testing

Thursday, July 28, 2011

Qiesya dah setahun!

Qiesya Rania Qyssabella....gitu la nama buah hati pengarang jantung aishah & remy... :D

pestime dia bgtau nama anak dia tu, sikit nye pnjangggggggggggggggggggg ehhehe

so kejap je anak dia dah setahun...macam biasa la aunty hot mesti la dapat jemputan kan ...(walaupn tak ada anak lagi ekeke)



aku rodger miza & mimi, diorang OK...tapi zam tak dapat follow sbb kursus kat Bangi...so sape yang ada je ye...



maka....berangkat la kami ke Pizza Hut Maju Junction...tema purple... :D

majlis bermula 4.30pm.tapi ktrang sampai kul 6pm...

pastu masa utk potong kek :D



makan - borak - makan - makan - tgk diorang main game - makan - makan......jom la pulang hahaha







thanks sha invite ktrang...memang kenyang makan pizza & salad & mushroom soup & kek..walaupun spaghetti x dapat rasa :(

untuk Qiesya, happy besday sayang!

update pic lagi cun...






Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday


KKS 2011 @ Medan Indonesia

*aku tiru blogger2 yang suka benor wat WW ni ekekeke.....

Tuesday, July 26, 2011

Hey KL Gangster,Aku Tak Bodoh la!

ahad lepas aku dok kat rumah je..sepanjang hari bebetol aku layan mata...

pagi bangun kul 10.30...
1st round - 2-3pm
2nd round - 6.30 - 7.45pm
3rd round - 8.30 - 11.00pm

gile tido kan??? aku kalo tak tahu nak buat apa memang tidooooo je kejenye :p

tapi kebetulan mata aku celik, aku sempat la layan 2 ceta...1st Aku Tak Bodoh...



serius cakap, walaupun aku ketinggalann zaman + ceta ni dah main kat wayang 7 bulan yang lepas, tapi ceta nye sumpah kelakar.banyak pengajaran lak tu.nape aku tak sedar ceta ni eh??dalam looping2 blog pon aku x jumpa orang ceta pasal movie ni.ke aku tak terbaca??

dan aku tengah mempengaruhi rakan sekerja untuk layan movie ni...ekeke...KKS pon sama...cepat korangg!!!!

terbaekk la... :D

elok layan 1 movie aku tido seround ekeke....

malam nye aku layan KL Gangster plak :D



walaupn movie ni aku tak sempat layan kat wayang, layan donload pon jadi la...ternyata kata orang ceta ni memang best!!lagi2 Aaron Ajis berlakon kan...wallaa....tapi aku lebih tertarik dengan Adi Putra la muahahahaha

ahad...hari berehat...hari melayan movie...dalam laptop aku ada lagi 4 movie aku kene layan :p

p/s: sepupu aku dh selamat bersalin baby boy....yeahhh!!!

Monday, July 25, 2011

McDonald punya penangan


Mc Donald suka buat promo Buy 1 Free 1 kan?

kalau orang macam aku yang suka mende free ni, time2 gine le nak grab ekeke...kalo nak kira dalam sebulan aku makan fast food, memang susah le skang ni...ada kot 1-2 kali je :p

so 1st time Double Cheese burger promo B1F1 ni, aku-su-mak pui janji la nak bergabong kat McD Sogo...elok ktrang jumpa, terus berborak2 dulu..excited kan.padahal hampir setiap minggu jumpa!haahha

aku : "jom la beli makanan.nanti sambung borak lagi"

elok sampai kaunter, staff McD cakap burger promo baru je habis....kalau nak g McD Jalan Tun Perak/Masjid Jamek...adoiii...terus frustt kami kat situ...

makan kat foodcourt Sogo je :(

moral of the story : beli makanan baru bersembang :D

******************************************

last week mak pui rodger lagi...cakap ada lagi promo double cheeseburger ni.kali ni tekad.sape sampai dulu beli terus...dan ktrang janji nak bergabong kat McD Masjid Jamek je...

dan akhirnya...merasa gak beli burger B1F1 ni :p






bila tgk sekeliling, rata2 yang makan kat situ tak beli pon promo ni.bebetol ktrang je...yg lain semua melayan GCB ekeke...nampak benor pelahap benda free haahha...xlaama lepas tu ada la sorang laki tu makan burger ni gak...dia layan habis 2 biji berger tu makan sorang je...syabas!

