite pecahkan kepada 16 kelompok!

dan...meh cabut undi..mana bley sesuka hati ambik yang mana....sape dapat yang best, memang syiok la makan...yang boom no 1 & 11

dan semua happy dapat bahagian masing2....aku plak dapat no 14...ermm biasa2 aje deh

tu namanya tak de aktiviti nak buat kan...ekeke....meh kasi posing bersama hamper :p

ok...itu saje...tata......hehe

Ewah-Ewah 2 Syawal

Image
kisah raya ke 2.... :)

jom kite pergi beraya yeahhh

hari ni uda n family plak sampai.so ada uda mak aku terus ajak berjalan raya.7 rumah gak la kitorang baraan...furrhhh nak sangat beraya kan :p


ni sepupu aku baru darjah 3...gilo!dah macam anak dara..aku dulu beringus lagi kot

@ rumah pertama...mak sedara mak aku n uda :)

@ rumah kedua....sebab tuan rumah masuk dapur lama, leh la posing kejap :p

@ rumah keempat
tuan rumah hidang lunch...kenyang..kenyangg pekena nasi

@ rumah kelima....

dah boring sangat,mula la buat aksi entah hape2....lama woo orang2 tua berborak huhuhu




dan inilah uda aku...dulu time aku skolah garang giler....kalo dia sampai kampung aku tak de kat rumah wan, siap la kooo....aku dengan lela pernah kene marah dengan uda...terus ktrang gelar dia makcik singa...sekarng dah besar, kamceng tau :p


aku style layan mak,mak n pak sedara aku semua macam kawan...borak macam kawan2 je.... :p


kami 3 beradik yang colourful...aku suka baju na tu..style Naome :)

nape ntah eyeliner aku asyik menca…