testing

Monday, March 31, 2014

#Eksiden....pertama kali kene kat diri sendiri

salam....

hari isnin awal minggu & penutup bulan 3....tapi aku MC hehehe

aduh....dah 2 tahun (2012 - 2013) maintain x ambik MC langsung. tapi tahun ni tak de pilihan....aku MC sebab sabtu lepas aku accident :(

terkejut! tak pernah terjadi dalam hidup aku hadap accident tapi benda nak jadi kan...memang tak mampu nak elak....

sampai skang aku trauma....kebetulan aku tak drive kete tu...aku duduk seat penumpang....nak jadi lebih selamat nya aku pakai plak seat belt..biasanya aku tak pakai....aku pakai kalau jadi driver je :)

so skang ni aku dok berehat je kat rumah....kaki bengkak....luka sikit....leher dada lebam....tapi hentakan tu lebih kat dada....rasa macam dada berat je....huhuhu

pengajaran kat aku, kurangkan berjalan hahaha...asyik berjalan je kan....so skang ni aku tengah tempoh bertenang...rehat kan diri.... :)

terima kasih Ya Allah....cuit sikit bagi musibah kat aku...nak bagi peringatan mungkin.... Allah.....syukur aku masih lagi bernyawa....kalau jadi tragedi semalam tu, tak tahu la nak kata pe....huhuhuu

ni aku up kan langkah berhadapan kalau accident



accident pukul 9pm, settle semua dan sampai rumah pukul 4am! lama kan :)

ni la dia kete kawan aku, yang hancur bahagian depan...


trauma! dok rumah berehat dan melunjur kaki pon aku letih.....tak aktif langsung hehehe

Wednesday, March 12, 2014

KKS Reunion : Kota Kinabalu Sabah.. Part 1

salam korang.... (^_^)

2014 bagi aku tahun melawat malaysia. sebab nya awal2 lagi aku dah jalan2 dalam malaysia je hehehe

bulan 1 kuching sarawak
bulan 2 johor bahru pasir gudang
bulan 3 kota kinabalu sabah...

seperti sedia maklum, ni trip reunion ktrang. asal nya kks ni wujud bila pui turun dari langit...3-4thn dia ilangkan diri tup tup muncul...so dia create group ni supaya buddyz tak kan terpisah lagi ekekke

pastu ktrang 1 geng kecuali kak kin sama2 tukar ke DIGI...ambik pakej buddyz...free call utk 3org....punya tak nak terpisah....hahaha

so ktrang rembat la tiket AA..tapi time beli tu bukan time promosi free seat. so rege tak bape nak cun...tapi rembat gak sebab nak berjalan punya pasal :)

so.....aku start dengan kisah percutian kami di Kota Kinabalu Sabah :)

********************************
Sabtu, 1.3.2014
harini besday as... kira ktrang reunion ni time besday dia...hehe...bergabung kat hiway mex putrajaya then terus shoot ke LCCT.. :)

parking kete kat sana terus masuk utk check in...

aku sekarang memang cuak kalau bab2 check in & drop luggage ni...sebab kebetulan orang2 yang rapat dengan aku ada yg kene tinggal flite, nak drop luggage tak lepas sbb lewat sampai airport..nyaris2 kene tinggal flite...ishh macam2 la...so aku make sure 2jam sebelum ktrang nye flight, kt dah selamat tiba kat LCCT....

kul 11am sampai dan terus check in....kul 11.30am dah settle semua n ready nak boarding je... :)

flight kami 12.45pm... :)

KL ke KK lebih kurang 2jam 30minit...sampai je airport KK, ktrang g solat jamak dulu...elok settle en don pon sampai...anta van...tapi suprise nya dia kasi FREE driver...rejeki!


transport & penginapan @ KK aku booking dengn En. Don...rekemen ok...nanti kt ceta details pasal en don

nissan urvan....cilok dari google...

plan asal memang nak sewa Avanza je...rm180/day. tapi as kata confirm tak muat...dah la 7dewasa...dengan barang lagi..dengn stroller lagi...so tny balik en don tu, ada van yang besar sikit tak....dia suggest urvan ni...tapi rege mahal sikit....

