Posts

Showing posts from July, 2012

1st ramadhan di kampung

Image
kebetulan 1st day pose jatuh hari sabtu, dapatla balik kampung buka puasa ramai2...

aku sampai dalam kul 4...terus g umah ayah ngah...nak jumpa Baong...elok2 mak ayah dia bagi nama Ba'is Afham...ktrang panggil Baong...ekeke...ibu la tu suka tukar nama ;p
sumpah dia comel...hahaha....dah la suka masam...menyampah mami tengok...sbb nye muka masam ni x ubah muka ayah dia c usop tu hehehe
sepupu aku ajak g klinik sedut kahak...cian dia ni...mcm nak kene lelah pon ye g...asyik bunyik2 je dada bais....

settle kat klinik singgah param area klinik...tak de pe yang berkenan...bebetol beli apam kukus n roti john je...
otw nak balik umah, singgah param lg satu...kat kg sebelah...pon sma tak de
kuih2 yang besh...terus sepupu aku ckp...

'agaknya kt dah tua kan...semua x selera...'
betol gak kot hahahaha
dan 1st puasa buka ramai2....kat rumah acik...
menu : nasi, asam pedas ikan pari, kerabu kacang botol, pais tempoyak ikan kembung...ulam putat.. kuih : roti john, apam kukus, keria, kaswi & …

Lawatan Sambil Belajar : Istana Negara

Image
aku dah memang ketinggalan keretapi update pasal lawatan sambil belajar ni :D
aritu kalau semua sedia maklum, Istana Negara di buka untuk orang awam masuk bermula 16 April - 15 Jun 2012....
dan sempat la aku bawa ibu n adik g sana...itu pon ibu yang beria nak tengok sendiri....ok jom!
tapi yang sedih sikit....jauh kot kene parking kete..umat manusia sikit punya ramai....tapi bila jumpa sign kat kete orang, 10,000 steps sehari...maka ok je menapak jauh hehhe

dan sampai kami di pintu masuk Istana Negara.....
elok melepasi pagar kene ke kaunter pendaftaran dan bagitau bape orang dan dapat 1 phamplet...so menapak la masuk ke dalam Istana ni
dengan kepadatan manusia nye, jom la kta explore apa yang ada dalm Istana Negara ni.memula aku baca gak...last2 malehhh ehehe



dan photo kami sebagai kenangan...macam biasa na tetap tak join ktrang....
owh lupa ye...masa nak masuk kalo nak ambik gambar pakai HP/camera/videocam dikenakan bayaran rm3...so kene bayar b4 masuk....ktrang tak lama kat sini...dalam se…

8 ramadhan...

syoknye dah 8 hari berpuasa....ada baki 22 hari lagi ekeke
adik aku kata aku mcm budak2....suka kira...tp mmg pon..lepas buka je aku pon... "alhamdulillah...dah 8 hari pose..." ekekeke
tahun ni banyak kelainan aku buat....lain dari segi menu je..lain2 still sama....aku tengah melalui tempoh berpantang ni....
nak update blog tapi netbook plak kene serang dek virus...isnin ni nk bawa g opis minta org IT check kan....
jom berbuka!

Lost in Bali 2012 : KL - Ngurah Rai Airport - Tune Hotel Kuta

Image
*tarik nafas...

aku tak de modal nak update blog..aku nak update ceta Bali eh :p
Day 1 15 june 2012... dari KL ke Bali
2pm...ktrang berkumpul @ KL Sentral.bergabong meletup n teruskan perjalanan ke LCCT. ambik bas dalam sejam kami dah sampai...
tak payah check in sbb ktrang tak beli luggage :p
singgah surau solat asar, terus masuk ke balai pelepasan...


flight on time ...kul 6pm mmg gerak meninggalkan KL...dalam flight aku nk membunuh masa ktrang order makan - aku kene siapkan degree of currency...lupa la nak buat...bzy sgt dgn keje b4 travel ekeke


dan dalam masa 2jam 30minit kami selamat jejak kaki di Bali.......

sampai2 je airport sana, tengok orang g satu sudut collect brochure...ktrang pon join la...hehee


bagus kan Bali ni...banyak sangat info...ni semua travel agency la letak kan...aku kutip peta je...saje nk study...tp ermm xpayah guna peta pon x pe...aku redah je sampai je wakakaa

kuar dari situ kami mencari seseorang...aku dah booking siap2 airport transfer....tengok2 ada lela…

Yeayyy Bertemu Ramadahan lagi...

