Posts

Showing posts from February, 2012

Jalan-jalan Isi Perut : Restoran Ayam Penyet AP

Image
sebelum ni aku pernah ceta pasal ayam penyet ni... :p


setelah sekian lama x pegi makan, aritu aku sempat ilangkan kempunan nasi ayam penyet ni....






as usual air tetap honeydew burble tu...




dan menu utama ayam penyet + nasi







pastu kami up dengan pucuk paku masak lemak....





sebab tamak...bakso pon ktrang order muahahahaa





diakhiri aku yang kuat makan ni ekekke





total untuk semua ni rm45.10....kenyang dia mcm nak pecah perut ekeke





# teringin nak makan burger besar la :p

Cuti Panjang Aku Duduk KL je...

Image
cuti-cuti buka FB ramai up status...

ada yang ke utara - selatan...
sepupu aku ke pantai timur..wat trip kuantan-kelantan-terengganu...
ada yang naik cameron
ada balik kampung...
ada g obersea...(yang ni utk cool hehe)

aku???
cuti panjang lepak KL je
aritu cuti CNY pon dok KL gak...
memang cuti panjang dok umah leh mati kutu dok layan tv je ekekek

so, aku ajak la mak pui kuar...saje nak buang duit..ada duit simpan dalam bank rugi plak hahahaha

aku pickup pui kat lrt star sentul...then shoot ke masjid jamek...sbb aku drive + aku ni bab parking sgt berkira, moh la kt parking kat Capsquare :D


nampak x rate dia bape??? rm3 per entry muahahaha...sbb tu aku bawa kete...kalo rm8++ rela aku naik bas ekekke
tapi..tapi..aku bayar semalam rm2 je... :D
parking kete kat capsquare, terus la berjalan kaki ke Sogo...konon-konon nak tengok tapi dah terbeli kasut...arghhh ni semua mak pui punya pasal.tension guey tau!
dia cucuk aku suruh beli itu la ini la, aku beli la gak....sbb dah mabuk kuar duit beli k…

Jalan-jalan Isi Perut : Al Rawsha Restaurant

Image
kalo sape minat nasi arab, mesti pernah try tempat ni....
dulu masa keje kat Adni, bos aku rajin belanja nasi arab.dari situ la aku mula makan nasi arab ni..nak makan selalu bengkok la kan..sepinnggan bukan leh dapat rm5-7 :p
disebabkan besday aku baru-baru ni, depa [ibu-na-adik] belanja la aku makan nasi arab :D

tukang belanja ekekek
lokasi kami pilih Ar Rawsha Restaurant @ Kampung Pandan

restoran nya besar...time lunch tu pon penuh orang datang makan.....ktrang order 2 jenis nasi arab...

satu kebsha n satu lg mandy...dua-dua kami ambik chicken...rasanya confirm la sedap... :D
tambahan pada menu kat atas, ktrang order Shawarma Chicken Sandwich....

sedap gak!
adik plak up dgn aiskrim...mango mui...seyes rasa mango tu!


cuma aku x berapa setuju tang rege air dia...semua air juice rm10...mahal!aku order air tembikai...xde la sedap sgt...rekemen aku kalo nk g 1 family, order je air masak.aku tgk ramai yang buat mcm tu.depa x order air buah....air dia x berbaloi rege nye...ni pandangan ak…

Tempat menarik di Malaysia...

Image
tahun ni aku try nak jejak kasih kat 4 tempat ni...rindu laaaaaaaaaaaa...lama x g huhu

1) Pulau Pangkor


last aku g 2008...dengan miza, ecah n mimi...
skang ni mimi n ecah dah kawen...bila nak repeat g pangkor lg ni muahaha
2) Cameron Highland



last aku g 2008...dah lupa cmne rasa strawberi sebenar ekeke


3) Ipoh Perak


last jejak kaki ke Ipoh 2003...orang mesti kata ipoh tak de pape...tapi saje nak singgah jalan2...nak g gua tempurung...sambil2 tgk kelli castle kat bt gajah... :D


4) Cherating, Kuantan

2007 aku last g kuantan...maka kene redah gak ni!kalau dapat 4 tempat ni nak g...tapi adda 1 tempat x pernh lagi aku pergi....


COLMAR BUKIT TINGGIsedihkan x pernah jejak lagi...semua yg g kata x best...xkira la janji aku nak g gak...nak tgk
sendiri bangunan tu...nak masuk taman jepun tu semua :D

jom korang...kt pergi cuti-cuti malaysia...asyik g tempat orang je ehhee

Jalan-jalan Isi Perut : Chop n Steak, Kampung Baru

Image
next lokasi makan-makan aku terjah Chop n Steak kampung baru...

dulu-dulu masa ucu n alang stay kat kampung baru, ni la restoran yang ktrang rasa paling best la kalo diorang nak belnja makan!
siap aku bawa geng2 shah alam masa zaman studdy naik bas n train g makan kat sini..ekekke
so aritu balik dr jalan tar, alang belanja makan kat sini...tq alang!

aku order gorden blue chicken... alang plak fish n chip...


adik pilih chicken chop....

ibu memang x masuk makanan2 western ni.so ibu g tapau nasi goreng hehehe
air kami ambik mangga n durian belanda...rasanya sini la air durian belanda terbaek!
dan rasanya harga murah dari makanan western tempat lain ... :D

# pasni nak try makan kat mana lagi eh... (^_^)


relax @ cuti hari wilayah

hari ni betol2 aku relax...

bangun solat subuh 6.30am....sambung tido lagi

10am baru sedar..bangun sarapan nasi lemak + teh panas...

layan tv...layan tv..layan tv...

pakai masker sambil tgk tv...

skang online sambil tgk tv...

relax betol kan? kalau la setiap hari mcm ni.....memang syorga!