testing

Sunday, May 17, 2009

CCM 09-->Kuching Sarawak - final :)

ching Sarawak - final :)
entry terakhir...nk muntah aku upload pic hehe

Sabtu 28hb February 2009
arini ktrang nk balik ke kuching....ambik shuttle kul 9.15am...siap2 semua n g breakfast dlm kul 8.45am...makanan dia sedap2...ktrang sempt makan laksa sarawak.....ktrang isi penuh2 sbb nk jalan jauh ni hehhe....

sampai hotel dlm kul 10.30am....arini abg aishah minta opismate dia bawa ktrang jalan2...namanyer winda...call x dpt2...tido lagi agaknyer... :p abg aishah lak ari jumaat dh balik KL...ni la dinamakn xde rezeki nk minta abg dia bawa ktrang jalan2....huhuh...tp abg dia tinggalkn kete...memudahkn perjalanan kami :)

disebabkn winda x respon kat ktrang, aku plan g Pasar Satok..call receptionist tny jalan...senang je pon...hehe....g Pasar Satok..survey2....xnyopping lg...tgh jalan2 winda call...lg setengah jam dia dtg...gerak 2 kete sbb kawan2 dia nk follow gak :) dlm kul 12.30 ktrang gerak ke Serikin...nk redah Pasar Serikin...border antara Indonesia n Sarawak.....


sementara tunggu winda....

sampai sana, semua aku tgk x hengat dunia..miza memborong, ecah pon sama....xmenang tangan...aku ntah apa yg merasuk dlm diri, tetibe x shopping...aku beli sehelai t-shirt je..pelik nyer hahaha....pas 3jam ktrang kat situ terus gerak balik ke Kuching semula....


Pasar Serikin yang sempoi......


ecah usha beg...rembat sampai dua lagi tu :p

singgah jap kat Gua Angin....sejuk je gua tu....tasik kat tepi gua pun cantik...tp apakan daya, kamera ktrang bateri dah kong....so tgk keindahan ciptaan tuhan je la :)

sampai je Kuching, ajak winda g perkampungan melayu kat seberang sungai tu...nk g borong kek lapis....kali ni g dgn kereta...dlm 20minit gak la....time ni gak tahap kelaparan dh sampai ke kemuncak...last makan time breakfast jer....tu la shopping nye pasal kan :p

ktrang makan kat Barok My Village...menu dia sedap...kat sini ktrang try Nasi Ayam Penyet n Mee Kolok....aku order air teh o ais limau n teh c peng special...kalo sampai Sarawak try la teh ni...teh dia ada 3 layer....bawah dia ada gula melaka, tgh susu n atas sekali teh...dah kacau mmg sedap.... :)


kami @ Barok...yg sebelah ecah tu winda :)

pas makan, terus ke kek lapis dayang salhah...borong kek...naik berpinar mata tgk mcm2 jenis kek lapis yang ada......rembat itu ini terus gerak balik.....


pening nk yg mana...aku dh selamat satu bakul penuh :)


winda hantar kami kat hotel...aku tgk jam baru kol 9.45pm..ajak bebudak ni g Pasar Satok...kitrang g borong t-shirt n pua kumbu.....ada auntie ni bg rege kaaww nyer...dah semua beli kat dia kan :) kalo nk beli t shirt sarawak utk ole2, better beli kat Pasar Satok...fridge magnet pon aku beli kat situ...agak murah kalo nk beli kat kedai2.... :)

dalm kul 11 lebih, ktrang gerak balik...itupon sbb kedai2 tu dh bungkus...kalo x, mahu tawaf 2-3 kali lagi.... :)

sampai hotel, terus packing barang2...semua dh pening cmne nk bawa balik....tangan dua jer...hehe...pas mandi n solat, terus ktrng pengsan....letih + penat....yg pelik tu leh plak tido ber tiga tnpa rasa sempit pon hahahaha

zzzzzzzzzzzz........................

Ahad 1 Mac 2009
arini semua terlajak tido...subuh pon hanyut...huhuhu...sedar2 dh kul 8.30am!melompat katil ko...aku terus ion baju...aishah n miza terus mandi....kelam kabut la ktrang pagi tu....

aku panaskn air n wat breakfast lg...aku dh mcm mak kan??hehehe...diorang ni lagi la kalo aku x bebel "cepat weeiii...." emm mmg memasing dok ngadap cermin tu lama giler...gerak kuar dlm kul 10am....

tmpat pertama ktrang g adalah Muzium Sarawak...sebelah hotel jer pon :p...masuk dlm tu kene sound sbb bergambar...salah ktrang la kan...tp cara makcik tu sound aku rasa nk tampar jer...ktrang x sedar sign no camera...Muzium Negara leh je bergmbar huhu...terus ktrang kuar...muzium pon buruk....hahaha...tetibe x puas hati.....


