Posts

Showing posts from November, 2011

Trip Bersamamu I : HATYAI, Thailand...

Image
tadaaa..... :)

cuti 3 hari sempena awal muharam aku sempat larikan diri ke utara.walaupn badan letih x hengat tp tetap enjoy... :p
so skang ni aku ada modal nak upload blog!yeahhh....
tapi cuba imbas kembali entry ni...dalam ni aku ckp aku nak g hatyai dengan rm250 kan.. klik sini utk membaca....
dengan rm250 aku berjaya menjejaki Hatyai.... (^_~)
*************************************************
Jumaat 25 November 2011
Plan nak ke Hatyai ni kuar dari mulut aku.entahlah dah lama sangat nak pergi.tapi ramai la kata tak selamat...ditambah dengan banjir buatkan kami rasa tak yakin...
TAPI semua bermula bila aku terjumpa satu blog.mamat tu baru pulang dari Hatyai.apa lagi menggelupor la kan nak pergi.dalam masa 4 jam je kami decide ON HATYAI....ptg yang sama as beli tiket van kat penang utk ke Hatyai...mak pui turun puduraya beli tiket pergi ke Penang dan aku dapatkan tiket keretapi balik ke KL...vavvavaa..kalo bab berjalan semua laju je!ekekke
as namakan percutian kali ni 'trip bersam…

Steamboat : Seoul Garden, ONE Utama

Image
salam pagi rabu... :D

yang ni kisah lama...aritu mimi nak beli kupon @ groupon..buffet lunch rm25/person...makan la sampai ko dah tak mampu nak makan lagi...ekeke



asalnya nak pilih kat IOI Mall...sudahnya full!depa sendiri suggest ke One Utama..ok je la kami tak de hal....mmg kami nak One Utama.tapi dia kata xleh redeem on weekend kat OU.alih2 kene gak ke OU... :)

dan macam biasalah kan kalo makan buffet ni macam-macam ada...seyes tekak aku kene la dengan steamboat Seoul Garden ni...lagi2 ayam dia apa ntah namanye...bila di grill, wallaaa...sedapp!!!!!!!! :D





ahli jemaah....





mimi, zam, aku, miza....sikit betol zam makan...lepas ni ko tak payah follow la zam makan buffet..dok umah jaga daniel...

"aku ok je x follow...ko bawa la mimi ni..."

sakit plak hati aku tgk dia makan ala-ala je...hari kejadian=daniel tinggal dgn nenek ekeke


desert aiskrim...aku layan coke float ala2 A&W... :p

buffet lunch start dari 11.30am - 2.30pm..lebih kurang pukul 2 kami gerak pulang ke rumah...memang g …

Riang Ria Aidiladha 2011

Image
dah lama tak update blog mcm ilang kata-kata lak....ekeke

layan je la pic kat kampung beraya aritu.sebabkn penangan raya, berat naik berkilo-kilo...makan tak hengat...menu memang super duper terbaek la kali ni..kalah kot raya puasa lepas :p

ketupat - nasi impit
rendang ayam kampung
redang ayam bandar
kari ayam
sambal kacang daging
kari daging
laksa
karipap daging bonda terbaekkk
kek keju blueberry
kek coklat
kek red valvet
teh tarik

dapat disimpulkan, ramai family aku sakit perut.cirit birit..tengok menu pon dah takut kan? :D



di pagi raya..menu lain tunggu menyusul


dua-dua besday buln 11


tempuh jem nak ambik kek ni...


aiman yang xmo cakap


tahun ni semua ada...family aku, ayah ngah, alang, uda, pokteh, pektam, acik ucu..
(tp dlm gambar ni x semua ada :p)

## tahun ni rezeki aku murah.alang sponsor aku wat korban.tq alang!!!.emy syg alang ketat2..ekeke
## ayah ngah kesian tgk uchuk turbo kene cium, dia kasi duit rm50...tq ayah ngah!