testing

Friday, September 24, 2010

Sayonara....

akhirnya giliran aku pula tiba :p

setelah 4tahun 9 bulan aku kat sini, dah sampai masa aku cari rezeki kat luar sana......

tak pernah terfikir dalam kepala aku dapat keje lain...bulan Ramadhan yang baru berlalu aku mohon kerja melalui email...2 hari kemudian aku di hubungi dan minta aku datang untuk di interview....kemudian di hubungi untuk interview by phone dari HR.....

28 Ramadhan aku diterima bekerja...alhamdulillah :)

kalo 3 tahun yang lepas, 28 Ramadhan aku menangis.menangis semahunya.arwah ngah pergi meninggalkan kami...tapi tahun ni 28 Ramadhan sesuatu kemanisan yang Allah bagi..ni lah kemanisan Ramadhan yang tak kan aku lupa sampai bila-bila.....

untuk sahabt2 di sini, korang memang best....dulu kini dan selamanya....harap2 hubungan kite tak terputus...macam mana aku still close dgn geng kat PSPN, mcm tu la aku harapkan kat sini....kalau nak bercuti, plz..plz...involve kan aku sekali ekeke...

terima kasih Adni...terima kasih member rezeki kepada saya selama ini.... :)

kenangan manis buat aku...............................




makin lama makin sedih kalau aku tengok gambar2 ni.... :(

jumpa lagi....Insyallah.... (^_^)

Wednesday, September 22, 2010

Riang Ria Raya...

ni kisah hari raya aritu....adik beradik aku + adik beradik ila + kawan dia --> ezral..total 7 orang...naik kete camry ayah ngah...leh bayangkan tak macam mana kami satu kereta????

muahahahahahahhaaaa.......tak terbayang weii...tp demi nak enjoy nyer pasal...sangup..sangup sempit!

memula g OU...makan2 je kat sana...




singgah kedai kamera...sepupu aku nak rodger flash n lens...mahal gak eh...tak kuasa aku nak stay lama2 kat kedai tu :p sebab aku jeles tengaok DSLR dia...D90 tu....bila la aku nak dapat ntah ekekeke

pastu terus shoot ke KL....otw balik singgah mall kat area umah aku tu....bowling time!!!


as tengok pic ni mesti kata aku berlakon je tu haha

apik & na
diorang berdua ni dulu memang degil sangat33333...
sampai arwah wan nak kawenkan je...wakakak

kejap je apik dah nak fly pulang...
tahun depan pulang lagi eh :0

sepupu sepapat sejati ngeh3


pastu kitorang main game kat Funland....syiokkk...habis duit main game jer...haha...ktrang lawan kete aku-ila-apik-ika...tp biasa la lelaki haruslah menang kan... :)

nak tengok kekuatan ketukan tukul ni
lagi satu level je apik nak sampai maxsimum!

ada karaoke yg box satu lagu rm1 tu...pe lagi memasing nak melalak la.... :p


biar betul ustazah meng karok????ahahha

Funland nk tutup baru ktrang blah...tu pon kene guna pintu belakang sebab dia dh tutup...tengok jam dah kul 10 pm!!patut la hehehe....

balik singgah rumah aku makan dulu then baru diorang gerak ke kampung halaman.....kul 12am gak kot sampai sana....

enjoy sangattt...thanks korang!!!


Tuesday, September 21, 2010

Potluck Raya 2010....

tak sangka berjaya gak buat makan-makan di rumah mak @ amoi....

orang kuat potluck raya semalam....
gigih dua orang pui-pui sediakan tempat & minuman

tak puas la nak borak2 dan makan.kalo di biar berborak je, kul bape nak habis makan.rugi gak buat lepas opis hour.rushing.dengan jalan jem nyer...erkk...

tapi.........bebetul enjoy...!!!kalo cik asikah turun lagi la terbarai perut sebab gelak....tak tahann ohh....

tujuan asal sebab adeq ada training kat Rawang...so dia nak datang beraya.dah alang2 dia nak datang terus vote rumah mak je la...memasing turun situ...dan gigih adeq turun dari batu pahat...sudahnya training tu cancel.dah la lepas makan2 terus shoot ke batu pahat balik.lotih!

adeq & family.....
bersama bakal2 tunangan orang :p

aku ni cengkelat je lebih..memula kene potong nasi impit.aku pas kat mak yam.pastu saje masuk dapur.sekali tengok ada buah tembikai x potong lagi....

"mak yam...tembikai leh potong x..aku x reti" ehhehe
tak sangka lagi ada bala kat dapur tu :p

tak tahu la sape yang sebenarnya bekerja kat dapur tu ekeke

su berseri je aku tengok semalam :p
seri orang nak bertunang gitu

menu -->mee kari, satay, pizza, kek bluebery, nugget, kerepek2....tembikai, anggur & air oren juga cincau....senak nyer perut makan banyak semalam :p

ada sesuatu di antara mereka sebelum ni...
ngeh3...

dee - mak yam - aku - jun
dah lama x jumpa rasa tak nak duduk jauh2...
makan pon share mangkuk tau :)

sebelum pulang :D

dan antara penyeri malam tadi....

