testing

Friday, December 31, 2010

dua.kosong.satu.satu


entry terakhir 2010...


esok datang nya 2011......

terima kasih 2010 yang banyak menyinarkan hidup saya..... (^_~)

2011.......come to me bebeh!ekekeke....

dayung sampan pakai buluh,
itik berenang mati lemas,
selamat tinggal 2010,
selamat datang 2011......

# mana-mana azam yang tak berjaya tahun ni, carry forward je la ;p

Thursday, December 30, 2010

Say No to NASI........


aku dah naik pening kalo nak makan...

kalo breakfast, x nasi lemak n behun goreng aku makan tosey...tp kalo pekena tosey mengadap la ko kuar masuk jamban...perut menggelabah kot makan masam2 pepagi...

roti canai aku baru beli sekali je wat sarapan....mee goreng aku banned...dah tu pe la aku nak makan pepagi....roti n cicah nescafe pilihan aku yang terakhir....



lunch lak tengok mood nak makan...kalo nak layan fastfood, merasa la ke pizzahut, kenny rodgers mahupon subway :)


kadang2 beli kunyah2 sudah...tapi kalo mood nak makan nasi datang, ari2 leh layan nasi..........

ni kunyah2 aku...
kos kunyah2 je dah rm4.50 hehehe

tapi semalam entah hantu sape masuk dalam badan, aku makan nasi gile mual!balik rumah semalam pon mual x ilang lg....sampai x lalu nak makan...

semalam aku makan nasi + ayam goreng + tempoyak + timun + kuah lemak...pas makan perut senak...rasa mcm nak muntah kan jeee...tp x leh plak :(

malam aku minum air limau....pon tak lega gak...arghhhh....

selamat tinggal nasi....aku nak coba hidup tanpa mu selama 3 bulan....huhuhu

tapi aku teringin la nak makan burger-air-tangan-sendiri :)

naik 2kg kot pas makan burger ni :p

aritu balik kampung, aku beli burger mentah...pastu layan anak2 acik ada yg nk special la...double la...enjoy je diorang tgk aku masak kat dapur...

"kak emy nak meniaga burger ke?" jidi

"ye la..leh tak kak emy meniaga depan sekolah jidi.." aku

"boleh..nanti jidi tolong" jidi

"tak malu ke kak emy jual burger?" aku

"tak la...mesti orang ramai beli nanti" jidi

sedapnyerrrrrrrrrrr....

hehehe...aku kalo balik kg, budak2 ni mmg aku suka layan...tu pasal nama aku sering disebut2 bila nak balik, bila nak balik...muahaha.....kesian sepupu aku ila tu...selalu belnja diorang macam2 tapi diorang xde pon seru2 nama kak ila...yg selalu kene seru..."kak emy..kak emy..kak emy" hahhhaahaa

so segala jenis NASI, selamat tinggal la yer...i nak hidup tanpa u selama 3 bulan....tapi kalo sape2 nak bagi NASIhat, aku terima (^_~)

Sunday, December 26, 2010

tak salah kalau berangan tapi salah kalau biarkan sampai bila2 jadi angan2 jeee...

2010....aku wat wishlist....klik sini -->Wishlist 2010

5 hari je lagi nak sampai 2011....tapi yang aku dapat....

1) Handphone - I phone mahupon Samsung Corby

lupakan je la...tak dapat pon...muhahaha...setia je la dengan HP Blackcurrent aku tu hohoho

2) Netbook

yang ni aku tak dapat lagi...tapi aku dah ada laptop 1...dan dalam masa terdekat / buln 1 2011 aku dapat lagi satu netbook PERCUMA....yang tu mungkin aku nk jual...sebab aku dah ada laptop...b4 ni wat wishlist dua2 tak de...bila dah ada, dua2 plak aku ada....ermmm

3) Camera dabak...

tak kan beli kot...buang duit jer kuikuikui.....

4) Jam ada jenama...

haram aku nak beli...tak beli2 lagi....dari beli jam baik beli handbag ye dok??ekekke

aku tekad 2011....tahun aku nak buat hutang...aku nak beli ni....


ATAUPUN.......

kalau aku panjang umur tengok la hujung tahun 2011 berjaya ke tak ahahhahaha

# dulu selalu berangan nak beli rumah b4 30....nak g wat haji b4 35..arap2 Allah murahkan rezeki aku...amin :)

Thursday, December 23, 2010

Kalau cinta...

