Posts

Showing posts from August, 2015

Raya 2015 yang entah hape-hape

Image
boleh ke aku letak tajuk gitu hehehe

tahun ni la aku rasa paling tak bermakna sekali time raya....semua nya punca aku jatuh sakit (demam denggi) + jiwa aku pon tengah sakit gak time raya ni ekekee....

dari plan nak balik kampung, aku decide raya kl je....nasib baik ibu tak kisah...ye la kesian gak dia kan nak balik kampung...itu la jiwa pon tak de...raya macam tak de apa je :(

persiapan raya....bebetol ala kadar...nasib baik order kuih 3jenis...merasa la ada kuih raya...baju pagi raya aku plan nak pakai apa yang ada je....tapiiiiiii tiba2 mak aku cakap nak color biru....sebabnya adik aku 1 family warna tu....adoiii nape nk kene tiru diorang kan :p

last2....sarung je baju biru dah lama beli tak pakai + kain tu aku suruh makcik aku jahitkan....tudung sarung je tudung yang ada...tahun ni memang jimat gile belanja aku.....

petang raya macam biasa ziarah kubur ayah dulu....alhamdulillah 14tahun tanpa gagal ktrang g ziarah ayah...mak aku ni kalau x ziarah kubur dia xkan nak balik kampung...…

#Potluckraya2015

Image
salam....

menyampah plak aku tengok entry Dugaan Ramadhan tu hehe...lama tak berhupdate sebab dah tak de nafsu nak share ceta kat blog ni....biasalah orang tengah dirundung malang mmg gini ekekeke

diam x diam dah hampir 2bulan setengah dugaan tu hadir, tapi aku masih tak move on lagi....kekuatan tu ada....jauh lagi baik dari dulu tapi jiwa aku tetap kosong....risau plak kalau aku dok layan je nanti aku jatuh sakit lagi :(

so....meh aku hupdate pasalpotluck raya!

************************** potluck 2015 ni kiranya opis tempat keje aku buat...kumpulkan semua dan setiap department bawa menu masing2...ktrang plak bergabong dengan department services, so kami bagi duit je la :D
tapi serius cakap, menu dia semua pon sedaaaapppppppppppppp.....macam mana diorang leh bawa menu sedap2 ni hehehe
laksa (sedap) , beef macaroni, pulut kuning rendang ayam, behun goreng, roti jala kari ayam, nasi kerabu, nasi arab, satay, lemang, nasi lemak, buah2, kuih muih, air sejuk dan panas, kek & dessert pal…