testing

Tuesday, April 30, 2013

Wings Rockestra 2013.... terbaekkkk

suka layan konsert?? hehe

ni kali kedua aku layan konsert. kali ni wings plak aku bantai.. aritu konsert 4 lagenda tak sempat rembat. nyesal pon ada gak kuikuikui

xpe...yg berlalu biarkan berlalu...eceh...

so jumaat lepas sempat la aku melarikan diri ke Istana Budaya... 3jam konsert non-stop memang layan habis...awie plak tak kenal erti semput kot...hahaha....mmg syok je dgr dia nyanyi walaupun aku leh nyanyi 5-6 lagu je dari 19 lagu dia perform!


 sebab nye....byk lagu x familiar awie bawakan kali ni...mungkin nak kan kelainan....

selain Anuar Zain, Awie artis lelaki yang aku layan...lagu2 dia alahai terangkat tangkai hati kalau di layan hehe....tp bagi aku lagu awie yg nyanyi secara solo lagi best...tp dah nama konsert wings, so turn off la lagu solo kan....

 dia yang rajin menemani sy...memahami sy...tq pui :p

macam biasa pui la jadi mangsa hahaha...pui ni kalo aku ajak dia mcm mengalah je n follow. kalo kene bomoh dgn aku pon leh caya gak...nanti aku nak test la mintak no pin bank dia, dia kasi x...kalo kasi memang sah hahahaha...miza x suka layan aku sgt...kalo dia xnak, xpayah la tny 10kali....kuikuikui... tq pui....sentiasa sapot aye...kah kah kah....

overall enjoy...awie nye stamina superb la....



dan rezeki aku gamaknya, aku beli tiket seat atas sekali...bak kata ateh nmpak uban awie je la kan hahaha...tp ita duty malam tu panggil aku turun...bawa aku duduk depn awie...ha ambik! layan la benor awie tu hehe

ita, tq dear :D






dan kat luar ada sesi sign autograf n bergmbar... malas plakk nak poyo kan diri so ambik gmbar je dari tepi tu :p






pastu ktrang terus chow. pasal dah pukul 12 kan...dah lebih masa cinderella ni hehe




Wings layan habis.... nah lagu feveret aku dari jumaat malam sampai la arini muahahahaha

Suara Kita - Wings
 Ku kejar engkau di sana
Ku lambai wajah serupa
Selalu aku terbayang... oh...
Selalu aku terkenang

Biarpun telah berlalu
Wajah usia berbeza
Namun tak pernah di hati
Sesaat aku terlupa... oh...

Ku kenang kembali peristiwa
Walaupun pernah pedih
Hati kita... oooo... hati kita... oooo...

Telah pun kita mencuba
Walau rintangan bersama
Semangat masih menyala...oh...
Membakar dalam jiwa...

Ku kenang kembali peristiwa
Walaupun pernah pedih
Hati kita... oooo... hati kita... oooo...

Kesan satu rasa
Tinggi nilai harganya
Tak ternilai kita
Lepas dari ini
Mungkin seksa yang menanti... ooo...

Yang bersuara akulah yang pernah berkata
Aku cinta...
Oh... oh... oh... oh...

Telah pun kita mencuba
Walau rintangan bersama
Semangat masih menyala...
Membakar dalam jiwa...

Ku kenang kembali peristiwa
Walaupun pernah pedih
Hati kita... oooo... hati kita... oooo...

Kesan satu rasa
Tinggi nilai harganya
Tak ternilai kita
Lepas dari ini
Mungkin seksa yang menanti... ooo...

Yang bersuara akulah yang pernah berkata
Aku cinta...
Oh... oh... oh... oh...

p/s:malam ni last konsert wings @ IB.... 

