testing

Wednesday, January 22, 2014

Happy Birthday Emy!

morninggggggg !!!!!!!!!

amboiii ceria tak kita? ekekeke

yeayyy...... bangun2 pagi tengok HP senyum2 baca wish dari kawan2 ekeke

dulu siap menunggu sape yang wish 1st kan....skang ni tak yah tunggu biar orang plak tak sabar nak wish kat kita hek hek hek

tahun ni aku dah siap2 me-reward- diri sendiri sebagai hadiah hari jadi... aku rembat HP Samsung & besday treat ke Kuching Sarawak.... (^_^)

Harapan aku...semoga tahun ni lebih baik dari tahun yang lepas...dipanjangkan usia, diberi kesihatan yang baik, tambah amalan dan kuat beribadah, kewangan yang kukuh, sentiasa disayangi keluarga dan kawan2, jauhkan diri dan sifat yang negatif  dan aku nak positif sentiasaaaa............. :)
 
Happy besday emy.... dah 32 ok...tapi tetap comeyyy macam 23 hahahahha....

 Januari 2014
@muzium kucing, sarawak... 

p/s: tak sabar nak dapat hadiah besday ni! ekekekekeke

Thursday, January 16, 2014

Langkawi 2013 : Jalan2 3 : Agroteknologi Park - Makam Mahsuri - Beras Terbakar

last entry pasal jalan-jalan.... :)

arini ktrang sempat ke Taman Agroteknologi Mardi... kalau korang tak pernah singgah, next visit kene singgah ok....


bayaran masuk rm6/pax...

 

melepasi kaunter tiket, korang kene menunggu untuk naik lori ni. dia akan bawa kita bersiar2 dalam kawasan ni....kawasan dia luass....lupa dah bape ekar muahahahha



pastu dia akan stop kat satu stesyen ni untuk buffet buah-buahan....ikut rezeki masing2 la eh...kalo time korang pergi tu musim durian ke rambutan ke merasa la buffet buah tu pelbagai...mcm kami alahai...ada buah limau barli je....sedihhhh


tiada had...makan selagi mampu.....

lepas makan, sibuk dia suruh ktrang berposing....memang style la dia ambik gmbar n buah belimbing jadi props...cool giler ekekeke








pastu baru dia bawa jalan2 lagi dalam tu...dan stop kat ladang anggur....


 dan last...posing dengan nangka pakai spec ni hehehe




sebelum balik beli pic ni...rm20 rasanya :)


settle kat agroteknologi park ni, ktrng sambung jalan ke Makam Mahsuri....ikut kan aku n family skip pon tak pe,,,tapi demi pui, kt bawa la juga ke sana :)



 harga tiket masuk rm7/pax :)

last...ktrng singgah kat beras terbakar.....



kalau nak tau shopping kat area beras terbakar ni pon x mengecewakan....ada barang2 dia murah janji korang pandai tawar menawar....aku beli baju kelawar style tikar memang berbaloi...dah la kain sedap, cantik plak tu hehehehe

 sluar corak tu budak2 ni beli...cun tp xde saiz aku hahahaha

maka tamatla trip ktrng ke Langkawi....overall kos rm250/seorang...include tiket bas dari KL ke Kuala Perlis + penginapan kat Langkawi + tiket fery Kuala Perlis ke Langkawi + sewa kereta + minyak kete + makan + island hoping + entrance. tak de la mak aku kene bayar 250...aku topup mana mampu..... adik pon camtu...aku bayar kan sikit... :)

tiket flite aku belanja...ala murah je rm26/pax.....dari Langkawi ke KL...

makan seafood kat Perlis n Langkawi, aku n pui tong tong....

lagi?? beli air ke jajan tengok la sape ada duit dia bayar....hehe

duit shopping coklat aku bawa rm200.....memang heaven la rm200 ko borong coklat pastu ko makan sorang2 pastu ko je gemukkkk....orang lain selim melim ekekekke

so kalo melancong dengan aku Insyaallah budget cheap punya hhahahaa.... *perasan!

TAMAT 

p/s: next entry tunggu aku balik trip eh....selamat berhujung minggu + cuti thaipusam (^_^)

Wednesday, January 15, 2014

Langkawi 2013 : Jalan2 2 : Cabel car - Duck Tours - Dataran Helang

salam semua.....

ok nak sambung lagi pasal Langkawi.... dah nak habis kisah Langkawi ekekeke

aku ajak pui g cabel car. ye la ni 2nd time aku g Langkawi. dulu dah naik so kali ni malas...

sampai je cabel car memang terkejut sebab ramai gile umat manusia. mamat yang jaga tu kata dari check point kami berdiri tu kene tunggu sejam setengah untuk naik....oh tidakkkk buang masa sangat ni. discuss dengan pui dia kata tak pe la...lenkali je naik cabel car :)

harga tiket naik cabel car rm15.. express lane rm65... :)

so ktrng jalan keluar dari situ...elok kat luar tu ada Duck Tours.



usha2 tanya adik tu, harga seorang rm38...kanak2 rm22....try minta kurang, dia kata dia leh kasi 1 dewasa 1 kanak...so dia charge ktrang rm70 utk dua org...sorang rm35 :)



apa duck tours ni?

dia bawa korang naik tu dari darat ke laut... tak de la best mana tapi ok je untuk mencuba :) so kami try... best la gak...dekat je dia bawa kami jalan....pastu patah balik..sebab slow sangat tu yang trip ni ambik masa 45minit.....



dari darat

 ok masuk laut plak :p

dan....last sekali ktrang gerak ke Dataran Helang....

kalau dah sampai Langkawi tak singgah sini macam x best kan....

 kami @ Langkawi 2013

 wajah kesayangan...

dan bersama saka ekekekekke



 so next kt sambung pasal last entry jalan2....pastu tamat :)


Friday, January 10, 2014

Langkawi 2013 : Jalan2 1 :Galleri Tun Mahathir - Ayer Hangat Village - Tanjung Rhu

sambung lagi ye...

tempat pertama aku nak pergi adalah Galleri Tun Mahathir. sebab masa datang 2011 tak sempat nak singgah :)


 

aku sorang je posing. yang lain semua dah keletihan. lagipun time ni panas oi...

harga tiket masuk rm5/pax. ingat kan ada la kisah Tun M kan. rupanya lebih kepada koleksi2 yang Tun M ada... tapi ok la...cuci mata :)

lepas tu ktrang sambung perjalanan ke Ayer Hangat Village...

jom la rendam kaki....air panas yang tak panas sangat... masuk FOC = percuma....






diorang malas nk rendam kaki tapi aku paksa gak ekekeke....kat sini sempat la layan laksa...rasanya biasa2 je...standard laksa pasar malam kat KL...tak kaw sangat :p

last...ktrang singgah Tanjung Rhu....ambik udara petang.....




ibu yg jatuh cinta dengan Langkawi...



 saka ku ekeke



tu je aktiviti di hari pertama kami sampai kat Langkawi.... dah nak maghrib baru la ktrang check in @ Tok Jah Homestay :)