Posts

Showing posts from September, 2016

#Birthdaytrip 2016 : Jalan-jalan cari makan di Kuantan, Pahang

Image
Salam Jumaat....

tuuu diaaaaaaa berzaman baru nak habiskan entry Kuantan, Pahang muahahaha.... lagi 4-5 bulan dah next trip untuk birthday baru hegeh-hegeh nak habiskan ehhee...

semalam petang konon nak blogwalking list fren tapi baru sedar, list kawan yang aku ada dah hilang. ye hilang wawawa... Insya Allah arini ada masa nak up balik list frend tu. Susah jadinya nak ziarah blog orang :)

Sambung eh JJCM Kuantan plak. Jom!

=======================================================================

Sebelum sambung entry Kuantan ni, aku recap balik entry sebelum-sebelum ni. Senang klik je leh baca :D

#Birthdaytrip2016 : Swiss Garden Beach Resort, Kuantan, Pahang
#Birthdaytrip2016: Muzium Sungai Lembing, Kuantan Pahang
#Birthdaytrip2016: Sungai Lembing Underground Tin Mines, Jambatan Gantung Kolong Pahat, Sungai Lembing, Kuantan Pahang
So hari ni aku nak share pasal tempat makan best yang korang kene singgah kalau dah sampai Kuantan.
1. Restoran Sara Thai Kitchen

Mula-mula sampai kitorang dah isi…

Kenduri kahwin Dila : Kembara Melaka - Joho - JJCM Melaka, Kluang, Simpang Renggam dan Segamat

Image
Assalamualaikummmmmmmm......................

Ada orang lagi ke ntah nak baca blog aku ni hahaa...ni memang bersawang betol..tak de update bukan tak de ceta, tapi malas nk taip hehehe

Maaf komen-komen yang tak berbalas dan tak de apa-apa respond. Nape ntah notification tak masuk email. Maaf ye. Kalau email, memang fast respond, Insya Allah :D

Lama tak sembang, arini nak share trip ke 3H 2M ke Joho aritu...

***************************************************
Jumaat lepas (16 Sept) Malaysia Day tu ktrng gerak ke Melaka. Konon nak breakfast kat Roti Canai Kayu Arang. tapi sampai ngam-ngam 12.30pm. Sedapkan hati pergi gak situ. mana tau ada lagi makanan kan tapi HAMPA, licin sudah.
Terus ajak diorang brunch kat Restoran Selera Kampung. Layan asam pedas pon boleh. Restoran ni lokasi dia bebetul seberang jalan dari Menara Taming Sari. Nampak 7E, kedai ni corner belakang 7E tu. berdepan dengan pusat jualan ole-ole melaka tu :p
Datang waktu lunch memang penuh orang tapi rezeki kami dapat seat.…