testing

Wednesday, May 29, 2013

Panggilan Pulau......wawawawa

aku sebenarnya baru je balik dari legamkan muka @ Pulau Pangkor :)

view depan bilik..selak langsir tengok laut...
cool sgt rasanya......

tapi yg peliknye muka aku tak hitam malah legam pon tak...tapi muka jadi biji2 merah n mcm jerawat tu...kulit menggelupas sama...sedih tgk cermin...tapi tu la aku pon gatal pakai produk ntah ape2

aku saspek sunblock dan aloe vera pui la...pui pakai ok je...aku pakai lak jadi hancur muka...cepat la pulih...sedih tgk muka sendiri wawawa

kalau roboh kota belanda.....

dah lama x turun pulau, sekali dapt turun rasanya nk repeat lagi...maybe Perhentian atau pon Tioman....hishhh panggilan pulau sungguh....hehhe

cuma nak slot in n duit je la menjadi kengkangan skang ni...kalo tak, next gaji aku dah merayap ke pulau idaman...eceh...

bila la saving nak banyak kan...manjang berjalan....dah hampir 8thn aku keje saving aku 10k pon tak sampai wawawawawa..... *meraung

baru duit nak ada, ada plak plan aku....g situ la g sini la...pui n miza follow je...pasal kalo aku ajak maknanya aku ada duit...dan biasanya bajet aku ciput...so deme suka la...kos kami kat pangkor 3H2M seorang rm158.90...cover duit bas KL-Lumut-KL, return feri,makan, chalet, van, snorkeling n island hoping.ok x? :)

melawat as kat sitiawan + jalan2 pangkor
lepak petang @ jeti Marina Island Pangkor

tapi g pangkor mieza banker aku pasal aku x de gaji...tp tetap nak g release tension...so dia xde pilihan pakai duit dia...skang ni aku malas nk bayar sbb nanti habis la duit aku kan ekekekeke

ishhh rindu laut laaaaaaaa....................



# full story selepas cambodia habis hohohooho

Cambodia 2013 : Part3 : Tonle Sap + Siem Reap Night Market

kami teruskan perjalanan ke Tonle Sap.

sampai di kawasan parking, ktrang kene beli tiket. harga seorang USD15 (RM45). mahal kalo convert. tapi nak rasa pengalaman punya pasal, pejam mata je la :D


lepas beli tiket, ktrng turun ke jeti. asalnya salim malas nak follow. tapi dia tengok ktrang macam blur-blur je, terus dia ikut hahaha...ye la pesan macam2...itu xboleh, ini tak boleh..ekeke


sampai bawah, ktrang naik bot yang ada, kelebihan trip ni kt tak kan campur dengan orang lain dalam satu bot. kira macam 1 bot, group kt je :)


yang ni bot penduduk tempatan :)

semua ada dalam gambar :p

ktrang mintak la keizinan nak rasa bawa bot. driver tu congcengcongceng dengan salim...dia kata ok je...

kat KL tak bawa kete, kat kemboja bawa bot lak ke hehe

merasa la kami semua bawa bot walaupun sekejap...sampai kat jeti tengah2 tu semua kene turun. kat sini rupanya nak layan sunset nye :)

elok je ktrang ke tengah, terus aku terdiam kejap...

sedih kan tengok...budak kecik2 dah jadi macam pengemis mintak2 duit...tanya salim kene bagi ke..salim kata tak kasi duit, kasi apa2 pon boleh.terus ktrang kasi coklat n gula2..kalau kasi duit kat sorang ni, kang kene serbu dengan semua budak2 ni...
dalam dok kasi gula2, leh mieza berani x hengat...dia mintak ular tu ok!wawawa
takuttttttttttt wawaa

bot sampai je macam ni la aksi diorang...




bersyukur la dengan apa yang kita ada sekarang ni...sedih aku tengok...balik dari cambodia memang insap la...tapi kejap je hahahaha

dan ktrang naik ke atas nak tengok sunset...ramai kat atas ni..semua nk cari spot menarik...kami dpt yang ni je...jadi la kan..

dan...



begambar kenangan dengan salim :p

ktrang terus meninggalkn Tonle Sap ni...sebab nak jalan2 kat night market Siem Reap...

otw balik...

sampai pekan SR, salim suruh tunggu sekejap...mana ntah dia hilang tiba2 datang bawa air buah....sumpah sedap...mcm2 buah n sayur diblend kan...dah mcm smoothies...seyes la sedap...mana nak dapat air ni lagi...


dan salim dropkan ktrang kat Siem Reap Night Market.

sampai sini ktrang nampak banner ada tulis Apsara show & Lady Boy show. so tanya pekerja situ dia kata show start pukul 10. so berjalan la kami dalam kedai2 ni.macam2 la sempat diborong. aku beli sikit2 je :p

tu dia ratu shopping...dia goda minah ni sampai shawl leh dapat usd1/sehelai...
hebat x hebat dia memang gile membeli!


