Posts

Showing posts from August, 2013

Raya 2013 - Jamuan Raya Team

Image
salam....

tahun ni ktrang semangat buat makan2 raya sebab student practical dah nak habis training kat sini. so alang2musim raya, jom buat sekali....

sebelum raya as usual, photoshoot harus ada :p

sebelum cuti raya :)
so balik dari cuti, aku decide buat makan2 terus...ktrng discuss kat wechat dan masing2 bawa brang masing2....
hasilnya....


budak2 ni request rendang...jenuh aku cari ayam semua licin...so yg ada daging....
aku buat sendiri rendang daging tu...alahai pesal senang sangat hahaha...tp resipi mak aku la...seyes senang...semua kasi campak je....nanti aku share resipi...kalo gini la rendang nye, tahun depan aku la masak time raya kuikuikui
pukul 1 ktrang start majlis....
 tu dia mc kita :p pastu bos bg ucapan


nasihat yang diberikan mmg boleh dijadikan panduan ermm....

dan kata2 terakhir dari adik kt ni...suara mcm sedih je ahhahaa

pastu bos aku kasi hadiah...ole2 dari kami....biasa2 je hehe

dan...sebelum makan, posing dulu :p

cukup korum team library.... terlampau di edit hah…

Jom masuk dapur : Blackpaper Steak

Image
tadaaa.....

aku macam nak update blog. tapi gambar semua dalam laptop kat rumah. so godek2 pc ada gambar aku tak up lagi :p

HP aku rosak ok...baru 4 bulan pakai...apala nasib aku dari last year rezeki smartphone memang tak sherashi...kronologi
bulan 6 2012 - beli hp samsung advance. ilang buln yg sama
bulan 6 2012 - beli hp Sony Xperia. akhirnya hilang buln 3 2013.9 bulan je pakai
bulan 4 2013 - beli hp baru n tak sempat nak review pon. baru 4 bulan pakai dah masuk kedai semula :(

***********************************
arini aku nak share resipi hehehe...ala bersepah resipi ni kat internet.. tapi style aku simple dimple punyaaaaaaaaaaaaa....

masa tu aku dalam kelas tetibe aku rasa nak makan steak. tapi home made punya. aku lagi suka buat sendiri sbb aku leh kontrol masin semua.kalo beli macam tak kene je. tapi kalau aku buat pun, yg senang2 je ekekeke

info resipi aku dapat dari blog Cahaya Cintaku...klik sini untuk resipi beliau... 
bahan-bahan aku beli kat Giant. semua ada...

ada 4 ste…

Jom Beraya - rumah kak kin

Image
aku rasa tahun ni macam jemputan 'beraya' tu kurang la...ada tu ada tp masa tak sesuai :p

mcm smlm bos aku buat open house, tapi aku tak datang. dia tny nape x datang...aku ckp..
"puan cakp lmbat...sy ni kalo dah ada plan susah nak adjust"
bos "amboiiiii mcm menteri plak dia ni"

muahahahahha....org sekeliling aku tau kot tahap bz aku ni cmne...kuikuikui

so awal2 balik keje, dah dapat jemputan dari kak kin...kebetulan amni dah setahun dia buat sekali potong kek bagai + open house + leh kami beraya :)


baju recycle muahahaha
baju raya aku kan 1 je...sedih plak rasa. sbb tak de baju ok nak berjalan. so pakai je la brng2 recycle ni ha...tudung baru, baju lama, kain skirt baru...acik belnja wieee....
masa nak masuk ni, penuh orang kat dalam...tgh menjamu selera...so kami tunggu luar dulu...pastu baru redah :)
menu sedap.....laksa n beehun sup...air laici...kek coklat....kuih raya.... :D
pastu potong kek amni...happy besday sayang....





 Tq kak jemput kami....makana…

JJCM @ Muar, Johor

Image
Orang kuat makan macam aku, kalau tak makan memang tak sah ekekeke

so dah berpeluang balik kampung moh la kita singgah jalan2 isi perut....nyum...nyumm...

Antara tempat makan menarik sempat kami singgah :-

a. Murtabak Singapura...

dari aku kecik sampai dah tua ni la kedai feveret murtabak singapura terbaekkk...tapi skang dah mcm x sedap sgt..sebab aku pernh makan lagi sedap kat KL ekeke

plan asal nak makan tapi penuh. so kami tapau untuk bawa balik umah dan makan ramai2..

saiz biasa rm6 besar rm10 dan special rm15 :)

laju je kene ngap sbb sedap :p
b. Mee Udang & Mee Bandung

kalau dah ke muar x layan mee bandung memang tak sah kan. so ktrang jalan kaki je.selang 2-3 kedai camtu...

credit to blog : eznakhalili
so ktrang order mee bandung dan mee udang banjir

mee udang banjir
 mee bandung
bagi aku rasa biasa2 je sbb aku balik aritu makan mee bandung lagi umphhh....mee udang aku tak rasa sbb tak suka udang hehee

Lokasi :
Deretan kedai shoplot sebelah SM Sains Muar Johor

c. Medan Ikan B…

Raya @ Muar, Johor

Image
:D

tahun ni alhamdulillah berjaya gak kami balik beraya kat Muar :)

tolong jgn pitam tgk pic stylo ni..susah woo nak buat ekeke
raya ketiga ktrang balik sana....sampai Muor ktrang g isi perut dulu...ekek...sampai kg pon dah pukul 6ptg.apa je leh buat pon kan...melepak je la....dan sebelah malamnya adik aku na n husband sampai.diorang jalan lain2...dari pahang ke melaka then sambung ke muar....

raya ke 4, baru la kami kuar beraya....rumah pertama ktrang g rumah che salim....dia ni sepupu ayah aku...tp nenek aku bela sbb mak bapak che salim ni dah meninggal dunia...dan sebab tu la macam rapat je diorang dgn ayah che ni....

lepas g rumah che salim, ktrang g rumah sepupu aku - abg boy...rumah dia kat area sabak awor medan ikan bakar tu...sampai sana dia hidang apa tau.....


 ikan kembung masak asam pedas lala goreng kunyit ayam kari sayur campur... pencuci mulut : buah mangga manis gile...
terus aku makan 2 kali tambah...sebab asam pedas dia memang terangkat!!! sedap wooooo
tengok la masi…