Wednesday, April 24, 2013

# Cuti-cuti Kelantan 2013 Part 3..last.. #

morning :)

tak de pe nak part-part bagai...memang cuti tak plan tp tetap nak ada part2 hehe

sebenarnya, ahad pagi masa kat kelantan ni perut aku seyes x sedap...entah la...mcm2 masuk perut kot...pastu aku jenis balun je...so perut dah mula mulas2...xsedap...sebu...mcm2 la...nasib baik masa nak balik KL x meragam teruk...aku dah letak minyak panas bnyak2 hehehe

last part...entry penutup katanya :p

****************

kami meneruskan perjalanan ke Pasar Siti Khadijah... :)

sampai sana terus naik kat kedai ros tingkat 3. kira habis study ros memang tak masuk dunia library la. terus je wat business jual batik :)

kami @ kedai ros

so, ktrng ni telan air liur je la...batik bukan murah2 kan...pastu ko dtg bawa rm100++ je.mimpi je la...tapi kami dah terkenan batik cotton..adoii sedap nye kain dia....aku rembat sepasang...tapi janji sampai KL baru aku bank in hahaha....terus aku rembat baju kelawar batik sorang selai...adik aku yg kecik je aku belikan tudung bawal 3 helai...

sebabkan aku dh berjanji nak lunch dgn angah + aizat dan juga nicky, ktrang stop shopping..terus jalan kaki ke muzium kraftangan... nak makan nasi ulam...wallaaaa....




sebab kami sampai pukul 2pm, lauk pon banyak dah xde...ishh glemer betol nasi ulam cikgu ni kan...makan simple macm ni pon aku leh layan. cuba makan kat kl cicah budu, tertelan2 rasanya...kat sana steady je...nape eh?hehehe

so kami makan la ramai2...tengok lauk mcm sikit tp banyak sebenarnya...sampai nak habiskan tu pon bercinta...dah la tgh panas minum sirap selasih, makkkk tlonggg sedapnyaaa haahahahha

licin....

pastu masuk kat area muzium kraftangan tu. nak beli FM..mampu beli utk diri sendiri je..rm8 seketul..pehal eh kat malaysia mahal bebenor...aku g obersea steady je seketul rm1-3...nyampah!

then posing ramai2...nak masuk semua mcm malas...

 panas berdeting tapi kami mampu berposing wakakaka

sempat la makan aiskrim ni...sedapnye...lupa nama aiskrim ni nama pe,..tp sedap la...rasa nak buat sendiri...

aiskrim kelapa apa ntah namanye :p

dan kali ni nicky plak bawa aku round.. bukan round mana pon, minta dia bawa g beli murtabak raja je...hehe...so moh la kite menapau murtabak raja untuk dibawa pulang ke KL :)

nicky sempat tapaukan ktrang manisan dari kelantan...tak mampu nak telan habis, manis betol...

 tak ingat nama dah....haha..
kuih dalam pinggan yg ala2 makaroni bakar tu sedap...makan dgn kuah sos nye...

nicky...kawan zaman diploma aku...
elok plak dia PM aku no hp dia...ha mmg ko x terlepas la nicky nak aku susahkan ekekeke

nicky anta kami balik ke Pasar Siti Khadijah dan ktrng pilih2 tudung wat kali terakhir...

walaupun zaman bawal dah berlalu, aku tetap nak berbawal...dan skang rajin plak pakai bawal dari pakai tudung awning. ikut mood aku...kalo semangat aku ion awal2...kalo x, pagi buta baru aku gosok hehehe

pas dh settle semua mende....ktrng terus gerak balik ke kondo ros...rehat2...nak makan byk pon xleh sbb perut aku semakin teruk wawaw....sampai sakit pinggang ok...

pas maghrib ktrang gerak tinggalkn kondo ros...pastu tgk2 bas xde...rupanya 9.30pm ok...terus ros ajak g makan dulu....kali ni ros bawa anak2 dia join sama...

dah la tomyam sedap...ikan siakap masak steam menyelerakan tapi aku mampu makan dua sudu je...seyes time tu pon macm nk muntah..perut semakin sebu wawawa

bas sampai je ktrng terus naik...kali ni dpt seat atas...depan sekali...dh mcm driver hehehe

tepat 6.30pagi ktrang selamat sampai greenwood...aku cuti...miza jengah opis kejap dan pui keje...sebab dia kene lapor diri department baru...so tak kan nak cuti plak kan :)

sekian watamat kisah cuti-cuti kelantan. Insyaallah kami nak mai lagi..kali ni bawa duit bebetol sikit.bukan main terjah je :p

Terima kasih daun keladi...yang sempat kami susahkan hehehe
- dellina n husband
- angah n aizat
- rosmalisa n akma
- nicky

