Posts

Showing posts from April, 2013

Wings Rockestra 2013.... terbaekkkk

Image
suka layan konsert?? hehe

ni kali kedua aku layan konsert. kali ni wings plak aku bantai.. aritu konsert 4 lagenda tak sempat rembat. nyesal pon ada gak kuikuikui

xpe...yg berlalu biarkan berlalu...eceh...

so jumaat lepas sempat la aku melarikan diri ke Istana Budaya... 3jam konsert non-stop memang layan habis...awie plak tak kenal erti semput kot...hahaha....mmg syok je dgr dia nyanyi walaupun aku leh nyanyi 5-6 lagu je dari 19 lagu dia perform!


 sebab nye....byk lagu x familiar awie bawakan kali ni...mungkin nak kan kelainan....

selain Anuar Zain, Awie artis lelaki yang aku layan...lagu2 dia alahai terangkat tangkai hati kalau di layan hehe....tp bagi aku lagu awie yg nyanyi secara solo lagi best...tp dah nama konsert wings, so turn off la lagu solo kan....

 dia yang rajin menemani sy...memahami sy...tq pui :p
macam biasa pui la jadi mangsa hahaha...pui ni kalo aku ajak dia mcm mengalah je n follow. kalo kene bomoh dgn aku pon leh caya gak...nanti aku nak test la mintak no pin bank …

# Cuti-cuti Kelantan 2013 Part 3..last.. #

Image
morning :)

tak de pe nak part-part bagai...memang cuti tak plan tp tetap nak ada part2 hehe

sebenarnya, ahad pagi masa kat kelantan ni perut aku seyes x sedap...entah la...mcm2 masuk perut kot...pastu aku jenis balun je...so perut dah mula mulas2...xsedap...sebu...mcm2 la...nasib baik masa nak balik KL x meragam teruk...aku dah letak minyak panas bnyak2 hehehe

last part...entry penutup katanya :p

****************
kami meneruskan perjalanan ke Pasar Siti Khadijah... :)
sampai sana terus naik kat kedai ros tingkat 3. kira habis study ros memang tak masuk dunia library la. terus je wat business jual batik :)
kami @ kedai ros
so, ktrng ni telan air liur je la...batik bukan murah2 kan...pastu ko dtg bawa rm100++ je.mimpi je la...tapi kami dah terkenan batik cotton..adoii sedap nye kain dia....aku rembat sepasang...tapi janji sampai KL baru aku bank in hahaha....terus aku rembat baju kelawar batik sorang selai...adik aku yg kecik je aku belikan tudung bawal 3 helai...
sebabkan aku dh berjan…

# Cuti-cuti Kelantan 2013 Part 2 #

Image
salam pagi selasa.....

ok la... sambung kisah kelantan :D

*********************************
Ahad 24 March 2013


bangun je subuh, terus buka tingkap.....cantik tak...tanpa edit :p

arini ktrng plan nak jalan2 sekitar. apa yang ada depan mata je :)

turun dari kondo, kami bekpes kat kopitiam bawah condo tu...tak tipu la dia nye menu semua sedap...kalo sape2 orang kelantan rasa nak tukar selera, g la kopitiam tu...sedap... :)

roti bun dlm tu ada mentega...roti bakar dia pon lain...tp dia rekemen la roti bun tu....
settle brekpes, terus kami shoot ke dataran. aku tak pasti apa nama dataran ni.tanya akma dia pon sengih..sengih je...dasar anak jati kelantan...dataran ni pon tak tahu nama nye...kuikuikui


berdepan dengan dataran ni, adalah masjid negeri - Masjid Muhammadi. maka bergmbar je la dari tepi. nak dari depan kene jalan kaki ke depan lagi...



lepas tu terus kami menyusur ke Memorial Perang (Bank Kerapu)

nak kata aku minat sejarah, tak de la. tp aku suka membaca. so aku layan baca dan ak…

Wajib Tonton : The Host

Image
sabtu lepas sebab nak membuang masa layan la jugak movie ni.

alasan tu je yang ada time kami sampai panggung. nak tunggu lagi berejam, memang tak la :p





overall ceta ni memang layan...

walaupun pergerakan ceta dia slow n steady, tp buat aku tak rasa boring pon. cuma sejuk je la...so dh sejuk memang la tak tahan nak habis cepat kan hehehe

kisah nye mengenai bumi telah dikuasai oleh alien. so kalau boleh dia nk musnahkan manusia. tapi ada la sekumpulan manusia yang terselamat. watak heroin, melanie tertangkap dan dimasukkan jiwa alien bernama wanderer...a.k.a wanda...

so berlawanan la jiwa wanda dan melanie dalam satu tubuh ni...dan telah membawa wanda ke tempat persembunyian manusia.memang jauh beribu batu la...

sah2 la kumpulan manusia terselamat ni nak bunuh wanda...tapi lama kelamaan diorang dapt terima wanda...

eeii best la layan ceta ni...cuma yang tak tahan tu last sekali alien berkawan dengan manusia...so ayat akhir tu memang kaw2 aku gelak...
"walaupun kita berbeza (manusia…

# Cuti-cuti Kelantan 2013 #

Image
2hari 1malam di negeri cik siti wan kembang....ko pergi jauh2 tapi sehari semalam je kat sana?

aku tak de pon plan nak cuti-cuti ke kelantan. ni gara member aku la sibuk suruh aku datang wedding dia. aku dengan kekangan masa nye, bz adik nak kenduri lagi...duit tak bape nak ada...aku dgn dia dulu sama2 la keje kat tmpat lama.pastu dia ilangkan diri 2thn.elok menjelma bg jemputan kawen....pastu paksa aku datang...wak luuu.....

tapii.....

last-last aku sampai kelantan...rasa macam eh eh dh sampai ke hehehe

kalau aku nak pergi sorang, memang tak la...so bodyguard aku jadi mangsa...aku ajak mieza n pui...deme pon mcm tak percaya g kelantan sebab nak g kenduri...kah kah kah....ni la kuasa aku...bisa buat korang ikut kata2 emy takeshi muahahahaha

so, ktrng decide ON Kelantan hari rabu.jumaat malam dah naik bas, sempat la aku rodger kawan2 aku yg bermastautin kat kelantan tu. saje kan dah sampai leh jumpa sekali :p

tq to mieza sponsor tiket pergi balik aku ke kelantan....kalau dia x spons…