testing

Wednesday, November 28, 2007

Tawan Utara : Kedah-Perlis

:Jumaat, 23 November 2007:.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~ni la gerabak yg bawa aku ke Perlis...~
naik keretapi pukul 9.45pm...terus cari katil kami...xbest sbb dok katil atas...katil bawah sold out huhu...bawah katil aku, ada couple...siap tido satu katil tu...tp beli 2 katil..rugi2...hehe...(couple itu bukn melayu...)
dok lepak jap lepaskn kepenatan aku td...pastu ktrang sambung borak kat kantin...punya la mahal harga yg dia letak...aku plak kelaparan..makan burger n 100 plus je dah rm6..kalo kat luar, baru rm3.50... :p
dr kantin - katil kami kene lalu 1st class nyer cabin...next time ada rezeki nk naik la..satu bilik 2 org jer..ada privacy ckit ..ehemm..ehemmm
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~ada sape2 kat dalam?~
kepala aku letak je ke bantal, terus aku lena di ulit intan....zzzz
.:Sabtu, 24 November 2007:.
sedar2 sudah kul 7.30am...tu pon sbb aku nk g toilet..kalo x, mata ni x terbuka nyer.. :p walaupn leh tido, tp x lena la sbb keretapi bergerak n bergegar2 tu yg wat tido terganggu...
kami sarapn kat katil jer..leh lepak katil bawah sambil tgk kat luar...pemilik katil itu dh nyah dr keretapi hehe
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~erk..kenyang...songeh lebih ckit..~
dalm kul 11am, kami selamat tiba di stesyen Arau...n kelihatan mak n adik2 tunggu ketibaan kami....
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~sampai gak akhirnya...~
balik umah, mandi manda pastu kami sarapan....borak x bape nk borak dgn keizinan aku pon menidurkan diri sehingga kul 4pm....ambik ko penangan keletihan dok dlm keretapi...
dlm kul 5pm, mak angkat aku bawa kami g beli tiket bas kat Kangar..time ni kelakar giler..aku g kaunter bas Ut*m*..n diorang kata ada bas 2 tingkat utk isnin malam rm38...kalo biasa/ekonomi rm33 je....mulut aku ni ringan tny "mahalnyer..xleh kurang ke?" abg tu pon mcm nk sengih tp dia ckp mmg tu harganya...time tu x rasa malu..tp bila dah blah, baru aku n azni tergelak2...malu nyerrr..lom pernah dalm sejarah aku mintak kurang kat kaunter bas...bak kata azni "ko ingat kite ni kat jalan tar ke" hahaha..hampeh...!
balik dr situ g makan laksa perlis kat Kedai Kak Su...sedap hingga menjilat jari..n mmg x jumpa kat KL ni...seyes sedap!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~tgk mak angkat aku makan..adik minta dia wat xtau je.. :p~
otw balik, mak angkat aku singgah beli belacan...dr umah tokey ni kecik sampai sebesar umah hanya wat business belacan...mak aku suruh aku bawa balik belacan  ke KL...mcm nk tolak tp org dh bagi ambik je la...(terus terfikir busuk wei beg aku hehe)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~pilih belacan...bape ni?~
balik umah ambik barang wai n terus g umah mak angkat wai...borak..borak..xla lama mana...ni wai mak angkat ko pesan...
"kirim salam kat wai na...suruh dia mai buln dua ka..time tu ada musim buah..." kakak ko dah ada 5org anak...n adik ko c eddy time aku g xde kat umah...g survey tempt interview kat Alor Setar... :)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~family angkat wai yg peramah...~
malam tu dinner sama2 dgn ayah angkat aku...owh ayah aku ni tgk bzyy projek kelapa sawit nyer...jumpa pon kejap je pastu dia kuar lg... :)
masuk bilik ...pe lagi aku n azni pon tido...badan letih la...hehehe
.:Ahad, 24 November 2007:.
arini bangun awal tp x sempat nk tolong mak angkat aku kat dapur, dia dh siap hidang pon...aku bangun dia baru nk masak, kuar bilik air dia dah siap masak... :p
hajat hati nk g wang kelian tp ayah angkat aku ada keje...so cancel la jawabnyer...emm lebih kurang kul 10, kami gerak ke Padang Besar...mahu shopping2...aku dh set kat otak, beli yg perlu..selagi leh control, sila control ayu dgn barang2 yg dijual...hehe..
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~cun giler tudung2 kat belakang aku tu...~
tp itu hanya kata2 aku je..utk adik aku belikn jeans xori satu...made in thailand hehe...ibu aku beli stereng kapal..kat stereng tu leh sangkut kunci...utk aku beli gelang silver, kemeja n tabung...maknan aku beli utk opis ckit...tu jer...berjaya gak la control ayu...padahal nk je ku rembat...tu pon kasut xde size n baju t-shirt polo colour oren xde...kalo 2 benda tu ada, melayang gak duit...kuikuikui
pastu lunch kat ctu...nasi ayam pattani + kelapa pndan...sedap!suka sup dia..mmg sedap :)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~angah paling suka bergmbar...azni tgh pening kepala sbb panas terik...~
otw balik singgah Gua Kelam...emm xde pe yg menarik melainkn ada air terjun kat ctu...tp kami x g..masuk Gua Kelam tu jer pastu ronda2 kat situ...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
pastu singgah Tasek Melati..tasek buatan manusia...besar sungguh...kalah tasek shah alam...sempat la aku berkayuh sampan tu...naik lenguh kaki...tp demi kanak2 riang, kak emy turutkan :p
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
pastu baru straight balik umah...dah xlarat...aku sudah penat hehe..balik lepak2 n tertido..hajat hati nk ikut tok wan g pancing ikan kat bendang...tp aku terlajak tido la..kul 6.30 baru sedar...tok wan pon dah berjaya dpt beberapa ekor ikan utk makan malam...rugi...rugi....
