testing

Saturday, February 26, 2011

Langkawi 2011 - Shopping @ Kuah

entry terakhir cuti-cuti Langkawi :)

kalo tak ke pekan kuah untuk shopping, macam x lengkap ke Langkawi kan :p

so memang asyik ulang alik ke Pekan Kuah je....antara tempt yang ktrang singgah Hj Ismail Group & Langkawi Saga...




dan tak lupa juga singgah di Idaman Suri....


kalau banyak masa, leh la singah lagi banyak kedai kan....dari segi harga coklat kalau tengok balik harga lebih kurang...tapi kalau nak penjimatan banyak kene rajin la kuar-masuk kedai...ekeke

ktrang memang baeekkk nye survey....so mana yang murah kitorang borong situu :p

hasil borongan...............

set periuk vision, set pinggan mangkuk & pan masak lempeng :p



beg roda ni pon beli kat sana....coklat nye memang sah2 la kan kene borong :)


gemuk pasal makan coklat banyak2 muahahha

tamat kisah Langkawi...lagi 4-5 tahun kite g lagi ye (^_^)

p/s:gambar jadi sebesar alam...malas nk edit wakakaka

Monday, February 21, 2011

Sawadekap......

[entry di auto published kan..ecehh]

yeahhhhhhhhh.....akhirnya aku ke thailand muahahha

percutian singkat kali ni aku pilih untuk ke Krabi....kira ala2 destinasi budget pasal aku bawa rm300 jer hehe...tukar duit thai dapat la 3000baht :) kali ni ktrang gamble..hotel x booking, transport x de...nak buat ala2 backpaker....duit tu cukup ke tidak, aku pasrah *nangis!

dan.....trip kali ni disertai oleh KKS -> as, mak pui & su....


untuk korang yang bekerja di hari isnin ni, layanla lagu ni ye...mana tahu semangt nak g negara jiran ke nanti hehehe

krabiiii!!!!!!!!!!!!!! ko tunggu, aku nak datang ni....muahahaha



p/s:negara jiran ke 3 selepas indon & singapore....pasni kite g brunei plak yer :p

Saturday, February 19, 2011

orang segamat datang KL


kadang2 kalo sorang datang KL, mula la ramai plak yang turun ahhahaa

awal buln 1 ana dari JB turun
awal buln 2 as dari perak lak

dan.....last week ila dari segamat plak turun.... :)

dan seperti aku bagitau b4 ni, kalau kawan datang aku adalah happyyyyyyyyyyyyyy :D

ila every weekend dia akan travel Johor-KL-Tanjung Malim...jumaat-sabtu ada kelas...orang wat master memang la kene super duper bekorban apa saja..termasuk tinggalkan suami dan anak ecehhh

tp aku tgk semangt nak sambung belajar ni hanya pada org dah kawen je..yg bujang-tak-de-sangat-komitmen-pasti-malas.....muaaahhha*aku sbg contoh :)

kebetulan kelas ila batal...time tu dia dah otw ke TM...terus rodger aku kata nak turun KL....nak tumpang tido semalam...

aku rodger Jun, dia ON....aku tny ila sape lg dia nk jumpa...

"jumpa wai ke...dia ada x?"

aku rodger wai...diskus sikit2 terus ON lepak...pakej bertmbah dengan penginapan di taja oleh waikiki..lama x guna nama waikiki hehe

pas keje aku g lrt kg baru...jun & ila pickup aku....balik rumah aku ambik kain baju....

pastu bergabong dengan wai dan ke kedai makan la kita ....

me & ila

waikiki....

cik jun :)


aku rasa hp ila asyik la berdering...faizal x leh langsung nk kasi ila space borak2 gelak2 dgn ktrang muahahaha....

tp faizal mmg x berubah...dari zaman bercinta, asyik call ila je...sehari entah bape puluh kali...rupanya dah kawen pon cmtu gak..beza nye dah kawen, leh 3G...ekeke...ila kata mmg cmtu la tiap kali diorang berjauhan...........

thanks wai & jun blanje makan malam tu....

balik rumah wai, aku dgn ila borak sampai 4pagi.itupon aku pikir aku nak keje esoknya.kalo tak mau aku tido pas subuh kot :p

yg comelnye, aku suruh ila garu belakang aku.rindu oi..dulu kat bilik tiap kali nak tido ila la jd mangsa aku...aku suruh dia garu kalo aku nak tido cepat....kejap je ko garu, aku pasti tertido...

yg bertmbah comel, anak ila pon kene garu belkang baru dia tido...tu la ila kata..
"ko tau anak aku pon macm ko dah...nak tido je kene garu dulu"

muahahhaha....skang ni pon dah tua2 aku masih lagi kene garu...ibu lak jadi mangsa...lepak bilik dia dulu..agak2 mata dah kuyu aku lari masuk bilik aku....dan terus zzz sampai pagi...

senang ceta, sape tido sebelah aku pasti kene garuuuuuuu...sekian :p

walaupn sekejap, macam2 benda ter hupdate....ada rezeki nanti ktrang turun segamat lak yer....

