Posts

Showing posts from November, 2014

Dari KL ke Penang .......Restoran Tuuu..... Diaa..... Pak Tam

Image
salam....

skang ni tak bzy...buln 12 nanti kene join project campus...terikat 7bulan...so kene attend workshop 9am-5pm....yang tu confirm lemau.... :p

sebelum terikat aku kene fikirkan alternatif la nak travel....nak sangatttttttttttt g bercuti...kks plisssssssssssssssss :( :(

jumaat lepas, aku sempat larikan diri ke penang..tujuan dia satu -- ziarah ayah mertua alang yang kembali ke rahmatullah.....kebetulan pak lang dah balik awal sebab ayah dia demam..rupanya tu la petunjuk untuk ayah pak lang pergi selamanya.....



jumaat 6.30am gerak ke Penang....sampai sana dalam 10.30am...terus ke kubur....

 pakcik berdiri tu kubur mak paklang masih dekat2....


yang jadi sedih, awal bulan aritu 9hb 11 mak pak lang meninggal....20hb 11 ayah dia plak...gap 11 hari je jadi anak yatim piatu dalam sekelip mata.....memang cinta sejati kan :(

settle kebumi, ktrang balik rumah...kebetulan ada makanan yang dh ada kat rumah....family pak lang order katering......

gulai ikan - kari ikan
ikan masin sepat masak …

30 Days blogs challenge : Day 6 - Apa yang anda makan hari ini

Image
selamat pagi..... :)

sengal plak rasa asyik memikir kan challenge ni....baru 6 hari dah sengal...acaner? ahhahaha

apa aku makan arini eh....

 nasi lemak telur goyang.....
kehebatan nasi lemak dia, sambal tu yang wallaaaaaaaaaaa....memang sedap...susah nak dapat sambal macam ni....telur goyang tu biasa telur kuning cair2 kan.... :)
sejak dua menjak ni, aku rajin bawa bekal....memang jimat la duit makan...tapi ikut rajin la kan.....aritu bawa nasi goreng bawang telur, semalam ni ha nasi paprik hehe
 aku masak sedap tau ekekekke
pagi tadi dapat ole2 meranti -- kek gulung dari medan....semalam dapt keychain...budak2 opis g 4 org ke medan...syok betol tgk pic deme....aku pergi?? ermm kalo leh nk lupakan terus ekekekke


korang makan pe?

updated :

sedap nye kek gulung meranti ni!!! sape nak g medan nak kirimmmmmm wawawa

30 Days blogs challenge : Day 5 - 3 perkara ingin katakan pada bekas kekasih

muahahahaha....

tak perlu nak kata apa-apa dah....yang lepas biarkan berlalu.....dah tak masuk port dalam memori ingatan....nak kenang balik pon tiada guna.....eceh.....

3 perkara eh....
^
^
^
^
^
^
^
^
^

skip!

30 Days blogs challenge : Day 4 - Buku kegemaran

Image
salam pagi isnin....

jom la sambung blog challenge tu :)

aku ni dari dulu lagi susah sikit nak membaca novel...sebab nya aku kalau datang kemaruk, aku tak nak stop plak...sampai x tido la kalau boleh nak habiskan novel tu

tapi susah sangat la aku nak suka novel melainkan ko dah habis baca dan rekemen cakap jalan ceta best, baru aku paksa diri baca....

antara novel kegemaran aku :-

1. Selamat tinggal sayang - Ma Lee Chuswan
2. Atas nama cinta - Isa Kamari (kisah Natrah)
3. Buku2 Ramli Awang Mursyid - kisah laksaman sunan --> bagaikan puteri, cinta sang ratu, hijab sang pencinta dll)

ni je yang bermain dalam kepala aku hehe...sejak penulis novel tumbuh macam cendawan selepas hujan, aku dah jadi x terbaca la kan.....ada 1 2 novel lagi aku baca...ni yang aku ingat....

tapi sejak awal tahun, aku dah bertukar minat membaca buku ni.....dah berubah ke buku motivasi....muahahahah

sejak baca buku2 ni, memang aku dapat rasakan aku dah berubah dari segi kewangan....kita dah jadi bijak sikit be…

Sepupu ku naik pelamin : Ad & Shieda

Image
asyik la up orang naik pelamin, aku ni nak kawen pon tak tahu bila :p

muahhahahaha...............

aku tgk2 album dalam PC aku ni...ada lagi tak up story pasal wedding ad ni...meh la share pic kat sini.....

ujung Oktober aritu, sorang lagi sepupu aku naik pelamin....ni sepupu belah johor plak :) aritu belah selangor...dan kebetulan nya dua2 pon lelaki yang kawen tahun ni

jumaat nikah....aku plan nak pergi pastu kemalasan...sudahnya membuta je kat rumah..... eh tgh hari kuar lepak kat putrajaya...ptg sambung lepak kat sentul...dengan geng chubby pretty :p


sabtu....seawal pagi dah kuar breakfast...pinjam kete orang lagi (#fruitheart jadi mangsa) cuci kete siap2 then balik rumah ambik ibu....siap2 nak g rawang....dalam kul 12 gerak, kul 1pm dah sampai sana...

bulat betol pipi aku skang..tangan pon keras je wawawa
lepas Zuhur baru ktrang gerak menganto pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan....tak jauh pon...dari antara gapi serendah ke batang kali ada la 15minit je....
 tumpang ke…

Cuti-cuti Malaysia : Bye Tawau

Image
Tadaaaaa............ :)