INFO

1) Bas KL - Kelantan - KL -> sponsor oleh Miza...tq beb
2) Penginapan -> umah del (tumpang tido kejap) & rosmalisa....tq tq..
3) Makan - sharing is caring... dana aku-miza-pui
4) Tempat menarik yang sempat jejak
- Pantai Melawi, Bachok
- Memorial Perang Bank Kerapu
- Muzium Islam
- Pasar Siti Khadijah
- Wakaf Che Yeh
- Nasi Ulam Cikgu
- Masjid Muhammadi
- Dataran
5) Makanan wajib try!
- Nasi Kerabu
- Nasi Minyak
- Laksam
- Nasi Ulam
- Akok
6) Ole2...

 murtabak raja 2 kotak
keropok ikan sira 10 bungkus.ibu nak brand juara.tu yg sedap.tp mmg sedap pon :)
kopok ikan+sos tu del beli siap2...n kasi kat kami bawa balik..owh dell love u la!hehe

 yang ni aku beli sendiri...
3 baju tidur kelawar batik
1 pasang batik cotton
tudung beraneka warna.. dah la kain sedap..rege lak murah... :)

dan FM...konon nak beli lebih tapi seketul je dah rm8... :)

dan....

masuk je keje terus pakai tudung baru hahahahaha
bawal kelantan...plain...rm5 sehelai.... :p





TAMAT...



p/s:entry Cambodia tak habis lagi rupanya...lupa betol...huhuu

Tuesday, April 23, 2013

# Cuti-cuti Kelantan 2013 Part 2 #

 salam pagi selasa.....

ok la... sambung kisah kelantan :D

*********************************

Ahad 24 March 2013


bangun je subuh, terus buka tingkap.....cantik tak...tanpa edit :p

arini ktrng plan nak jalan2 sekitar. apa yang ada depan mata je :)

turun dari kondo, kami bekpes kat kopitiam bawah condo tu...tak tipu la dia nye menu semua sedap...kalo sape2 orang kelantan rasa nak tukar selera, g la kopitiam tu...sedap... :)

roti bun dlm tu ada mentega...roti bakar dia pon lain...tp dia rekemen la roti bun tu....

settle brekpes, terus kami shoot ke dataran. aku tak pasti apa nama dataran ni.tanya akma dia pon sengih..sengih je...dasar anak jati kelantan...dataran ni pon tak tahu nama nye...kuikuikui


berdepan dengan dataran ni, adalah masjid negeri - Masjid Muhammadi. maka bergmbar je la dari tepi. nak dari depan kene jalan kaki ke depan lagi...



lepas tu terus kami menyusur ke Memorial Perang (Bank Kerapu)

nak kata aku minat sejarah, tak de la. tp aku suka membaca. so aku layan baca dan aku soal miza n pui. failed ok.deme tak nak baca dan x nak jawab soalan aku hahahaha

kalau kt tak nak ambik tahu sape lagi nak ambik tahu kan? :)



dan kami jalan2 dalam tu. melawat kawasan sekitar. tiket masuk rm1/seorang. masuk dalam tak dibenarkan bergmbar. so xde gmbar tapi dalam la sekeping dua snap secara curi....

kat luar tu ada dia tunjuk kereta kebal dan kereta2 dulu. beca pon ada. macam2 la :)


habis round bank kerapu, ktrng pergi muzium islam pulak...

muzium islam ni betol2 sebelah bank kerapu. bayaran masuk rm2/seorang. so kat sini syok gak. semua dalam ni mengenai sejarah Islam dan juga melayu...






kebetulan dalam tu xde orang, so kami buat mcm rumah sendiri wakaka...

dah puas meronda, ktrang gerak nak pergi tempat seterusnya....tapi last but not least...

ktrang teruskan perjalanan...dan tak lupa gak nak posing kat sini...



us...

ktrang lintas jalan ada istana jahar...konon nak singgah tapi kejap2 lagi la.sudahnya tak singgah...hehehe

jumpa benda pe ntah ni...lupa dah hahaha




pastu terus ktrang ke Pasar Siti Khadijah.....

bersambung eh... (^_^)

Monday, April 22, 2013

Wajib Tonton : The Host

sabtu lepas sebab nak membuang masa layan la jugak movie ni.

alasan tu je yang ada time kami sampai panggung. nak tunggu lagi berejam, memang tak la :p





overall ceta ni memang layan...