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~yeahh...aku dh pndai makan ikan sungai :p~
hanya jalan2 kat bendang....memula pakai kain batik..tp xselesa la...tukar pakai seluar plak hehe
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~indah pemandangan di sawah padi~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~kami nk terbang mcm burung...~
malamnyer, makan sama2 dgn ayah angkat..cam biasa dia tny p mana, beli pe..dan lain2..arghh bosan la ayah x join...asyik tny je :p
malam ni nyer plan, nk follow adik n anak buah mak angkat aku g mancing kat kuala perlis...ayah angkat aku x join...1st time aku memancing...seronok la sgt...tp aku tabik spring kat sape2 yg suka g mancing...tahap kesabarn mmg tinggi...aku ni ntah bape kali merungut...alih2 dpt sekor je ikan..jadi la..mak angkat aku hebat 7 ekor...n yg lain2 pon byk gak dpt... ada ikan duri, ikan semilang n ikan gelama... :)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~mak n adik2...~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~xbape clear la pic ni...tp tu pic diorang tgh memancing...~
sambil diorang mancing, aku makan burger+minum2+dgr mp3..lepak atas batu..laayyaann.... :)
dalm kul 1am, ktrang pulang dulu...adik n anak buah n along stay lagi..xtahu la sampai kul bape....yg pasti sampai umah aku terus pengsan......
.:Isnin, 26 November 2007:.
arini terlewat bangun...pastu tolong mak wat hidangan...nama breakfast, tp makan nasi terus...senang x yah lunch lagi.... :) mak masak asam pedas ikan yg dpt malam td...goreng ikan kasi garing cicah dgn sambal belacan...wawawa...tu je dh wat aku makan byk!
pastu dlm kul 11, ktrang kuar..sambng jalan2...1st tempat kami g Muzium Kota Kayang...muzium ni simpan khazanah pasal negeri Kedah n Perlis...aku baca hmpir semua kisah sejarah nyer....tp kalo tny balik aku sudah lupa :p
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~puteri GONG~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
pastu gerak ke Kuala Perlis....beli ole2 lagi nk bawa balik KL...singgah makan lagi kat Kedai Kak Su tu...mak angkat aku ni  xubah mcm mak aku...walaupun aku kata sedap n aku suka, xbermakna aku nk makan byk kali...wawawa...bercinta aku makan laksa tu tau...sbb baru makan kelmarin n masih terasa kat tekak ni...emmm....
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
pastu ktrang g ke Muzium Padi...kat Gunung Keriang, Jerlun...dlm byk2 muzium yg aku g, muzium padi paling best n ada daya tarikn dia sendiri...dgn lukisan yg ala2 hidup tu, material yg kite leh guna utk posing...n muzium ni ceta pasal sejarah padi...dr awal hingga jadi beras :)
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~pesawah yg di import dr KL...mak emy n pak azni hehe~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~mari kite membajak sawah..kerbau cepat sikit...~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~pastu tumbuk beras..pisahkn beras dr kulitnyer...~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~fuhh...rehat jap kat pondok ni...~
pastu kami pulang ke rumah...otw balik dpt tgk ladang dragon fruit..projek kwan ayah angkat aku...tp xde buah skang ni...xdpt kami singgah...lalu je tepi ladang itu :)
sampai umah, lepak2...mandi2....n ready nk pulang...mak angkat aku nk ajak makan ikan bakar kat Kuala Perlis..medan ikan bakar yg glamor tu...dalm kul 8 kami gerak...sampai sana ramai nyer org....nk tunggu order punya la lama huhuhu
dah habis makan, baru ayah angkat aku sampai...tgk....ktrang jumpa mmg time dinner je..selebih nyer x jumpa...aku buka mata, dia dh g keje....emmm
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
pas makan, g stesyen bas Kangar...bas kami kul 11pm..saje ambik last bus..konon2 biar sampai pagi...alih2 kul 5am dh sampai...ni nk ceta...time kami sampai, yg ada bas executive coach...bas 2 tingkat...tp kami beli tiket bas ekonomi jer..xkisah la...dah kul 10.30, org kat kaunter tu announce yg bas kul 11 adalah bas 2 tingkat...aku punya la seronok....sbb hajat hati nk naik bas 2 tingkat dgn harga murah tercapai...hehehe...mak angkat aku n azni gelak2 tgk aku nyer perangai..sbb??aku siap g kaunter tu tny betol2..punya la excited nk naik bas 2 tingkat tu hahahaha
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~sblm meneruskn perjalanan dgn executive coach.. :p~
n time nk naik bas...aku peluk adik2 yg byk mulut tu...mmg peramah...salam mak...say gudbye kat along n ayah angkat aku....bas gerak je aku leh tahan mata lagi...masuk je highway...belayar la aku dgn lenanya hehe
selamat tinggal perlis indera kayangan....next time aku akan dtg lg...Insya Allah Wink
dan ada sesuatu menanti wai...
time aku kat perlis tu, aku terjumpa sesuatu..mmg aku hadiahkn utk ko...pe dia....Tongue
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
walaupun aku tahu ko kat negeri ikan patin, tp kg ko ada di perlis heheh...siap aku suruh mak angkat aku brenti kete semata2 nk snap signboard tu..utk wai, jgn marah ek..nanti kite g umah mak angkat kite sama2...n leh kite g kg ko tu hehe....
percutian kali ni mmg aku rasa puas walaupn sekejap..arap2 pasni ada lagi percutian yg leh meninggalkn kenangan manis utk aku kenang....mana ek..sabah?sarawak?brisbane?owhh.....hehehe
ok...next time ceta lagi...bubuiii
p/s;teringin nk wat umrah..... Smile

