Posts

Showing posts from August, 2012

Raya umah Mimi & Zam...

Image
sabtu lepas aku n miza g beraya kat MidValley..ekeke

pastu macam nak terus beraya umah Mimi & Zam....deme siang g beraya...sampai umah 7.50pm...terus tung tang tung tang kat dapur...tersedia la menu ni...

memang rajin betol la...chicken wing zam ni memang sedap...kalo tny resipi dia x tau sebab akan berubah2 setiap kali dia buat :p

dah lepak2 sambil tengok Avengers, mimi wat kan air panas...hazelnut...furhh service tiptop la!

tak perasan dah 12 lebih masih lg kat umah orang hehehe



tq mimi n zam....walaupun tuan rumah pakai baju tido, beraya tetap beraya kan :p

next!!! ehehhe


Raya 2012 - last raya sebagai orang bujang

Image
tajuk tak boleh blah kan :p
raya kali ni memang paling sempoi...sebabnya ktrang tak pakai baju raya pon 1st day raya tu...sedihhh :(
Raya Pertama....
pagi pas balik solat raya, terus menjamu selera....menu simple : ketupat, lemang, rendang ayam, rendang daging + kuah kacang daging...
family yang ada --> family aku, acik, pokteh n alang... :D
kek red velvet hasil air tangan aku...confirm sedap!ekeke
elok pas makan semua landing...cehh maka tak pakai baju raya pon...aku ambik port depan tv muahahaa....
pastu family ayah ngah datang....makan2...borak2...landing balik...petang, family uda plak sampai...aku ajak alang g beraya umah ayah ngah...sangap kot tgk tv-tido-makan.moh g beraya...

sarung je baju ni...ni baju backup je...alih2 di sarung raya pertama hehhe...pastu balik umah...sekian raya pertama....
Raya kedua
arini memang plan nak beraya...sebelum keluar kami posing dulu....
elok ktrang dapat beraya 7 buah rumah....petang nye hujan lebat giler...aku drive balik pon gigil2 x nampak jalan huh…

Raya tahun ni agak sunggul

Image
tahun ni bajet aku sangat ketat!

1st aku tak berbisnes pon raya ni... 2nd bonus + duit raya mmg xde... 3rd aku x saving pon utk raya hehehe

kuih raya aku tak beli 1 jenis pon...termasuk tart kegemaran....
sorry sepupu2 kecik....tahun ni kak emy x dapt nk sponsor m3rcun sbb kak emy dah x business m3rcun....alasan malas!

ye....tiap2 tahun aku wat business mercun....wakaka.tp tahun ni aku insap sikit...ada la 3-4 royalty customer.so aku tolong ambik stok n pass kat diorang...duit bg tokey...utk aku xde :p

perbelnjaan raya aku kali ni memang paling rendah sepanjang aku bekerjaya wakaka

tudung awning 1 = rm10
selendang 2 = rm20
brooch kecik 2 = rm2
baju kurung murah 2 pasang = rm65 (50 makcik cover, aku topup 15 je)
TOTAL = rm 47 jeeeeeee.....

duit raya pon aku bajet kaw2...tukar dengan member aku rm250 je...

so total kerugian menjelang raya = RM 297...

memang aku tak kisah dah...raya x raya belakang kira...skang ni aku nak kasi uchuk turbo aku beraya je....

sebab....

KENE RENEW INSURANCE & ROADTAX!!…

Menu Sahur & Berbuka

Image
kalau orang kata bulan puasa ni ramai yang turun berat, aku setuju.... :)

sebab kalau puasa kan makan x banyak...tapi ikut nafsu la kan...aku kadang2 nafsu leh control..kadang2 ermm kelaut gak le...

ni menu aku sepnjang bulan puasa...dari 1st ramadhan - 15ramadhan.selepas itu....'maafkan saya' musnah nak control makan ekekeke

1st time aku sahur dgn kurma 3 biji, susu secawan n air masak mmg gigil nak tahan sampai berbuka....sikit sangt kot kurma...so x leh menampung perut saya :p

sup sayur+ayam n kentang rebus.....nyummy....utk sahur gak ni


tapi bila sahur makan buah2 pon aku leh tahan...sbb manis kan...so kenyang :D

dan selebihnya menu berbuka puasa...skarang ni perut dah leh control...so x jumpa nasi pon dia x kisah....ekekeke

tomyam putih + tauhu sumbat...tauhu tu aku grill...


