testing

Friday, February 24, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Restoran Ayam Penyet AP

sebelum ni aku pernah ceta pasal ayam penyet ni... :p


setelah sekian lama x pegi makan, aritu aku sempat ilangkan kempunan nasi ayam penyet ni....






as usual air tetap honeydew burble tu...





dan menu utama ayam penyet + nasi







pastu kami up dengan pucuk paku masak lemak....





sebab tamak...bakso pon ktrang order muahahahaa





diakhiri aku yang kuat makan ni ekekke





total untuk semua ni rm45.10....kenyang dia mcm nak pecah perut ekeke





# teringin nak makan burger besar la :p

Wednesday, February 8, 2012

Cuti Panjang Aku Duduk KL je...

cuti-cuti buka FB ramai up status...

ada yang ke utara - selatan...
sepupu aku ke pantai timur..wat trip kuantan-kelantan-terengganu...
ada yang naik cameron
ada balik kampung...
ada g obersea...(yang ni utk cool hehe)


aku???
cuti panjang lepak KL je
aritu cuti CNY pon dok KL gak...
memang cuti panjang dok umah leh mati kutu dok layan tv je ekekek

so, aku ajak la mak pui kuar...saje nak buang duit..ada duit simpan dalam bank rugi plak hahahaha

aku pickup pui kat lrt star sentul...then shoot ke masjid jamek...sbb aku drive + aku ni bab parking sgt berkira, moh la kt parking kat Capsquare :D


nampak x rate dia bape??? rm3 per entry muahahaha...sbb tu aku bawa kete...kalo rm8++ rela aku naik bas ekekke

tapi..tapi..aku bayar semalam rm2 je... :D

parking kete kat capsquare, terus la berjalan kaki ke Sogo...konon-konon nak tengok tapi dah terbeli kasut...arghhh ni semua mak pui punya pasal.tension guey tau!

dia cucuk aku suruh beli itu la ini la, aku beli la gak....sbb dah mabuk kuar duit beli kasut, terus aku rasa lapar....g isi perut kat McD...


time kami sampai lengang je...elok dah nak habis makan tu penuh orang..terus la chow ke masjid jamek....sambung buang duit lagi hehehe

misi aku nak cari ole2 utk org settle...mak pui plak terbang duit beli kain pasang polkadot n english cotton.... + tudung awning...

elok nak blah dari situ, aku plak terpengaruh dengan blouse rm25..ciss..ciss...melayang duit lagi!!!!

pastu terus la ajak mak pui balik..walaupan masih siang lagi, tp malas nak berjalan2 dah haahha....dok lepak minum kat starbuks capsquare jap...ambik nafas sambil tgk2 barang pe yg di beli td :p


aku je x tukar2 hp lg ni...ekeke

tgh lepak2 sambil aku online pakai iphone dia, dtg 1 idea nak g satu tempat ni hahaha..sengal betol..kalo KKS tau mesti kata kami merapu...tapi kami redah gak...sampai sana terus patah balik KL semula....

memang sengal! eekekke

so total kerugian aku arini rm 100++...kalo lepak rumah mesti duit x berusik kan kan kan....

tu je kisah cuti panjang aku...tunggu kawan2 update blog..nak baca cuti2 orang plak :D

tata....



Tuesday, February 7, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Al Rawsha Restaurant

kalo sape minat nasi arab, mesti pernah try tempat ni....

dulu masa keje kat Adni, bos aku rajin belanja nasi arab.dari situ la aku mula makan nasi arab ni..nak makan selalu bengkok la kan..sepinnggan bukan leh dapat rm5-7 :p

disebabkan besday aku baru-baru ni, depa [ibu-na-adik] belanja la aku makan nasi arab :D


tukang belanja ekekek

lokasi kami pilih Ar Rawsha Restaurant @ Kampung Pandan


restoran nya besar...time lunch tu pon penuh orang datang makan.....ktrang order 2 jenis nasi arab...


satu kebsha n satu lg mandy...dua-dua kami ambik chicken...rasanya confirm la sedap... :D

tambahan pada menu kat atas, ktrang order Shawarma Chicken Sandwich....


sedap gak!

adik plak up dgn aiskrim...mango mui...seyes rasa mango tu!



cuma aku x berapa setuju tang rege air dia...semua air juice rm10...mahal!aku order air tembikai...xde la sedap sgt...rekemen aku kalo nk g 1 family, order je air masak.aku tgk ramai yang buat mcm tu.depa x order air buah....air dia x berbaloi rege nye...ni pandangan aku je :p

total makan semua ni tak sampai rm100 pon....so kira ok la tu kan... :D

yang best, restoran ni 24jam...wow!malam2 layan nasi arab tu hehehe

tu je...tata...


Friday, February 3, 2012

Tempat menarik di Malaysia...

tahun ni aku try nak jejak kasih kat 4 tempat ni...rindu laaaaaaaaaaaa...lama x g huhu

1) Pulau Pangkor


last aku g 2008...dengan miza, ecah n mimi...
skang ni mimi n ecah dah kawen...bila nak repeat g pangkor lg ni muahaha


2) Cameron Highland



last aku g 2008...dah lupa cmne rasa strawberi sebenar ekeke



3) Ipoh Perak




last jejak kaki ke Ipoh 2003...orang mesti kata ipoh tak de pape...tapi saje nak singgah jalan2...nak g gua tempurung...sambil2 tgk kelli castle kat bt gajah... :D



4) Cherating, Kuantan



2007 aku last g kuantan...maka kene redah gak ni!

kalau dapat 4 tempat ni nak g...tapi adda 1 tempat x pernh lagi aku pergi....


COLMAR BUKIT TINGGI

sedihkan x pernah jejak lagi...semua yg g kata x best...xkira la janji aku nak g gak...nak tgk
sendiri bangunan tu...nak masuk taman jepun tu semua :D

jom korang...kt pergi cuti-cuti malaysia...asyik g tempat orang je ehhee

Thursday, February 2, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Chop n Steak, Kampung Baru

next lokasi makan-makan aku terjah Chop n Steak kampung baru...


dulu-dulu masa ucu n alang stay kat kampung baru, ni la restoran yang ktrang rasa paling best la kalo diorang nak belnja makan!

siap aku bawa geng2 shah alam masa zaman studdy naik bas n train g makan kat sini..ekekke

so aritu balik dr jalan tar, alang belanja makan kat sini...tq alang!


aku order gorden blue chicken... alang plak fish n chip...



adik pilih chicken chop....


ibu memang x masuk makanan2 western ni.so ibu g tapau nasi goreng hehehe

air kami ambik mangga n durian belanda...rasanya sini la air durian belanda terbaek!

dan rasanya harga murah dari makanan western tempat lain ... :D

# pasni nak try makan kat mana lagi eh... (^_^)



Wednesday, February 1, 2012

relax @ cuti hari wilayah

hari ni betol2 aku relax...

bangun solat subuh 6.30am....sambung tido lagi

10am baru sedar..bangun sarapan nasi lemak + teh panas...

layan tv...layan tv..layan tv...

pakai masker sambil tgk tv...

skang online sambil tgk tv...

relax betol kan? kalau la setiap hari mcm ni.....memang syorga!