walaupun pergerakan ceta dia slow n steady, tp buat aku tak rasa boring pon. cuma sejuk je la...so dh sejuk memang la tak tahan nak habis cepat kan hehehe

kisah nye mengenai bumi telah dikuasai oleh alien. so kalau boleh dia nk musnahkan manusia. tapi ada la sekumpulan manusia yang terselamat. watak heroin, melanie tertangkap dan dimasukkan jiwa alien bernama wanderer...a.k.a wanda...

so berlawanan la jiwa wanda dan melanie dalam satu tubuh ni...dan telah membawa wanda ke tempat persembunyian manusia.memang jauh beribu batu la...

sah2 la kumpulan manusia terselamat ni nak bunuh wanda...tapi lama kelamaan diorang dapt terima wanda...

eeii best la layan ceta ni...cuma yang tak tahan tu last sekali alien berkawan dengan manusia...so ayat akhir tu memang kaw2 aku gelak...
"walaupun kita berbeza (manusia dan alien), kita tetap kawan"

dan aku dgn ita samakan...

"walaupun kita berbeza parti, kite tetap kawan"

kuikuikuikui......

kalau rajin, sila la ke panggung berhampiran...!


sabtu yg keletihan... seharian di KL Festival City
9pg kuar - bekpes-karok-shopping-makan-wayang (aku n ita) + mengurut (ina + ateh)
8mlm baru balik rumah....muahahha



p/s: tahun ni pestime aku mengundi....wieee

Thursday, April 11, 2013

# Cuti-cuti Kelantan 2013 #

2hari 1malam di negeri cik siti wan kembang....ko pergi jauh2 tapi sehari semalam je kat sana?

aku tak de pon plan nak cuti-cuti ke kelantan. ni gara member aku la sibuk suruh aku datang wedding dia. aku dengan kekangan masa nye, bz adik nak kenduri lagi...duit tak bape nak ada...aku dgn dia dulu sama2 la keje kat tmpat lama.pastu dia ilangkan diri 2thn.elok menjelma bg jemputan kawen....pastu paksa aku datang...wak luuu.....

tapii.....

last-last aku sampai kelantan...rasa macam eh eh dh sampai ke hehehe

kalau aku nak pergi sorang, memang tak la...so bodyguard aku jadi mangsa...aku ajak mieza n pui...deme pon mcm tak percaya g kelantan sebab nak g kenduri...kah kah kah....ni la kuasa aku...bisa buat korang ikut kata2 emy takeshi muahahahaha

so, ktrng decide ON Kelantan hari rabu.jumaat malam dah naik bas, sempat la aku rodger kawan2 aku yg bermastautin kat kelantan tu. saje kan dah sampai leh jumpa sekali :p

tq to mieza sponsor tiket pergi balik aku ke kelantan....kalau dia x sponsor tak merasa kot nak pergi...pui pon kene sponsor gak :p kata anak tokey bas ekspress...mari kite desak dia sponsor hehe...tq daddy mieza gak :p

tq rosmalisa sponsor penginapan. dah la kondo tengah pekan.so memang jalan kaki je g pasar siti khadijah tu :)

semua dah deal, so kami check purse masing2, betol2 ada duit masing 100++ je...aku bawa 120...mieza 130...pui 150 wakaka...comey je berjalan tak de duit...gaji x dpt lagi so pasrah..

dan jom aku nak ceta... (^_~)

*******************

Jumaat 22/3/2013
Na n ibu anta aku kat stesyen greenwood. naik bas kul 9.30 malm.aku mmg nak seat 3 seater sbb kalo 4 seater nye bas confirm sempit. sudahnya kami bertiga duduk sorang2.syorga!

lebih kurang kul 2.30am, bas stop kat hentian merapoh. memang ktrang nak lepak minum air panas.kematu 5jam dalam bas...

tapi...bukan air panas je, nasi kerabu pon aku belasah muahahahahaha

 kul 2pagi makan nasi wooo

naik bas sambung membuta lagi wakakaka....

aku dah deal dengan Del.nak jumpa dia. dia keje n stay kat UiTM Machang. so aku plan ktrng turun kat Machang n dia pickup kami..lebih kurang pukul 5am selamat sampai perhentian bas Machang....