Wednesday, August 1, 2007

Penang 2007 : Part 1

salam... Big Smile
aku dh balik KL…n dah keje pon…aku n the geng dh berjaya melepaskn hajat nk berjalan utk tahun ni...walaupn mcm2 dugaan n ntah pape cobaan, smua ktorang redah jer...mmm…

pd mulanya, ktorang plan nk g tempat yg kami x pernh smpai...kalo ikut aku sabah n sarawak je kaki ni x jejak lagi...pkir nyer pkir, Penang @ Terengganu...aku pernh baca kat blog KD pasal dia n kawan2 ke Penang...so aku suruh la bebudak ni g baca...so memasing ON nk ke Penang...tp aku pon satu, print la story kd wat rujukan…ni hampeh…semua nk redah tp x berjaya mcm KD…utk KD n the geng..cayalah korang hehehe…..

pastu ktorang booking flight....tp hotel x booking...apa kesss???.x la..org hotel tu silap wat kn ktorang x dpt bilik....nk x nak, kitorang nk redah jer...cari la mana2 pon, asalkn leh tido....kat sini je dh ada problm!

Dan prblm ke 2 ....mimi n miza xlepas cuti utk ari isnin...miza sbb baru masuk keje gomen...so bos dia x kasi dia cuti mahupun MC....mimi ada keje last minit...sape x angin kan...xkan aku n aishah nk ikut diorang balik ari ahad...kami dah tekad...biarpun tinggal ber-2 jer, kitorang tetap balik isnin.....  

dan …percutian kami bermula…

Sabtu, 28 Julai 2007

janji berkumpul kat KL Sentral kul 8am…aku dh sms diorang sape lewat blnja breakfast…sharp kul 8am…memasing sms dh sampai KL Sentral…cari port kat McD n breakfast….dlm kul 9 naik bas ke LCCT..smpai sana lebih kurang kul 10, kami check in…g toilet sat…terus masuk dlm…alih2 flight delay sejam…tension!!!

