testing

Thursday, August 13, 2015

Raya 2015 yang entah hape-hape

boleh ke aku letak tajuk gitu hehehe

tahun ni la aku rasa paling tak bermakna sekali time raya....semua nya punca aku jatuh sakit (demam denggi) + jiwa aku pon tengah sakit gak time raya ni ekekee....

dari plan nak balik kampung, aku decide raya kl je....nasib baik ibu tak kisah...ye la kesian gak dia kan nak balik kampung...itu la jiwa pon tak de...raya macam tak de apa je :(

persiapan raya....bebetol ala kadar...nasib baik order kuih 3jenis...merasa la ada kuih raya...baju pagi raya aku plan nak pakai apa yang ada je....tapiiiiiii tiba2 mak aku cakap nak color biru....sebabnya adik aku 1 family warna tu....adoiii nape nk kene tiru diorang kan :p

last2....sarung je baju biru dah lama beli tak pakai + kain tu aku suruh makcik aku jahitkan....tudung sarung je tudung yang ada...tahun ni memang jimat gile belanja aku.....

petang raya macam biasa ziarah kubur ayah dulu....alhamdulillah 14tahun tanpa gagal ktrang g ziarah ayah...mak aku ni kalau x ziarah kubur dia xkan nak balik kampung....so tak yah la mimpi nak beraya balik kampung awal2....xde maknanya............ :(


terpikir gak aku esok2 kalau aku kawen, sape nak bawa dia....ye la kebetulan time tu turn mertua sah2 la balik awal kan....(ni pikir masa dulu..skang xpikir dah hehe) oh lupa adik kecik aku ada lagi muahahaaha

sehari sebelum raya tu xde pe aktiviti melainkan tolong mak aku masak....punya la banyak menu dia padahal nak makan 5 orang je....nasi impit - kuah kacang - rendang daging - kari ayam....nasib baik kuah lontong postpone raya kedua...kalau x sape la nak makan :p

 kalau tahun lepas x balik beraya sbb dapat anakbuah, tahun ni amad dah setahun....kek pon lari dari tapak...aku pecut masa drive :(


 budak ni memang nakal sangattt

pagi raya, ktrang turun solat kat bawah...pastu naik atas balik terus sessi bermaafan dan bergambar....pastu masing-masing makan....simple giler pagi raya aku hehe


 maaf... ni je gambr terbaekkk

 amad dan bonda & walid

 3 beradik....

susah nak ajak amad ni begambar...kene selfie baru dia ok...
sbb nampak muka dia kat screen...eeii mcm2 la awak ni
 tuan belog ehhee

v
v
v
v
v
v
v


ni baju raya pakai sarung apa ada...janji biru hehehe

dan raya kali ni merasa la slim sikit hahaha....berat aku turun +- 7kg gak....so baju pon loose je...tapi skang dah naik balik...stresss aku huhuhuu

pukul 11am mcm tu, amad gerak balik pahang....aku yang kat rumah tukar uniform n ambik port depan tv....korang tny la ceta pe je aku x layan...semua aku layan ok...dari pagi sampai ke malam muahahahaha.....tahun ni paling win rasanya TV3...banyak ceta baru2...astro banyak ceta recycle je...boringgg.... :p

secara ringkasnyaaa...........
raya ke 2 - lepak rumah
raya ke 3 - lepak rumah
raya ke 4 - lepak rumah...petang aku tepu...kuar g layan teh tarik n tossei...kuar dalam sejam then balik rumah balik
raya ke 5 - miza dh balik KL..so dia bawa aku g beraya kat oldtown..minum kopi hahaa
raya ke 6 - aku kene g ambik darah...nak checkup darah aku...kes denggi x habis lagi...nanti aku share

dan raya ke 7 baru aku masuk keje :D

dalam masa aku lepak rumah ni, ada la kawan opis datng beraya n bff aku lela gigih dari kampung datang ziarah aku....happy sangat ada yg sudi dtg rumah...kalau tak bertambah la bosan lepak xde sape datang hehee

so...raya tahun ni memang sempoi habis....disamping aku tak membazir duit, aku betol2 rehattttttttt.....dan nak jadi ceta tahun ni x banyak jemputan open house....haihhh memang raya 2015 masuk ke zon boring dan bosan hehe

macam biasa KKS semua kene hupdate pic raya.....hehehe

walaupun kami jauh, tapi hati kami dekat sangat hehe
 
k la...dah nak habis raya kan.....lagi 2 hari je.... aku tgh struggle ganti pose ni....hewhewhew

akhir kata...syawal dah nak habis!

tata

28Syawal...
5.20pm


Wednesday, August 12, 2015

#Potluckraya2015

salam....

menyampah plak aku tengok entry Dugaan Ramadhan tu hehe...lama tak berhupdate sebab dah tak de nafsu nak share ceta kat blog ni....biasalah orang tengah dirundung malang mmg gini ekekeke

diam x diam dah hampir 2bulan setengah dugaan tu hadir, tapi aku masih tak move on lagi....kekuatan tu ada....jauh lagi baik dari dulu tapi jiwa aku tetap kosong....risau plak kalau aku dok layan je nanti aku jatuh sakit lagi :(

so....meh aku hupdate pasalpotluck raya!

**************************
potluck 2015 ni kiranya opis tempat keje aku buat...kumpulkan semua dan setiap department bawa menu masing2...ktrang plak bergabong dengan department services, so kami bagi duit je la :D

tapi serius cakap, menu dia semua pon sedaaaapppppppppppppp.....macam mana diorang leh bawa menu sedap2 ni hehehe

laksa (sedap) , beef macaroni, pulut kuning rendang ayam, behun goreng, roti jala kari ayam, nasi kerabu, nasi arab, satay, lemang, nasi lemak, buah2, kuih muih, air sejuk dan panas, kek & dessert paling win....

serius kek ferraro rocher tu sedap nyeeeeeeeee....brownies dan macam2 lagi semua pon sedap2.....kiranya desert n kek paling sedapppp aritu hehe

big boss potong kek perasmian

 nasi kerabu + nasi arab


dessert corner yang paling win...smua pon sedappp!!!!




dan pic ramai2 sebelum semua balik :)


1st time bergabung semua department macam ni, syok plak...selama ni terbahagi dua....yang jadi seronok tu sebab ramai2 berkumpul....pastu x sempat sembang sembang pon...dpt say hi hi je...tapi sekurang2 nya jumpa gak bila ada event macam ni kan :D

kisah raya aku pon tak hupdate lagi....next entry ok :)