testing

Friday, October 29, 2010

Hampir Sebulan.....

ini bukan nama aku...cmne la dia leh pisahkan nama aku yang sedap tu ekeke

diam tak diam hampir sebulan aku dah keje kat tempat baru... :)

envi ok...klik pon leh ngam....cuma keje je...sangat banyyaaakkkk...nama pon keje kan...tp aku tak biasa keje banyak ekekeke

dari masuk keje sampai lunch memang non stop...kang kalo stop kejap mmg x siap la keje ;p

ni lelaki g solat jumaat, aku ambik kesempatan layan FB n blog.... :p

keje branch xleh nak access internet lagi...dok HQ senang sangat...tapi masa plak xde ekeke...masuk keje kul 9 pg, aku betol2 stop kul 3.30...itupon sbb nak solat...tp takat cari matahari tu ada la ...5-10 minit aku kuar...

cari matahari????kat sini aircond giler sejukkkkkkkkkk...silap aribulan memang aku leh demam...pakai sweater n kasut sarung pon x leh lawan dia nyer sejuk...susah gak aircond kalo sentral ni....huhuhu....aku dah la x tahan sejuk....macam dh nk krem kaki pon ye gak... ;p

sejak keje berat aku naik 3kg!!!gile kan???ari2 aku tibai teh ais...nasi lemak pon sama....pastu skip lunch...balik rumah makan malam...adoii mana la berat x naik kan huhuhu...so start Nov ni aku start DIET...bawa bekal balik...dan 3kg tu kene buang kuikuikui.....

tu je ceta terkini....tinggal 2 buln lagi nk entitled staff sini...susah la...cuti n MC xde...nak cuti boleh tp unpaid leave...xmo la sayang duit ekeke...sekarang tgh memujuk mak sedara n pak sedara supaya datang beraya haji di rumah aku...kalo semua ONce dealova, happyy la aku...tak payah balik kampung ;p

ok...aku nak cari matahari ni...nk g berjemur kejap...tataa.....

Wednesday, October 6, 2010

Singapore is a DREAM city!

Lokasi : Singapura
Ahli : emy-mak-su-as-ana & epul
Trip:Sehari - 9am - 9pm
Budget : Budget selagi boleh...aku bawa $100...(currency $100=rm234) balik KL aku bawa balik $50..tukar RM balik :)

Transport : Bas (JB-Singapore-JB) - MRT & LRT (Singapore) - Jalan kaki hehe
*naik Bas ke Stesyen MRT --> Kranji...tambang rm1 ke singapore n $0.80 Kranji ke JB


@ Stesyen Kranji :)

Tempat2 Menarik yang sempat dilawati


a) Espalanade & The Merlion Park





kami naik MRT dari stesyen Kranji ke Stesyen City Hall...sampai sana ikut arah ke Esplanade dan kene melalui esplanade yang besar tu....keluar dari situ akan nampak merlion park...tp aku panggil singa keluar air liur hehehe

b) Pasar Geylang Serai



dari stesyen City Hall transit ke stesyen tak ingat pastu naik train ke stesyen Payar Lebar...berjalan kaki 10minit akan jumpa bumbung Minangkabau....situ la kawasan nya...berjaya gak aku rembat 6 blouse, 2 jubah, 3 tudung...kalau dh byk cmtu sah2 la kat sana murah....blouse aku rembat tu sehelai rm10....murah x??? :)

c) kampung Melayu singapura






sebelah je dengan pasar geylang serai ni...dah lalu singgah la kejap untuk bergambar :)

d) Bugis Street




kat sini pusat segala souvenier...bangunan ala2 sg wang je....penuh umat manusia...naik train n stop kat stesyen Bugis...aku beli 3 helai t shirt je kat sini

e) Orchard road







kalau ada duit syiok gak kot shopping barang branded kat sini..tengokla ada rezeki kami ke sana lagi aku nak beli handbag kuikuikui....ktrang berjalan kaki je...lotih jangan cakap...dan stop kat stesyen Orchard

# Corat Coret Singapura #

- plan asal nak ke Singapura datang nya dari mulut aku…sedar tak de duit tapi tetap nak berjalan.so aku tetapkan perbelanjaan ke sana seorang hanya RM250….

- Turun JB aku naik train senandung sutera…ambik 2nd class katil..coach ktrang tu penuh la india2…bangle…seriau nyer nak tido nyenyak ngeh

- Sampai stesyen JB kul 5.45am…konon2 kesian kat ana nak bangun subuh2 ambik ktrang, call lewat 6 lebih….tunggu2 x muncul2…sudahnya kul 8am baru dia sampai!tak tahu nak cakap cmne…nak marah ke nak gelak errrrr........

