Posts

Showing posts from October, 2014

Hong Kong : Disneyland

Image
salam :)

dah setahun berlalu......tak habis2 lagi kisah Hong Kong wakaka....aku rasa nak simpan duit nak g lagi la hong kong ni...sebab kat sana syok gak...tapi kalau tanya apa yang syok nye, aku tak tau nak explain...

orang kata HK mahal...tapi kami shopping beranak pinak...nape ntah...beli perfume adalah satu benda wajib...mieza borong sampai 20botol ke lebih....balik meniaga rega rendah dari pasaran....sold out ok!

aku sambung je la entry ni...dah penghujung sebenarnya :)

******************* 19 september 2013
Pagi ni kami plan nak ke Disneyland. sebelum datang Hong Kong dah suruh diorang pilih, Disneyland ke Ocean Park. nak masuk dua2 rasanya tak cukup masa. so deme kata dah sampai Hong Kong tak pergi Disneyland adalah rugiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Lepas subuh, ktrang terus masak nasi...aku sediakan sandwich.breakfast siap2 dan tapau sekali sandwich + nasi + kari ayam dalam tin + sambal ikan bilis + serunding+ air....gigih tak...siap bawa pinggan kertas semua ekekekeke
sebelum ktrang g D…

Jalan-jalan Isi Perut : Dip n Dip

Image
Salam pagi khamis....
minggu ni seronok datang keje. sebabnya aku keje on-off...isnin keje, selasa cuti....rabu cuti...kamis keje...jumaat cuti hehe..
nanti aku story nape la asyik keje asyik cuti :)
ahad lepas, aku-adik aku na - sepupu aku ika terjejak kaki kat Dip n Dip ni....semua nya tak plan pun. ika la tanya "kak emy pernah makan dip n dip x?" "tak pernah. tapi tgk review kata sedap" "kt dengan kawan2 teringin nak pergi.." adik aku -- "eh jom la kt g the curve.sana ada" "baik g bangsar"
kebetulan ktrang kat area kl sentral sbb tunjuk jalan...so apa lagi laju la aku membelok ke bangsar.cuma aku suruh tengok la dip n dip ni kat jalan mana....
tau la kan area bangsar tu...jem yang hazab + susah nak dapat parking....3 kali round aku dah kata ni last....alhamdulillah Allah temukan parking di lorong belakang ehehe
^
^
^
^
^
masuk je kedai, terus ktrang usha menu.....



harga memang agak mahal (bagi aku)....kalau ko datang nak makan coklat j…