Posts

Showing posts from July, 2009

Jakarta : Tempat menarik

Image
salam :)

aku kat kg halaman ni...dok tolong la pape yg patut...lg 5 hari je majlis besar kat rumah ayah ngah ni akan diadakan....sepupu aku kawen...so sape2 yg nk dtg kg aku, jemput2 dtg...kenduri sabtu n ahad....mana2 kawan2 yg dh dapt kad kawen tu, sila jelmakan diri dgn baju paling cun yer heehhe

sambung balik entry jakarta-bandung....arini aku nk cerita pasal tugu monumen nasional atau lebih dikenali sebagai Menara Monas....ktrng g sini pon waktu malam...so mmg melepak je la..dan bergmbar...sempat gak naik kereta kuda seround...sgt la kelakar pasai nk naik kerete kuda tu je payah giler....x balance langsung tp bila dah naik ok jer :p











dan esoknyer sebelum berangkat ke Bandung, sempat kami singgah solat kat Masjid Istiqlal...masjid paling besar kat Jakarta....ala2 masjid negara...tp bagi aku masjid kat sana x mcm rupa masjid...tempat wudhu' pon walaupn berasingan, tp lelaki sesuka hati je ambik air sembhyang kat tempt perempuan....dan ruang solat xde kain pemidang..…

Jakarta-Bandung : Pengangkutan

Image
sepnjang percutian kami kat sana, ktrang gunakan pak supir.... :)

kat jakarta, ktrang gunakan perkhidmatan Pak Yous....kire pak yous ni la yg tunggu ktrang kat airport...aku daptkn no tel dia dr internet jer...sbb xde sape yg ada contact kat jakarta.....


Kijang Pak Yous
sewa sehari Pak Yous adalah 500 ribu rupiah.... Pak Yous +6281932245417

kat Bandung plak, ktrang gunakan khidmat Budi....dia la gak yg carikan guest house tu....dgn budi pon ok...senang ceta dua-dua supir ni sgt ok.....n senang je nk deal :)

Budi +62816613442


Kijang Budi
selain dr gunakan budi, ktrang gunakan gak keretapi sebagai pengangkutan kat sana...naik train pon nk ke Bandung dari Stesyen Gambir, Jakarta...perjalanan 3 jam...siap dapat roti+air mineral+gula2....bantal pon ada utk keselesaan penumpang...harga KA Agro Gede dr Jakarta-Bandung adalah rm18....murah tp service meletop...!siap ada pelayan lg dlm keretapi tau

sebarang info sila klik sini yer KA Agro Gede



dalam train Jakarta-Bandung

@ Stesyen Kere…

Bandung : Hotel Penginapan

Image
di Bandung plak, ktrang xdpt hotel...jenuh okey aku nk cari hotel yg kene budget...nasib baik la pak supir tolong carikan guest house...aku plak sangsi habis la nk stay kat guest house...try search internet pon xde....then ktrang pasrah je la....

pas pak supir ambik ktrang n bawa ke guest house tu, terkejut bangeetttt.,.....xcayer nyerrrr......









pe mcm cantik x???ktrang sangaattttt puas hati...harga utk satu malam rm35...pic bilik tido utk bilik VIP....bilik standard ada gak tp aku x snap sbb aku stay kat bilik VIP :) lokasi guest house ni agak jauh dr factory2 outlet...tp kami x kisah sbb ktrang mmg guna supir selama berada di Bandung.... :)

Betah Guest House +6225229768 (Ibu Jajang)

Jakarta-Hotel Penginapan

Image
utk trip kali ni, aku malas nk ceta day-by-day...xde pe yg best....makan-shopping-makan lg-shopping lg....hehhee....aku nk review pe ktrang wat kat sana...utk rujukan akan datang :)

1st story mory kite ceta pasal hotel yer :)

kat Jakarta ktrang menginap di Hotel N1...(dr kat KL lg aku dok panggil h1n1 hehehe)...xde website yg khusus...aku just baca blog org jer...n tgk komen2 kata ok...so kite redah...booking pon senang...call jer...hotel ni ada bilik standard jer....sama ada nk twin sharing atau queen bed....harga untuk satu malam rm80....murah kan..?tu harga termasuk breakfast utk 2 org...yg lagi best lokasi hotel dekat dgn pusat shopping Tanah Abang...kalo nk g jalan kaki pon boleh, atau nak naik angkutan atau teksi....so tgk bilik dia lak :)






so kalo berminat, sila call hotel N1 +6202153653908/09