Lebih kurang kul 1, kami selamat tiba d penang…aku ckp tune kene tukar…smua kene speaking Penang…hehehe.. lalu depan kedai2 jual perfume…n mimi sangkut beli miracle..terbang rm293 heheh….pastu kuar nk g ambik taxi…tetiba kami di datangi sorang uncle Cina..dia ni ala2 prebet sapu ..dia kata leh hantar n harga murah dr taxi airport tu..aku takut benarnye…tp miza terus ON…so ktorang ikut la Cina tu..dia tahu yg ktorang mcm takut2….sampai dia ckp 

"trust me okey…" okey la uncle hehehe…

Bila dia tny nk kemana, aku pon x tahu nk ckp g mana sbb kami xde hotel…so terus ckp dgn uncle ni…dia suggest Peking Hotel…ktorang kata ok la dr xde…harga RM80 utk satu mlm…bilik ok..ada 2 katil besar…ada tv..ada air-cond…tp satu je..menakutkan sbb ramai sgt cina dlm tu…ngeri tau…mcm ala2 umah tumpangan pon ada.. hahha..pas check in, solat jap pastu kami nk g makan…perut sudah lapar……

b4 smpai hotel, uncle tu dh tunjuk satu kedai nasi padang..dia kata sedap…kami pon patah balik n g kedai tu…dpt je nasi, smua makan x ckp2 dah….tp mmg seyes sedap…makan ctu mahal!mentang2 la kami x pndai ckp Penang..hangpa kenekan kami na…hehehe…

Pastu perjalanan bermula ke Bukit Bendera…leh tahan gak le nk jalan kaki ke Komtar..nk ambik bas…dapat naik bas, berdiri plak tu..adooii..siap aku wat lawak bangang lagi…tiba2…

"sapa nak p bukit bendera turun sini!" 

Terkedek2 la 4 org budak turun bas…hahhaa..lawak la…kelakar pon ada..jauh giler kami berjalan…wawawa…sampai tempt tiket kul 4…tp train yg ada kul 5.30…kene tunggu lagi…sambil tunggu, posing2 sat…train sampai je kami terus naik…sekali dgn pelancong yg berbagai bangsa, agama dan negara hehehe…sampai kat atas posing mcm x ingat..turun dr Bukit Bendera ambik cab …n terus gerak ke Padang Kota Lama….

Uncle teksi ni bg la info kat ktorang…dia suruh ktorang jalan kaki balik ke hotel…sbb dh dekat…so cuci mata mlm2 kat Penang…sgt la cantik…pastu ktorang beli 1 rojak n 2 air kelapa…time ni aku rasa sgt sweet…sbb?dh la sama2 penat pastu makan rojak yg satu tu…muka plak memasing kepenatan…pastu ktorang lawan minum air kelapa n habiskn isi dia..aku n mimi…miza n each…x tahu sape menang hahaha….

Ktorang balik ke hotel jalan kaki…smpai kat stesyen minyak, mcm dh sesat xtahu nk kemana…tny pekerja kat situ…dia kata jalan terus…pastu miza nk g toilet…pekerja tu ckp kat belakang….tiba2…
"lu nk p penang road terus ma…belakang mana ada jalan…" cina bengong menyampuk

"ktorang nk g bilik air…" miza  terus nk jalan ke belakang…

"mana ada jalan ma!..situ jalan mati…" cina tu  lg

"kami nk g toilet…nk buang air…td dia kata toilet belakang..so?"

Cina tu membebel x sudah…aku tarik tangan miza ajak balik…miza dh bengang…

"nasib baik kat tempat org…kalo kat KL, aku gaduh…"

Tp kelakar la gak…cina tu menyebuk je…ktorang bkn tny dia…dia dengar ktrng tny jalan…pastu nk marah2..apa hal plak….uhuhu…

Sampai hotel, tukar baju (x mandi k..hehe), wat pape yg patut b4 kuar dgn kawan aishah, arm..terus g gurney drive..happening mlm2…sbb ramai org lepak…pastu singgah sat restoran kapitan kat gurney plaza semata2 nk memenuhi keinginan mimi nk mangolassi…minuman masam2 mcm yogurt….leh tahan kemasaman nyer hehe….pastu baru ke night bazzar kat batu feringghi…aku n mimi memborong dvd…byk ceta2 best aku rembat…(bila aku nk beli dvd?) mimi plak beli semua cartoon jer…adooii susah ada member yg giler cartoon ni….hehehe

Pastu g makan char kuey teaw….rasa ok tp aku sedap lagi NZ wangsa maju…hahhaahha..lepak sampai kul 12 lebih…n balik hotel kul 1am..time ni kelakar sbb hotel tu siap ada jaga yg dh nk kunci pintu pagar…so terus rasa selamat lepak kat budget hotel tu…Wink 

Tp..suasana situ tetap happening sbb byk pub n bistro la n disco…x lupa gak awex2 pondan……..ahaks!