elok plak esoknye kuar lagi promo B1F1......tapi burger GCB lak...pelik????



ternyata PALSU....xde keje dah orang yang wat iklan ni kan....kalo bebetol ada, tension kot.semalam nye makan double chese, xkan arini GCB plak...bertambah lemak kalo cmtu hehehe

pasni tunggu pe lagi McD nak wat promo :p

p/s:time promo McChicken x sempat terjah... :)

Wednesday, July 20, 2011

Penangan Air Asia

arini aku nye ngantuk lain macam....mata mcm nak pejammmmmmmm je wawawa

semalam aku habis keje kul 8..dpt bas 8.30...sampai umah 9.30pm.blom lg aku nye perjalanan sampai 1jam!jem nye pasal.ada rodblock huhuhu

nak ilangkan penat semalam, aku layan Ana Lu'lu..gile kelakar!nmpak ceta bengong2.tapi kelakar.hahaha...

ada jiran datang borak2 layan tv...dia balik, aku mandi, makan...konon nak tido awal, kul 1 gak baru pejam.susah la mata aku ni nak tido awal huhuh

sudahnya arini aku keje pagi...lib-mate minta tukar.sudahnya skang ni aku mengantukkkkk....muahahaha

eh eh nak ceta penangan Air Asia, lain plak aku merepek ekeke



ye...aku geram dengan AA ni...selalu wat promo..sudahnya poket aku barai...hahaa...tiap kali promo tiap kali tu la aku rembat.tak kisah la dalam ke luar negara....

sudahnya skang ni utk next year nye trip, aku dah beli 3...awawawaaa

baru2 ni AA wat promo.tiket rm3.mimi ajak la percutian reunion.aku mcm ok la.sebabkn yang nk follow ada baby, kita g Sabah je.then semua ok...kiranya mimi n family, aishah n family, aku n miza...

ktrang dapat tiket return rm38/person.mau x menggelupor nak beli...hehehe

sebabkn nak kejar tiket tu, sampai tersalah kami key in utk anak aishah.next year anak aishah under infant lagi.tapi ktrang beli child la plak....mimi kata ni la pertama dan terakhir dia beli tiket promo.dah mcm kene kejar hantu.bayangkn la...9 minit ko kene siap semua.sape tak kejung key in kan...dah la 8org nak kene masuk nama muahahaha

sudahnye mimi surrender nk solve problem anak ecah ni.dia suruh aku.so aku buka la website AA....

selain call, chat pon leh juga...tapi aku queue 45minit baru di entertain...kalo call pon mcm tu gak..lamaaaa kene tunggu..dah la seminit rm1.90.sekian...

lepas aku chat dgn staff AA - Mia Marcello still tak de solution.dia ckp tiket aku xleh refund.aku kata aku x nak refund tapi aku nak tambah charge utk baby.dia kata nanti dia tny supervisor dia...

tup tup tepon bunyi...supervisor dia call aku :D

so dia kasi solution yang time ktrang nak fly tu, g kaunter n inform yang ktrang salah beli tiket.aku pon cuak la...

aku : kalo time tu dia tak kasi baby qiesha naik mcm mana?
dia :u, Air Asia tak kejam...


aku terus gelak.....hahahha...cuma dia kata ktrang kene bayar extra..antara rm50-100...yang dia leh bantu, kat no booking tu dia tinggalkan note yang kite dah call n nak solve problem ni :D

aku : ni sbb nak dpt tiket murah la sampai salah key in
dia : u ni suka berjalan..


ekekeke...ye mmg aku suka berjalan.....so dari skang aku kene menabung.bukan demi masa depan cemerlang dan gemilang tapi sebab tapak kaki aku ni ada peta muahahaha

2012.....3 destinasi.....Insyaallah :D


marilah terbang bersama Air Asia ekkeke

p/s:2008 = semua single...2012 = 2 orang dah kawen, 2 orang masih single...2016 = ??? :D

Friday, July 8, 2011

Cuti-Cuti Su kawen: Sungai Kelah :D

untuk 2011 ni percutian dalam dan luar negara aku dah licin...dah tak de budget :D

maka, sape kawen terus kite buat percutian budget :D

jumaat (24hb 6 2011) ktrang gerak ke Slim River.su dah booking homestay untuk ktrang lepak...homestay ni kire kepala...1 kepala rm10..tp kalo 9 org kebawah otomatik umah tu jadi rm100...kalo lebih baru kire kepala :D


inilah homestay kami

ni kunjungan kedua aku...1st time dulu aku g dengan geng opis lama...klik sini dan situ

so ktrang bergabong kat RnR Rawang...dlm kul 9.30pm baru semua ada...aku-miza-jun-mak pui dari KL, nurul & family dari putrajya n ana dari seremban...

