testing

Monday, August 27, 2012

Raya umah Mimi & Zam...

sabtu lepas aku n miza g beraya kat MidValley..ekeke

pastu macam nak terus beraya umah Mimi & Zam....deme siang g beraya...sampai umah 7.50pm...terus tung tang tung tang kat dapur...tersedia la menu ni...

memang rajin betol la...chicken wing zam ni memang sedap...kalo tny resipi dia x tau sebab akan berubah2 setiap kali dia buat :p

dah lepak2 sambil tengok Avengers, mimi wat kan air panas...hazelnut...furhh service tiptop la!

tak perasan dah 12 lebih masih lg kat umah orang hehehe



tq mimi n zam....walaupun tuan rumah pakai baju tido, beraya tetap beraya kan :p

next!!! ehehhe


Friday, August 24, 2012

Raya 2012 - last raya sebagai orang bujang

tajuk tak boleh blah kan :p

raya kali ni memang paling sempoi...sebabnya ktrang tak pakai baju raya pon 1st day raya tu...sedihhh :(

Raya Pertama....

pagi pas balik solat raya, terus menjamu selera....menu simple : ketupat, lemang, rendang ayam, rendang daging + kuah kacang daging...

family yang ada --> family aku, acik, pokteh n alang... :D

kek red velvet hasil air tangan aku...confirm sedap!ekeke

elok pas makan semua landing...cehh maka tak pakai baju raya pon...aku ambik port depan tv muahahaa....

pastu family ayah ngah datang....makan2...borak2...landing balik...petang, family uda plak sampai...aku ajak alang g beraya umah ayah ngah...sangap kot tgk tv-tido-makan.moh g beraya...


sarung je baju ni...ni baju backup je...alih2 di sarung raya pertama hehhe...pastu balik umah...sekian raya pertama....

Raya kedua

arini memang plan nak beraya...sebelum keluar kami posing dulu....

elok ktrang dapat beraya 7 buah rumah....petang nye hujan lebat giler...aku drive balik pon gigil2 x nampak jalan huhuhu


balik dari beraya, family ucu plak sampai....dan ktrang gotong royong masak dinner...x tahan kot x jumpa nasi ekeke....menu simple...ayam masak masam manis, sayur kobis n telur goreng....cedapppp!!!

malam...sepupu aku datang beraya dengan budak comey... bais :p

Raya ketiga

arini ktrng jalan jauh sikit...nak g umah uda @ Sungai Burong, Sekinchan....

sebelum tu singgah umah nenek anjang...(mak sedara ibu)...jumpa yayang....yayang kawen dgn sepupu mak aku acah....aku-acah-yayang sekelas form 5 dulu ehehehe

dulu kawan skang dah jadi mak sedara sepupu :p

then baru gerak ke umah uda...syok g umah uda sbb umah uda best...umah tengah sawah...tp lupa snap pic huhuh



posing ramai2...tapi tak cukup korum...family acik n ayah ngah xde....

dan....mereka adik beradik :p

balik tu singgah pekan tanjung karang...mak aku suka beli barang dapur kat area sini...murah...jauh beza dari KL...aku pon rembat skirt labuh....kl rm39.90....kat situ rm25 je....jauh beza kan.... :p

senang betol sepupu aku...anak dia ade je yg volunteer nak dukung...kalo gini la aku ada anak esok mmg senang la....eekkkekee...

sampai hati bais tutup muka mami....dukung budak ni berat...sampai lenguh tangan aku huhuhu

Raya Keempat

arini memang duduk rumah je....rest...rindu plak nak tengok tv ahahaha....

ayah ngah suruh masak cedap2...nak makan ramai2...pagi2 aku dah bawa ibu g pasar...

menu : udang sambal petai, sup sayur ayam, ayam goreng berempah, lemak pucuk paku....ulam-ulaman...sambal tempoyak....layannn....

malam nye aku plak kuar beraya...aku rodger farik ajak g beraya...dapat la beraya umah suzi n fetty...gambar tak ambik sbb lupa hehhe

Raya Kelima

jom la kt balik KL....lotih dah dok kg...sakit bdan ari2 tido atas toto...hahaha...gedik x?

singgah beraya umah sepupu mak aku kat kundang n damansara damai....pastu selamat sampai rumah....

simple kan raya aku kali ni....ekekee

dan duit raya aku dapat hanya RM73...ok la kan dari xde langsung ehehehe

Wednesday, August 15, 2012

Raya tahun ni agak sunggul

tahun ni bajet aku sangat ketat!

