Posts

Showing posts from August, 2008

Coti-Coti Malaysia 08 - last day kami di KK (Final!)

Image
yeahh..last day @ KK.........

12hb Julai 2008 - Sabtu

bangun seawal 5.30pg arini...baru la aku rasa badan letih sgt...rehat x cukup + asyik berjalan je :) pastu, semua siap2 nk redah pe yg lom redah lg...mimi ntah pe mimpi nk wat breakfast...wat goreng pisang (burn panggil cucuq hehe)+ teh sabah (minuman wajib kami)

dlm kul 8.20am, ktrng gerak..arini burn x keje so dia follow ktrang jalan2...aku yg teringin naik bas mini, telah memaksa diorang naik sama...dari luyang - KK (bas stand besar) kene la rm1.50...tp bukn naik bas tau...naik van tp di panggil bas mini...


sampai bus stand KK tu, ktrang tny ada bas ke nak ke Monsopiad Culturul Village...semua org x tahu..bg direction yg salah...sehinggalah terjumpa sorang pakcik ni...dia mmg bawa pelancong jalan sekitar KK...dh rezeki pkcik tu bawa kitrang ber 5 ke sana....

1st tempat yg ktrang g adalah Monsopiad Cultural Village....time nk beli tiket tu, ada benda lawak terjadi...nak ke aku ceta ek?hehhe...pastu ktrang tgk show..…

Coti-coti Malaysia 08 - dari Kundasang pulang ke KK (Part 3)

Image
hari ke tiga kami di Sabah.... :)

11 Julai 2008 - Jumaat

arini bangun awal gak....5.30 dah bangun....pas solat mimi ajak aku jalan2 keliling resort ni...kejut aishah suruh bangun subuh, then ktrang kuar....susah nyer aku nk gambarkn betapa cantik nyer waktu pagi....lagi2 ngadap gunung kinabalu tu...kalo la aku daki gunung kinabalu tu mesti aku semput giler...silap2 turun balik mau berat turun 10kg hehehe..






dlm kul 6.30, ktrang berjumpa kat port yg paling cun kat resort ni......pastu ktrang g breakfast...aku-ecah-miza pilih  western..mimi pon nk yg sama tp aku awal2 dh sound dia.."ambik nasi goreng..nanti ko lapar..." mimi xnak...nk gak ambik western..sudahnyer..dia mmg x kenyang...then order la nasi goreng ayam...aku pon bebel la...xnak dgr ckp aku td hehe...psst-->diorang kasi gak teh sabah tau :)


~muka org belom mandi pagi heheh~
~western breakfast huhuhu~ time ni la part yg aku rasa paling lawak kuar dr mulut mimi...dia lapa..then tunggu waitress tu anta …