adeq & family dah turun awal.tapi jalan2 dulu kat cameron...as dari setiawan... :D

sampai sana g dinner kat rumah pengantin dulu..tu pon dah 11 malam...kul 12 balik homestay...borak-gelak-borak-gelak, 3am baru tidoo....

sabtu (25hb 6 2011) kenduri su..seawal 8.30 pagi dah berkampung kat rumah dia...blablabla...kul 2 ptg balik rumah rehat2....dan kuar balik kul 5 utk outdoor plak...nurul n family g umah pak ngah dia kat Teluk Intan :D

dalam kul 8 semua dah balik rumah....dan malam nye ktrang wat BBQ....


orang kuat tukang bakar
aku: tak banyak kan ayam 3 ekor
as:memangla x byk.dah ko x membakar...
hahaha....byk sebenarnya...nak mampos gak le diorang membakar kat luar :p

bahan2 aku n miza beli...ayam 3 ekor aku perap...3 hari sebelum gerak aku dah perap..memang rasa smpai ke tulang le hehe..bahan2 lain masing2 topup je la...seyes letih kot orang yang membakar 3 ekor ayam, udang, sotong, hotdog...miza lak settlekan nasi goreng...aku plak wat salad potato...suka betol jiji makn tu..siap cakp terbaekk lagi...hehe...


bila nak siap ni??? :p

owh ye pengantin join gak eh walaupn kepenatan..semangat setia kawan betol...sudi gak jengah homestay kami tu hehehe..thanks korang!

settle BBQ layan borak ramai2 dan kemudian semua landing...letih kot :D

ahad (26hb 6 2011) pepagi dah turun dapur..menu nak buat nasi lemak..sayang nye nasi jelantah la plak...ni salah aku pasal kurang air...nmpak sgt x pernh masak kan hehee...goreng nugget, hotdog, samosa n nurul buat sambal ikan bilis...terbaek!!!siap packing2 semua terus gerak ke Sungai Kelah :D


sampai sana bentang tikar...elok hidang2 dapat plak pondok kosong...terus tukar tempat...yeaaahhh....dan bermula la aktivit mandi manda kami....



nasi lemak, nugget, hotdog, samosa, nasi goreng,
lengkong laici, tembikai, air gas, jajan

kali ni memang tak banyak gambar pon.sebab nye tak de sape yang nk usung kamera...semua nak mandi...bob pon sama...jangan harap la dia nak ambik gmbar...dia lagi hantu air...so memang xde gambar la kat sini huhuhu


dari pagi ktrang mandi sampai la ke pukul 1...pastu masing2 balik rumah lepak dulu...x sanggup nak gerak balik KL....ada yg tidur, ada yang borak hehe


yeahhh...seksi nye anak nurul ekeke

adeq n family pas zuhur gerak dulu..diorang nk singgah Klang dan kemudian balik ke Batu Pahat :D



letih anak adeq n halim

dalam kul 4 pm pengantin datang...borak2 jap pastu dalam kul 5pm ktrang gerak.... :)


dan berakhir la percutian kami.... :D


thanks nurul-bob-ana sudi join ktrang ni :p

ikutkan family jan n ila nak join...tapi ada beberapa masalah tak dapat la join...lagi ramai datang lagi best hehe...aku suka je kumpul ramai2 ni... :D walaupn dah 2 minggu ++ tp still terasa lagi happy2 dengan diorang ni...owhh....sayang korang la!!!

p/s:nanti ada lagi 1 percutian budget orang kawen..3 bulan lagiii...can't waitt!!! yeahhh...