Image
tajuk macam la excited nak ramadhan kan...hakikatnyaaaaaaaaa.......ekekee

bila ramadhan mesti letih lain macam kan...macam pas berbuka mata digam2...nak terawih 8rakaat tu pon ya ampunn....liaatt!

tahun ni sy berazam...
- habis khatam 1 quran...
-tak nak tinggal terawih
-kurangkan berbuka puasa berjemaah di luar
-kurangkan mengunjungi bazar ramadhan....

pasal khatam quran tu, tiap2 tahun azam sama tp tak tahu tahun bila akan betol2 khatam di bulan ramadhan...dulu masa sekolah rendah, aku mampu khatam kan..dah tua x mampu...camne tu :p

TAPI....untuk berbuka puasa berjemaah tu 2 CONFIRM, 1 50-50 ye...dah 3 jemputan dah ada...hehhe

dan sebelum puasa, aku dah round kasi clear apa nak beli...rasanya tahun ni mmg aku bajet...beli yang perlu je....

utk tahun ni baju kain pasang je aku ada 4 = 1 baju pagi raya ibu belikan, 2 psang kain cotton vietnam (aritu meniaga dapat le free ekeke) + 1 pasang kain indon...tp baju tu kain net, kainn nye kain batik...aku beli tahun lepas 2011 kat medan....sampai ska…

Hannah Rhys Balqis

Image
tu nama baby su.... :D

masa su ngandung, ktrang gelarkan baby dalam perut tu 'baby hazel'...so dah lahir mesti la ada nama kan :D

budak2 skang nama mesti macam....wow!kalo pesen nama aku ni raasanya xkan ada...1 dalam sejuta ekekeke

alhamdulillah....su dah selamat melahirkan baby girl...dah nak sebulan ni...memula pantang kat JB umah mertua...skang dah balik perak...pantang umah mak dia plak...

time ni dah 8buln ++.....

muka baby su ni mcm muka jiji je....baby x nmpak lg muka sebenar kan...tunggu dia besar sikit nanti :D

olololo...comey nye tido dalam baby cot aunty kks kasi ye...ekeke

senyumm ye si kacang ni...

hari kesebelas...tapi dah x berbedung...apakah???

elok su sampai je perak, esoknya saka dia pon dah sampai melawat baby...

saka su = as...hehee

korang persahabatan mcm mana?aku ada kawan baik...tp kadng2 kawan baik ni ada masa2 dia x cari kt pon...tapi as n su ni deme baik dari zaman uitm sampai la ke hari ini..ari2 call update ceta...time su sakit lepas bersalin pon dia cari as.…

Jalan-jalan Isi Perut : Terracotta's Restaurant, The Zone

Image
entry kali ni aku up lokasi baru... terracotta's restaurant...lokasi kat the zone hotel..


seperti aku up entry sebelum ni, kami beli promo groupon untuk hi tea kat the zone...


sesuai dengan Hi tea, menu dia lite-lite je tapi senak perut makan...sbb nye bape kali ntah kami repeat hehehe






stall dia mmg byk...menu pon leh tahan gak...sesuai la dengan rege hi tea dia tu..

nasi goreng cina
ayam goreng berempah
mee goreng
lasagnia
shawarma kebab - feveret!
pau
samosa
roti bom
popia basah
rojak buah - feveret!
soto - feveret!
aiskrim
air oren + masak
beberaja jenis kuih
beberapa jenis kek
buah2an
mushroom sup + roti
sandwich

berbaloi kot....rege biasa rm48...tapi groupon hanya rm28... :D



kalo tanya aku rasa dia cmne, ermm biasa2 je...tak rasa pon standard hotel ekeke...

kalau rasa nak cuba, silakan ke the zone ok...