Posts

Showing posts from February, 2015

Cuti CNY jalan-jalan ke IOI Mall Putrajaya

Image
Salam pagi isnin :D

Furhh.....hebat betol penangan jem kat hiway kan...habis jalan dalam semua pon jem tak hengat...syukur la cuti panjang ni aku lepak KL je... :p

asalnya aku memang nk merayap....nk g jb la, kuantan la, pd la....last2 tak kemana...dok umah jeeeeeee

kamis - lepak rumah wat keje umah siap2...
jumaat - merayap ke ioi mall
sabtu - dok umah gak...petang2 g basuh kete n tapau satay
ahad - petang2 g minum petang kat rumah alang....

syok cuti....rasa nak sambung lagi cuti arini hehehe

ibu n adik balik kampung....aku tersadai kat KL...nak balik kampung malas, hati lebih rasa nak merayap...tapi dah plan merayap cancel gak....sebab malas nk ceta :p

jumaat pagi kul 11 ktrang dah kuar rumah...semangat nak berjalan kan....shoot g ioi mall putrajaya....aku dah sampai sini 2 kali....bawala kawan2 berjalan cuci mata :)

ktrang sampai kul 11.45 parking banyak lagi...siap leh pilih depan pintu...dasar pemalas berjalan kan :p


 nampak kat blog DJ....aku pon snap kat sini gak.. berangan p …

Jalan-jalan Isi Perut : Lemon Cafe, Shangri La Hotel

Image
salam rabu.....

arini rasa macam ari jumaat je...syok betol datang keje jalan clear...kalau la KL selalu macam ni bahagia sangat dok keje kat KL :D

aritu 1 division under operation dibawa dinner kat Shangri La...bergabong dengan opis VC sekali...moh la kita makan sedap sikit.....

ktrang gathering kat Lemon Cafe.....


sampai2 je diorang dah enjoy mengadap makanan....ktrang dah la sampai lambat, laju terus usha menu sedap2 hehehe





aku tak tahu nak makan apa....nape ntah malam tu macam selera mati....pastu tekak aku semua rasa tak sedap...padahal aku pencinta makanan ok....kalau makan buffet ni selagi tak senak, selagi tu bangun g ambik makanan.....

lupa nak snap pic satay....hehe....segala jenis nasi + lauk pauk aku x rasa...memang tak nak makan nasi pon malam tu 

tapiiiiiii............. sape pencinta seafood -- udang, oyster, kupang dll....tu mmg syok la....fresh2 lagi...aku plak x reti makan....memang tak makan seafood so aku dah potong menu kat situ :p



layan gak la sembang2 kosong...…

harapan je la!

Image
muahhahahahahaha

harapan je la aku nak update blog kan??

mampu tengok je aku skang ni....balik keje pon pengsan....nak sangat update tp bzy...rasa letih datang keje skang ni :(

sejak 2 3 minggu ni dapat keje terkejut terkejut rasa macam penat sangat....due date nya terlampau singkat....dapat task pagi before lunch dah kene submit wawawa.....dapat ari rabu submit ari jumaat....nak tido pon tak lena huhuu

entry ringan......baru settle 1 hal...ada lagi 1 x submit lagi hohohohoo

 pantang jumpa cermin
nanti update lagi....gambar banyak ni....leh je wat modal berblog tp masa plak x mengizinkan... :(
chiao!
eh eh...cuti panjang korang g mana??? :p

Trip # takuttapipergi2015 : Myanmar - Hai Yangon!

Image
Salam.....

dah lama balik rasanya dah boleh kot up entry myanmar....makin lama makin lupa....entry Myanmar tak banyak....tapi saat tulis ni rasa dalam 4 -5 entry dah boleh habis...tapi 1 je la....masa nak siapkn entry tu je selalu tak de :p

bismillah....... :)

15 Januari 2015
Aku ambik miza pukul 12...then pikap as n pui terus shoot ke KLIA2.kali ni ktrang pergi bawa kereta dan parking kat sana. senang je parking klia2 ni...parking banyak...harga pon munasabah. alasan bawa kereta sebab ktrang sampai ahad tengah malam.......



sampai klia2 parking kete then terus shoot ke departure....jauh betol nak berjalan kaki tu....lepas ktrang check in terus solat jamak siap2....settle solat, tapau roti nak bawa ke Myanmar...pastu lepak minum petang kat KFC...beli air n chezzy wedges then makan beger ramly...pui tapau beger ramly :p


pastu terus ktraang masuk dalam....nak standby siap2 kat main gate....kang lepak luar kang sekali terlambat masuk tak pasal2 cungap kepenatan :p

flite 5.20pm...kul 4.00pm…