Wednesday, July 6, 2011

Fridge Magnet

salam....

leh tak aku nak ceta pasal fridge magnet??? muahaha

dulu2 aku bukan penggemar FM ni...tiap kali berjalan, mesti pandang sepi je..antara tempt yang aku x rembat FM ni --> terengganu, kelantan, sabah, sarawak, langkawi, jakarta, bandung....kire tengok je la...tp jakarta n bandung susah nak dapat...time aku pergi tu tak de...yang ada hanyalah key chain huhuhu

baru-baru ni g langkawi aku lupa nak beli...kesian kan?key chain aku beli, FM aku x beli...ekekke...

so lepas ni aku kene repeat balik la tempat2 kat atas tu...FM nye pasal kan muahahha



bila start aku baca2 blog + kawan2 opis + kwan sendiri suka collect FM aku pon terus teruja.so skang ni mana aku jejak aku cuba sedaya upaya beli sebagai koleksi.FM kat atas ni tak semua aku beli.ada yang orang kasi..macam Dubai, Istanbul & New Zealand tu kawan n boss yang kasi :D

dalam suka mengumpul, aku sedih gak bila FM aku jatuh pecah.menyampah nye la sape suka buka peti sejuk pastu tutup dengan kasar.patah tau...sedihhh..dah la orang kasi :(

antara yang patah....


ni aku beli tahun 2007 Pulau Pangkor...g dengan geng kampung


2010...ho chi minh vietnam...
ni pic pejabat pos besar diorang


2010 yumoyu bercuti ke Dubai...
dia belikan aku jubah & FM ni


2008 ex opismate aku kasi.pasal aku tolong dia dapatkan apartment kat
Bukit Merah Laketown resort..kebetulan aku ada kaki kat sna...tu dpt murah :p


2007 g penang dengan geng kaki jalan :D
dah x mcm rupa KOMTAR dah hehehe

so lepas ni sape yang berjalan tu kalo nak belikan aku ole2, belikan FM pon dah cukup...kawan2 rapat aku memang sound awal2, aku nak t shirt & FM hahahahaha....

p/s: tak sabar nak bercuti lagi....cepat la 2012 ekekeke

Tuesday, July 5, 2011

Seminar Transformasi Perkongsian Sumber Perpustakaan

2 minggu lepas, aku sempat hadirkan diri ke seminar ni :D

seminar ni anjuran Perpustakaan Negara Malaysia.banyak gak info yang aku dapat.lagi2 nak bangunkn library aku yang tak seberapa tu :p

segala gambar2 menggunakan hp megapixel yang rendah.so memang tak cun le...bila la aku nak rembat kamera ni eh...nanti survey lagi :D










banyak gak cadangan/idea yang boleh di guna pakai.seminar selama 4 1/2 jam tu buatkan aku tak mengantuk pon.cayalah...muahahahah

dan diakhiri gambar orang yang tak mengantuk tu.cuba di sorongkan bantal agak2 mengantuk tak????hehehe


my lib-mate , cik iela :D

Monday, July 4, 2011

Kalo nak sexy, kene la wangi!

tajuk entry tak boleh blah!

last week ada sale perfume...aku apa lagi dah lama hold nak beli perfume.duit plak tak mengizinkan.kebetulan kali ni ada rezeki lebih, terus rasa nak rembat



aku calling2 jan ajak teman, so jom la sedekah duit kat situ :p



kat situ banyak gile pilihan sampai dah tak tahu nak yang mana.rasanya semua wangiiiiiiiiiiii...dari segi harga plak, 40%-60% less dari harga kedai... :p





dah macam2 bau + aku rasa semua wangi, tanya la promoter tu...dia suggest perfume bawah ni...pikir nye pikir ok la ONCE je...pening dah kepala cium macam2 bau :p


Britney Spears midnight fantasy...
best betol bau dia!

dengan rela hati jan offer
"xpe la..aku bayar pakai kad kredit aku...duit hang tu simpan"

aku macam biar betol jan ni...dia bawa perfume aku terus ke kaunter bayaran...walllaaaaa.... :D



yeayyy...jan bayar!!! tapi aku kene kasi cash kat dia...pasal dia nk kumpul point..tu pasal guna kredit kad jan ekekeke

aku rasa ni la perfume paling wangi aku pernah beli...seyes wangi...dari pagi sampai balik keje wangiiiii sangat..dah mandi pon badan aku wangi lagi.lelama aku pelik..aku mandi x bersih ke???hehehe

berbaloi la aku rembat perfume ni...muahahaha


yang aku pernah try --> Davidoff cool water, DKNY delicious,
Paris Hilton Can Can & Jennifer Lopez Deseo

aku harap perfume ni leh tahan setahun...gile punya kedekut hahahaha

p/s:perfume mahal ni aku sembur jarang2 je...kalo g keje aku pakai Avon tak pon bodyshop...skang ni try Nutox .... sayang oiiii nak pakai selalu.... ekeke