1st aku tak berbisnes pon raya ni... 2nd bonus + duit raya mmg xde... 3rd aku x saving pon utk raya hehehe

kuih raya aku tak beli 1 jenis pon...termasuk tart kegemaran....
sorry sepupu2 kecik....tahun ni kak emy x dapt nk sponsor m3rcun sbb kak emy dah x business m3rcun....alasan malas!

ye....tiap2 tahun aku wat business mercun....wakaka.tp tahun ni aku insap sikit...ada la 3-4 royalty customer.so aku tolong ambik stok n pass kat diorang...duit bg tokey...utk aku xde :p

perbelnjaan raya aku kali ni memang paling rendah sepanjang aku bekerjaya wakaka

tudung awning 1 = rm10
selendang 2 = rm20
brooch kecik 2 = rm2
baju kurung murah 2 pasang = rm65 (50 makcik cover, aku topup 15 je)
TOTAL = rm 47 jeeeeeee.....

duit raya pon aku bajet kaw2...tukar dengan member aku rm250 je...

so total kerugian menjelang raya = RM 297...

memang aku tak kisah dah...raya x raya belakang kira...skang ni aku nak kasi uchuk turbo aku beraya je....

sebab....

KENE RENEW INSURANCE & ROADTAX!!!!!!!!!!!!! wawawawawa......

tahun lepas syok la beraya kete baru...tahun ni nangis la sorang2 ekeke

aku renew guna MyEG Services....memang superb la!


arini aku renew online....esok dah sampai umah aku...memang terbaekk....


so melayang rm920 untuk kete....kang tak renew x dapat kt beraya kan..... (^_^)


tahun depan aku akan pastikan aku x semiskin tahun ni ekeke...tp sebenarnya bagus gak tak berduit ni...selera otomatik mati...ibarat xde nafsu nak beli baju cantik2...hehhe

tu je...tata...

#musnah plan nak balik johor tahun ni...ekeke

Tuesday, August 14, 2012

Menu Sahur & Berbuka


kalau orang kata bulan puasa ni ramai yang turun berat, aku setuju.... :)

sebab kalau puasa kan makan x banyak...tapi ikut nafsu la kan...aku kadang2 nafsu leh control..kadang2 ermm kelaut gak le...

ni menu aku sepnjang bulan puasa...dari 1st ramadhan - 15ramadhan.selepas itu....'maafkan saya' musnah nak control makan ekekeke

1st time aku sahur dgn kurma 3 biji, susu secawan n air masak mmg gigil nak tahan sampai berbuka....sikit sangt kot kurma...so x leh menampung perut saya :p

sup sayur+ayam n kentang rebus.....nyummy....utk sahur gak ni


tapi bila sahur makan buah2 pon aku leh tahan...sbb manis kan...so kenyang :D

dan selebihnya menu berbuka puasa...skarang ni perut dah leh control...so x jumpa nasi pon dia x kisah....ekekeke

tomyam putih + tauhu sumbat...tauhu tu aku grill...


aku suka menu ni...ayam golek beli kat giant...sayur aku grilled...coslow bikin sendri...sukaa...
dah mcm Nandos x?hehhe

ibu belikan soto sbb dia kata dah lama x nampak aku makan nasi muahahha

behun tomyam sendiri bikin :p

behun bandung air tangan ibu....3rd day puasa :)

memang tahun ni x ziarah sangat bazar ramadhan....byk layan masak sendiri...dan tahun ni jugak kalau berbuka kat rumah, aku mmg minum air masak bergelen2...mmg tak minum manis....

dan paling best...ada la kan kawan kat sini tegur aku nampak slim...ada sorang akak tu...

kak z "psstt...emy sini jap"
aku dtg la..semua kusyuk wat keje so xleh bising2....
kak z "awk nmpak slim...makn ubat apa"
aku "ishh akak ni..mana de la..."
kak z "ye...nmpak slim dr dulu..."
aku "bulan pose kak...xcukup makan...hehe"
kak z "oo...ingt awk diet..."

ekekeke....nah bukti aku dah selim wakakakaa

jgn tertipu sebab aku pakai baju hitam ekeke...tapi kan baju ni aku last pakai jun 2011...skang ogos 2012 dah selepas setahun baru leh sarung balik....

arap2 raya nanti berat aku tak naik mendadak le... *nangis :(


Monday, August 13, 2012

Citibank kota janji

aku ni kalo sebut kad kredit, mesti tak moooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

memang aku berazam dari dulu lg, hidup aku tak kan ada kad kredit...biarla susah cmne pon aku akan pakai CASH...so kalo pakai CASH, xde duit ko tak beli...ada duit baru beli kan...

last2 aku terjebak....

kejadian ni berlaku eceh...masa tu aku jalan kaki dan melalui MJ....tetibe kene sape...dia ckp la mcm2...yg paling best dia kata nak kasi aku gift berupa beg balik kg...siap ada roda...beg mcm stewardess pakai tu!

aku nak beli tanpa keperluan mmg tak la lakan...so aku setuju....

dia terus ambik ic aku n print kwsp aku...apa kene mengena eh kad kredit dgn kwsp???arghh lantak le heheh

dalam masa 10minit settle...sbb aku register aritu, dia kasi aku beg balik kg...tp versi sandang tepi tu...happy la kan dapat beg...so dia suruh tunggu kad sampai rumah...

selang seminggu dapat la kite kad kredit....wieee

dan dia ada cakap, hadiah akan dapat sleepas 3 bulan aku pakai kad kredit...ok xde hal...

so bila dah lama kan aku pon lupa la pasal gift tu...tetibe balik umah dapat kotak besar...


bersama nota cinta....


dan inilah hadiahnye....


thanks citibank kota janji...dan seperti aku janji pada diri sendiri, dapat je hadiah aku akan STOP KAD KREDIT...ekeke...sorry la...x biasa bayar pakai kad pastu sign pastu pening hehehe

syok kan....dpt la balik kampung packing baju raya dengan beg baruuuuu.......... (^_^)

Wednesday, August 8, 2012

KKS buka puasa jemaah

setiap tahun mesti nak selit gak buka puasa berjemaah kat luar kan :D

tahun ni yg 1st potong reben utk buka puasa luar adalah KKS :)

kami plan nk layan Nandos KLCC macam last year...tapi sayangnye tutup sbb deme renovation...frust ooo terus tukar ke Kenny Rodgers KL Convention Centre...

masa jun lalu depan Nandos, dia dh happy sbb x jadi makan situ...tp dia x tau ktrng dah booking kat Kenny rodgers...muahaha...cian ko jun...

sebelum ke sana, cuci mata dulu kat C&K KLCC...

aku ni dari dulu lagi dok la target nak rembat handbag C&K...tp sampai sudah ok x beli pon...tiap kali nak rembat mesti time duit tak de...camne tu...

jun mmg dah nk rembat...tunggu husband je tu...gomen ok la kan ada bon...kami???*sambil pndang muka pui minta simpati ekeke

terus la ke KL Convention Centre...order...tunggu makanan..sampai la azan x sampai2 makanan dia..deme tak sistematik la...buring...reject Kenny!

deme kasi muffin lebih....sbb rasa bersalah la tu :p

tahun ni yang turun....kak kin & pami - mak pui - jun - jan - aku...nurul malas sbb jauh...wai balik kg...su berpntang...as di perak....mieza ada buka pose dengan family kat hotel...dee as usual jauh...jauh la sgt ekeke

pas makan, solat kat situ...surau besar dan selesa...pastu jalan2 @ KLCC

as usual...kak kin n pami hantu kopi...so mereka menapau....n kak kin blnje aku n mak pui kopi...tq mummy loofa...luv u ketat2 ok

sebelum berpisah....sempat la rakam aksi mummy to be n org x sabar nak ngandung ekeke

jun, sy doakn awk cepat2 gemuk[read:ngandung]...

dan kami berpisah di stesyen lrt...aku kak kin anta balik...temakacih mummy n daddy loofa.. :D

p/s:rasa tak puas berborak kan...padahal dah kul 10pm nak borak gak lg ekeke

Monday, August 6, 2012

Aktiviti weekend...

sabtu -> jalan tar
ahad -> giant...

sabtu...alang nk cari kain baju....ok jom la....hasil nya aku rembat baju 2 pasang...alang beli kain kat jakel 3 pasang...ibu melayang duit beli bunga....semangat raya mak aku ni... :p

awal pagi dh g...kul 10 gerak pon jalan dah jem...kul 2pm dh selamat sampai rumah...tak larat nak hadap umat manusia :D
parking @ Capsquare.. rm3 je...baru naik 1 ogos aritu...b4 ni rm2 per entry


sementara tunggu bunga kene gubah...

tukang bawa bunga....alang pon beli bunga tp nk gubah sendiri


melayang rm200++ duit ibu....tahun ni bunga plak...

2 pasang = rm65...baju wat tambah g keje :p

ahad plak...ptg2 ajak adik g cuci mata kat giant...dalm cuci mata melayang gak duit...aiyooo....

peneman sy....


total hangus = rm100++

singgah beli ayam golek area taman samudera...

kat giant kan ada section reduced to clear....roti x byk pilihan...tp buah2 byk plak....aku pe lagi...rembat le...kiwi 6bj = rm1...epal 6 bj = rm2...buah naga rm1...nyum nyumm mmg makan buah je le...yang rege anggur rm4..straberi rm9...yg ni mmg rege sebenar :D


next weekend ada agenda lain plak....