Posts

Showing posts from February, 2011

Langkawi 2011 - Shopping @ Kuah

Image
entry terakhir cuti-cuti Langkawi :)
kalo tak ke pekan kuah untuk shopping, macam x lengkap ke Langkawi kan :p
so memang asyik ulang alik ke Pekan Kuah je....antara tempt yang ktrang singgah Hj Ismail Group & Langkawi Saga...



dan tak lupa juga singgah di Idaman Suri....

kalau banyak masa, leh la singah lagi banyak kedai kan....dari segi harga coklat kalau tengok balik harga lebih kurang...tapi kalau nak penjimatan banyak kene rajin la kuar-masuk kedai...ekeke
ktrang memang baeekkk nye survey....so mana yang murah kitorang borong situu :p
hasil borongan...............
set periuk vision, set pinggan mangkuk & pan masak lempeng :p


beg roda ni pon beli kat sana....coklat nye memang sah2 la kan kene borong :)

gemuk pasal makan coklat banyak2 muahahha
tamat kisah Langkawi...lagi 4-5 tahun kite g lagi ye (^_^)
p/s:gambar jadi sebesar alam...malas nk edit wakakaka

Sawadekap......

Image
[entry di auto published kan..ecehh]
yeahhhhhhhhh.....akhirnya aku ke thailand muahahha
percutian singkat kali ni aku pilih untuk ke Krabi....kira ala2 destinasi budget pasal aku bawa rm300 jer hehe...tukar duit thai dapat la 3000baht :) kali ni ktrang gamble..hotel x booking, transport x de...nak buat ala2 backpaker....duit tu cukup ke tidak, aku pasrah *nangis!
dan.....trip kali ni disertai oleh KKS -> as, mak pui & su....

untuk korang yang bekerja di hari isnin ni, layanla lagu ni ye...mana tahu semangt nak g negara jiran ke nanti hehehe
krabiiii!!!!!!!!!!!!!! ko tunggu, aku nak datang ni....muahahaha


p/s:negara jiran ke 3 selepas indon & singapore....pasni kite g brunei plak yer :p

orang segamat datang KL

Image
kadang2 kalo sorang datang KL, mula la ramai plak yang turun ahhahaa
awal buln 1 ana dari JB turun awal buln 2 as dari perak lak
dan.....last week ila dari segamat plak turun.... :)
dan seperti aku bagitau b4 ni, kalau kawan datang aku adalah happyyyyyyyyyyyyyy :D
ila every weekend dia akan travel Johor-KL-Tanjung Malim...jumaat-sabtu ada kelas...orang wat master memang la kene super duper bekorban apa saja..termasuk tinggalkan suami dan anak ecehhh
tp aku tgk semangt nak sambung belajar ni hanya pada org dah kawen je..yg bujang-tak-de-sangat-komitmen-pasti-malas.....muaaahhha*aku sbg contoh :)
kebetulan kelas ila batal...time tu dia dah otw ke TM...terus rodger aku kata nak turun KL....nak tumpang tido semalam...
aku rodger Jun, dia ON....aku tny ila sape lg dia nk jumpa...
"jumpa wai ke...dia ada x?"
aku rodger wai...diskus sikit2 terus ON lepak...pakej bertmbah dengan penginapan di taja oleh waikiki..lama x guna nama waikiki hehe
pas keje aku g lrt kg baru...jun & ila pickup ak…

Langkawi 2011 - Tempat menarik II

Image
sambung aktiviti @ Langkawi.....

a) Dataran Helang..

rasanya wajib g la kalo dah sampai Langkawi :)
b) Taman Legenda
lokasi dia bersebelahan dengan Dataran Helang ni...tak round habis pon kat dalam tu...just tgk2 sikit je :)



c) Laman Padi Pantai Cenang
time ktrang sampai bebetol panas meringat kat atas kepala...memang tak kuar dari kereta la jawapnya...ambik pic je dari dalam kete :)


d) Tanjung Rhu
lokasi ni paling ujung sekali...saje la nak tengok tanjung rhu..cantik memang cantik.sepanjang jalan banyakk pokok rhu :p


e) Air Hangat Village
port utk merendam kaki...saje lepak2 kan kaki..kasi sel2 mati semua nyah...hehe....cantik gak tempat ni lepas di upgrade....

f) Pantai Pasir Hitam
ni lokasi terakhir aku g....nak tengok gak ada lagi ke pasir hitam tu...ada la sikit....untuk kenang-kenangan generasi akan datang :)


b4 balik pekene laksa utara....x sedap la...dua port aku g, dua2 x beshh..sudahnya balik KL gak le dpt makan laksa cedapppppppp :p
settle kisah langkawi...eh eh..ada lagi sat…

Happy Together 2011

Image
salam pagi rabu... :)

cuti maulidur rasul semalam memang cuti paling best la aku rasa.sebabnya aku tido sampai aku lupa dunia sebenar :p

sedar dari tido je dah kul 12pm!bangun settlekan dapur periuk belanga + basuh ayam, basuh kain baju, cadar, comforter, langsir....mandi....lunch...layan tv....nasib baik ibu rajin terus masak.kalo dia suruh aku masak pon aku ok pasal aku dah lama kot x masak2 kat dapur.maklum la bzy bekerja di hujung minggu ekeke

kul 4 aku tido lagi sampai la ke 5.30...mana la aku tak rasa best muahahha

memang terbalas la tido aku selama ni...puas pon ye gak

cuti raya cina aritu aku balik kampung halaman....aku plan nak celebrate sempena keje baru ni..nak kasi la family aku rasa..so aku rodger semua suruh balik kampung....diorang tengok kelendar n ONce dealova muahaha

menu simple jer...soto - satay - cheese cake - buah2 - dadih + air soya...


pokteh siap call aku....
pokteh : "dengar kata nak wat makan2 ye..tak ajak pun"
aku : "ibu tak call eh...hehe...aah la te…

bila cik as turun KL...

Image
aku kalo kawan2 nak datang KL ni rasa macam bestnyerrrrr.....leh lepak!
cuti raya cina aritu, cik as turun...aku dapat layan sehari je pon...3 hari lg aku rodger ke kampung halaman :)
tu pon bok [abg as] wat makan2 sbb masuk rumah baru..dah as turun KL, so jom la kita ke rumah abg as tu...bergabong dgn as + dapat makan free muahaha
kak kin datang ambik then shoot ke ampang...cun gak umah bok...suka je aku kalo dapt umah gitu... :)
kak kin n cik abg :)
posing dulu sebelum start majlis tahlil....pas baca tahlil terus acara makan2....kenyang perut makan byk....dah la sedap menu lunch aritu....erkk... :p


jan pon join gak..so dia dtg dgn mak pui..pas settle semua, kak kin balik dulu....aku-as-mak-jan memulakan aktiviti ronggeng...jan single sbb jue keje...ambik anak dia yg comel tu -->khalif :)
1st port bawa cik as makan aiskrim kat ice room kota damansara :)

order 3 jenis aiskrim...sama mcm aritu...nut, tropical...n try yg baru bluebery...n tak lupa gak tempura durian tu :p


jenis aiskrim :)

kami…