Kalau Cinta - Aliff Aziz ft Joanna

Aliff Aziz
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Sebagai ratu

Joanna
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

Duet
T’lah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta

Joanna
Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Aliff Aziz
Seluruh Jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu

# lagu ni 1st time dgr tak sedap....lama2 macam eh ok plak hehe...tp rangkap pertama Alif Aziz tu memang best! :D

Wednesday, December 22, 2010

lama aku tak berblog!

arini je dah hampir ke penghujung 2010...OMG!

hujung2 tahun biasa la...ada rezeki sikit, dpt la aku wat part time...tp rasa mcm nak mati...weekdays keje dah letih giler + weekend pon aku keje gak..rasa badan dah lunyai dah ni!

target 2010 habis....part time job pon settle n duit pon dapat :p

makin aku dapat duit lebih, makin banyyaakkk plak komitmen...poning kepala den!ni pon dok dlm bilik pegang mesin kira...wakakaka....harap2 semua hutang piutang settle...kalau boleh 2011 aku nak bersih dari segala hutang.amin.

ermm kat tempt keje aku ada 3 org budak praktikal...sorang dah challo...tinggal lg 2 org..sempat la wat makan2...celebrate sikit...kadang2 aku rasa aku ni muda jeeeee....lagi2 join bebudak muda belia ni ahhaha...giler perasan kan????muahahha


bebudak kat tempt keje baru ni leh tahan sengal....aku suka membahan org...hahha..tp aritu entah macam mana aku pakai baju sama plak dgn aqmal....arini sama2 biru, esoknye sama2 plak oren...masuk ari ke 3 aku pakai hijau...awal2 nas sampai dia tegur

"ingat pagi td nak pakai baju hijau...tp malas nk ion...pakai baju hitam"

aku pndang ila....ila pndang aku pastu ktrang gelak....aku sambung wat keje...elok aqmal plak sampai....

"amboii hijau nye dia....pagi tadi dah pegang baju hijau...tp x jadi letak balik"

time ni aku gelak besar...mmg gelak x hengat....sampai aqmal pon pelik....

"kot ye pon nak sama baju dgn aku, leh tak wat dialog lain2...style lama la korng....ekekeke"

masing2 leh tahan sengal gak...ceria la sikit..xde la semua mcm singa laporr...aku jgn ckp la...dtg mood garang aku, mmg kene la bebudak yg dtg kaunter...ekeke

letih oii keje kat kaunter...nak layan kerenah manusia wawawawa....

TAPI.......

kalau time sengal aku dah datang, ni la jadi nyer :p


daaaaaaaaaaaa.......

Sunday, December 12, 2010

Wajib Tonton : Ngangkung


sempat gak aku layan ceta ni :)

ceta ni dah lama kat wayang.cuma baru last weekend aku dapat menerjah panggung yang berhampiran :)

ceta ni OK!!!best...lagi2 ada Sam...gelak tak hengat je...ada gak pengajaran dari ceta ni dan sedih sikit pon ada gak...overall memang best!

tapii.......Adnan Sempit tetap terbaeekk la....lagi suka tgk Sam dalam AS :)

Papadom pon bg aku terbaekk gak.... ekekeke

yg best lagi tu, byk scene dalam movie Ngangkung ni kat lubuk aku...nun kuala selangor...pekan BB [kedai apek pon masuk], pantai remis, jeram, kuala sel. :)

pasni kalo ada masa, nak layan hantu kak limah balik rumah plak!seram-komedi aku layan....kalo cerita berat mmg susah sikit nak masuk wayang :p

owh yer...aku tak suka dengan tajuk movie skang-->Aku masih dara???aku tak bodoh??pehal eh...movie aku masih dara lagi x boleh blah!kaitkn pompuan bertudung dgn love bite...elloooo...excuse me!!!!!!!!!!

huh!ceta2 macam tu aku tak layan ler...... :p

so kalo nak layan Ngangkung, sempat lagi ke cinema berhampiran :)

Friday, December 10, 2010

D' Belai Spa...