Sampai bilik, mandi n solat…siap kira budget aritu…pastu tahu2 dh kul 3am..pe lagi time to sleep….zzzzz

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~1st day @ Penang~

Penang 2007 : Part 2

Ahad 29 Julai 2007

Arini mimi n miza nk rodger ke KL…g breakfast kat kedai mamak....pas breakfast, uncle 2 yg nk bawa diorang ke hentian sungai nibong dh dtg…uncle 2 tu kawan kepada uncle smlm….uncle semlm dh bg no hp..kalo2 kami ada nk kemana2…sgt baik la org penang!
Time tu aku rasa sedih tgk diorang g dgn keta uncle 2 tu…huhu...saja nk ambik angin pag,ktorng jalan ke bazzar chawrasta…otw ke sana ada pasar cina…singgah jap…ingat nk cuci mata…alih2 telah memborng barang…wawa…

Pastu ktorang balik ke hotel…time tu dh kul 11…janji dgn naza kul 12….naza nk bawa aku kuar…naza, ex-clasmate aku kat uitm dulu…tiap kali g tempat org ada je kwan2 yg aku jejak...dulu g kelntan, nicky jd mangsa…padahal masa sekelas dulu, lepak dgn diorang pon x…masing2 ada klik…bila sampai kat tempt diorang, tahu plak jejak kan…x malu aku hehehe…
Kul 12.15 aku n aishah check out n tukar hotel yg lebih selesa n selamat…yerla ktorang dh tinggal ber 2..takut jadi pape kat budget hotel tu…tukar hotel depan tu jer…baru nk lepak kat bilik, naza call ckp dh sampai…aku n aishah turun n naza bwa kak nor n ifah..kawan tempat keje dia…ktorang gerak ke taman rimba….kat situ tempat mandi air terjun…aku cecah kaki jer…Smile 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~taman rimba~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~jambatan x bape tergntung~
pastu g taman rama2 plak…ni lagi best…takat ambik gmbar kat pintu masuk jer…x kuasa aku nk masuk tgk rama2..tp siap nyanyi2 lagu ella lagi….hehehe…
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~cak!!aku sempat interframe hehhe~
Pastu terus ke masjid terapung kat batu feringghi tu…just ambik gmbar gak…hehehe…
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~nmpak ckit je masjid tu...mmm~
otw tu, lalu kawasn yg kene tsunami…terkejut gak sbb punya la jauh laut dgn perkampungan yg musnah tu…mmg dasyat la kalo sejauh tu ombak sapu habis umah diorang…huhuuhu…
on the way balik, singgah toy museum…kagum aku….baaaaannnyyyaakkk sgt anak patung yg ada kat situ…sebut la apa jer, semua ada….kagum sekejap….hehhe
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~posing dgn raksasa~

pastu terus gerak ke Padang Kota baru…n g Padang Kota Lama – Fort Cornwallis….tgk2 kejap…tgk gak jam apa ntah namanyer….hehehe...singgah sat masjid kapitan keling....pastu perut dh lapo..apa lagi...makan time....

So ktorang telah makan nasi kandar yg paling glamour  kat Penang --Line Clear…ppeerrgghhh mmg sedap!sesuai dgn tekak aku giler kari…hehehe…aku n aishah ambik nasi separuh…sbb tahu byk lagi  makanan yg akan masuk dlm perut ni…pas makan, cuci mata…n aishah beli skirt yg bawah lutut…comel sgt dia pakai…tp aku tgk ala2 mcm budak skolah pancaragam nyer uniform hahahaha…tension je dia minta pendapat aku…tp dia beli gak pas aku sokong dia dr depan,blakang, tepi n depan…hehehe

Pastu ktorang memborong jeruk kat bazaar chawrasta…byk giler…nasib baik naza bawa geng…leh tolong kami…heheh..balik hotel antar jeruk pastu kuar balik ke Pdang Kota Lama (pesal aku asyik g sini je) …belasah pasembur dgn rojak buah…sedap giler.....aku siap beli kuah rojak tu bawa blk KL…aku belikn gak utk miza n mimi…kesian kawan2 aku tu x rasa hehehe…

ohh yer...pas kuar dr museum, tiada gmbar yg aku ambik sebab bateri kong...rugi...rugi....

Pastu….ktorang balik ke hotel…naza dgn baik hati nk anta aku n aishah ke airport esok..terharu aku….hehee…aku suruh naza stop kan depan ckit sbb nk g 7 eleven…pas g 7 eleven, aku n aishah window shopping plak kat depan tu…dan aku tersangkut beli baju lagi ….wawawa…pastu terus balik hotel…mandi2..solat….lepak smbil mkn buah + tgk tv….