dee & husband

mak yam @ siken & husband

mama jan & damia
apa la ayah damia ni...ajak datang makan pon tak nak :p

aku - mama jan - su - jun
damia n pui2 selaku tuan rumah hehe...

kalau ada rezeki leh buat mcm ni lagi...semua datang bawa makanan...sape nak volunteer rumah perlu sediakan tempat dan air saje...sempoi...

sedar x sedar hampir 10tahun kitorang berkawan!!!start dari zaman diploma yang hingusan membawa ke zaman degree...dan skang dh zaman keje n beranak pinak.....arap2 berkekalan la untuk 10tahun akan datang...aminnn.... :D

saya sayang kawan2 saya.....**tetibe je hehehe

Monday, September 20, 2010

Ewah-ewah Raya lagi???

kali ni dah tak de ewah-ewah raya 3,4,5 mahupon 6!

sebab nya aku dah tak beraya pon.lepak rumah.melangut tengok tv.syorga betul cuti raya aku ehehhe

tahun ni raya kan banyak betul ceta sedih n hantu...tema raya tahun ni ke???x suka tengok ceta sedih.tapi setiap kali ending, mesti sedih sebab hero/heroin mati arghhh...tertekan aku ngeh3

arini datang keje....saje la aku pakai baju raya ke 3 aku ni.tak sempat nak pakai beraya ekeke...arini nak buka hamper raya..tahun ni dapat 3 je.alhamdulillah....


dah buka hamper tu, mai kite tengok apa yang ada....untuk di agih2 kan kepada yang gigih bekerja di bulan puasa heehhe

pastu kite pecahkan kepada 16 kelompok!

dan...meh cabut undi..mana bley sesuka hati ambik yang mana....sape dapat yang best, memang syiok la makan...yang boom no 1 & 11

dan semua happy dapat bahagian masing2....aku plak dapat no 14...ermm biasa2 aje deh

tu namanya tak de aktiviti nak buat kan...ekeke....meh kasi posing bersama hamper :p

ok...itu saje...tata......hehe

Saturday, September 18, 2010

Ewah-Ewah 2 Syawal

kisah raya ke 2.... :)

jom kite pergi beraya yeahhh

hari ni uda n family plak sampai.so ada uda mak aku terus ajak berjalan raya.7 rumah gak la kitorang baraan...furrhhh nak sangat beraya kan :p


ni sepupu aku baru darjah 3...gilo!dah macam anak dara..aku dulu beringus lagi kot

@ rumah pertama...mak sedara mak aku n uda :)

@ rumah kedua....sebab tuan rumah masuk dapur lama, leh la posing kejap :p

@ rumah keempat
tuan rumah hidang lunch...kenyang..kenyangg pekena nasi

@ rumah kelima....

dah boring sangat,mula la buat aksi entah hape2....lama woo orang2 tua berborak huhuhu




dan inilah uda aku...dulu time aku skolah garang giler....kalo dia sampai kampung aku tak de kat rumah wan, siap la kooo....aku dengan lela pernah kene marah dengan uda...terus ktrang gelar dia makcik singa...sekarng dah besar, kamceng tau :p


aku style layan mak,mak n pak sedara aku semua macam kawan...borak macam kawan2 je.... :p


kami 3 beradik yang colourful...aku suka baju na tu..style Naome :)

nape ntah eyeliner aku asyik mencair di bawah mata...huhuhuhu....masuk je kete, bersihkan...rimas...rimas ;p



so raya kedua memang puas aku berjalan...sambung lagi berjalan sebelah malamnya...farah call banyak kali ajak beraya.time tu aku dok bakar mercun telur, roket, bom, bola, padi, das, bunga api ekekeke...sampai melalak la maisarah ketakutan.....aku ajak pokteh main sekali.kene la ada orang tua kan.....hehehehe

siap pakai baju yg sama...wakakka...spesis malas nak ion baju lain hehehe

ecah call hajar cakap nak datang.hajar kata rumah dia tak de elektrik.ecah nak datang jugak.sebab ingat kejap...rupanya dari ktrang datang kul 9 lebih sampai balik nak dekat kul 12, still bergelap....

melepak la beraya kat luar rumah.letak meja kat pintu dapur...tapi sebab hajar hidang ikan bakar + tomyam campur terus sejuk hati....desert dia up caramel..perghh terbaik la layanan ko hajar...tapi kalo beraya rumah dia memang kenyang la....tahun lepas satay dia buatkan...wow!

sakit perut aku tergelak malam tu...yang tak tahan dia dapat MMS...ada lelaki mana ntah yang nak kenal dia.bila dia view, mestila kuar muka lelaki tu..dia lak cuak cari tudung.dengan agak seksi nye kot "eh eh dia 3G aku la"

pastu lelama dia perasan sendiri...hp pon cikai lagi mau ada 3G wakakaka...tu x termasuk ibu hajar g bakar HP dia...sampai menangis la aku gelak.....adoii...cukup la lepak dengan diorang bertiga, leh mereng kalo lepak lelama :p

tapi kan diorang bertiga ni kawan sepupu aku....sejak sepupu aku kawen,aku lak join diorang...dan tetibe wujud la kumpulan Dynda muaahha

baju kuning itu yang bernama hajar :p

balik rumah mandi manda, lepak tengok tv then pengsan.....cipta sejarah 8 rumah aku beraya :0