aku suka menu ni...ayam golek beli kat giant...sayur aku grilled...coslow bikin sendri...sukaa...
dah mcm Nandos x?hehhe

ibu belikan soto sbb dia kata dah lama x nampak aku makan nasi muahahha

behun tomyam sendi…

Citibank kota janji

Image
aku ni kalo sebut kad kredit, mesti tak moooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

memang aku berazam dari dulu lg, hidup aku tak kan ada kad kredit...biarla susah cmne pon aku akan pakai CASH...so kalo pakai CASH, xde duit ko tak beli...ada duit baru beli kan...

last2 aku terjebak....

kejadian ni berlaku eceh...masa tu aku jalan kaki dan melalui MJ....tetibe kene sape...dia ckp la mcm2...yg paling best dia kata nak kasi aku gift berupa beg balik kg...siap ada roda...beg mcm stewardess pakai tu!

aku nak beli tanpa keperluan mmg tak la lakan...so aku setuju....

dia terus ambik ic aku n print kwsp aku...apa kene mengena eh kad kredit dgn kwsp???arghh lantak le heheh

dalam masa 10minit settle...sbb aku register aritu, dia kasi aku beg balik kg...tp versi sandang tepi tu...happy la kan dapat beg...so dia suruh tunggu kad sampai rumah...

selang seminggu dapat la kite kad kredit....wieee

dan dia ada cakap, hadiah akan dapat sleepas 3 bulan aku pakai kad kredit...ok xde hal...

so bila dah lama kan aku pon lup…

KKS buka puasa jemaah

Image
setiap tahun mesti nak selit gak buka puasa berjemaah kat luar kan :D

tahun ni yg 1st potong reben utk buka puasa luar adalah KKS :)

kami plan nk layan Nandos KLCC macam last year...tapi sayangnye tutup sbb deme renovation...frust ooo terus tukar ke Kenny Rodgers KL Convention Centre...

masa jun lalu depan Nandos, dia dh happy sbb x jadi makan situ...tp dia x tau ktrng dah booking kat Kenny rodgers...muahaha...cian ko jun...

sebelum ke sana, cuci mata dulu kat C&K KLCC...

aku ni dari dulu lagi dok la target nak rembat handbag C&K...tp sampai sudah ok x beli pon...tiap kali nak rembat mesti time duit tak de...camne tu...

jun mmg dah nk rembat...tunggu husband je tu...gomen ok la kan ada bon...kami???*sambil pndang muka pui minta simpati ekeke

terus la ke KL Convention Centre...order...tunggu makanan..sampai la azan x sampai2 makanan dia..deme tak sistematik la...buring...reject Kenny!

deme kasi muffin lebih....sbb rasa bersalah la tu :p

tahun ni yang turun....kak kin & pami - mak pu…

Aktiviti weekend...

Image
sabtu -> jalan tar ahad -> giant...
sabtu...alang nk cari kain baju....ok jom la....hasil nya aku rembat baju 2 pasang...alang beli kain kat jakel 3 pasang...ibu melayang duit beli bunga....semangat raya mak aku ni... :p
awal pagi dh g...kul 10 gerak pon jalan dah jem...kul 2pm dh selamat sampai rumah...tak larat nak hadap umat manusia :D
parking @ Capsquare.. rm3 je...baru naik 1 ogos aritu...b4 ni rm2 per entry

sementara tunggu bunga kene gubah...

tukang bawa bunga....alang pon beli bunga tp nk gubah sendiri


melayang rm200++ duit ibu....tahun ni bunga plak...
2 pasang = rm65...baju wat tambah g keje :p
ahad plak...ptg2 ajak adik g cuci mata kat giant...dalm cuci mata melayang gak duit...aiyooo....
peneman sy....

total hangus = rm100++
singgah beli ayam golek area taman samudera...
dan balik umah aku pon kentang kentong kat dapur.....prepare grilled vege + coslow...nyum nyum...

dah mcm kat Nandos x?hehe
kat giant kan ada section reduced to clear....roti x byk pilihan...tp buah2 byk plak....ak…