Lebih kurang kul 11pm, arm – kawan aishah call dah sampai…ktrang turun n lepak kat depan hotel jer…kat situ mmg meriah…x takut langsung hehehe…memula x nak makan…tp kak nor kata sup kat situ sedap…lagi2 makan dgn roti…so aku n aishah telah meng'order' 1 set sup tu…sedap!mmg sedap…aku dh rasa kalo balik KL conform perut meragam…aku main makan jer…x kira masa langsung…hahahah…

Lebih kurang kul 12 lebih ktorang naik hotel balik…kemas barang2 sbb esok nk balik dah…pastu tido….kali ni mmg aku n aishah pengsan t

Penang 2007 : Part 3

Last entry pasal penang......

Isnin 30 julai 2007

Sedar2 dh kul 8…burn subuh hehehe…mandi n siap2 nk kuar…g breakfast kat hotel…pastu aku n aishah nk rasa naik beca…beca kat melaka lagi cantik...Wink naik beca sampai Komtar…

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~kesian pkcik tu kayuh beca..dh la aku 'comel' hehhe~

pastu ambik bas g jety…nak naik ferry ke butterworth pastu patah balik ke pulau….best la dia nyer pembayarn masuk tabung…senang x payah pakai pape kad mcm lrt….Wink

Sampai pulau balik dah kul 11…aku n aishah kene check out kul 12…ambik bas kat situ…alangkh lembapnyer bas itu..hehehe…sampai komtar dh kul 11.25…pastu sempat singgah chawrasta beli jeruk lagi…smlm kira2 balik x cukup hehhe…pastu beli biskut tambun…otw balik aishah ckp kite x makan cendol pon…g la minum jap cendol n cucur udang style penang kat tepi pasar tu…tp kami share…kalo makan sorang satu, conform x habis….pastu terus jalan cepat2 balik ke hotel…sampai hotel kul 12.15pm….

Time nk bwa turun barng2, punya la byk..call receptionist suruh antar troli…pastu bawa brng ke luggage room…tinggal brang kat situ pastu aku n aishah naik beca lagi g makan kat restoran hamedeeya…org kata nasi beriyani dia sedap…aku n aishah pon try…ambik nasi separuh n ayam tandoori n ayam goreng + murtabak ayam…wawawa…ssseeedddaaappp….aku n aishah makan dgn selera gile…betol kata org, restoran tu sedap! hehehe…aku kesian kat mimi n miza, kami belikn utk diorang murtabk + aku n aishah tapau gak utk family ktorang….siap import  murtabak penang ke KL hhehee

Sampai hotel balik, naza n kak nor dh tunggu…..pastu aku masukkan barang2 ke dalm beg naza….siap naza bg beg lagi sbb brng byk…seyes kelakar..dgn satu kotak n beg sedrhana besar nk bawa balik….time dtg memasing bawa beg belakang jer…hahaha…..time balik, mcm org nk pindah umah!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~packing brng2 dlm beg naza..hahaha~
Otw ke airport perjalanan ok…check in barang2 kami dan time nk berpisah dgn naza n kak nor...sedih plak...time masuk ke tempat departure tu, rasa mcm sedih sikit + happy…merasa gak org anta aku kat airport..ada org lmbai2 lagi… hahahahha…..

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~b4 check in...~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~gmbr kenangn dgn naza~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~selamat tinggal penang~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~tanpa airasia aku xkan terbang... Wink~

Balik ke KL…sampai lcct ambik bas ke Kl Sentral n kakak aishah jemput kami….aku lepak umah aishah n mlm miza dtg ambik aku n brng2 dia gak….Shades 

So, tu jela memory kat penang...aku n aishah kat sana asyik ingat mimi n miza jer..pe ktorang wat, pe ktrang makan…kalo la diorang ada, kan best hehehe..mcm syg kawan la konon2 nyer….Tonguedan....kami telah berjanji....~nk jalan sama2 lagi....hehehe

************the end**************

Thursday, May 31, 2007

Pulau Pangkor 2007

Ahad - 30hb April 2007

pas subuh, aku dh ke dapur..wat pape yg patut...perap ayam...ikut citarasa n recipe aku hahha..x sedap padan muka...pastu masak lauk utk lunch..aku wat ayam masak kicap n ulam timun n sambl belacan...tp ibu yg masak...emm fetty masak nasi, goreng nugget n masak sayur.....janji kul 8.30 nk gerak..(tp dgn budak2 ni kene ckp kul 8...selalu je lmbat...)sharp kul 8 diorang dh terpacul depan umah fetty..kalo nk berjalan, pndai plak ikut time...kalo nk g mane2, lmbat jer memanjang...hehehe

so bertolak aku dr kg ke lumut...sampai kuala sel., isi minyak n angin tayar keta...pastu sampai Sg Besar, berenti nk breakfast....singgah Fajar jap..beli brang2 keperluan yg x cukup lagi...pastu teruskn perjalanan smpai ke Lumut...parking keta n gerak ke jeti...sampai lebih kurang kul 12.45pm...dpt ferry kul 1.15pm...aku dh  xlarat...malas je nk naik kat atas ferri tu..so budak2 ni je la yg g berposing kat atas....Tongue 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~5 pasang kaki berjaya jejak Pangkor~ 

