Posts

Showing posts from October, 2010

Hampir Sebulan.....

Image
ini bukan nama aku...cmne la dia leh pisahkan nama aku yang sedap tu ekeke

diam tak diam hampir sebulan aku dah keje kat tempat baru... :)

envi ok...klik pon leh ngam....cuma keje je...sangat banyyaaakkkk...nama pon keje kan...tp aku tak biasa keje banyak ekekeke

dari masuk keje sampai lunch memang non stop...kang kalo stop kejap mmg x siap la keje ;p

ni lelaki g solat jumaat, aku ambik kesempatan layan FB n blog.... :p

keje branch xleh nak access internet lagi...dok HQ senang sangat...tapi masa plak xde ekeke...masuk keje kul 9 pg, aku betol2 stop kul 3.30...itupon sbb nak solat...tp takat cari matahari tu ada la ...5-10 minit aku kuar...

cari matahari????kat sini aircond giler sejukkkkkkkkkk...silap aribulan memang aku leh demam...pakai sweater n kasut sarung pon x leh lawan dia nyer sejuk...susah gak aircond kalo sentral ni....huhuhu....aku dah la x tahan sejuk....macam dh nk krem kaki pon ye gak... ;p

sejak keje berat aku naik 3kg!!!gile kan???ari2 aku tibai teh ais...nasi lemak pon sama…

Singapore is a DREAM city!

Image
Lokasi : Singapura
Ahli : emy-mak-su-as-ana & epul
Trip:Sehari - 9am - 9pm Budget : Budget selagi boleh...aku bawa $100...(currency $100=rm234) balik KL aku bawa balik $50..tukar RM balik :)

Transport : Bas (JB-Singapore-JB) - MRT & LRT (Singapore) - Jalan kaki hehe
*naik Bas ke Stesyen MRT --> Kranji...tambang rm1 ke singapore n $0.80 Kranji ke JB

@ Stesyen Kranji :)
Tempat2 Menarik yang sempat dilawati

a) Espalanade & The Merlion Park





kami naik MRT dari stesyen Kranji ke Stesyen City Hall...sampai sana ikut arah ke Esplanade dan kene melalui esplanade yang besar tu....keluar dari situ akan nampak merlion park...tp aku panggil singa keluar air liur hehehe
b) Pasar Geylang Serai



dari stesyen City Hall transit ke stesyen tak ingat pastu naik train ke stesyen Payar Lebar...berjalan kaki 10minit akan jumpa bumbung Minangkabau....situ la kawasan nya...berjaya gak aku rembat 6 blouse, 2 jubah, 3 tudung...kalau dh byk cmtu sah2 la kat sana murah....blouse aku rembat tu sehelai r…

Update!

Image
cuci mata tengok gambar2 aku ni dulu :p






alhamdulillah....aku dah kat tempat keje baru :)
semuanya ok...rasa tak ubah macam keje kat Adni plak :)
cuma satu je, tak de internet access...wawawa...leh bikin aku sangap ni....banyak benda nak story mory tapi la ni aku pinjam laptop member...dia pon bawa berokband sendiri...so faham2 la kan :p
b4 start keje baru, sempat la jadi penganggur...pastu siap g jalan2 cuci mata kat Singapore...gile la...budget aku dari KL-JB-Singapore hanya rm250....tapi siap ada balance bawa balik KL rm100...nak tau ceta lebih, tunggu aku update nanti ngeh3....
kat sini makan ber time...lunch hour 1-2pm...so aku nk chiao..dulu ikut suka kamu nak makan kul bape...janji makan dengan geng ehhe... rindu laaaaaaaaaaaaaaaa.....tata