dapat bergmbar kat sini jer...pastu kene sound huhuhu


kat luar pon makcik tu usha ktrang gak....eeeiiii


berlatar belakang kn hotel ktrang tu......

g Muzium sebelah, Muzium Seni....yg ni mmg seni betol....pic wira lelaki n pompuan...siap ada kemal**n semua...tp kite kene pikir dr sudut seni...jgn pikir negatif jer....hehe...masuk dlm ni lg bosan...
"aku tepu la dok dlm muziium...." ecah
"tu la...nk kira frame ni pon aku slah...1,2,4,5...3 missing hehe" aku
"jom la kuar...kite g shopping..." ecah...hahahaa

so hajat nk ke Muzium Kucing x kesampaian.....sbb nyer ktrang x nak rasa tepu dok dlm muzium hehehe....next time ada rezeki dtg sana, kita g muzium kucing lak... :)



terus ktrang gerak ke Pasar Satok...3 kali aku ke Pasar Satok....muahaha....kali ni nk beli ikan masin terubuk....so jalan2 terus terbeli kat mamat ni...muka dh la ensem mcm ahsraf muslim....silap gigi jer ahhaha....xpe2..sy suka...sbb tu sy beli kat sini :p


kusyuk tgk mamat tu packing ikan masin

otw nk kuar miza nk beli t-shirt lg...dia lupa agaknyer cmne nk balik nanti...barang dh penuh.....dh miza beli, dlm aku n aishah dok tunggu, ktrang pon beli gak....eeeiii minah ni mmg tau...aku siap beli kain batik sarawak lak tu..... Wink

pastu terus tekad xmo pndang dah,....tp kalo ko pompuan, ,mesti terpaut....miza n aishah beli blouse plak...tp mmg cun la...saiz aku habis lak...kalo ada mahu aku rembat satu....hehe....

pastu terus kuar dr situ.....kali ni mmg betol kuar hehe....ktrang g ke Sarawak Plaza...miza n aishah sibuk nk makan pizza...mcm x complete katanya....McD dah, KFC dah, Pizza je x lagi...aku layan kn je la....so g sana....makan xhengat...kalo dgn diorang makan mesti nk byk pastu x habis..pe lagi tapau pizza bawa balik hehe.....

pas makan terus ktrang singgah kat kedai2 berdepan dgn Waterfront...kali ni last shopping...aku kasi masa 1jam jer utk menghabiskn sen :)

sempat la gak aku rembat key chain, sumpit, kain batik sarawak, t-shirt sarawak n beberapa barang hiasan kat situ...kire nyer aku nk habiskn duit betol la....malas nk bawa balik eceehhh.....hehehe...pastu terus ktrang balik hotel.....

packing barang n siap2 tukar baju....t-shirt balik KL harus sama....tp kali ni beza tang color jer.. :) winda n kawan dia dah tunggu kat bawah...terus shoot g airport....



itu la dia winda...kecik je kan... :) ada satu part tu aku tny
aku --> "umur winda berapa yer"
winda --> "25...tp badan sy kecik...hehe"
aku --> "ooo...ktrang muda lg...21 tp badan ktrang besar..."
gelak besar diorang hehehe.....

pastu ktrang check in....owh yer g balik ktrang org terakhir check in....huhuhu.....nk wat cmne dh trip kali ni ktrang agak kurang ambik port pasal masa ni....kalo dulu mimi suka ingatkn...sikit2 kene sound...sbb mimi pernh kene xleh check in sbb terlewat....ktrang kan x pernh rasa lagi hehe...




glamer staff air asia yg angkat beg ni kan...gara2 Awan Dania hehehe
terus je Q nk naik kapal terbang...memasing kiri kanan penuh je tangan....ole2 nyer pasal kan :) dlm flight ktrang beli hotdog 2 n air 1....tu semua nk mengaburi mata orang je...miza n ecah selamba je buka bekal pizza...siap makn chicken wing...aku lak tukang cover line...x sukkaaaakkk....hehehe


cubaan membuka bekal......

Flight berlepas kul 5.35 then sampai KL kul 7.05....naik bas dr LCCT ke KL Sentral..sampai sana en remy dh ready...terus g dinner....mcm2 la ktrang sembangkn....kali ni aishah n ktrang g jalan2 kan...ujung buln ni en remy n kawan2 lak g Phuket....sblm diorang kawen, kene la enjoy dgn kawan2....tp sha, remy bahaya tau g Phuket...kite g sarawak je...jeng jeng jeng....hehehe

dengan ini percutian cuti-cuti malaysia aku tamat...... :)

p/s: skang ni ktrang dh tanam impian nk ke Sarawak lg...kali ni kalo g hanya ke Pasar Serikin + borong kek lapis + beli barang perhiasan rumah + makan mee kolok/laksa sarawak/teh c peng special.....nk jalan2 ktrang x layan....hehe.....cepat la air asia wat promo lagi....muahahaha