sampai jeti Pangkor, sewa 3 biji motor...singgah isi minyak jap..semua full tank...pastu gerak ke chalet ktorang kat Pasir Bogak...check-in punya la lama..aku x tahu apa masalh diorang...huhuu..bilik ktorang saling mengadap...so keluar masuk bilik org mcm tu jer...hehe...pas solat, iwan g beli air utk makan lunch...aku n fetty hidang n buka bekal...sama2 makan sambil borak2....siap2 nk gerak tp ujan la plak...lepak atas katil sat...kul 4 baru gerak naik moto....1st tempat nk g Kota Belanda....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~berlatar belakang kan Kota Belnda~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~kat check point~ 
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~main peluk2 tiang...~ 

pas berposing, pastu gerak ke Fu Lin Kong Temple....tempt ni x biasa nk g...so mmg aku ilang arah ler....alih2 kami sesat...waawaa....kebetuln aku dh bawa map..tgk balik...nk pusing balik atau teruskn...tp aku rasa teruskan sbb aku tgk jalan dia leh smpai kat chalet kami nanti...masa ni mmg kelakar...sbb moto aku n iwan mmg la leh speed..moto kriss..tp aboi n farik, mmg jenuh la kene gelak...susah giler nk naik bukit...hahaha...ktorang berjaya naik jer, tunggu diorang yg siap wat aksi berkayuh tu...lawak..lawak....silap arr x ambik gmbar hehehe...

sampai separuh jalan, diorang dah x tahn nak mandi laut..so ktorang stop kat satu tempat ni..x ramai org sgt...sebelah kanan kami ada group gay..geli la tgk spesis mcm ni...n sebelah kiri group lelaki n permpuan...diorang berkhemah kat situ...best je tgk diorang....ktorang kat tgh2...mandi manda....tanam fetty n farik...farik ktorang wat badan perempuan ngandung....n fetty wat badan lelaki...(imagine sendiri la yer mcm ne hahha)

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~kepenatan berkayuh di lautan hehe~

dlm kul 7pm, kami balik...sampai chalet, lepak2 kan diri...pas mandi kepala aku sakit plak..fetty dok picit aku...mmg kepala dah panas..diorang dh risau...hahaha...dlm lebih kurang kul 9, ktorang gerak ke chalet mak angkat miza..utk makluman miza n aishah pon turun pangkor gak..diorang dh sampai ari sabtu...nk tumpang BBQ jer..makan kat tepi laut la konon...hehehe

siap semua dibakar...menu dia ayam,ikan,sotong, ketam n kerang bakar + nasi putih + teh ais+ coke...mewah la makan mlm tu...x larat nk habiskan...rugi jer...tank semua dah full!!..x jauh tu ada tempt karaoke...ktorang makan ala2 candle light dinner + ada org nyanyikan la konon..suara nyer sedap yg amat...hehehe...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~sebelum.....~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~selepas.....memasing kekenyangan...~

pas makan2, memasing layan blues...iwan dok nyanyi2....aboi dgn N-Gage nyer...fetty dok layan sms...aku n farik jer dok borak2 ngadap laut...byk la luahan rasa...n secara x langsung aku mula pkir future aku...ntah la...xde jawapan....huhuhu...iwan dah ngantuk, ajak ktorang masuk beradu..time tu pon dah kul 12 lebih....n balik bilik, basuh bekas2...pastu aku n fetty borak2..n tertido lebih kurang kul 2 pagi.....zzzzzzz

Isnin - 30hb April 2007

lebih kurang kul 7.30am, ktorang dh gerak..nk g pulangkn bekas kat chalet mak angkat miza...ketuk bilk diorang...emm terbongkang je semua....janji jumpa kat pntai...lebih kurang 8 lebih baru diorang turun...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~sempat posing...~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

pas posing, gerak ke Teluk Nipah...breakfast kat sana...makanan ok..cuma air jer...susu kurang...aku macm minum teh jer...susu nyer xdak..farik pon sama...teruk tol ar..kedekut susu..uhhuhu..tgh sembang2, tetibe aku nmpak kawan aku, arni..(y,ingat x program anak angkat...arni yg 1 umah dgn aku dulu)..waaawaa..havoc la kejap...lama gile x jumpa...aku lost contact kalo x silap thn 2002...pas habis dip terus ilang....tukar2 no hp...borak2 pastu aku minta diri..nk g jalan plak.... Wink 

