testing

Sunday, May 30, 2010

Wishlist 2010:boleh ke?

Tahun ni kalau boleh, aku nak kurangkan aktiviti jalan-jalan sambil mencari jodoh.....jalan-jalan cari makan....aku nak lebih berhemah dalam berbelanja...bukan apa tiap kali menabur duit sambil buat amal jariah kat pusat membeli belah terpilih [aku pilih SOGO], aku rasa membazir...kalau belanja tanpa perancangan, sampai bila pun aku tak dapat memenuhi impian aku huhuhu

3 benda yang aku rasa sangat penting dalam kehidupan yang penuh semangat 1 Malaysia ni........


sejak bertemu mak yang baru turun kayangan, terus hati terpaut tengok dia gunakan i phone ni...lagi2 bila kami berbicara hal orang bujang di kopitiam sambil tangan menyentuh skrin hp, furhhh gile cool beb...rasa malam tu juga nak terjah maxis centre...ekeke....

dan agak mustahil perempuan seperti aku menggunakan i phone....belom cukup duit nak pakai i phone muahahaha

nak ubat hati yang lara, aku tanam impian untuk dapatkan Samsung Corby Pro.....steady gak ;)

sampai bila-bila, HP tetap akan jadi list utama aku walaupun aku baru beli HP wakakaka....

Selain hp, aku sangat-sangat memerlukan netbook...simple....kecik....mudah di bawa kemana sahaja.....color tidak menjadi masalah...janji aku boleh guna netbook di mana-mana sahaja aku berada :)


dan last sekali sudah semestinya aku nak sangat.....benda di bawah ni


aku suka kamera ni sebab tiap kali snap picture aku mesti aku nampak lain...sangat menawan dari budak kaca mata aku.....ekeke....

kamera Olympus kecik pun dah cukup bagus...DSLR ni dalam mimpi je kot...hehehe

perghhh....impian aku sangat tidak boleh blah...semua tahap ribu je ....nape la mata ni kan....mudah terpengaruh pada yang mahal-mahal....dalam pikiran sekarang ni aku nak beli jam tangan...sejak memasuki dunia pekerjaan, impian yang satu ni aku tak tunaikan pun....haih....kesian tangan asyik pakai jam tiada jenama je.... :p

blur la plak pic ni huhu

okey...cukupla aku tanam impian...sekarang nak g tengok Maybank2u.com....cukup ke duit atau sekadar impian yang akan di bawa ke tahun depan hihihihi

Wajib Tonton : Ip Man 2


jumaat lepas, aku berjaya menonton wayang bersama geng 'aye'...sue-as-mak...memang best la movie ni...dalam kesejukan menahan kencing aku masih mampu gelak+jerit...punya la geram sampai lengan aye sue menjadi mangsa cengkaman harimau aku....**sorry sue ekeke

kalau sesiapa tidak menonton lagi, boleh la tengok Ip Man dulu...then baru tgk Ip Man 2...dan sekarang aku kene cari Ip Man...tak tengok lagi huhuhu

Selamat menonton ;)

Sunday, May 23, 2010

Mengaji ke Menyanyi.....

setiap jumaat kalo ada kelapangan, kami kat opis akan ada u.s.r.a.h :)

dulu xde semua kene mengaji....
tp kelmarin dia pusing semua kene baca 1-2 ayat...

tiba turn aku....
baru nk mula dah "ehem"....ngaji separuh "ehem" lg....
haih.....nape la suara x keluar.....

tamat u.s.r.a.h....

tapi aku ni suka nyanyi....pntang dgr lagu, sambung je lirik nyer....
lagu dato ct, kak zz, abg m.nasir, malah awie sekalipon leh nyanyi dgn baik....

yang aku pelik, xpernh plak aku 'ehem'tiap kali nk nyanyi....leh je suara melanton keluar....

"kalau mengaji ehem, ehem....cuba menyanyi leh je menjerit"

hihihihii......

Thursday, May 20, 2010

Sengkuang Cina

pagi....

"along, balik nanti belikn ibu sengkuang cina...dia bukn mcm sengkuang biasa..."

"ok..."

balik keje....singgah Supermarket Sogo...melilau aku kat tempt sayur2....then terpndang satu 'buah'...bulat...mcm pelik...ni kot...

sambil bawa buah tu ke kaunter timbang, tny la dulu...
"kak, ni ke sengkuang cina...?"

"bukn....ni bukn sengkuang cina...tu ha..."

menunjuk ke tempt sengkuang...eh bukan ibu kata dia bukn sengkuang biasa....

dah tu aku pegang pe td?

sebenarnya.........

"kak, ni ke sengkuang cina?"

"bukn....ni labu...bukn sengkuang cina....tu ha..."

time tu rasa mcm nk pakai purdah!

ko ni emy.....labu pon x kenal ke?

kata hati:aku sayur bayam n kangkung pon x kenal...ikan yg aku tahu cencaru n kembung je....yg lain failed!

Wednesday, May 12, 2010

tiada pilihan :(

aku xde pilihan...kene gak tukar 'rumah' sebabnye blogdrive kene blocked kat sini...
aku pon x faham nape....huhu

tp kalo dpt update kat sana best gak....aku dan blogdrive x leh dipisahkan ekeke...

aku kat blogdrive--> http://aldyst.blogdrive.com

sambung lg nanti :D