.......kawan biar seribu....kawan2 aku baru 290 orang je..tu pon aku tau sbb ada FB ekekke

Friday, February 18, 2011

Langkawi 2011 - Tempat menarik II

sambung aktiviti @ Langkawi.....

a) Dataran Helang..


rasanya wajib g la kalo dah sampai Langkawi :)

b) Taman Legenda

lokasi dia bersebelahan dengan Dataran Helang ni...tak round habis pon kat dalam tu...just tgk2 sikit je :)



c) Laman Padi Pantai Cenang

time ktrang sampai bebetol panas meringat kat atas kepala...memang tak kuar dari kereta la jawapnya...ambik pic je dari dalam kete :)


d) Tanjung Rhu

lokasi ni paling ujung sekali...saje la nak tengok tanjung rhu..cantik memang cantik.sepanjang jalan banyakk pokok rhu :p


e) Air Hangat Village

port utk merendam kaki...saje lepak2 kan kaki..kasi sel2 mati semua nyah...hehe....cantik gak tempat ni lepas di upgrade....


f) Pantai Pasir Hitam

ni lokasi terakhir aku g....nak tengok gak ada lagi ke pasir hitam tu...ada la sikit....untuk kenang-kenangan generasi akan datang :)


b4 balik pekene laksa utara....x sedap la...dua port aku g, dua2 x beshh..sudahnya balik KL gak le dpt makan laksa cedapppppppp :p

settle kisah langkawi...eh eh..ada lagi satu...shopping :)

Wednesday, February 16, 2011

Happy Together 2011

salam pagi rabu... :)

cuti maulidur rasul semalam memang cuti paling best la aku rasa.sebabnya aku tido sampai aku lupa dunia sebenar :p

sedar dari tido je dah kul 12pm!bangun settlekan dapur periuk belanga + basuh ayam, basuh kain baju, cadar, comforter, langsir....mandi....lunch...layan tv....nasib baik ibu rajin terus masak.kalo dia suruh aku masak pon aku ok pasal aku dah lama kot x masak2 kat dapur.maklum la bzy bekerja di hujung minggu ekeke

kul 4 aku tido lagi sampai la ke 5.30...mana la aku tak rasa best muahahha

memang terbalas la tido aku selama ni...puas pon ye gak

cuti raya cina aritu aku balik kampung halaman....aku plan nak celebrate sempena keje baru ni..nak kasi la family aku rasa..so aku rodger semua suruh balik kampung....diorang tengok kelendar n ONce dealova muahaha

menu simple jer...soto - satay - cheese cake - buah2 - dadih + air soya...


pokteh siap call aku....
pokteh : "dengar kata nak wat makan2 ye..tak ajak pun"
aku : "ibu tak call eh...hehe...aah la teh...nak wat makan2...sponsor air soya boleh?"



so pokteh sponsor soya + dadih..thanks :) ayah ngah aku mintak buah2an...aku nak tembikai je...alih2 dia hantar limau, buah lai, epal...nak sangat buah2an kan ekeke

acik aku minta sponsor cheese cake....sama macam time raya aritu...tp raya aritu lagi sedapppp hohoho...


hari yang dirancang tiba....macam lipas kudung la buat keje semua...dan jadi plak tragedi...adoii...nanti aku ceta....

lebih kurang kul 6 family pokteh sampai...pastu family ucu....alang n pak lang dan last sekali family uda....ayah ngah, pek tam n acik memang dok kampung tu..so diorang dah awal2 sampai :)

kaum lelaki ke masjid solat maghrib, yang pompuan2 wat hidangan...balik dari masjid majlis pon bermula....aku mintak la ayah uda wat sikit doa selamat.....

sedih plak teringat arwah ayah, wan dan ngah...makin lama family ktrang makin berkurang huhuhu

pas settle baca doa, terus makan :)



sebab keadaan kelam kabut, maka tak de la gambar seterusnya...bila keadaan lega, barulah posing semula :)

adik n sepupu2...
budak2 ni sekolah rendah lg tapi gaya mcm orang tua :p


dua-dua gile ceta korea...x faham aku pe yg kemaruk nye ntah ekeke

aku & aishah...beza kami 21tahun...muahaha
kalo aku balik suka benor dok atas riba la...
senang ceta dia akan ada dengan aku jeeeeeeeeee

mak sedara n ibu...cayang u olls....


ucu yang x pernh serius ekekeke


me & adik :p

bila dah selesai, diorang beransur pulang...ucu je yang tido..yang lain balik rumah masing2...sebelum pulang aku kasi goodies...ekeke...kan baru balik langkawi..so pack kan kecik2..sama rata semua dapat :)

alhamdulillah....berjaya gak plan aku nak kumpul ramai2...tapi sepupu aku ila & suami tak de...sebab dia balik pahang..pastu meroyan tak dapt join...hahaha..padan muka ko!