arini nk g gak Fu Lin Kong temple tu..aku dh tny sorang akak tu..kali ni nyer redah, berjaya jumpa..sebenrnye dh lalu pon smlm...x perasan signboard jer..tu pasal terlajak jauh....sampai sana, ikan kat kolam semua besar2..pastu posing kat mini tembok besar cina...x dpt g cina, tgk kat pangkor jadi la kan...hehee... 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~tgk ikan...smbil posing...~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~posing atas tembok besar cina~ 

pastu terus gerak ke Teluk Nipah balik....nk jalan2 kat pulau...naik boat.... 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~mcm skuad navy x?~

pas abang boat bw round pulau, dia tinggalkn kami kat satu pulau...suruh mandi manda kat situ..pas sejam dia dtg balik...tp x syok la mandi situ..byk batu karang...sakit kaki...semua kaki terluka...di sebabkn aku x pndai berenang, aku paut pd iwan...so merasa la gak kaki terapung ke atas...dan kayuh ala2 org berenang...ok x ??hehehe

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~kenangan atas batu...~

balik semula ke Teluk Nipah, n gerak ke chalet ktorang..masa tu dh kul 12pm..janji dgn cina motor tu kene return kul 12.30pm..secepat kilat le bersiap...n sampai jeti, kul 1...lewat la tokey...ingat nk tmbah lagi masa, tp sejam dia charge rm10 sebiji motor...cancel kan je la...huhuhu..

pastu, round kat pekan pangkor....beli key-chain n t-shirt...kene tunggu lama...ferry xde..sempat lg posing.... Wink 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~jeti Pangkor~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~fetty n aku~ 

sampai lumut, ambik keta pastu cari tempt makan..lapar giler...pas memasing dh kenyang, baru le shopping sotong kat sana...bile iwan tgk je aku memborong, terus dia kata... "kalo mcm ni la mi, menangis lelaki kuar shopping dgn ko..." hahaha...nk ckp pe ramai yg kirim...so belikan je...hehehe.

pas simpan barang kat keta, gerak ke Lumut Waterfront..pastu gerak ke depan sikit, Dataran Lumut...kat situ ktorang posing gak...singgah makan ABC N Cendol n Rojak Buah..saje nk habiskan masa..malas nk balik awal....hehehe

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~dataran Lumut~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~farik n me Wink ~ 

lebih kurang kul 6,gerak balik ke kg..otw balik call angah...sbb dia dh janji nk blanja kami makan..tebus kesalahan cancel last minit..dia kata on..tunggu kat mama tomyam kul 8.30pm....otw balik tu, aku dh letih so x nmpak jalan...farik tny masuk kanan ke, aku kata straight..rupanya salah jalan..x pasal2 kene marah...huhuhu...dia x layan aku dah..x sengaja dah penat...tp kejap je...dh jumpa jalan balik, terus dia ejek aku...hehehe...balik tu farik drive laju giler....leh kami smpai 8.30pm kat kuala selangor.......

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~otw balik...~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~mama tomyam...~

pastu diorang anta aku balik...mcm sedih jer...walaupn sehari je, tp syok g dgn diorang..pasni nk jalan2 lagi..tp x plan nk kemana...kalo dah suka laut, aku ajak berkhemah kat PD..kali ni x payh tido chalet....cost utk ke Pangkor satu kepala rm100...aku yg pegang duit...sesen pon diorang x kuar duit...duit shopping je yg x cover..selebihnye pakai duit collection...dari penginapan, minyak keta,parking keta,ferry pergi balik,sewa moto,minyak moto,makan (2x breakfast,2x lunch,dinner n minum petang),naik boat n beli pape (barang2,air mineral, jajan,roti dsb)....

corat-coret...1.x tahan dgn diorang, sikit2 isap rokok...lemas tau dak...hehehe
2.diorang suka mandi laut...asyik mengomel je bila nk mandi...aku n fetty suka jalan2...tp mandi leh tahan hehehe
3.farik n aboi paling suka berposing..mcm2 aksi diorang wat...aku n fetty mcm x caye jer ahhaha
4.kesian iwan...jadi bahan jer....tp kalo x dak iwan..alamat sunyi sepi la...iwan yg comel....hehehe
5.dr g pangkor ni, satu kesimpulan yg aku dapat....hargai la kawan di depan mata kita..nape aku ckp mcm tu..aku n fetty nk sgt angah pergi...diorang plak sibuk nk ajak normah...tp baik angah @ normah, memasing x jd follow...normah kene keje isnin..cuti di bekukan....angah pon sama...memula skolah dia kata cuti..tetibe x jd...tp biasalah cikgu govt...mane de cuti tahunan kan?? Wink 

pape pun sweet memory aku dgn dak2 ni...bila la kite nk g lagi.... Wink 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket