Adni-Perpisahan

aku tengok2 kat draft, byk gak entry2 yg x publish...sebab nya sempat masuk gambar je...nak bercerita x sempat....


skang ni dah hampir 2 bulan aku tinggalkan Adni....last day aku datang untuk jamuan raya merangkap jamuan perpisahan...time tu Dr. Fauzi, chairman Adni nampak aku...dia tegur...
"emy...u nak tinggalkan kami...why u not come and see me say goodbye?"

aku gelak je...tak sampai hati sebenarnya nak tinggalkan Adni huhuhuhu

time aku kene bagi ucapan, aku tak leh nak cakap...menangis je yang aku mampu.sedih nye tuhan je la yg tahu betapa aku sebak, terharu...sampai x mampu nak bercakap, aku stop je la speech aku yg entah hapa2 tu hahahha

beberapa pic last day aku kat Adni....

air mata yang x mampu nk sorok...maluuuuu

antara geng gorgeous Adni - kak nina, aneey, kak aishah, qira

kenangan dengan bos...bos aku yg bertudung biru :)

bos tak de, kite bebas muahaha

dan....diorang tinggalkan aku dengan kenangan frame gambar + 2 pasang kain baju...satu dr geng gorgeous adni, satu lagi dari umi @ puan su :)

masa memula berhenti keje, asyik la baca ucapan2 kat frame tu...sedih.sayu.pernah sekali meleleh air mata aku hahaha....skang ni kalau baca, aku senyum2 je...aku dah gantungkan frame tu kat dinding bilik...memang senang la nak baca :p

message jannah ni sentiasa aku simpan n aku baca kalau aku rasa kosong...

"Be faithful now where u are, God has wonderful plans in ur life, far beyond u can ever dream of, be patient while u wait, His timing is never late"

bila aku baca message ni rasa macam menyelinap dalam jiwa hahahaa...poyo x?poyo x?ekeke...tak de la...banyak benda aku dah lalui dan aku percaya semua ada hikmah....Allah je yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita :)

semua yang aku lalui, memang menyakitkan, pernah mcm frust sangat...macam dah tak de pelangi dah dalam hidup...tapi bila Allah bagi sikit je kemanisan, buat aku bersyukur sampai aku rasa malu dengan Allah...selalu meminta2...akhirnya Allah makbulkan...tapi aku sebagai hambanya, masih banyak benda aku lalai dengan perintah Allah...adooiiii tu yang buat aku rasa malu...malu...dan malu.... :(

Insyaallah.....aku akan cuba untuk berubah ke arah lebih baik...jalan dah ada, tinggal nak melangkah je......... (^_^)

itu saje pasal Adni....Adni best...tak de yang x best kat sana...kawan ngam, makan free ahhaha....keje x banyak, susah nak stress, makanan rohani pon mudah je dapat....bos ok...time x ok, biasa la kan...mesti kene gak tp jarang laaaaaaaaaaaaaaa.....

anyway, Adni tetap di hati saya :)

Comments

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz