testing

Monday, August 4, 2008

Coti-Coti Malaysia 08 - last day kami di KK (Final!)


yeahh..last day @ KK.........

12hb Julai 2008 - Sabtu

bangun seawal 5.30pg arini...baru la aku rasa badan letih sgt...rehat x cukup + asyik berjalan je :) pastu, semua siap2 nk redah pe yg lom redah lg...mimi ntah pe mimpi nk wat breakfast...wat goreng pisang (burn panggil cucuq hehe)+ teh sabah (minuman wajib kami)

dlm kul 8.20am, ktrng gerak..arini burn x keje so dia follow ktrang jalan2...aku yg teringin naik bas mini, telah memaksa diorang naik sama...dari luyang - KK (bas stand besar) kene la rm1.50...tp bukn naik bas tau...naik van tp di panggil bas mini...

Photobucket

sampai bus stand KK tu, ktrang tny ada bas ke nak ke Monsopiad Culturul Village...semua org x tahu..bg direction yg salah...sehinggalah terjumpa sorang pakcik ni...dia mmg bawa pelancong jalan sekitar KK...dh rezeki pkcik tu bawa kitrang ber 5 ke sana....

1st tempat yg ktrang g adalah Monsopiad Cultural Village....time nk beli tiket tu, ada benda lawak terjadi...nak ke aku ceta ek?hehhe...pastu ktrang tgk show...best mmg best...ktrang dpt menari + tgk show diorang + ecah kene tawan dek pahlawan monsopiad...last sekali menari buluh...(pkcik driver panggil buyuh) pastu jalan2 sekitar situ je...mimi kata sarawak lg besaq n best... :p

Photobucket
~monsopiad.....~

Photobucket
~menari buyuh.....~

Photobucket
~titian perjalanan....hhehe~

Photobucket
~pemuzik tradisional...burn sebagai vokalis....hehe~

Photobucket
~memory @ Monsopiad Cultural Village.....~

hampir 2 jam habiskn masa kat situ, ktrang gerak ke Pulau Manukan...minta pkcik anta kan ktrang ke Jetty Jessilton...tp sblm tu nk tapau lunch...pkcik tu suggest kan ktrang restoran sempelang...kedai ni masakn 100% masakn semenanjung....ktrang tapau udang masak lemak + ayam masak merah + ikan masak masam manis + sayur campur...

sampai je pulau, cari port baek nyer then makan....sedap nyer...terubat dpt makan nasi lauk cmtu....then mula la aktiviti bebas ktrang...bot tu dtg balik dlm kul 3ptg....so miza n burn tido....ecah melayan perasaan...aku dgn mimi g main air di persisir pntai + berposing...subhanallah....cantik la pulau manukan ni....air yg jernih, udara yg sepoi2 bahasa + org sekeliling yg seksi meksi baik lelaki atau pompuan...sampai ecah kata, "kite ni dah mcm pe je cuci mata kat sini...." hahhaha...rugi lak rasa xmandi...bukn x nak mandi, nanti susah nk bawa baju basah balik KL :)

Photobucket

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

kul 3pm, ktrang di pick up then kebetuln dia drop kan ktrang bebetol kat jety pasar filipine (mmg nk ke situ pon :p) terus masuk pasar filipine...ktrang nk last shopping! hehe....kali ni dah tau kedai mana nk cari...tp time ni la ecah dpt duit dr langit... :) time masuk kedai yg mmg sempit tu, aku terlanggar perhiasan yg digantung kat atas...then aku ckp... "ecah, cakit kene kepala...." ecah lak melayan..."ala ciannyer...aku pon..." tup..tup...ada org jerit nama ecah....akak ni mmg nk jumpa ecah sbb dia tahu ktrang dtg sabah...tp masa xde....terus la dia bg ecah rm100 utk shoping kat ctu...rezeki kan...wawawa...jeles .....hehehe....

dlm pasar filipino, sempt la rembat t-shirt sabah sorang satu...sama color+corak..beza pd saiz je hehe...then terus ke kedai kawn murni - singgah pasr ikan masin ambik telur penyu - singgah pasar besar beli kopi tenom...last shopping kan...sampai duit aku pon dah kering :p

sampai umah, packing sikit barang yg ada pastu siap2 nk gerak balik...pkcik tu janji nk ambik ktrang kul 7pm....sempat lagi burn hidangkn teh sabah + kuih lidah kucing (tu kot nama nyer)...then ktrang gerak ke airport....sampai sana, murni dah tunggu dgn kotak2 ktrang....time aku ucap terima kasih kat pkcik ni, aku sedih sgt...sbb pkcik tu baik....rasa mcm sebaya ayah aku kot...aku sempt pesan.. "beliau jgn tukar no tepon yer "(org sabah panggil pkcik adalh beliau) aku janji kalo ke sabah lg, aku nk cari pkcik tu :)

ktrng terus check in...pastu g dinner sat n masuk ke balai berlepas....salam2 murni n burn....ntah bila rezeki nk ke sabah lagi...uhuks..uhuks...

Photobucket
~dpt gak ktrang boria....t-shirt sabah terus pakai balik KL hehe~

Photobucket
~happy family....murni & family~

then ktrang berlepas ke Kuala Lumpur...naik flight malam ni cantik sgt...tgk luar lampu2 yg menerangi rasa mcm tenang je....bila nk sampai KL pon sama, dh nmpak KLCC & Menara KL, tp xleh turun hehe....

sampai LCCT dlm kul 11.45pm....ambik beg then nyanyi2 lagu besday kat mimi...hehe..pastu terus naik bas ke KL Sentral....dan ktrang berpisah utk pulang ke rumah masing2.... :)

yeahh...tamat sudah percutian aku dgn kawan-kawan ke sabah....syiok mmg syiok...ada rezeki aku akan sampai ke sana lagi Insyaallah..... :)

sepnjang trip ni, aku makin kenal rapat dgn diorang...cth, mimi xleh x makan nasi 3kali sehari..kalo x perut meragam...sbb makan yg x tentu hala, dia MC 3hari balik dr sabah...smbung cuti lagi sbb sakit.....miza lak (gelarn kat sabah--> abg bujang hehe) seorang yg sempoi tp bab shopping mmg cerewet....sgt cerewet tau :p + kuat tido..dlm flight tido, dlm kete tido, dlm bas tido, tunggu turn nk mandi tido...senang ceta kuat tido laa (lg teruk dr aku) hehe...ecah lak, mcm biasa la org paling lmbat bersiap walaupn ktrang akan suruh dia mandi dulu...sudahnyer dia yg terakhir :) aku???apa ek...pasl aku kene tny diorang la...hehe..

Photobucket

dan coti-coti malaysia 2009 semestinyer..... S.A.R.A.W.A.K....Insyaallah :)

chiow..... :)






Friday, August 1, 2008

Coti-coti Malaysia 08 - dari Kundasang pulang ke KK (Part 3)

hari ke tiga kami di Sabah.... :)

11 Julai 2008 - Jumaat

arini bangun awal gak....5.30 dah bangun....pas solat mimi ajak aku jalan2 keliling resort ni...kejut aishah suruh bangun subuh, then ktrang kuar....susah nyer aku nk gambarkn betapa cantik nyer waktu pagi....lagi2 ngadap gunung kinabalu tu...kalo la aku daki gunung kinabalu tu mesti aku semput giler...silap2 turun balik mau berat turun 10kg hehehe..

Photobucket

Photobucket

Photobucket

dlm kul 6.30, ktrang berjumpa kat port yg paling cun kat resort ni......pastu ktrang g breakfast...aku-ecah-miza pilih  western..mimi pon nk yg sama tp aku awal2 dh sound dia.."ambik nasi goreng..nanti ko lapar..." mimi xnak...nk gak ambik western..sudahnyer..dia mmg x kenyang...then order la nasi goreng ayam...aku pon bebel la...xnak dgr ckp aku td hehe...psst-->diorang kasi gak teh sabah tau :)

Photobucket
~muka org belom mandi pagi heheh~
Photobucket
~western breakfast huhuhu~
time ni la part yg aku rasa paling lawak kuar dr mulut mimi...dia lapa..then tunggu waitress tu anta nasi goreng x sampai2..tetibe ecah kata.. " tu dia dtg" aku toleh dia bawa roti bakar (utk meja sebelah..) then saje la aku ngusik "ntah2 kat sini pangil nasi goreng tu roti bakar x?" ktrang gelak2...alih2 c mimi penuh emosi jawab "mmg kene hempuk dgn aku kalo dia anta roti " aku rasa nk gelak guling2 dgr statement mimi tu...HEMPUK yg aku x tahan...dan sejak saat tu kalo antara ktrang silap sikit je mesti akan kuar dr mulut sesape --> "ko nak kene hempuk ke? -- aku hempuk ko kang -- jgn nak ngada2...xpasal2 ada yg kene hempuk....." penangan lapar terus jadi samseng tu! ehhe

pas sarapn, balik bilik siap2 nk check out...aku dgn mimi dah janji nk boria arini...siap kene sound dgn miza... "lenkali kalo ada warna tema inform la..aku pon nk baju sama korang gak..." pulak dah hehehe.....dlm kul 10 ktrang gerak tinggalkn kinabalu pine resort..

.PhotobucketPhotobucket
~aku dgn mimi dah mcm twin lak....hehe....ecah n miza cool je...~

Photobucket
~depan cabin ktrang....~



Photobucket

Photobucket

gerak ke pasar kundasang ....then singgah shoping sayur jap (utk murni n burn)

 Photobucket

pastu g  Kundsang War Memorial...punya la nk tgk meriam buluh ke apa..sudah nyer ada garden jer...layan je la garden pon garden la hehe....

PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
~Kundasang War Memorial....~

tp sign kat bawah ni paling comey aku rasa.....
Photobucket
~hehehehe......~

pastu terus gerak ke KK...singgah kat UMS...burn keje kat cafe pkcik dia...dapat la lunch free ktrang aritu :) time lepak kat tempt burn, hujan turun lebat nyer...musnah la impian nk ke Pulau Manukan sambil bermain di gigi air + bercanda di persisiran pantai...bosaaaannnn......wawawaawa....

PhotobucketPhotobucket

ktrang tukar plan n ajak murni shopping @ Pasar Kraftangan atau femes lagi dgn nama pasar filipino...kat sini la ktrang menghabiskn wang ringgit yg selama ni xtahu nk di bayar tnpa sebab hehe....pas agak2 dh puas beli dlm pasar filipino, murni bawa ktrang g kedai member dia....kat sini aku rasa duit aku habis nk dekat rm2++...shoping mutiara n ole2 utk family...dah beli byk kalo x kasi murah + free gift mmg nk kene hempuk hehehe.....

Photobucket

pastu ktrang g Pasar Ikan Masin lak...aku beli kuih cincin + ikan masin terubuk + kuih amplang + udang kering sandakan....pastu ktrang tempah telur penyu...stock dh habis..kene dtg esok nk ambik....semua barang suruh packing siap2 dlm kotak...


pas dah rasa puas shoping, badan pon dah lesu...lesu sbb duit dh xde byk lg hehee...pastu ktrang tapau dinner...sampai umah burn, murni lepak kejap.....aku paksa diorang bertiga cakap kelantan...asyik bunyik bah...bah... je...sudah muak aku dgr hehehe.....

Photobucket
~ex-classmates bertemu di Sabah....2008~

pas murni balik, ktrang pon memulakn operasi...mengemas brang2 n packing siap2...esok dah nak balik KL...dah rindu sgt ni ;p pastu aku capai apron burn, aku lak ke dapur...panas kn maknan yg ktrang tapau td....wat air teh sabah lagi hehe....then dinner kul 11pm...ke supper dh tu? hehe gemuk la weeeiiii.... :)
Photobucket
~mee goreng + nasi goreng + sayap ayam + teh sabah-->wajib!hehehe~

malam ni ktrang pengsan lewat...kul 1 baru nk lending...aku pas mandi nk pakai lotion pon mata dh x leh nk bukak...ngantuk giler...akhirnyer ktrang tertido di tilam empuk burn.......zzzzz...

p/s:last episode...balik KL yeahhhh