Posts

Showing posts from April, 2014

Jalan-jalan Isi Perut : Meals Station

Image
lama tak up tempat makan sedap :p

soooooooooo.......................

kali ni aku pilih Meals Station.... banyak kedai dia kan...tapi aku try kat Maju Junction nye...


rasa? tidak mengecewakan....harga pon boleh tahan....tak mahal - tak murah....mampu bayar lagi


kat sini ada Express Lunch Set... so set dia ikut hari....harga rm11 sekali dengan air...aritu sempat la aku try :)


 set hari jumaat dan...menu2 lain yang sempat aku try.....

 young tau foo....tapi nama lain....lupa dah nama nya :p
 kuey teow tomyam
 asam laksa
 nasi + kari ayam
 guava + dragon fruit
 kangkung sotong...
kalau sesekali time lunch nak ubah selera, sila la cuba di Meals Station....
Info lanjut.....google eh.... Selamat Ber-Luncheon!!

Trend : Tudung Aidijuma featuring Fareeda

Image
muhahahahhaahha......

marilah kita tinggalkan dunia travel seketika....aku syok baca blog orang kaki travel ni...tapi skang ni macam terpaksa la lupakan seketika dunia travel...fokus & habiskan trip yang bersisa sebelum aku travel ke dunia baru wakakakaka

so....

entry tajuk tudung...pehal kan?

aritu kat Whatsap adik aku share la blog sorang gadis comel menggayakan tudung style Fareeda....aku plak baru la faham kisah sebenar nape Fizo Omar & Mawar Fareeda marah pasal isu pattern ni....selama ni bz konvo...dah settle konvo lepak rumah hari ahad & layan Melodi....then FO explain....ok faham :)

dan..dan....aku terus tukar style tudung....wallaa....memang sherashi la...nak pakai pun mudah....nak ambik wudhuk pon tak payah buka pin semua....buka tudung je....

nah style yg aku tiru :p



dah aku tiru, aku suruh kawan2 sekeliling tiru sama hahahaha

 kak kin
 sepupu kampung
 kawan opis

 pui...
sepupu n kawan opis beliau
pe macam....syok kan ramai2 pakai tudung style ni hehehe
so kalau…

KKS Reunion : Kota Kinabalu Sabah.. Final & Info

Image
salam jumaat....

akhirnya.....berjaya gak aku habiskan entry pasal sabah ni....sebab aku dah nak terbang lagi....so entry sabah kasi katup hehehe.....

tapi....kisah hong kong tak habis up lagi....tak pe..weekend ni nak lepak rumah so leh la aku mengarang ayat wakakakaka

ok nah last part.... :)

***************************
hari ke 4 di kota kinabalu..... 4 mac 2014
arini ktrang nak balik KL... sebabkan flight reschedule ke pukul 4.30pm, maka kami lepak2 je kat rumah.....dah inform en don nak check out lepas zuhur. nanti senang tak payah nak g surau smua....dia ok je....
pagi ni semua bantai tido kecuali mak2..anak dah bangun haruslah masing2 bangun kan.....semalam aku beli roti n mayonis konon nya nak buat sarapan sandwich special...sekali tu elok kak kin n su dah buat versi diorang.....
bangun2 dah siap sarapan...ada sandwich telur...sandwich tuna...nasi goreng dan milo panas.....wallaaaaa....tapi aku bangun pun dah nak dekat pukul 10am! ehhehe
lepak2...sembang2....plan tak g mana2 pun…

KKS Reunion : Kota Kinabalu Sabah Part 4

Image
hari ke tiga kami di Kota Kinabalu Sabah.....

arini ktrang plan nak Island hoping...tapi pergi 1 pulau je...berkelah mandi manda...tgk2 ikan.....

lepas je subuh, su dah ketang ketung kat dapur....ktrang nak bawa sarapan n berkelah kat sana....bahan2 ada bawa dari KL, ada beli kat sana..

menu --> nasi lemak + hotdog rebus + ayam kari

bahan2 nasi lemak macam daun pndan santan kotak serai bawa dari KL....sambal nasi lemak bawa dari KL...beli yang kotak Brahim tu...sedap tau....hehe....lain2 beli kat sana....

ikan bilis dah beli kat pasar fillipino...so pagi ni semua bahan2 ni di siapkan je kecuali nasi lemak su kene masak....

settle packing kul 7.30am, kul 8 ktrang siap2 kuar rumah....janji jumpa en amran kat depan hotel Le Meridian....

biasanya korang kalau nak island hoping naik dari Jetty Jeseltton kan....dulu pon aku naik sana gak...tapi kali ni nak jimat tax, kt naik dari belakang pasar fillipino je....sama je macam naik kat sana cuma dapat jimat tax tu :)

en amran charge rm20/se…

KKS Reunion : Kota Kinabalu Sabah Part 3

Image
wowowoooo.....

aku baru settle konvo untuk budak2 ni. tahun ni nye konvo aku frust sikit...entah la....xdpt bagi yg terbaek macam last year :(

sbb frust, aku nak buang dari ingatan aku hahaha...poyo!

nah....sambung lagi kisah kota kinabalu dengan KKS..... :)

******************************
lepas ktrang singgah kat Kinabalu Park, kami teruskan perjalanan ke Tamparuli...
konon nak singgah bergambar kat jambatan tu, tapi kan panas sangat2...so lalu je la....terus ke Rumah Terbalik....
 harga tiket masuk rm10/seorang....

kat sini dia akan bawa masuk ke dalam rumah mengikut group. so sekali masuk ada la dia explain dalam 10minit je. rasa macam tak berbaloi nak bayar rm10...tapi tu la tak masuk tak tahu plak :)

sementara tunggu group kami masuk rumah tu, ktrang posing kat kete jap :)


ok turn kami masuk...yeayy.......


sebelum masuk, kene pukul gong ni 3 kali...pukul je le....


dah pukul gong, nak masuk kene ketuk pintu....sopan sangat niiiiii ekekekke

dan baru lah boleh masuk....dalam rumah ni…