sampai umah dia sembang jap n solat subuh..tak byk sembang maklum la kami ngantuk.pas subuh terus membuta sampai kul 10am kuikuikui

before tido del tny nak breakfast pe...laju2 kami jawab nasi kerabu-laksam...elok bangun dia belikan... 3nasi minyak, 3 nasi kerabu, 1laksam n 1laksa kelantan...kuih akok n cik mek molek....ko nak suruh ktrang gemuk ke apa del...kaw2 ko suruh kami makan kan ekeke

 makanan makcik kedai ni memang superb...semua sedap...wallaaa

dah siap makan, ktrang lepak2 n siap2 nak g kenduri. sebab kan kenduri tu jauh kat Bachok, aku tak nak la menyusahkan del walaupun dia nak sangt anta kami.tapi jauh dalam sejam...malas la...dah la dia ada anak kecik yang comel hehe






sebab aku malas nak susah kan del, aku janji dengan angah nak pergi kenduri rumah member aku tu- ros...so plan aku turun Kok Lanas..tempat angah la tapi sbb angah ada kenduri last2 dia ambik kami kat uitm je..


sementara tunggu angah sampai, ktrng g usha emas kat pekan machang....muahahaha

 otw...


member tengah usha cincin...baru naik tangga gaji dah usha cincin..
kalo naik pangkat, tak tahu la kan ekekee

angah sampai dan ktrang pon berpisah la dengan del...sedih sebab sekejap je...tapi apa nak buat...ni je masa yang ada kan :)

ktrang straight ke rumah ros @ Bachok...sampai sana terus jumpa pengantin dan makan dulu...laparrr....

aku tengok style kenduri kelantan ni sempoi giler2....kalo belah2 sini memang tak la...at least ada 3-4 khemah...ada penanggah...ada org riuh rendah...tapi kenduri umah ros...sempoi je...dan tak seteres...likeee sgt....kenduri adik aku, ermm aku seteres hahahaha


me n angah...
angah kawen pon aku pergi.nun sampai ke penang sana muahahaha

angah-ros-me
kenal kat opis lama...skang semua dh bawa haluan masing2 hehe

selamat pengantin baru ros & alim...

yang bestnye rumah ros ni bebetol tepi pantai...alahai syok nye...pe lagi terus kami g posing kejap muahahaha




dah dapat snap pic sekeping dua, ktrang teruskan perjalanan ke Kota Bharu. nak check in rumah rosmalisa dan mandi tukar baju :)

sampai umah ros dah pukul 6.30ptg...pas maghrib keluar balik dinner dengan angah....then angah pulang ke Kok Lanas....

ros plak take over kami.....dia tanya nak kemana...sebab tak pernah sampai wakaf che yeh so moh la kita ke sana....


ros anta sorang anak buah dia untuk guide kami...oh my...tq ros...best betol dapat kenal akma :)

ros-pui-me-mieza

ha lupa nak ceta...ktrang ni pusing2 kawan yg sama je sebenarnya...cuma bertemu tu lain2 eceh...

del - aku dgn del sekelas time diploma. pui plak 1 rumah kat uitm dengn del.mieza kenal del :)
ros - ros n mieza besfren dari zaman diploma.mieza-ros-pui sekelas masa diploma.aku-ros-mieza sekelas masa degree...

dah tu aku dgn pui?? kami satu kolej n stay 1 level masa sem 2 kat uitm dan membawa terus persahbatan tu sehingga kini....kan pui...tp kt penh sekelas masa 1 subject degree..aku ambik subject IT n sekelas la dengan pui...
pusing2 ko kawan aku-aku kawan ko...kenal kewujudan masing2 la kiranya :)
sambung hahahaha
so jalan2 la kat wakaf che yeh tu. dah la panas...ramai orang...tak ubah macam uptown...kat kl pon aku tak suka pergi uptown sbb crowded, so sama je la dengan wakaf che yeh tu... :)
last2 ktrng rembat tudung..rembat pon sebab cun tengok dia gantung2...
pas sekali round kat sini, terus gerak balik rumah. supper kat kedai bawah kondo ros tu. seyes dah ngantuk tp gagah gak la minum n makan ekekeke


popia dia rekemen...apa nama kopitiam ni ntah..tapi layan sgt menu dia....

naik bilik terus kami membuta :D

p/s:entry terpaksa di tangguh kan...sebab aku letih menaip.... :D