testing

Wednesday, October 29, 2014

Hong Kong : Disneyland

salam :)

dah setahun berlalu......tak habis2 lagi kisah Hong Kong wakaka....aku rasa nak simpan duit nak g lagi la hong kong ni...sebab kat sana syok gak...tapi kalau tanya apa yang syok nye, aku tak tau nak explain...

orang kata HK mahal...tapi kami shopping beranak pinak...nape ntah...beli perfume adalah satu benda wajib...mieza borong sampai 20botol ke lebih....balik meniaga rega rendah dari pasaran....sold out ok!

aku sambung je la entry ni...dah penghujung sebenarnya :)

*******************
19 september 2013

Pagi ni kami plan nak ke Disneyland. sebelum datang Hong Kong dah suruh diorang pilih, Disneyland ke Ocean Park. nak masuk dua2 rasanya tak cukup masa. so deme kata dah sampai Hong Kong tak pergi Disneyland adalah rugiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Lepas subuh, ktrang terus masak nasi...aku sediakan sandwich.breakfast siap2 dan tapau sekali sandwich + nasi + kari ayam dalam tin + sambal ikan bilis + serunding+ air....gigih tak...siap bawa pinggan kertas semua ekekekeke

sebelum ktrang g Disneyland, ktrang singgah dulu Ding Ding Travel. nak jimat sikit beli tiket masuk, ktrang pilih beli dengan travel agency. aku dapat info ni dari blog Kaki Berangan.

cara nak ke Ding Ding Travel.....

dari Mangkok Station ambik exit2. kuar dari exit 2 ambik kanan dan nampak kedai SASA.ambik kiri kira nyusur tepi sasa tu...jalan terus sampai nampak Sino Centre. naik lif tingkat 14 dan jumpa la opis Ding Ding Travel ni.

Settle beli tiket, terus ktrang gerak ke Disneyland....

ktrang ambik mrt dari Mongkok ke Lai king dan kene tukar train untuk ke Sunny Bay..dari sini la train ke Disneyland :D

sampai je Disneyland, seronok giler ok....akhirnya sampai gak aku dunia kartun yang selama ni aku tengok kat tv je....hhehehe




 ktrang berjalan masuk sampai ke entrance. elok nak masuk tu staff diorang akan check beg. sekali tengok bekal ktrng bawa tu. terus dia suruh keluarkan dan tak dibenarkan bawa masuk....

arghh sudahh...tak kan nak buang nasi???sayang oiiii

nak tak nk terpaksa la ktrang makan...dah la perut kenyang lagi time tu...dari kene buang, baik le makan kan.....



settle makan, ktrang teruskan pengembaraan dunia Disneyland :)













elok pukul 2.30pm, terus ktrang gerak ke depan....berkumpul kat depan nak tengok perarakan kereta berhias tu....time ni aku rasa biar betol aku dah sampai Disneyland!!!

elok mickey and minne mouse lalu, aku terus sebak....sebab tak percaya deme ada depan mata hahahaa....poyo tak???

as -- orang happy tengok kartun....ko menangis...sebak...entah hape2 la...

ye la...xsangka kartun ni ada depan mata kan.....ekekekekke


 





 






settle tengok show, ktrang jalan2 dalam tu lagi...posing je...banyak benda kami tak main...alasan malas nak queue hehehe

so aku rasa kalau ada themepark ni aku macam kureng sikit la...g legoland main 2 mainan je...g disneyland pon sama....tak sampai 5 kot....so next time kalo g themepark biarlah aku jaga beg....sbb nya smua mende aku malas ekekekek










sebelah petang ktrang dah tak round lagi...lepak depan sambil membeli barang2 Disneyland....aku rembat tshirt, towel, jam, keychain n FM....

jaga beg je layak aku ni hehehe



pastu ktrang tengok penutup fireworks tu...cantikk sangat...bebetol dia buat kat istana disneyland tu....

rindu plak haih!

sebelum balik ktrang posing dulu....



dan terus gerak meninggalkan disneyland hong kong.....

kalau la di beri peluang datang lagi, Insyaallah aku nak je masuk sini lagi...walaupun tak main, aku suka masuk saje2....suasana dalam tu yang seronok..... :)

nak repeaattttt!!!!!!!!!!!!!!

(^_^)

Thursday, October 23, 2014

Jalan-jalan Isi Perut : Dip n Dip

Salam pagi khamis....

minggu ni seronok datang keje. sebabnya aku keje on-off...isnin keje, selasa cuti....rabu cuti...kamis keje...jumaat cuti hehe..

nanti aku story nape la asyik keje asyik cuti :)

ahad lepas, aku-adik aku na - sepupu aku ika terjejak kaki kat Dip n Dip ni....semua nya tak plan pun. ika la tanya
"kak emy pernah makan dip n dip x?"
"tak pernah. tapi tgk review kata sedap"
"kt dengan kawan2 teringin nak pergi.."
adik aku -- "eh jom la kt g the curve.sana ada"
"baik g bangsar"

kebetulan ktrang kat area kl sentral sbb tunjuk jalan...so apa lagi laju la aku membelok ke bangsar.cuma aku suruh tengok la dip n dip ni kat jalan mana....

tau la kan area bangsar tu...jem yang hazab + susah nak dapat parking....3 kali round aku dah kata ni last....alhamdulillah Allah temukan parking di lorong belakang ehehe

^
^
^
^
^
masuk je kedai, terus ktrang usha menu.....




harga memang agak mahal (bagi aku)....kalau ko datang nak makan coklat je tapi sampai beratus sangat la tak berbaloi kan....

discuss punya discuss, kt ambik la coklat mampu bayar waakkaakaka

Antara ktrang try....
triple chocolate crepe
must try! sebab sedap.rasa nak jilat coklat tu

chocolate marshmallow
uikkk...sedap ok...mashmallow cair di mulut...
ni leh wat sendiri...
bancuh air choc n tabur marhsmallow hehehe

dip n dip pizza...
bawah tu brownies coklat dan buah2 masam...
rekemen...tak de rasa muak sgt...

aku order air mineral n ais je...sebab makan manis n muak plak nak masuk air manis lagi kan...tapi usha2 meja sebelah kebanyakan minum air masam2...macam ais lemon tea...strawbery shake dll.....




kalau korang confius nak pilih menu mana, ada game kat belakang buku menu tu. comel je idea dia tau...

pejam mata -- tunjuk je mana2 menu tu -- tu la ko order :p


menu 3 kat atas tu total RM63.80...makan coklat x boleh banyak2...nanti muak....hehe

repeat?

yes...confirm nak repeat...nak try menu lain plak...

cubalah!