Insyaallah next gathering nak wat BBQ plak...ayah ngah nk sponsor kek SR...mesti kek aku tu x sedap kan ekeke....

semua ucap terima kasih la kat aku...siap kias2 lagi kalo dah sampai masa jangan x jemput...hahahaha....

owh tragedi siang nye tu tangan aku kene minyak panas...time tu goreng ayam...nak siat2 utk makan dengan soto..sekali minyak meletop atas tangan aku....adooiiii.....!!!!!!



setelah 2 minggu, dah kering..tp aku tengok hodoh giler...mencikkk

b4 balik KL, acik minta tolong belikan hp...aku tanya dia nak cmne..dia kata budget rm500...so aku memang suka C3..aku belikan dia C3..color pink lagi... :)

hp acik & blackcurent aku hehehe

diakhiri dengan pelam ni...hehehe

aku : banyak nye beli...sape nak makan???
acik : pakcik beli.dia kata emy balik.mesti makan banyak ni...

sebungkus plastik besar dia beli, setengah je dah kene hadap....hhehe.sesekali balik kampung orang layan la kan..kalo selalu sangat, awk pikir la sendiri ekekeke

tu pon ayah ngah hantar putu mayam...acik belnja kebab...yippiieee....feveret aku semua tu ;p

daaa.......... (^_^)

Thursday, February 10, 2011

bila cik as turun KL...

aku kalo kawan2 nak datang KL ni rasa macam bestnyerrrrr.....leh lepak!

cuti raya cina aritu, cik as turun...aku dapat layan sehari je pon...3 hari lg aku rodger ke kampung halaman :)

tu pon bok [abg as] wat makan2 sbb masuk rumah baru..dah as turun KL, so jom la kita ke rumah abg as tu...bergabong dgn as + dapat makan free muahaha

kak kin datang ambik then shoot ke ampang...cun gak umah bok...suka je aku kalo dapt umah gitu... :)

kak kin n cik abg :)

posing dulu sebelum start majlis tahlil....pas baca tahlil terus acara makan2....kenyang perut makan byk....dah la sedap menu lunch aritu....erkk... :p



jan pon join gak..so dia dtg dgn mak pui..pas settle semua, kak kin balik dulu....aku-as-mak-jan memulakan aktiviti ronggeng...jan single sbb jue keje...ambik anak dia yg comel tu -->khalif :)

1st port bawa cik as makan aiskrim kat ice room kota damansara :)

order 3 jenis aiskrim...sama mcm aritu...nut, tropical...n try yg baru bluebery...n tak lupa gak tempura durian tu :p


jenis aiskrim :)

kami @ iceroom

tak ku sangka mak pui ada kepakaran melayan kanak-kanak girang mcm khalif...layan dia main, layan dia makan...alih2 aku rasa khalif ni sesuai jadi anak mak pui la dari anak jan muahaha

khalif, kenapa kamu ensem ha????

otw balik ingat nak jumpa nurul n baby kat taman metropolitan kepong..sekali tu jalan sikit punyer jem...so next time je la yer nurul :p

terus ke wangsa walk............

tengah melepak jap, terjumpa lak budak adni...diorang pndang antara nak tegur ke x kot...sekali aku toleh, budak tu dah ke arah aku...'alahi, anak ikan aku & suzi....' ekekeke...

dik, ko tetap maintain ensem hahaha..tegur2 mcm tu je pastu dia blah..mesti dia kata aku dah lain skang..makin ayu.eh eh...hehehe

pastu ktrang mengasah bakat kat pusat karaoke terpilih....superstar la kita :p

khalif suka benar makan maggi..sampai kene sorok...tu dia nk maggi tu :p

tangan comel khalif....

aku kalo x nyanyi lagu awie, rasa macam x feel g karok hehe

disebabkan jan bawa anak, maka kite tgk diorang leh duet ke x....hahaha

khalif siap leh nyanyi baik2 sayang wali band & tanpa 6th sense....tp part corus je la muaahahaha

puas melalak, terus balik...khalif pon dah lotih layan auntie2 ni eh..jan anta kat rumah bok balik...



ambik kete terus g isi perut jap....lama tak layan chicken chop..memang terbaekk la CC dia...lama tak makan :p


kul 1am barulah check in kat rumah aku ekekeke

esoknya diorang breakfast nasi lemak teh o then gerak ke umah kak kin...

kak kin lak kene layan diorang muahahhahaha....aku gerak ke kg halaman :)

tapi kak kin masak untuk diorang best la....rugi tak join wawawa....

cedappp..... :)

nanti ceta pasal kg halaman lak :p