- Bekpes nasi lemak tersedap kata epul…kat Bandar uda…ermm memang la sedap..seharian aku lalok…letih..ngantuk…pening kepala…ntah2 pelaris dia x masuk dengan saka aku kot hahaha….tapi sedap la gak nasi tu :p

- Sempat beraya kat rumah kak salehah…thanks kak masak kan lunch untuk ktrang…su bertmbah sampai 3 kali…sedap nyer pasal muahaha

- Ktrang tukar duit kat JB…ingat lagi murah…rupanya lagi mahal…SD 100 = rm234.50….aku usha kat KL aritu baru rm232…padan muka aku kan…ingat JB lagi murah sbb dekat dengan Singapore…tak nak tukar kat KL.rupanya sangkaan meleset…bila dah puas jalan kat sana n balik JB tukar balik, epul dpt $100 = rm225 je…aku balik KL dapat tukar SD 100 = rm233…so tak de la rugi sangat :p

- System MRT n LRT diorang sangat la maju…I likeeeeee….ke mana2 ada je train yang menghubungkan diorang…eeii aku rasa kalo aku dok Singapore, aku x kan beli kete kot…naik MRT lg best ! eh eh..skang pon aku tak de kete gak walaupn duduk Malaysia hahaha

- Dalam train kiri kanan orang melayan iphone4…so mak rasa nak nangis tak??sila la ke singapura utk dapatkn iphone4 tu…I phone skang meh kasi hakak utk hadiah besday ekekekke

- Trip kali ni aku namakan trip nak berjalan tapi xde duit…mana x nye, dah mcm kene sponsored je...penginapan free…1st bekpes epul blnje…lunch umah kak selahah n dinner nuril tunang su belnje….2nd day pagi org KL bayar, lunch skip sbb turun singapore…dinner pon kul 11 malam kat rumah nuril…mak dia wat open house…last day b4 balik KL pagi beli n lunch g makan kat rumah mak ana…so percutian ktrang dah macam fully sponsored lak hahaa…tu pon x dapat nak singgah umah julet n kak erin…kalo lama lagi leh je terjah rumah diorang plak :p

- Nak balik KL jalan kat JB jem…adoii tension2…bas kul 3.30…ktrang sampai 3.40…elok sampai platform A9, ramai umat manusia tunggu bas…so ktrang lepak la…gelak mengilai2 kat situ…kul 4 bas sampai…ktrang tunggu bas Mara Liner…yang datang bas Maju….semua orang naik bas tu….ktrang ber 3 je x naik bas…time tu baru la tahu yang ktrang dah ketinggalan bas…huhuhuhu

- Tiket bas balik KL plak, kawan as kasi diskaun..happy la kan semua benda leh budget…rege seorang rm31.20…tp kitorang bayar rm25.70…rezeki2…TAPI…ktrang tertinggal bas…so nak naik bas petang kene top up rm10…total seorang rm35.70…. wawawa

- Time management ana memang hancur!!..dari aku sampai JB sampai aku nak balik KL...sebab ana aku ketinggalan bas wawawawawa

- Su plak time nak g umah nuril leh lagi cakap kat phone yang dia tak nak basuh pinggan..sudahnya sampai sana memang kene basuh pinggan pun ekekeke

- Kat Singapore asyik la teguk air…air mineral, 100 plus n double choc ice blended coffee bean….ha satu aku nk ckp…kat KL berkira2 nk lepak minum coffee bean…kat sana macam x bersalah je lepak coffee bean…padahal sama je harganya muahahhaa

- Sepanjang hari kat Singapore x makan….breakfast kul 9am…lunch skip…dinner 11 malam…itupon makan kat rumah nuril….time tu semua makan bertambah kecuali mak pui2…hehehe

- next time kalo nak g singapore aku nak pakai sport shoes...pakai kasut sarung biasa kaki dah mcm x rupa kaki...hodoh dengan kesan melecet je...mencikkkk.... :(

- kalau pergi singapore lagi aku nk terjah sentosa island atau pon universal studio + shopping musatapha center....adalah rezeki tergolek ujung tahun ni kuikuikui

- kalau dapat pergi singapura lagi...................hahahaaha...aku x nak g singapore dah...nak masuk hatyai plak...budget harus sama rm250.... :)

itu je percutian sehari aku ke bumi singapura :)

Tuesday, October 5, 2010

Update!

cuci mata tengok gambar2 aku ni dulu :p






alhamdulillah....aku dah kat tempat keje baru :)

semuanya ok...rasa tak ubah macam keje kat Adni plak :)

cuma satu je, tak de internet access...wawawa...leh bikin aku sangap ni....banyak benda nak story mory tapi la ni aku pinjam laptop member...dia pon bawa berokband sendiri...so faham2 la kan :p

b4 start keje baru, sempat la jadi penganggur...pastu siap g jalan2 cuci mata kat Singapore...gile la...budget aku dari KL-JB-Singapore hanya rm250....tapi siap ada balance bawa balik KL rm100...nak tau ceta lebih, tunggu aku update nanti ngeh3....

kat sini makan ber time...lunch hour 1-2pm...so aku nk chiao..dulu ikut suka kamu nak makan kul bape...janji makan dengan geng ehhe...
rindu laaaaaaaaaaaaaaaa.....tata