Posts

Showing posts from 2011

Trip Bersamamu IV : last day @ Hatyai

Image
Ahad, 27 November 2011
last day @ Hatyai...
ktrng ni kejap nak stay, kejap nak balik sudahnya balik je la ahad ni...

membuatkn kami nak balik sebab kondisi bilik terlampau sejuk.as siap baju berlapis2 tapi x mampu menahan sejuk.aku yg kulit tebal ni pon sama.dah pakai stokin n jaket masih x leh tahan sejuk.memang tido-tido ayam la!

tekad...kita balik je penang :)
pepagi aku n as berjalan kaki ke stesyen keretapi...nak beli tiket balik ke butterworth.tapi tak de.dari lompat2 blog ada plak yg balik butterworth naik train...aku pon x faham.tapi kat kaunter kata train ada 7.30am setiap hari...huhuhu
kuar dari stesyen keretapi, nampak orang jual tiket ke penang...kami kalo boleh tak nak naik van dah sbb kaki aku lenguh...kaki x leh nk menjulur n space kecik...tapi apakan daya van je yang ada utk ke Penang.kalo nak balik KL memang ada banyak bas...nak tak nak beli la gak tiket van...
xde pilihan kami beli tiket Van jam 3pm...



pagi di hatyai
balik bilik kami lepak2 sbb nye ptg baru nak bali…

Konvo gak adik aku ni!

Image
awal buln disember aritu, na dah selamat meng-konvo kan diri!
maka...kami telah meraikan dia @ PICC, Putrajaya....

bergmbar dengan anak kesanyangn...melebar senyum!
dapat pon 2 tiket kan....aku n ibu je yang leh masuk...

posing dengan kawan gaduh...xpandang kamera!menyampah ekeke
dalam dewan....
orang yang duduk luar hazab je menunggu...tapi ktrang kat dalam pon sama...boringgg!!!esok2 kalo adik konvo, turn ibu & na plak masuk....aku nak datang lewat!ekekee
my family member yang hadir : uda, alang n pokteh...& ika sepupu...thanks memeriahkan majlis
sempat gak posing dengan family Dato' Hassan Ali....

studio photo wajib ada....tp mahal la...4 keping gambar rm160...2 je 11R yang lain 5R huhuhu.adik aku ni laju je bayar.aku kawtim dgn sorang lg lg murah...3 keping 11R + 4keping 5R = rm130...rugiiiiiiiiiiiiiii


dayang2 yang duduk luar dari 8pagi hingga ke tengah hari...cian korang hehehe


akhir sekali.....

skang ni ko plak kene bagi ibu duit banyak2....ngeh ngeh ngeh
tahniah na dah selamat se…

Trip Bersamamu III : Klonghae Floating Market

Image
sambung lagi kisah Hatyai....
elok lepas beli t-shirt mahal seringgit tu, kami balik ke hotel.letak barang2 & buang apa yang patut, kami kuar semula....
mmg plan nak naik tuk tuk je...dah tny 2-3 tuk tuk sama je charge nye.400baht = rm40.return.
so seorang charge 100baht = rm10....ktrang setuju naik tuk tuk abang ni.memang rezeki dia kot.semua yang lalu hon hon ktrang wat bodoh.abang ni lalu sengih je kami ON plak muahahhaha
dalam 20minit perjalanan, kami tiba di floating market :D




dan seperti yang sedia maklum depa berniaga atas sampan :D







rasanya ktrang try semua makanan kat sini..behun tomyam - satay - ayam apa ntah - jelly kacang hijau - shushi yg 4 kali g beli sebab sedap - air - aiskrim - kopok lekor pon miza selera ekekeke
makan sampai kenyang!
otw nak kuar depa menikam....tak menang pon ekekke

pastu cuci mata sekitar tu...best2...tp barang banyak mahal2...sama je kat hatyai...

tapi ktrang semua rembat jam ni...kecuali miza...tokey tu kasi 80baht= rm8...aku n mak pui sama d…