Posts

Showing posts from December, 2014

Wrap Up 2014!

Image
hari terakhir di tahun 2014!

biasa la mesti kt rasa kejap je tahun tu berlalu...tau2 dah sampai ujung tahun....

nak wrap up ke tahun ni? boleh la kot :p

Januari
tahun ni celebrate besday dengan KKS kat Kuching Sarawak je... trip yang best...penuh perut dengan makan makan dan makan!


tahun ni gak celebrate besday dengan #fruitheart....hai laaa...org dah biasa menyingle kan, mana la reti nak celebrate best2...rasanya ktrang kuar makan sama2 n tukar hadiah je..dia nak wallet aku nak external battery utk hp samsung...aku tak suka powerbank hehe......settle!


Februari
tak hilang penat g Kuching, aku merayap ke JB....muahahha....nak masuk singapore tak de money sangat...so lepak umah su kat JB....aku suka JB...jangan tanya nape aku pon xde jawapan...tp suasana JB tu best!





March
tak hilang penat ke JB, aku sambung jalan ke Kota Kinabalu Sabah dengan KKS original hehe...syok sebab pestime ktrang gather2 kan....bukan senang ok...ni pon redah je bawa husband & anak....seronok gak...leh repeat ne…

Jalan-jalan Isi Perut : The Cabin, Taman Melawati

Image
salam isnin.....

lama tak update makanan kan...so arini nak share 1 lagi tempat yang aku dah try....

kadang-kadang tak tau nak makan mana kan? macam blur...ikutkan aku, aku suka makan kat kedai tomyam je....rasa layan sangat kalau dapat tomyam :p


 lokasi dia kat taman melawati....kedai dia memang agak tersorok...tapi kalau tau sekolah islam Adni (tadika) haaa dia bebetol sebelah je....

the cabin ni menu dia banyak western....so kami try

 rootbeer float + kiwwi
 blackpaper steak
beef burger
Air tu aku nye ok la rootbeer kan tapi kiwi tu bukan buah kiwi...kiwi jus je
steak tu boleh la...nak kata sedap sangat tu x la....lulus tekak aku :)
burger ni aku rekemen....sedap...layan sangat....
kedai ni ramai gak orang datang...sepnjang aku lepak tu, ramai je org berganti-ganti....
selain western ada bubur, nasi lemak dan makanan ringan macam pisang cheese tapi time aku datang tu tutup.....
overall....kalau rasa nak try sila lah singgah taman melawati ok!

Bila GAJI.......karaoke jom!

Image
salam jumaat...

hari ni hujan renyai2 je kan....suasana sejuk camni mata mula la nak layu....

opis pon lengang n kosong....ramai sambung cuti :)

rabu lepas kebetulan gaji dah masuk, laju je aku ajak pui n miza ber-sosial....hiburkan hati dan juga poket hehehe

kalau gaji memang aku tolak rm50 siap2 utk makan sedap macam sushi ke, nandos ke, seoulgarden ke....tapi kali ni ktrng pilih karok + dinner....

jom ke Sogo kita.... Redbox Sogo je yang dekat :D

Kalau ambik pakej dinner + karok 3jam = rm46++/pax...

ktrang start pukul 8pm then habis 11pm.....

Antara menu yang ada.....

 macam2 pilihan air
 spagheti behun goreng singapore - sedap ayam masak merah, lala, kepah, hati, ikan masak kicap  salad
 roti bakar
 sayur2...pasta
 laksa bubur
aku tak tau nak ambik apa...menu macam simple sangat  1st round

2nd round
dari segi makanan, dia akan topup pelbagai....ada meatball, hotdog dll....ktrang biasa makan sampai full pastu dah malas nak g ambik lagi....nak refill pon air je.....
moh la kita asa…

Cuti-cuti Malaysia : Ipoh, Perak # 3-Final & Info-budget

Image
Last day kami @ Ipoh Perak.....

arini ktrang kuar lewat sikit....pukul 10 baru gerak nak ke satu lagi tempat tarikan pelancong -- pasar karat....

ada panggil pasar karat...ada kata memory lane...ada kata loking...loken....macam2 nama ye...tapi kalau cari guna waze sila jejak nama jalan ni...jangan taip memory lane....bebetol memory lane dia bawa sampai ke jusco heheheh

lokasi pasar karat ni kat jalan horley...taip ni kat waze senang je jumpa...so moh la kt ke sana....


dari jalan depan sampai hujung, macam2 barang terpakai yang diorang jual....seronok gak tengok....










 kalau korang suka barang2 antik, pasar karat Ipoh ni kene datang tengok...macam2 ada....kami tak beli apa2 pun..tak de yang berkenan :D

dari situ, terus ktrang gerak ke Jalan Yang Kalsum...nak layan nasi vanggey a.k.a nasi ganja....

sekali lagi rekemen dari akak kete sewa, pakcik limau bali dan org sekitar Ipoh, nak makan nasi vanggey/nasi ganja ni kene g kedai 1st branch dia...cawangan dia kat greentown tu tak kawww rasa…