Posts

Showing posts from March, 2009

CCM 09-->Kuching Sarawak Part II (DBR)

Image
bersambung entry seblm ni :)

pas berposing, ktrang terus naik shuttle...sorang kene bayar rm2 utk ke damai beach resort...then ktrang ok jer...

rupanya....dmai beach resort dgn SCV dekat giler...terpisah dek kuarters staff jer...aku hangin tol la....kalo ikut jalan raya naik bukit then jumpa roundabout then turun bukit...kalo jalan kaki lalu jalan pntai...eeiii rugi...rugi....hhaha

selepas check in, ktrng di bawa ke chalet....pekerja yg nk bawa beg tu terkejut...sbb nyer ktrang nyer beg satu jer....xkan nk bawa beg semua kan....padahal tido satu malam jer...so lebih baik share jer satu beg... :)


chalet yg berlatar belakangkn gunung santubong
masuk je bilik, terdiam n terjakun...betol ke bilik ni....yeaahhhh......besar giler....rege dh la biasa2 je....tp dh rejeki, ambik ajer :)


aku tido sorang kat katil besar hehehe



tgh happy2 miza plak wat statement sedih --> "kan best kalo mimi ada...mesti seronok tgk bilik ni...." dan2 tu aku sms mimi hehe...cian ibu nga…

CCM 09-->Kuching Sarawak Part II (SCV)

Image
entry kali ni mmg penuh pic kat Sarawak Cultural Village sahaja :)

Jumaat 27hb February 2009

bangun pagi solat subuh, siap2 nk mulakn destinasi....aku wat breakfast....panaskn air n makan kek lapis je...jadilah nk alas perut... :)

Plan ktrang arini nk ke Damai....kat sana ada Sarwak Cultural Village...tempt yg wajib pergi kalo dh sampai Kuching....ktrang berjalan kaki ke Hotel Grand Magherita (dulu Holiday Inn) nk beli tiket shuttle kat sana....sampai hotel tu, shuttle baru je gerak...so next trip kul 10.15am..sementara nk tunggu, ktrang g Sarawak Plaza...main opis Damai Beach Resort kat situ...hotel x booking lg...then tgk price dia, terus ktrang booking chalet utk 1 malam....ktrng plan nk tido satu malam kat Damai...... :)


sblm gerak meninggalkn hotel :)
sementara nk tunggu kul 10, singgah KFC...ingt nk breakfast...punya la lama, akhirnya ktrang decide nk tapau jer...otw ke damai dlm shuttle, belasah KFC :)


gigih ke x kawan2 aku ni.....
ktrang ke Damai Beach Resort...s…

CCM 09-->Kuching Sarawak Part I

Image
Khamis 26hb February 2009

ktrang berkumpul @ KL Sentral dlm kul 8.30am...breakfast kat McD...then gerak ke LCCT menaiki bas...dalam kul 10.55am ktrang check in....dan terus masuk balai pelepasan :)

masuk2 jer, aku terpndang seorang mamat jambu ni...mcm kenal...rupanya Saiful OIAM tu....cun la dia...eh silap....ensem la dia hahaha...dlm kapal terbang ktrang dpt je seat, aku sibuk nk pakai belt, aishah lak tunduk ke bawah , miza je usha saiful tu...tup2 saiful lalu tepi ktrang say 'hai' kat miza....hangin ke x ko sbb kawan ko sendri potong line..tp miza ni mmg taste jambu jer hahahaha


setiap kali travel, mesti dpt dok kat sayap jer...adooiii....
flight on time n perjalanan 1jam 30 minit...pastu ktrang mendarat dlm kul 1.30pm...xlama pastu abang aishah dtg ambik.... :)


abg aishah hantar ktrang kat hotel dia....penginapan @ Kuching ditaja penuh oleh abang aishah...ktrang lepak kat suites dia kat Merdeka Palace....aishah sendiri x tahu abg dia selama ni dok suites...inga…