masa deal, dia kasi nissan urvan rm300/day...sebabkan mahal ktrang sewa 2hari je...nak ke kundasang je.sekitar KK jalan kaki pun xpe.....so aku setuju nak sewa 2hari = rm600

tup tup...van yg ada van problem dengan gear box...yg ok dah ada org sewa...so dia x berani nak kasi ktrang drive sendiri....aku plak cakap kalo nak bg driver aku tak mampu nak tmbah. tak de budget....dia kata xpe la...dia bagi free je...tolong bawa ktrang...

rejeki kan....rezeki baby2 kecik ni kot...syifa n amni hehehe...pendapat aku ada dirver ni, memang rekemen. sebab jalan ke kundasang tu asyik la naik bukit sesaje...pastu ktrang semua relax santai....ni kira rezeki van problem...kalo tak upah driver sehari rm100....

dari kk airport terus gerak ke kundsang...sampai sana dalam pukul 8pm....singgah kedai runcit beli air n jajan...pastu tapau dinner kat resotran Intan....tapau sekali chicken wing yang dikhabarkan sedap tu hehee.....


adik driver : kak..beli la chicken wing sini.sedap....killer ni kak....

so ktrang beli la....tapi rasa yang sangat mengecewakan....KL jual lagi sedap dik... :( memang la killer sebab dia sorang je meniaga.tak de pesaing lain hehehe
 aku order semua sama....nasi goreng USA 7, sup ayam 3...chicken wing sorang 3ketul :)

setiap dari kami kene bayar kat aku rm400 untuk perbelnjaan 4h3m...so aku la kene control budget bagi cukup.... :)

settle tapau terus ktrng check in Kiram's Village....ambik 3 chalet...mushroom potato brocoli...yeayyy...

 bilik bujangan....

dan masing2 dinner kat bilik masing2....tapi yang menyedihkn, bilik su n bilik kami bujangan ni air xde...kecik sangat air dia...dok la ulang alik ke receptionist...last2 call bos dia nak refund, nk duduk chalet sebelah sbb air xde....terus dia ckp dgn staff dia.naik check bilik n tangki semua....nasib baik tak lama tu air ok...

terus mandi n solat...pastu sembang2 atas katil dengar orang lepak2 kat luar sambil nyanyi lagu besday....terus ktrng ikut nyanyi utk as...bagi isyarat kat pui suruh ambik kek dalam beg dia....terus bagi kat as...tekejut la kan...hehe

tadi kat airport sempat ktrang beli kek...simpan dalam beg terus...kek comey je..beli 2slice :)

makan2 kek sambil borak2 dan terus zzzzz........

berakhir la hari pertama kami di Sabah :)

Budget
1) Sewa Van sehari rm300x2=rm600
2) Kiram's Village rm90/chalet = rm270
3) Restoran Intan - dinner = rm62
4) Chicken Wing = rm21
5) beli barang kat kedai runcit = rm41

Monday, March 10, 2014

#PrayforMH370

aduh.....sejak sabtu lepas sedih sungguh pasal isu ni...


cuak sedih takut...arghh macam2 rasa...semua pun rasa benda yang sama...lagi2 kalo suka naik-turun kapal terbang ni.....debor lain macam huhu

kalau terkena kat family sendiri, lagi tak tau nak hadapi keadaan ni macam mana....

ibu dah bising2 suruh stop berjalan....dia siap berazam tak nak naik kapal terbang dah...say NO to langkawi ekekeke

dalam banyak2 video aku tgk, video ni paling sedih... *sebak



Terjemahan.....
"MH370, kami berharap radar akan dapat melihat kamu. Jika kamu dengar, teruskan terbang pada ketinggian kamu sekarang sehingga kamu sampai ke destinasi.

Kami akan lapangkan jalan untuk kamu. Semua orang akan berbesar hati memberi kamu peluang untuk mendarat terlebih dahulu.

Langit cerah, dengan suhu di Beijing sebanyak lima darjah celsius, agak sejuk. Tolong pakai kot kamu untuk memanaskan badan.

Ingat untuk peluk ahli keluarga dan sahabat setelah kamu turun. Mereka sayangkan kamu, benar-benar sayang kamu."


Nak sangat ada keajaiban...diorang semua selamat mendarat dimana2....dan bertmbah2 la aku takut nk travel pasni...fobia n cuakkk huhuhuh

doa la semoga diorang selamat kembali...tak pun tunjukkan la jalan semoga kita dapat jumpa dimana MH370 mencari ni....aminn....