Posts

Showing posts from July, 2011

Qiesya dah setahun!

Image
Qiesya Rania Qyssabella....gitu la nama buah hati pengarang jantung aishah & remy... :D

pestime dia bgtau nama anak dia tu, sikit nye pnjangggggggggggggggggggg ehhehe

so kejap je anak dia dah setahun...macam biasa la aunty hot mesti la dapat jemputan kan ...(walaupn tak ada anak lagi ekeke)



aku rodger miza & mimi, diorang OK...tapi zam tak dapat follow sbb kursus kat Bangi...so sape yang ada je ye...



maka....berangkat la kami ke Pizza Hut Maju Junction...tema purple... :D

majlis bermula 4.30pm.tapi ktrang sampai kul 6pm...

pastu masa utk potong kek :D



makan - borak - makan - makan - tgk diorang main game - makan - makan......jom la pulang hahaha







thanks sha invite ktrang...memang kenyang makan pizza & salad & mushroom soup & kek..walaupun spaghetti x dapat rasa :(

untuk Qiesya, happy besday sayang!

update pic lagi cun...






Wordless Wednesday

Image
KKS 2011 @ Medan Indonesia

*aku tiru blogger2 yang suka benor wat WW ni ekekeke.....

Hey KL Gangster,Aku Tak Bodoh la!

Image
ahad lepas aku dok kat rumah je..sepanjang hari bebetol aku layan mata...

pagi bangun kul 10.30...
1st round - 2-3pm
2nd round - 6.30 - 7.45pm
3rd round - 8.30 - 11.00pm

gile tido kan??? aku kalo tak tahu nak buat apa memang tidooooo je kejenye :p

tapi kebetulan mata aku celik, aku sempat la layan 2 ceta...1st Aku Tak Bodoh...



serius cakap, walaupun aku ketinggalann zaman + ceta ni dah main kat wayang 7 bulan yang lepas, tapi ceta nye sumpah kelakar.banyak pengajaran lak tu.nape aku tak sedar ceta ni eh??dalam looping2 blog pon aku x jumpa orang ceta pasal movie ni.ke aku tak terbaca??

dan aku tengah mempengaruhi rakan sekerja untuk layan movie ni...ekeke...KKS pon sama...cepat korangg!!!!

terbaekk la... :D

elok layan 1 movie aku tido seround ekeke....

malam nye aku layan KL Gangster plak :D



walaupn movie ni aku tak sempat layan kat wayang, layan donload pon jadi la...ternyata kata orang ceta ni memang best!!lagi2 Aaron Ajis berlakon kan...wallaa....tapi aku lebih tertarik dengan Adi Putra la mua…

McDonald punya penangan

Image
Mc Donald suka buat promo Buy 1 Free 1 kan?

kalau orang macam aku yang suka mende free ni, time2 gine le nak grab ekeke...kalo nak kira dalam sebulan aku makan fast food, memang susah le skang ni...ada kot 1-2 kali je :p

so 1st time Double Cheese burger promo B1F1 ni, aku-su-mak pui janji la nak bergabong kat McD Sogo...elok ktrang jumpa, terus berborak2 dulu..excited kan.padahal hampir setiap minggu jumpa!haahha

aku : "jom la beli makanan.nanti sambung borak lagi"

elok sampai kaunter, staff McD cakap burger promo baru je habis....kalau nak g McD Jalan Tun Perak/Masjid Jamek...adoiii...terus frustt kami kat situ...

makan kat foodcourt Sogo je :(

moral of the story : beli makanan baru bersembang :D

******************************************

last week mak pui rodger lagi...cakap ada lagi promo double cheeseburger ni.kali ni tekad.sape sampai dulu beli terus...dan ktrang janji nak bergabong kat McD Masjid Jamek je...

dan akhirnya...merasa gak beli burger B1F1 ni :p






bila tgk sekeliling, r…

Penangan Air Asia

Image
arini aku nye ngantuk lain macam....mata mcm nak pejammmmmmmm je wawawa

semalam aku habis keje kul 8..dpt bas 8.30...sampai umah 9.30pm.blom lg aku nye perjalanan sampai 1jam!jem nye pasal.ada rodblock huhuhu

nak ilangkan penat semalam, aku layan Ana Lu'lu..gile kelakar!nmpak ceta bengong2.tapi kelakar.hahaha...

ada jiran datang borak2 layan tv...dia balik, aku mandi, makan...konon nak tido awal, kul 1 gak baru pejam.susah la mata aku ni nak tido awal huhuh

sudahnya arini aku keje pagi...lib-mate minta tukar.sudahnya skang ni aku mengantukkkkk....muahahaha

eh eh nak ceta penangan Air Asia, lain plak aku merepek ekeke



ye...aku geram dengan AA ni...selalu wat promo..sudahnya poket aku barai...hahaa...tiap kali promo tiap kali tu la aku rembat.tak kisah la dalam ke luar negara....

