Posts

Showing posts from May, 2013

Panggilan Pulau......wawawawa

Image
aku sebenarnya baru je balik dari legamkan muka @ Pulau Pangkor :)

view depan bilik..selak langsir tengok laut... cool sgt rasanya......
tapi yg peliknye muka aku tak hitam malah legam pon tak...tapi muka jadi biji2 merah n mcm jerawat tu...kulit menggelupas sama...sedih tgk cermin...tapi tu la aku pon gatal pakai produk ntah ape2

aku saspek sunblock dan aloe vera pui la...pui pakai ok je...aku pakai lak jadi hancur muka...cepat la pulih...sedih tgk muka sendiri wawawa

kalau roboh kota belanda.....
dah lama x turun pulau, sekali dapt turun rasanya nk repeat lagi...maybe Perhentian atau pon Tioman....hishhh panggilan pulau sungguh....hehhe

cuma nak slot in n duit je la menjadi kengkangan skang ni...kalo tak, next gaji aku dah merayap ke pulau idaman...eceh...

bila la saving nak banyak kan...manjang berjalan....dah hampir 8thn aku keje saving aku 10k pon tak sampai wawawawawa..... *meraung

baru duit nak ada, ada plak plan aku....g situ la g sini la...pui n miza follow je...pasal kalo ak…

Cambodia 2013 : Part3 : Tonle Sap + Siem Reap Night Market

Image
kami teruskan perjalanan ke Tonle Sap.
sampai di kawasan parking, ktrang kene beli tiket. harga seorang USD15 (RM45). mahal kalo convert. tapi nak rasa pengalaman punya pasal, pejam mata je la :D

lepas beli tiket, ktrng turun ke jeti. asalnya salim malas nak follow. tapi dia tengok ktrang macam blur-blur je, terus dia ikut hahaha...ye la pesan macam2...itu xboleh, ini tak boleh..ekeke

sampai bawah, ktrang naik bot yang ada, kelebihan trip ni kt tak kan campur dengan orang lain dalam satu bot. kira macam 1 bot, group kt je :)

yang ni bot penduduk tempatan :)
semua ada dalam gambar :p
ktrang mintak la keizinan nak rasa bawa bot. driver tu congcengcongceng dengan salim...dia kata ok je...
kat KL tak bawa kete, kat kemboja bawa bot lak ke hehe
merasa la kami semua bawa bot walaupun sekejap...sampai kat jeti tengah2 tu semua kene turun. kat sini rupanya nak layan sunset nye :)
elok je ktrang ke tengah, terus aku terdiam kejap...
sedih kan tengok...budak kecik2 dah jadi macam pengemis mint…

Cambodia 2013 : Siem Rap (Part 2 : Artisans Angkor - Old Market - Teratai)

Image
selesai makan, solat dan rehat jap...3.30pm ktrang turun cari salim....

plan petang ni kami nak ber sunset @ Tonle Sap. sebab awal lagi salim cadangkan ktrang ke Artisans Angkor. ikut hati kami malas nak pergi. tapi sebab salim beria benar nak tunjuk keunikan hasil kerja tangan rakyat kemboja, ikut je la :)

sampai sana kene ambik pas. dan orang diorang akan bawa kita melawat dari satu tempat ke satu tempat untuk tunjukkan macam mana diorang buat patung dan hiasan lain. kebanyakan patung buddha...







untuk masuk kesini, bayaran tidak dikenakan. tetapi kita kene kasi tips kat guide tu. ok la kami kasi je seikhlas hati :)

sebelum pulang, sila masukkan pas ke dalam kotak ni.


dan ktrang masuk la kedai souvenier. tapi biasala semua mahal2...nak jual dengan tourist kan...harusla harga pon up :p ktrang tawaf seround then kuar balik..terus cari salim. tapi sebelum tu posing dulu hehehe

 next...ktrang ke Old Market.....

Old Market ni kiranya tempat shopping nak beli souvenier ke, tshirt ke dan FM …