I'm back! hehe

konon nak sahut challenge 30days, baru 3 hari dah lupa ada lagi 27hari kene complete kan hehehe...

to be continue soon....eceh!

ok..ok...nak ceta...best ke Tawau? :p

sedih ni sebab sepatutnya today aku n kks akan menghabiskan percutian 2014 ke Tawau...feeling2 lepak mabul la kan....tapi itu la...bukan rezeki kami....

setelah di ambil kira semua pendapat, better la ktrang let go je trip ni....risau mestilah kan...pastu nape ntah sampai 5hari aku nak bertapa kat sana hehehe

plan nak ganti g mana2 yang dekat...tapi kene bentang budget dulu la...kalo kks approved, baru leh ON... :)

Tawau...semporna....mabul...... tak de rezeki kita bertemu.....

wawawawawa.................... :(

30 Days blogs challenge : Day 3 - Sesuatu yang menguatkan anda

yeayyy!!! sambung lagiiiiiiiiiiii :)

sesuatu yang menguatkan anda? apa eh...sesuatu sangatttt hehe

Ada masa kita akan sedih gundah gelana...ada masa kt happy yang x bertepi kan...ada masa kita nak kekuatan....jiwa ni sukar di baca kadang2....

kadang-kadang apa lagi kita nak...kita sendiri tak dapat jawapan....

kalau tanya aku, kekuatan aku memang la dari Allah kan...dia yang uji kita dia yang nak kita mengadu balik kat dia...di sebalik semua ni kekuatan aku sebenarnya IBU aku....

ye..... IBU....

sebab betol kata orang kalau kt kenang ibu ayah kita, nak buat jahat pon x berani walaupun sebenarnya aku tak de la baik mana....dulu aku n ibu Allah je tahu...macam anjing n kucing....suka bergaduh...ada je x kena...

sampai skang pon sebenarnya hahahaha

1 je ibu tak rasa dari aku -- manja dengan dia...kadang2 korang leh peluk2 mak cium smua kan...tapi benda tu aku tak reti buat...

ye la...dari kecik dah berdikari -- duduk dengan nenek dan mak sedara....so rasa janggal sikit :p

percaya tak den…

30 Days blogs challenge : Day 2 - 5 cara memenangi hati kita

salam jumaat....

semangat kan buat challenge ni hehe....

arini 5 cara memenangi hati ini...eceh...memenangi la sangat kan...tapi aku bagi scope general.... kawan ke, bf ke... scope family tak yah la sbb family dah melampau2 memenangi hati aku dari kecik lagi kan ekekekek

1. terima aku seadanya
Ye. terima aku diri aku seadanya aku....aku kan suka makan banyak, gelak besar, byk cakap, kasar, suka menganjing orang, bebel dan macam2 la...xkisah la bf ke kawan ke, bila ko dpt terima aku seadanya, kira dah berjaya memenangi hati aku.....

2. jujur
"jujur la padaku...bila kau tak lagi suka, tinggalkan lah aku kt x mungkin bersama" 

ni je aku nak..jujur...sebab aku selalu jujur dengan orang...tapi orang suka x jujur dengan aku...nape eh? pelik kan? tapi bila aku tau ko PENIPU, sampai 7 keturunan ko aku ingat....aku plak jenis suka pulang paku buah keras...sama ada aku perli, aku sound ko direct atau pun ko tak yah kawan dengan aku lagi....

3. caring...take care...
ala semua orang suka…

30 Days blogs challenge : Intro & Day 1

Image
Muahahahahhaa.....................
banyak sangat la free time aku kan...siap nak hupdate blog & join -- 30 days blogs challenge...sebenarnya tak de sape pon tag tapi seronok plak bila baca blog orang...antara yang buat blog MOON....
So saje nak challenge diri gak pastu entah bila la akan siap kan (doakan complete 30 days) so arini buat 1st task dia...

day 1 : Gambar terbaru anda dan 5 fakta tentang diri anda




pic latest... 1/11/2014 :D

5 fakta tentang diri aku...
1. anak sulung dari 3 beradik 2. cepat naik hantu - kira2 garang... 3. suka merajuk...sensitif...cepat tacing... 4. banyak bercakap...bercakap...bercakap... 5. consultant buat kawan2 - kawan2 suka mintak pendapat/idea apa jua situasi
done! (^_^)

Sabtu yang havoc..havoc...havoc...

Image
furhhh........

skang ni patutnya aku ada meeting dengan bos. tapi postponed ke pukul 2pm.. so aku saje lepak kat blog ni :)

sabtu lepas, memang aku rasa macam x cukup rehat je...aku paling tak suka dalam 1 hari tu macam2 benda aku kene buat... rasa macam tekejar2 tu la paling aku menyampah hehe

sabtu nye event
- farik kenduri
- ika konvo
- exam online * gatal nak apply gomen ehehhe

so awal pagi aku dah kuar anta #fruitheart g keje. sebabnya aku nak pinjam kete dia...kesana kemari tak de kete memang payah kan....g bekpes jap, anta dia g keje then otw balik KL singgah cuci kete...singgah giant cari tudung...ambik parcel kat Pos laju..

sampai umah lepak 1/2 jam terus siap2 nak g kenduri....

berjinak2 dengan shawl... pakai g kenduri ok lagi...kalau time keje leceh sikit :)
farik ni kawan kampung aku + geng kamceng  la kiranya...masa dia bgtau dia nak kenduri tu tersentap gak aku...sbb nya tak sangka...konon aku nk seperise kan dia, last2 aku seperise sendiri muahaha....

farik buat kenduri…