kat sana ada seluar aladdin tu tp corak deme cun2 n style sangt. hajat hati nak rembat 1.semua kedai buka usd7...adoiii mahal tau...convert dah rm21...aku kalo dapat usd4 memang aku rembat terus. tapi xde sape pon nak jual usd 4 wawawa....usd5 pon deme xnak...sudahnya xmerasa la aku beli seluar tu...

tak nyesal sgt sebab wat pe beli seluar mahal2 tapi pakai kat rumah. kalau boleh bawa jalan, mmg pejam mata je la aku beli usd7 tu muahahaha

nak dekat pukul 10pm, show dah nak start. sambil tengok show kami massage kaki...perghhh layan la...dapat la layan 30minit=usd2=rm6....memula lady boy show...ishhh xsesuai utk tontonan budak2 la...aku tengok pon alahai segan nyeeeeeeeeeeeeee

lagu2 diorang pilih best2...yang paling x tahan nyanyi lagu Noraniza Idris - Dikir Puteri......'bermohon sembah, sembah berhajat...hajat berasal kayangan puri, hamba puteri imbas.........'
mau ktrang x nyanyi sama...enjoy ok...hahahahaha


dan last sekali Apsara Show....



habis show ktrang jalan kaki ke Old Market tadi. try usha seluar still x dpt.xpe la xde rezeki :(

dan last...before balik ktrng posing depan pintu gerbang ni...



tamat hari kedua di siem reap.... :)

Info
1) Tonle Sap
- tengok sunset. USD 15/seorang
- private bot

2) Siem Reap Night Market
tempat shopping. harga lebih kurang Old Market. janji pandai pujuk rayu

3) Lady Boy & Apsara Show
dalam Siem Reap Night Market. ada tempat duduk kalau nk massage kaki..sambil massage sambil tgk show :D

Thursday, May 23, 2013

Cambodia 2013 : Siem Rap (Part 2 : Artisans Angkor - Old Market - Teratai)

selesai makan, solat dan rehat jap...3.30pm ktrang turun cari salim....

plan petang ni kami nak ber sunset @ Tonle Sap. sebab awal lagi salim cadangkan ktrang ke Artisans Angkor. ikut hati kami malas nak pergi. tapi sebab salim beria benar nak tunjuk keunikan hasil kerja tangan rakyat kemboja, ikut je la :)

sampai sana kene ambik pas. dan orang diorang akan bawa kita melawat dari satu tempat ke satu tempat untuk tunjukkan macam mana diorang buat patung dan hiasan lain. kebanyakan patung buddha...







untuk masuk kesini, bayaran tidak dikenakan. tetapi kita kene kasi tips kat guide tu. ok la kami kasi je seikhlas hati :)

sebelum pulang, sila masukkan pas ke dalam kotak ni.


dan ktrang masuk la kedai souvenier. tapi biasala semua mahal2...nak jual dengan tourist kan...harusla harga pon up :p ktrang tawaf seround then kuar balik..terus cari salim. tapi sebelum tu posing dulu hehehe

 next...ktrang ke Old Market.....

Old Market ni kiranya tempat shopping nak beli souvenier ke, tshirt ke dan FM tu semua..harga ok tapi kene pndai tawar menawar. masa otw nak ke Old Market, aku terbekenan satu baju. sbb tengok minah salleh tu pakai cun....so aku paksa gak miza & pui beli muahahaha....

tawar2 semua tak nak kasi USD3 (rm9)...tapi kami rengek sampai nak nangis hahaha...akhirnya kedai akak ni kasi...balik bilik pakai sumpah kelakar....minah salleh tu pakai cun...ktrng pakai dh mcm baju tido hahaha...tu la sape suruh gemuk kan :p


pas rembat selai dua baju, ktrang terus kan misi asal nak ke Tonle Sap....

otw ke sana, salim berhenti tepi. nak ajak ktrang tengok bunga teratai di tasik madu gitu...syok gak layan teratai sikit punya cun...rasanya ni la seumur hidup aku turun kebawah nak tengok teratai hahahaha...selama ni tengok kat tasik je :)






dan aku suka tengok pic ni

tak tahu pesal gmbar terbalik hahahaha

elok posing2, salim tunjuk ke-sweet-an dia lagi....hahahah

bleh dia offer nak petik kan untuk kami bunga teratai...siap masuk dalam air lg ok...oh my....



kat pondok tu, diorang asingkan teratai dengan biji teratai...so salim nak suruh kami rasa, gigih ok dia p beli...sweet x dia hahahaha


dan ini la rupa biji teratai....


1st time try not bad...macam makan kuaci je :)

so ktrng teruskan perjalanan ..........

aku tayang muka salim la................ok...ni dia orang nye....

_

_

_

_

_

_

_

_

_


pe macam sweet x? haa wahida sweet x? apa??tak sweet???

wahida, ok husband ko lg sweet kan ekekekekeee...

ni la salim....baikk ok...baikk gilerr... :p

disebabkan nk upload pic slow macam siput, aku update lain kali ye....

bersambungg...... :)