aku rasa sesuai sangat la spa ni kasi nama d' belai...terasa2 diriku di belai walaupn kat muka je muahaha

aritu pas keje, miza ajak aku memanjakan diri...aku dah lama nak pergi, tapi kekangan masa menyebabkan tertunda2...so ktrng redah gak la...itu pon lepas keje.kalo nak tunggu weekend, minta maaf la,weekend aku dah full sampai buln 3 2011 muahahahhaha

so pas keje terus shoot g tmn sri gombak....

aku nk wat facial treatment...dan miza plak ambik pakej slimming...ermm mmg slim la aku tengok dia ekekeke



sessi aku memula dia bersihkan muka dulu...pastu letak toner...pastu pakai mesin wap..kasi liang roma terbuka...pastu muka aku di lap dan dia pakai mesin pe ntah buang daki2 n jerawat2 nasi....pastu letak masker...dan akhir sekali dia letak pe eh kat muka...ntah x perasan hehe...dan dah siap....nampk senang tapi ambik masa 1jam 30minit gak la :)


extra belaian, dia massage tangan aku dengan lulur pe ntah...best2 kene urut :)

time aku datang tu, ada orang lain datang sama....tapi dia buat bekam lintah...letak 3 ekor lintah kat muka, then lintah tu akan isap darah kotor.geeeellliiii......x berani aku nak tengok...treatment ni untuk orang yg ada masalh resdung dan jerawat.nanti aku nak try la...kot2 la pas kene isap dengan lintah tu jerawat aku pon ilang :p

harga dia, agak berbaloi....sesuai la dengan treatment dia buat...kalo nak mahal nye pakej pon ada...tapi aku ambik pakej mampu bayar je ekekeke



kalau nak usha2 website dia, leh la klik sini --> D'Belai Spa....

p/s:teringat time g spa kat Bandung...fish spa untk kaki + massage satu badan + lumur minyak + sauna + jakuzi =rm35...murahhh sangat...kalo kat KL ada, tiap2 bulan kot kene terjah :p

Tuesday, December 7, 2010

1 Muharram.......

salam.... :)

hari ini dah 1432Hijrah ...dah masuk tahun baru :)

azam????aku nak up sikit wat amal ibadat ni.kalau boleh nak lebihkan yang sunat dan mantapkan lagi yang wajib...biar ada azam sikit, baru ada hati nak improve diri :)

aku berharap kehadiran tahun baru ni akan mengubah hidup aku menjadi lebiiiiihhhh baik....aku ni banyak sangat buat dosa kering [ye ke kering?] ekekeke

untuk semua salam maal hijrah :)

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman





p/s:semua orang cuti, aku tetap keje...:(

Thursday, December 2, 2010

I to the Z to the U to the R to the A!!!


aku tengok nama Izura tu pon aku geli gak muahahaha

nape ntah FB x leh accept nama Emy Takeshi tu..sayang oii...sejak aku kenal dunia cyber, nama tu la aku guna ....YM n FB....dan aldyst untuk blog n forum...dua nama ni jela aku guna di mana sahaja...chewaahhh

dan aku x leh nak in la dengan nama Izura tu...loyaa tekak...loyaa.....ekekke

skang ni aku rasa nama aku dah macam2...KKS keji panggil aku 'akak petai' sebabnye aku x makan petai aku dapat nama tu...kejam!

pastu musim chinta, terus la aku poyo nak guna nama Chinta gak hehehe

dan skang aku pakai chinta pun2....kelasssss.....korang tgk tak pun pun kat tv2....fahrin ahmad, remy ishak n marsha...best la...erti persahabatn...sedih aku tengok remy belakon...dari tak suka terus jatuh cintasss aouwww.....

KKS pon ada gelaran gak....siken - mak yam, as - nandoi, dee - ustazah sally (dah berhijrah haruslah tukar gelaran) - mak - mak pui2 n sue - pui sbm....kadang2 gelakar gak...entah hape2 nama gelaran...tp tu la yg wat comel je :p

setiap hari ktrng akan beremail2 sampai lebam....ikut kebzyan masing2...sape bzy mmg susah la nak reply...sape boring/ngantuk email dia la paling banyakkkk ekekeke

bila tak beremail rasa lain macamm...seyes...rasa mcm missing sesuatu je...

untuk KKS....sila tinggalkan komen!!!!!!!!!!!!

tata....