sudahnya skang ni utk next year nye trip, aku dah beli 3...awawawaaa

baru2 ni AA wat promo.tiket rm3.mimi ajak la percutian reunion.aku mcm ok la.sebabkn yang nk follow ada baby, kita g Sabah je.then semua ok...kir…

Cuti-Cuti Su kawen: Sungai Kelah :D

Image
untuk 2011 ni percutian dalam dan luar negara aku dah licin...dah tak de budget :D

maka, sape kawen terus kite buat percutian budget :D

jumaat (24hb 6 2011) ktrang gerak ke Slim River.su dah booking homestay untuk ktrang lepak...homestay ni kire kepala...1 kepala rm10..tp kalo 9 org kebawah otomatik umah tu jadi rm100...kalo lebih baru kire kepala :D


inilah homestay kami
ni kunjungan kedua aku...1st time dulu aku g dengan geng opis lama...klik sini dan situ

so ktrang bergabong kat RnR Rawang...dlm kul 9.30pm baru semua ada...aku-miza-jun-mak pui dari KL, nurul & family dari putrajya n ana dari seremban...

adeq & family dah turun awal.tapi jalan2 dulu kat cameron...as dari setiawan... :D

sampai sana g dinner kat rumah pengantin dulu..tu pon dah 11 malam...kul 12 balik homestay...borak-gelak-borak-gelak, 3am baru tidoo....

sabtu (25hb 6 2011) kenduri su..seawal 8.30 pagi dah berkampung kat rumah dia...blablabla...kul 2 ptg balik rumah rehat2....dan kuar balik kul 5 utk outdoor p…

Fridge Magnet

Image
salam....

leh tak aku nak ceta pasal fridge magnet??? muahaha

dulu2 aku bukan penggemar FM ni...tiap kali berjalan, mesti pandang sepi je..antara tempt yang aku x rembat FM ni --> terengganu, kelantan, sabah, sarawak, langkawi, jakarta, bandung....kire tengok je la...tp jakarta n bandung susah nak dapat...time aku pergi tu tak de...yang ada hanyalah key chain huhuhu

baru-baru ni g langkawi aku lupa nak beli...kesian kan?key chain aku beli, FM aku x beli...ekekke...

so lepas ni aku kene repeat balik la tempat2 kat atas tu...FM nye pasal kan muahahha



bila start aku baca2 blog + kawan2 opis + kwan sendiri suka collect FM aku pon terus teruja.so skang ni mana aku jejak aku cuba sedaya upaya beli sebagai koleksi.FM kat atas ni tak semua aku beli.ada yang orang kasi..macam Dubai, Istanbul & New Zealand tu kawan n boss yang kasi :D

dalam suka mengumpul, aku sedih gak bila FM aku jatuh pecah.menyampah nye la sape suka buka peti sejuk pastu tutup dengan kasar.patah tau...sedihhh..dah la orang…

Seminar Transformasi Perkongsian Sumber Perpustakaan

Image
2 minggu lepas, aku sempat hadirkan diri ke seminar ni :D

seminar ni anjuran Perpustakaan Negara Malaysia.banyak gak info yang aku dapat.lagi2 nak bangunkn library aku yang tak seberapa tu :p

segala gambar2 menggunakan hp megapixel yang rendah.so memang tak cun le...bila la aku nak rembat kamera ni eh...nanti survey lagi :D










banyak gak cadangan/idea yang boleh di guna pakai.seminar selama 4 1/2 jam tu buatkan aku tak mengantuk pon.cayalah...muahahahah

dan diakhiri gambar orang yang tak mengantuk tu.cuba di sorongkan bantal agak2 mengantuk tak????hehehe


my lib-mate , cik iela :D

Kalo nak sexy, kene la wangi!

Image
tajuk entry tak boleh blah!

last week ada sale perfume...aku apa lagi dah lama hold nak beli perfume.duit plak tak mengizinkan.kebetulan kali ni ada rezeki lebih, terus rasa nak rembat



aku calling2 jan ajak teman, so jom la sedekah duit kat situ :p



kat situ banyak gile pilihan sampai dah tak tahu nak yang mana.rasanya semua wangiiiiiiiiiiii...dari segi harga plak, 40%-60% less dari harga kedai... :p





dah macam2 bau + aku rasa semua wangi, tanya la promoter tu...dia suggest perfume bawah ni...pikir nye pikir ok la ONCE je...pening dah kepala cium macam2 bau :p


Britney Spears midnight fantasy...
best betol bau dia!

dengan rela hati jan offer
"xpe la..aku bayar pakai kad kredit aku...duit hang tu simpan"

aku macam biar betol jan ni...dia bawa perfume aku terus ke kaunter bayaran...walllaaaaa.... :D



yeayyy...jan bayar!!! tapi aku kene kasi cash kat dia...pasal dia nk kumpul point..tu pasal guna kredit kad jan ekekeke

aku rasa ni la perfume paling wangi aku pernah beli...seyes wangi...dari p…